Sähköautoileva motoristi

Sähköautoileva motoristi

Jaa sivu Sähköautoileva motoristi

Sähköauto Nissan Leaf 90000 kilometrin huollossa

keskiviikko 11.12.2019

Teetin joulukuussa 2019 Nissan Leaf 40 kWh -sähköautolleni 90 000 km huollon Tampereella merkkiliikkeessä. Tarkemmin sanottuna huollon osan 1/2 ja kirjoitan tähän nyt tuosta huoltokäynnistä ja jatkan tarinaa kun saan jälkitoimitukset myös hoidettua ensi viikon perjantaina.

Autolla on nyt siis ajettu 20 kuukautta ja 89 473 kilometriä. Pääosin kaikki on toiminut aivan kuten pitääkin, mutta pari lievää haittaa autossa on ja pari takaisinkutsuakin. Huollon varasin Autokeskuksen nettivarauksen kautta ja se on helppoa. Syötetään vain rekisterinumero ja ajokilometrit. Heti tämä jälkeen saakin jo näytille huollon hinnan, joka oli 320 euroa.

Määrittelin autoon huollettavaksi normaalin määräaikaishuollon pari takuunalaista seikkaa:

 • Ulkopuoleisten peilien sisäänkääntömoottorit aikansa pitivät karmivaa narinaa ja viimein lakkasivat käytännössä toimimasta kokonaan.
 • Kaukovaloautomatiikka toimii ajoittain luvattoman huonosti. Nissan Sähköautoilijat Facebook -ryhmästä poimin tiedon, että muilla on ollut samaa ja kuviakin vian aiheuttavasta kosteuden tiivistymisestä oli jaettuna.

kuvassa kosteuden tiivistyminen valotunnistajan eteen. kuva: @janinassu

Lisäksi tiedossani oli Facebook-ryhmän kautta pari takaisinkutsukampanjaa autoa koskien. Näistä ei nettivarauksen yhteydessä tullut tietoa, joka olisi tietysti hyvän asiakaspalvelun hengessä ollut loogista. Varmistin siksi puhelinsoitolla, että nämä tulevat samalla käynnillä hoidettua ja näin luvattiin tapahtuvan.

Miksi vuonna 2019 auton huoltoon jättäminen on näin työlästä?

Vein auton 11.12.2019 Tampereen Autokeskukseen huoltoon aamulla vähän kello seitsemän jälkeen. Jälleen kerran ihmettelin mielessäni, että miten ihmeessä autohuollossa osataan tehdä huoltotyön vastaanottamisesta ja luovuttamisesta niin hitaasti toimiva prosessi. Edessäni oli muutama henkilö jonottamassa yhdelle työnvastaanottajalle ja tiesin jo valmiiksi että nyt menee aikaa paljon.  Onneksi jono lyheni yllättävän nopeasti kun edessäni jonottanut nainen sai omalla vuorollaan kuulla ainoastaan jonottaneensa väärällä luukulla. Bemarin huollot otetaan kuulemma vastaan toisella tiskillä. Miksi ihmeessä vuonna 2019 autokaupassa pomputellaan ihmisiä autoa ostaessa tai huollossa asioidessa luukulta toiselle? Kyseessä siis oli toden totta sama autokauppa! No minulle tämä nopeutus kelpasi ja sain työmääräykseni toimeksi. Mutta miksi Nissan ja Autokeskus ei ota käyttöön mobiilikirjautumista autohuoltoon? Siellä olisi kaikki tiedot valmiina ja vain pudottaisin avaimen ja ottaisin lokerosta valmiiksi varaamani vara-auton tai huollon laina-Jopon avaimen. Kyllä on tässä asiakaspalvelun prosessissa paljon palvelumuotoilijalle tekemisten mahdollisuuksia.

Jätin auton siis työmääräyksen jälkeen huoltoon ja jatkoin matkaa töihini. Vähän neljän jälkeen sain tekstiviestin, että autoni on valmis. Satuin itseasiassa juuri sillä hetkellä kävelemään autokaupan ovesta sisään, joten aika nappi ajoitus.

Huollosta pois hakeminen ja jälkitöistä sopiminen

Nyt huollon tiskillä ei ollut ketään, joten pääsin ottamaan vastaan huollettua Leafiani. Taas alkoi pitkä ja aikaavievä paperien plärääminen ja täytteleminen sekä asioiden läpikäynti. Suurin osa asiaa, jonka olisi voinut hoitaa Nissan huollon sovelluksella. 

Huollon selvityksessä minulle selvisi, että auton peilien kääntömoottorit ovat vialliset ja peilit pitää vaihtaa toisella käyntikerralla, koska niitä ei ollut huollon varastossa. Ymmärrän kyllä tuon sikäli, että autoni saattaa olla tästä mallisarjasta vanhimmasta ja etenkin eniten ajetusta päästä, joten tuosta melko selkeästä tyyppiviasta ei vielä ollut aiempia kokemuksia eikä siksi osiakaan hyllyssä. Nyt olisi Nissanin maahantuojan ja huoltoverkoston palvelumahdollisuuden paikka. Kun joku muu pian tarjoaa vastaavaa autoa huotoon, kysytään jo netti- tai puhelinvarauksessa, että onko sivupeilien kanssa ollut mitään vaivaa havaittavissa. Jos asiakas indikoi jotain olleen, niin tilataan peilit valmiiksi huollon varastoon ja saadaan suoraan vaihdettua.

Sovimme samalla myös, että kaukovaloautomatiikan epävarmaan toimintaan huolto paneutuu seuraavalla kerralla, joka sovittiin ensi viikon perjantaille.

Muut tehtävät saatiin tehtyä. Takaisinkutsukampanjassa olleet ajoakuston maadoituslevyt oli vaihdettu, kuten myös hätäjarrutusavustimen ohjelmisto päivitetty. Myös auton avaimen patteri oli vaihdettu pyynnöstäni ja sain kuulla avaimen sisällä olleen hapettumaa. Kysyttäessä vastasin rehellisesti, etten ainakaan tiedä kenenkään kastelleen avaintani. 

Auton huoltopapereissa oli jälleen myös akun kuntoisuusarvio ja sehän näytti erinomaista tulosta. Silmiinpistävää oli kuitenkin, että ko paperi oli edelleen 24-30 kWh Leafeille tehty ja aivan en sisäistänyt muutoinkaan tekstien järkevyyttä.

Olennaisimmat normaalin huolloin työt olivat olleet raitisilmasuodattimen vaihto, jarrujen herkistely ja yleiset tarkistukset. Pidän siksi tuota yli 300 euron hintaa hiukan korkean puoleisena tästä omasta mielestäni noin 50 euron arvoisesta työmäärästä. ja varmasti jossain muualla kuin merkkihuollossa saakin sen teetettyä vähintään puolet halvemmalla.

Lievänä haittana huollon jälkeen oli ajotietokoneen palautuminen tehdasasetuksiin ja muutaman oman säätöni takaisin palauttaminen. Tuossa ei kuitenkaan mennyt kovin kauaa aikaa. Olennaisempi asiakaspalvelullinen seikka oli, että auton akkua ei ollut ladattu lainkaan 9 tunnin huoltopäivän aikana. Olisi erittäin tärkeää, että sähköauton huollon yhteydessä autoa ladattaisiin, tai ainakin asian merkityksestä kysyttäisiin asiakkaalta huoltoa määriteltäessä. Itse olisin mielelläni maksanut kyllä latauksen, jos olisin päässyt lähtemään kotiin täydellä akulla.

Nyt on kuitenkin Leaf huollettu takuu vaatimusten mukaisesti aikataulussaan ja seuraava määräaikaishuolto on 120 000 kilometrin kohdalla, mutta nyt joudun järjestelemään uuden päivän auton huollolle. Auto on hyvä, todella vaivaton ajettava ja vaikka nyt olikin hiukan jopa takuutehtäviä, niin erittäin viaton ajettava. Palaan myöhemmin laajempaan 90 000 kilometrin kokemustarinaan.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Aiheeseen liittyviä juttuja

Keskustelu

 • Hyundailija - 11.12.2019 klo 19:43

  Onhan tuo ihan ryöstöhinta huollosta, jossa ei oikeasti tehdä mitään. Hyundailla vastaavat setit ovat olleet 100e luokkaa. Kun saadaan markkinoille vähän kilpailua, hinnat painuvat todennäköisesti jonnekkin 50-100e.

 • EVPaul - 11.12.2019 klo 20:17

  Huoltoon jättämiseen liittyy sellainen olennainen seikka nimeltä, asiakkaan allekirjoitus. Ilman sitä asiakas ei juridisesti valtuuta teettämään mitään ja liikettä velkomaan mitään. Tämä pätee ennen kaikkea takuu asioihin ja takaisin kutsuihin. Tehdas edellyttää em asiat hyvin tarkkaan ja niitä EI allekirjoiteta jälkikäteen.
  Hinnasta olen täysin samaa mieltä, liian hinnakas kun konkreettisia nesteitä tahi osiakaan ei vaihdeta. Itselläni 2014 vuosimallinen ja mielestäni huollossa ei tehdä muuta kuin katsella ympärille ja todetaan että "tarttis kiristää sitä ja tätä" mutta mitää ei aktuellisti tehty. Jarrutkin vinkui laahaamistaan heti viikko huollon jälkeen, jumitti siis. Ei mainittu onko edes päivityksiä ajettu tietokoneisiin. Huolto lähestyy taas, joten mietityttää minne ja kenelle viedä.

 • Harri - 12.12.2019 klo 21:48

  Moi.
  Se akkutesti erikseen tehtynä maksaa 112€...
  Teetin sen ihan akkutakuun vuoksi noiden samojen takaisinkutsujen ohessa, koska määräaikaishuollon tein toisaalla. Silloin tehdyssä 30tkm ylimääräisessä alennusvaihteen öljynvaihdossa tuli ulos aika paljon metallihilettä. Kantsii tarkastaa jos ei ole jo tehty.
  Peilit ei itselläni narise, eikä muitakaan vikoja ole ilmennyt.
  Hyvä auto, ei pettymyksiä. Kop kop.

 • Sähköautoileva motor - 13.12.2019 klo 8:26

  Moro EVpaul,
  kiitos hyvästä vastauksesta.
  Kyllä maahantuojalle/tehtaalle pitää saada riittämään asiakkaan allekirjoitukseksi ko ajoneuvon mobiilisovelluksella luvan antaminen. Sitten vain avain drop-laatikkoon ja that's it.

  Vähän sama kuin case Sokos Hotellien mustalla kortilla/mobiililla kirjautuminen ja avaimen saaminen. Siinäkin ohitetaan aiemmin pakollisina pidettyjä paperien allekirjoituksia, joita jopa laki edellyttää.

 • Sähköautoileva motor - 13.12.2019 klo 8:29

  Moi Hyundailija sekä Harri,
  kiitos hyvistä kommenteista. Joo kyllä edelleen Leafilla ajo on vaivatonta :-)

 • Teukka - 13.12.2019 klo 21:55

  Nissan Acenta 40, hyvin toiminut Elokuun lopulla hankin nyt n 3kk myöhemmin on mittarissa yli 13 thkm. Työmatkat 210km edestakaisin näin talvella joutuu tankkaamaan varalta. Kotimatkalla lataus paikkaa ei ole enää edellisestä noin 50 kilometriin. Hyvin olen pärjännyt. Asenne kasvaa. Hyvää Joulun odotusta.

 • Sähköautoileva motoristi - 14.12.2019 klo 12:43

  Moi Teukka,
  Kiva lukea kokemuksistasi. Hyviä ja turvallisia sähköisiä ajoja mukavalla sähköautolla vähintään liikenne-energian osalta aina paikallispäästöttömästi. Tämä on puhdasta ajamisen iloa.

 • JJ - 16.12.2019 klo 20:46

  Terve,
  Kiitos hienosta blogista.
  Onko meidän bloggaajalla tiedossa onko Leafiin tulossa seuraavan parin vuoden sisään akkupäivitystä joka toisi nestejäähdytyksen?
  Itse harkitsen Leaf plussan tai Model 3 hankintaa, mutta tuo jäähdytys mietityttää kun joskus tulee pidempääkin siivua vedettyä.
  Kumman auton sisätilat vie mielestäsi voiton? (jos 2 lasta ja ei koiria)

 • Sähköautoileva motoristi - 17.12.2019 klo 8:11

  Moi JJ
  Kiitos positiivisesta palautteesta. Se lämmittää aina yhtä paljon :-)

  Kyllä Kolmonen päihittää Leafin myös tiloiltaan minun silmissäni lähes 6-0 nimenomaan, jos ei koiraa ole kyyditettävänä.

  Ja tosiaan pitkillä toistuvilla ajotarpeilla Teslan edut korostuvat. Alhainen kulutus, iso akku, akuston lämmönhallinta, nopea pikalataus, 11 kW AC-lataus ja Teslan Super Charger -verkosto. Lisäksi vielä makee auto ajaa ja kivan suorituskykyinen.

  Itselle Model3 haittana hinta ja lyhyt takuu.

 • Juuso - 19.12.2019 klo 20:55

  Jatkan samaa pohdintaa kun yllä kommentoitu.
  Onko tiedossa saako Model3 ”karvalakki” malliin hankintatuen?
  Mielestäni Teslan konfiguraattorilla menee karvan yli 50k€, vaikka jättää talvirenkaat pois

 • Sähköautoileva motoristi - 20.12.2019 klo 7:59

  Moi,
  jep, halvinkin Model3 menee viimeisimmän hintakorotuksen jälkeen yli 50 000 euroa veroineen Suomessa ilman mitään lisäruksejakin, eli mihinkään Teslaan ei nyt saa sitä sähköauton hankitatukea. Harmi.

 • Jii - 28.12.2019 klo 10:02

  Itsellä 54tkm takana samalla Leaf-mallilla ja tällä kokemuksella en ko. autoa enää hankkisi. Pikkuvikoja tai ominaisuuksia, kuten kuvailtua peilien narinaa, renkaiden paineantureiden toimimattomuutta, radion heikkoutta, pissapojan varoitusvalon puutetta, lämmittämättömiä peilejä, kylmyyttä talvella ja heikkoa latausnopeutta olen huomioinut. Auto on suunniteltu toimimaan hyvin kapealla segmentillä, johon oma käyttöni pääosin osuu talviolosuhteita lukuunottamatta. Ajo on kuitenkin halpaa, silloin kun Leaf riittää ja siitä iso plussa. Valitettavasti olen joutunut käyttämään muitakin ajoneuvoja Leafin ominaisuuksien loputtua, joka nostaa kokonaiskustannusta normaalille tasolle. Näköpiirissä olevilla sähköautomalleilla ei sähköautoilu jatku kun Leafin liisari on lopussa.

 • Sähköautoileva motoristi - 28.12.2019 klo 18:02

  Moro Jii,
  Harmihan se aina on pettyä autoonsa. Sitten vaan jotain muuta seuraavaksi alle.

  Mikä sinulla on ollut renkaiden paineantureissa vikana?

  FM-radiot tosiaan alkavat olla monissakin autoissa kehnoja. Johtuukohan maailmalla yleistyvästä DAB-radiosta, että FM-virittimiin ei enää oikein panosteta?

  Tokihan tuon hintaluokan autoissa pissapojan tason varoitusvalo olisi ollut samalla tavalla suotavaa, kuin ratin syvyyssäätökin.

  Mutta mitä muita pikkuvikoja sinun yksilössä on ollut? Itsellä tosiaan viattomimmat autot olleet kaksi viimeisintä Leafia.

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Tietoa blogista

Kirjoittelen tähän blogiin ihan tavallisen sähköautoilijan kokemuksia, uusien sähköautojen koeajoja sekä muuta yleistä sähköisestä liikenteestä.

Arkistot
2020 (2)
tammikuu (2)
Tulossa: Sähköautojen talvinen Grand Tour Tampereelta Ruotsin Lappiin!
Sähköautoilun vuosi 2019 Suomessa
2019 (58)
joulukuu (8)
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:llakin onnistuu Tampere - Helsinki -välin säännöllinen työmatkailu
Leaf 40 kWh sähköautoni akun kuntoisuus näyttää laskevan keskimääräistä nopeammin
Sähköauto Nissan Leaf 90000 kilometrin huollossa
Sähköautojen kulutuksissa on eroja ja sillä on merkitystä käyttäjälle
Sähköauton tulipalon sammuttaminen keskusteluttaa -ei suurta dramatiikkaa
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien ajoneuvojen osuus jatkoi vääjäämätöntä kasvuaan myös marraskuussa 2019
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien ajoneuvojen osuus jatkoi vääjäämätöntä kasvuaan myös marraskuussa 2019
Lataushybridit jatkoivat nousukiitoaan marraskuun 2019 ensirekisteröinneissä
marraskuu (2)
Sähköautoissa tyyntä rekisteröintimyrskyn edellä 10/2019 -plugarit jyrää nyt!
Seat Mii Electric -nyt on sähköautosta ennennäkemätön hinta tarjolla!
lokakuu (4)
Pääseekö sähköautolla mökille pyörä katolla?
Kokeneen sähköautoilijan vinkkejä käytettyjen autojen ammattituojille syksyllä 2019
Sähköautojen osuus ajoneuvokannasta kasvaa nopeasti - silti ne ovat edelleen Q3/2019 marginaalissa
Uutena ensirekisteröitävät henkilöautot puhdistuvat ennätystahtia
syyskuu (2)
Pienillä päästöillä Rukalle talvella: sähköautolla vai biokaasulla?
Sähköautot jatkoivat elokuussa 2019 markkinavaltaustaan
elokuu (9)
Sähköauto Nissan Leaf 62kWh:lla Rukalle laskemaan -suunnittelua
Sähköpyörä sopii hienosti sähköautoilijan harrastevälineeksi -esittelyssä Haibike Sduro Fullseven 5.0 2018
Nissan Leaf + kattotelineet lisäävät käytettävyyttä harrastavilla omistajilla
564 km mökkimatka Nissan Leaf 62 kWh sähköautolla -eikä yhtään latausta tien päällä ollessa
Suloisen sähkökirpun uudistuminen on tervetullut sähköautojen markkinoille
Kun sähköautoilijan matka hinurin avulla jatkui
Sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat valtaisalla kehityksellä heinäkuussa 2019
Kia e-Niro koeajo
Tesla Model3 koeajo
heinäkuu (9)
Onko latausautojen määrän nopea kasvu aiheuttamassa ruuhkaa latauspaikoille?
Latausautoja jo yli 20 000 kappaletta liikenteessä
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol4
Nissan Leaf 40 kWh akun kuntoisuuden kehitys 15 kuukauden ja 65000 kilometrin aikana
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol3
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol2
Uudet sähköautot rynnivät teillemme ennätystahdilla jälleen kesäkuussa 2019
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019
Edes hidastelu ei pelasta Leaf 40 kWh:ta #rapdigate-ongelmalta moottoritieajossa
kesäkuu (3)
Nissan Leaf 40 kWh ei sovellu #rapidgaten takia Tampere-Helsinki -välin ajamiseen päiväreissuina
BMS-päivitys helpotti #rapdigate haittaa, mutta ei poistanut ongelmaa 40 kWh Leafissa
Menikö lataushybridien aika jo ohi Suomessa - uusien sähköautojen ensirekisteröintien määrät vahvassa kasvussa
toukokuu (5)
ABB FIA Formula E ja Berliinin E-Prix esittelyssä
ABB FIA Formula E Berliinin osakilpailua seuraamassa 24. ja 25.5.2019
Volkswagenin edullisen ID3 First Edition -sähköauton varauskirja on nyt auki
Tätä sähköautoihin on odotettu -vetokoukku edullisempaan hintaluokkaan
Sähköautojen ensirekisteröinnit räjähdysmäisellä kehityksellä huhtikuussa 2019 -muiden autojen määrät laskussa
huhtikuu (6)
Sähköautojen yleistymisen todelliset hidastajat
Onko Leaf 40 kWh:n akun kuntoisuuden jatkuvasta laskemisesta haittaa käyttäjälle?
Sähköautojen kanta kehittyi 78 % edellisestä vuodesta Q1/2019
Yksi pieni esimerkki sähköautoilijan arjesta
Maaliskuussa jälleen kaikkien aikojen ennätysmäärä sähköautojen ensirekisteröintejä
Vuosi Nissan Leaf 40 kWh sähköautolla
maaliskuu (6)
Ensimmäinen sähköautojen talvitesti TM-lehdessä
S 3 X Y -automallisto on valmis, kun Tesla esitteli uuden Model Y:n
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien henkilöautojen rekisteröintimäärät nousevat
Helmikuussa 2019 ennätysmäärä sähköautojen ensirekisteröintejä
Sähköauto Nissan Leaf hääautona
Millainen on Nissan Leaf 40 kWh talviautona?
helmikuu (2)
Hiihtolomailemaan mökille 330 km päähän Viitasaarelle 40 kWh Leafilla
Sähköautojen ensirekisteröinnit vahvalla kehityksellä tammikuussa 2019
tammikuu (2)
Kulutustesti Nissan Leaf 40 kWh -sähköautolla -28°C kelissä
Sähköautoilun vuosi 2018 Suomessa
2018 (67)
joulukuu (9)
Käytettyä 30 kWh Leafia suunnitteleva -ole tarkkana akun kunnon kanssa
Miten sujuisivat arjen ajoni Hyundai Kona sähköautolla?
Sähköauto Konalla työkeikka Kangasala-Helsinki-Kangasala 340 km -ilman yhtään latausta
Marraskuussa 2018 sähköautoja ensirekisteröitiin yli kaksinkertainen määrä viime vuoteen nähden
Hyundai Kona Electricillä oli lataushaasteita tuiskussa ajon jälkeen
Sähköauto Kona Electricillä 285 kilometriä mökiltä kotiin tuiskussa ja sohjossa
Hyundai Kona Electric 64kWh:lla 408 km mökkimatka Vantaalta Viitasaarelle
Päivän työkeikka Helsingissä -sähköautolla liityntäparkkiin
Audi e-tron GT -sähköauton konsepti
marraskuu (8)
Sähköauton työpaikkalataamiselle on määritelty verotusarvo 30 euroa kuukaudessa 1.1.2019 alkaen
Tesla Model 3 kylmätyypit Vetokujalla
Sähköautoiluni CO2-päästöt syys- ja lokakuussa 2018 olivat alle 18g/km
Auto 2018 oli sähköautojen läpimurtoa
Auto 2018 -Audi e-tron sekä Elaine -sähköautot
Auto 2018 -Hyundai Kona Electric
Sähköautojen ensirekisteröinnit yli kaksinkertaistuivat lokakuussa 2018
Sähköautoiluun liittyviä blogeja ja internetsivustoja
lokakuu (4)
Omalta katolta aurinkoenergiaa sähköautolleni
Suomen yleisin sähköauto on Tesla
Sähköauto Nissan Leafilla Alastaron moottoriradalla
Todellinen sähköautojen Kona on saapunut Suomeen!
syyskuu (8)
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunnit 4-10
Sähköautoiluni CO2-päästöt nousivat hieman heinä- ja elokuussa 2018
Sähköautoilu perustuu parhaimmillaan sujuvaan kotilataamiseen
Suurempi akku sähköautossa -pienempi latausteho kotona riittää!
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunnit 2 ja 3
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunti 1
Ajo-opetusta sähköautolla
Elokuussa sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat vahvaa kehitystään
elokuu (7)
Testi: näin paljon sähköauton kulutus kasvaa kattotaakan takia
Sähköautoiluni CO2-päästöt kesäkuussa 2018 olivat alle 12g/km
Sähköautojen ensirekisteröinnit pienellä kehityksellä heinäkuussa 2018
LeafSpy on Leafistin paras ystävä
Nissan Leaf matka-ajon 24/7 ajotesti 1423 km Lofooteilta Jyväskylään
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh on erinomainen Lofooteilla seikkailemiseen
Sähköauto Nissan Leafilla Norjan Lofooteille menomatkan matkatarina
heinäkuu (4)
Sähköauto Nissan Leafilla Hossan kansallispuistoon sähköttömälle leirille
Kia Soul EV koeajoraportti
Sähköautojen ensirekisteröinnit 31% kehityksellä alkuvuonna 2018
Jaguar I-PACE -sähköauton koeajoraportti
kesäkuu (7)
Kun sähköautoilija kaasuautoa tankkasi
Avoin asiakastoive sähköautoilijalta Nokian renkaille
CO2-päästöt sähköautollani olivat huhtikuussa alle 16,5g/km
Miten minusta tuli sähköautoilija ja bloggaaja?
Mistä sähköautoa saa ladata? Entä mistä ei pidä ladata?
Toukokuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit alamaissa
Sähköautoilija tutustuu kaasu-Seattiin
toukokuu (4)
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:lla 10000 km käyttäjäkokemus
Huhtikuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit edelleen hyvällä kehityksellä
Nissan Leaf 40 kWh on erinomainen kesäisten harrastusvälineiden kuljettamiseen
Nissan Leaf 40 kWh 2018 -koeajoraportti
huhtikuu (5)
Sähköauto Nissan Leaf 40kWh mukana EcoRun-kilpailussa
Esittelyssä Ratio Electric 16A(11kW) 3-vaihe -matkalatausjohto
Testattua: Nissan Leaf 40kWh:n akusta on todellisuudessa käytettävissä 37,6 kWh
Sähköautojen ensirekisteröinnit vahvalla kehityksellä Q1 2018
Uusin Nissan Leaf 40kWh on toimiva sähköauto jo yllättävän monelle taloudelle
maaliskuu (4)
Talvella mökkeilemään sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:lla 280 km päähän
Nissan Leaf 40 kWh tarjoaa sähköautoilun iloa myös talviurheilun harrastajille
Ensikokemuksia uudesta Nissan Leaf 40 kWh sähköautosta
Helmikuussa 2018 edelleen niukkuutta sähköautojen ensirekisteröinneissä
helmikuu (4)
24 kWh Leafilla talvilomalla mökkeilemään Viitasaarelle vuonna 2018
Moto GP:n rinnalle tulevaan Moto-e -luokkaan Energican sähkömoottoripyörät
Tammikuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit vain pienellä laskulla edellisvuodesta
Nissan Leafin akku latautuu kylmänä nopeammin AC-laturista
tammikuu (3)
Liikennekäytössä olevien sähköautojen kanta kasvoi vuodessa 72%
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä yli kaksinkertaistui vuonna 2017
Sähköautoilun vuosi 2017 historiankirjoihin
2017 (63)
joulukuu (1)
Sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat marraskuussa vahvaa nousua
marraskuu (5)
Toiveena autokauppa-alustoille hakukriteerien ajankohtaistamista
Uusi Tesla Roadster lyö maailmanennätys lukemat sähköautoille
Tesla Semi on mullistava kokonaisuus
Sähköautotie Tampereelta Jyväskylään on vihdoin avattu!
Lokakuussa 2017 uusien sähköautojen ensirekisteröinneissä niukkuutta
lokakuu (9)
100000 km ajetun sähköauto Nissan Leafin akku uuden veroinen
Tesla on yleisin sähköauto
Uusi Nissan Leaf 40kWh ennakoi sähköautoille kiihtyvää yleistymistä
Tesla ylivoimaisesti suosituin sähköauto Suomessa Q1-3/2017
Frankfurt IAA2017 Sähköautoilevan motoristin silmin (yhteenveto)
Boom e-Cruiser esillä Frankfurtin IAA2017 messuilla
Citroen esitteli IAA2017 automessuilla E-Meharia
Kiinalaiset automerkit esittelivät Frankfurtin IAA2017 messuilla Eurooppaan pian tulossa olevia sähköautoja
Renault esitteli jo tuttuja sähköautoja Frankfurtin IAA2017 messuilla
syyskuu (12)
Jaguar I-PACE oli esillä Frankfurtin IAA2017 messuilla
Opel Ampera-e oli esillä Frankfurtin autonäyttelyssä
Aspark OWL sähköinen urheiluauto Frankfurtin autonäyttelyssä 2017
Honda Urban EV concept esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 2017
Audi mukaan Formula E -sarjaan e-tron autollaan
Hyundai Motor Groupin Kialla ja Hyundailla Frankfurtissa 2017 esillä vanhat sähköautomallit
Borgward tekee sähköautoillaan paluuta markkinoille Frankfurtin automessuilla 2017
BMW:llä oli Frankfurtissa 2017 kaksi sähköauton prototyyppiä näytillä
Volkswagen Group esitteli useita kiinnostavia sähköautoja Frankfurtissa 2017
Daimler esitteli Frankfurtissa 2017 useita sähköautoja
Sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit jatkoivat elokuussa vahvaa kehitystä
Parkkisähkö Oy tuo hyvää pöhinää sähköautojen lataamiseen
elokuu (6)
Vihdoin sähköautovertailu suomalaisessa lehdessä
Käytettyinä tuodaan edelleen vähän sähköautoja maahan
Electric GT -rata-autoilun sähköisempi aikakausi on tulossa pian
Sähköautomatkailua Itä-Suomessa sähköauto Nissan Leafilla
Heinäkuussa 2017 sähköautojen ensirekisteröinnit jatkavat hyvällä kehityksellä
Nissan Leaf 90000 km kokemuksia
heinäkuu (3)
Sähköautoja (BEV) on rekisteröity puolessa vuodessa jo tuntuvasti enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä!
Tesla Model 3 tuotanto alkaa tällä viikolla
Opel Ampera-e tilauskirjat avattu myös Saksassa
kesäkuu (4)
Kuka sähköistäisi vilkkaan pääväylän Tampereen ja Jyväskylän välillä?
Sähköautot ovat olleet lähes kahden kauppaa Suomessa
Sähköautojen (BEV) rekisteröinnit 1-5/2017 reilusti yli kaksinkertaistuneet!
Sähköauton kulutus korreloi lämpötiloja
toukokuu (2)
VW e-Golf 35,8 kWh koeajoraportti
Huhtikuun 2017 sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit yli 100% kehityksellä
huhtikuu (3)
Sähköautoille tarvitaan taloyhtiöihin myös vieraslatauspaikkoja
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä räjähdysmäisessä kasvussa Q1/2017
Renault Zoe 40 z.e Intens -suloisen sähkökirpun koeajoraportti
maaliskuu (5)
Talvella mökkeilemään sähköauto Hyundai Ioniqilla, 280 km matkatarina
Hyundai Ioniq Electric -koeajoraportti
Suomesta löytyy huipputason sähköauto-osaamista sekä koulutusta -sähköautoileva motoristi menossa tutustumaan
Sähköautojen ensirekisteröinnit hyvällä kehityksellä edelleen tammi-helmikuussa 2017
Nissan Leaf -sähköauton kulutus helmikuussa 2017
tammikuu (7)
Opas käytetyn Nissan Leaf -sähköauton ostamiseen
Energica Eva ja Ego -sähkömoottoripyörät: TAHDON
Tulevaa ennakoidessa ei aina voi osua oikeaan -sähköautojen rekisteröintimäärä ei kehittynytkään vuonna 2016
Sähkö-Nysseä koematkustamassa
Tampereen keskusta on saanut vihdoin sähköautojen pikalaturin
Joulukuussa 2016 uusien täyssähköisten henkilöautojen ensirekisteröintien määrä jopa nelinkertaistui!
Nissan Leaf sähköauton kulutus ja toimintamatka kuukausittain vuonna 2016
helmikuu (6)
Onko nyt liikennemyymälän muutoksen aika?
Sähköautoilun kannalta mielenkiintoinen vuosi 2017 alkanut jo
Käytetyn Tesla Model S -sähköauton ostajan opas
MP 17 -sähkö tekee tuloaan prätkiinkin
Sähköautojen suosio tammikuussa 2017 suorastaan räjähti viime vuodesta
Lämmin tammikuu laski sähköauton keskikulutusta tuntuvasti
2015 (58)
kesäkuu (6)
Kodin energiavarastot: miksi ei myös siis range-extender
Leafilla mökille Viitasaarelle 272 km
Juhannuksen viettoon Viitasaaren mökille Leafilla
Sähköautoilija kaipaa helposti käytettäviä yksinkertaisia latauspaikkoja palveluiden yhteyteen
Kiitos ABC-ketjulle sähköisen liikenteen kehittymisen eturintamassa olemisesta
Toukokuussa aiheutin 449 kg vähemmän CO2-päästöjä käyttämällä sähköautoa
elokuu (5)
Tieto- ja liikennemuseossa 2035
Energiatehokkuustilastoja Carwingsista
CHAdeMo Suomen Moottoripyörämuseossa
Kenelle en halua suositella sähköautoa 2015-vuonna
Viitasaaren Seutu 6.8.2015: mökkimatka onnistuu sähköllä
syyskuu (4)
Pikalatausverkoston tarve sähköauton matka-ajossa
Sanomalehti Keskisuomalainen: Täältäkin saa jo sähköä
Jyväskylään asti Suomen suosituimmalla sähköautolla
Kiitos Neste JämsänPortti, sähköautoilijan toivetta on kuultu!
joulukuu (5)
Sähköautoilijakin maksaa ajostaan veroja, mutta vähemmän
Mitä sähköautoilu on opettanut vuonna 2015
Uusien sähköautojen ensirekisteröintimäärän skenaarointia 2017-2020 Suomessa
Uusien sähköautojen ensirekisteröintimäärän ennakointia 2016-vuodelle Suomessa
Sähköautoilla on imua!
heinäkuu (4)
Perheen rantalomalle, lentoasemalle Hki-Vantaalle meno ja paluu Leafilla
10000 km Nissan Leaf sähköautolla, mitä se on opettanut?
Kangasalan Sanomat 28.7.2015: Prisma Kangasala sähköauton latauspiste avattu
Kiitos sähköautoilevan kaupan asiakkaan toiveen kuuntelemisesta!
marraskuu (6)
Sähköautojen läpimurto on lähellä
Leafin kulutus kasvaa sateella enemmän kuin kuivalla pikkupakkasella
Vihreällä kaistalla blogivierailu
Kun sähköautoilijalta loppui sähkö
Sähköauto kulkee ja murtaa uskomuksia: Kangasalan Sanomat 6.11.2015
Sähköisen liikenteen kehittymiseen liittyvät mahtivoimat
lokakuu (1)
Leaf sähköauto toimii hyvin pikkupakkasella -5c
toukokuu (8)
Sähköauton latausta Prisma Kangasalan asiakkaille tulossa
Matka-ajoa Kangasala - Helsinki - Kangasala 365 km päivässä
Kiitos Suomen valtion huonon tuen: menetetyt CO2-säästöt
Matka-ajoa Vierumäki - Sahalahti 185km 2:lla pikalatauksella
Matka ABC Lahdesjärveltä Vierumäelle
FAQ Sähköautoilijalle toistuvasti tehdyt kysymykset
Ympäristövaikutuksia
Lukuisia iPhone Appseja Nissan Leafin käyttäjälle
huhtikuu (19)
Olen hyvin hämmentynyt, positiivisesti
Energian kulutus työmatkalla, reitti 2: nopein
Matka Kangasala - Jyväskylä Kangasala 135km Nissan Leafilla
Energian kulutus työmatkalla, reitti 1: lyhyin
Rengaspaineilla toimintasädettä lisää?
Leaf Link App iPhonessa
Matka-ajoa Kangasala - Jämsän Himos
Nissan Carwings - ajoneuvon multimedialaitteen opettelua
Akun max latausasteen nostaminen 80% oletuksesta 100%
P-hämppi tarjoaa ilmaista latausta
Kotilatauspisteellä lataaminen
Ensimmäiset pikalataukset ABC Kivimaa ja ABC Tiiriö olivat hämmentävän nopeita!
Ensimmäinen maantieajo Kouvola - Lahti - Hämeenlinna - Kangasala
Muutoksen aika on nyt. Uusi päästötön autoiluni alkaa tänään!
Leafin lataaminen ABC:ltä ihmetyttää tulevaa sähköautoilijaa
Sähköauton lataus liityntäpysäköintipaikkoilla?
Omnikanavaista autoilua
Juhlava julistus työpaikan sähköpostissa
Pikalatausverkoston kummastelua
2016 (80)
helmikuu (7)
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä nousi tammikuussa 2016
Kuinka pitkälle Espoosta pohjoiseen päin pääsee Nissan Leaf 30kWh -sähköautolla talvella?
Nissan Leaf -sähköautolla Kangasalta hiihtoloman viettoonViitasaarelle:matkatarina
Sähköautosanastoa
Sähköauton latauslaitteen valinta
Sähköautoa ei voi unohtaa laittaa lataukseen -vai voiko sittenkin?
Ullan Pakari, Riihimäki: sähköautoilija kiittää latauspisteestä
maaliskuu (4)
Käänteentekevän Tesla Model 3 -auton varaukset alkavat 31.3.2016: Tekisinkö varauksen?
Minkälainen vaikutus olisi 40 kWh akulla sähköauton käytettävyyteen?
Nissan Leaf 30 kWh 2016 -koeajoraportti
Sähköautojen myynti yli tuplaantui helmikuussa 2016!
huhtikuu (5)
Uusien sähköautojen ensirekisteröinnit Q1/2016 hyvällä kehityksellä!
Nissan Leaf on toimiva talviauto muutamalla varauksella
Sähköauto hyödyntää moottorijarrutuksen energiaa ylivertaisen moottorin hyötysuhteen lisäksi
Karmeimmat sähköautokonseptit ja tuotantoonkin päässeitä
Teslalla nyt vaan on automallisarja, joka on S=X
toukokuu (4)
Sähköautojen ensirekisteröinnit 1-4/2016 hyvällä 13% kehityksellä
Nissan Leaf sähköauton kulutus kesällä vs talvella
Vuosi sähköauto Nissan Leafilla: kokemuksia
Zero S 9,8 kWh -sähkömoottoripyörän koeajoraportti
kesäkuu (12)
Uusien sähköautojen myynti sakkasi toukokuussa
2016 Juhannuksen viettoon Viitasaarelle sähköauto Nissan Leafilla
Sähkömoottoripyörien koeajoraportteja
Nissan Leaf aiheisia videoita
Blogikirjoitus blogin kirjoittamisesta
Sähköauton hintakehitys e/kWh ennakoi yleistymistä
Sähköautoilijat ry ja sen puheenjohtaja Teollisuusneuvos Kari Kallonen
Tesla Model S 85+ koeajo
Sähköautoilevan motoristin superperjantai 10.6.2016
Brammo Empulse R -sähkömoottoripyörän koeajo
Nissan Leaf kulutus moottoritiellä 120 km/h nopeudessa kesäkelissä
Savuton alue, miete Lontoon matkalta
heinäkuu (9)
Uusien sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit edelleen alamaissa kesäkuussa 2016
Nissan Leafin akku kestää käyttöä
Leaf-kuljettajan vierailu Tesla Club Finlandin kokoontumisessa
Nissan Leafiin uudet kesärenkaat alle
Sähköautoilun historiaa
BMW i3 koeajoraportti
Koska koittaa Kreikan saarten vihreämpi aika?
Suomessa myytävien sähköautojen hinta/toimintamatka km (EPA)
Jonossa tulossa houkuttelevia sähköautouutuuksia
elokuu (9)
Nissan Leaf kulutukset kuukausittain: lämpötila ja keskinopeus vaikuttavat toimintamatkaan
Heinäkuussa 2016 uusien sähköautojen ensirekisteröinnit lähes täysin pysähdyksissä
Nissan Leaf 30 kWh ja BMW i3 33 kWh ovat erinomaisia valintoja useille autoilijoille
Sähköautojen koeajoraportteja
Tulossa olevia sähkömoottoripyöriä
Sähköisen liikenteen tietopankki
Tesla Roadster Sport -koeajoraportti
Tesla Showroom Oxford Street, London -ensimmäinen vierailuni Teslan showroomissa
Sähköautolla ajaminen on halpaa, paitsi pieni akkuisella Nissan Leafilla matkailu julkisia latauspisteitä käyttäen
syyskuu (8)
Sähköautolla Espoosta lappiin ja samantien monin verroin pidemmästikin!
Renault Zoe 41 kWh tulee olemaan erittäin houkutteleva sähköauto!
Pariisin autonäyttelystä 2016 on tulossa sähköautoilulle uutuuksien juhlaa
Sähköautoilija kiittää Ikeaa latauspisteistä
Nissan Leaf 60000 km kokemuksia
Järkevää sähköautotarjonnan monipuolistamista: SOLO Electra Meccanica
Täyssähköautojen ensirekisteröinnit edelleen 2016 elokuussa alhaisella tasolla
Nissan Leaf ajot kuukausittain elokuun 2016 loppuun asti
tammikuu (8)
Nissan Leaf pakkastesti -12..-15 asteessa
30000 km Nissan Leaf sähköautolla
Sähköauton valintaopas
Tulossa olevia sähköautoja
Sähköinen liikenne myötätuulessa Tampereella!
Sähköauton pikalataus Jyväskylässä, kiitos Jyväskylän Energia ja Virtapiste
LeafSpy on Leaf-kuljettajan hyvä ystävä
Leafilla pelastamaan polttomoottoriautoa -22 asteen kelissä
joulukuu (3)
Sähköauton latauslaitteet toimivat hyvin
Uusien sähköautojen ensirekisteröinnit marraskuussa 2016 odotetusti vähissä
40 kWh akku olisi riittänyt marraskuussa erittäin hyvin kaikkien päivien ajoon
marraskuu (5)
Onko sähköauton paino ongelma?
Auto 2016 -tapahtuma sähköautoilijan kokemana
Lokakuussa 2016 hiljaista uusien sähköautojen rekisteröinneissä, silti enemmän kuin viime vuonna
Leafin kulutus kuukausittain 18 kk ajalta
Perspektiiviä saasteongelmaan: 300 miljoonaa lasta elää alueilla, joissa on erityisen saastunut ilma
lokakuu (6)
Sähköajoneuvot rynnivät pian myös autourheilun kuninkuusluokkien reviireille
Talvi ei yllättänyt taaskaan sähköautoilijaa
Tesla on ylivoimaisesti Suomen yleisin sähköauto
Akkutesti Nissan Leafille 100% latauksesta tyhjäksi asti
Syyskuussa 2016 uusien sähköautojen ensirekisteröintitilastolle uusi kuningas: Tesla Model X
41 kWh Zoe on jo useille erinomainen sähköauto

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!