POLOinen

POLOinen

Jaa sivu POLOinen
Suodatettu kuukaudella huhtikuu

Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto

sunnuntai 27.04.2014 Avainsanat: Hakkapeliitta 8 , Huolto , Polo , Polo Junior , Renkaat , Volkswagen , Yhteistyö

Vaihdatin Poloon kesärenkaat viime viikolla. Jotkut ovat ajaneet niillä jo useampia viikkoja, mutta itse en jaksanut kiirehtiä, koska en ajomäärilläni paljon teitä kuluta, vaikka alla onkin nastarenkaat. Renkaiden vaihdon hoidin tavalliseen tapaani Jyväskylän Autotarvikkeella. Viime syksynä renkaat pestiin siellä tosi huonosti ja reklamoin siitä ja nyt sainkin pesun siitä hyvästä ilmaiseksi. Tsekattiin renkaiden puhtaus oikein huoltoneuvojan kanssa yhdessä, kun tämä kysyi, että olinko tyytyväinen palveluun ja vastasin, että olen, jos renkaat ovat nyt puhtaat. Olivat. :)

DSG öljynvaihtokampanja

Välillä sitä miettii, että olisi helpompi vaihdattaa Polon renkaat joissan muualla kuin merkkihuollossa, koska silloin ei ehkä tarvitsisi varata aikaa niin paljon etukäteen ja homma olisi suoraviivaisempaa. Merkkiliikkeellä on kuitenkin se etu, että siellä autosta huolehditaan kokonaisvaltaisesti. Varatessani aikaa renkaiden vaihdolle kävi ilmi, että Polo on vaihteiston öljynvaihtokampanjan piirissä. Niinpä Poloiseen vaihtui kesärenkaiden lisäksi DSG-vaihteiston öljy. Jos olisin vaihdattanut renkaat jossain muualla, vaihteistoöljy olisi vaihdettu vasta seuraavan huollon yhteydessä. 
 
Volkswagenin ennakoiva öljynvaihtokampanja 34F6 koskee tietyllä aikavälillä valmistettuja 7-portaisia DSG-vaihteistoja. Kyseessä ei ole takaisinkutsukampanja vaan huoltokampanja eli toimenpide tehdään asiakkaan tuodessa auton muuten huoltoon. Maissa, joissa ilmasto on lämmin ja kostea, vaihteistossa on voinut aiheutua ohjauslaiteeseen kertyneen karstan vuoksi oikosulku. Sen myötä vaihteiston virransyöttö katkeaa, kytkimet aukeavat ja auto rullaa vapaalla. Kampanjassa vaihteiston synteettinen öljy vaihdetaan mineraaliöljyyn, joka ei johda niin herkästi sähköä ja ongelma poistuu. Suomen olosuhteissa oikosulkuja ei ole ilmennyt, mutta öljy vaihdetaan silti varmuuden vuoksi.
 

Ihmettelin, miten koeajo voi olla 182 km, mutta se taisikin olla huoltomiehen koodinimi. :)

Kokemuksia Hakkapeliitta 8 -renkaista

Kesärenkaisiin vaihdon myötä voisin myös sanoa muutaman sanan Hakkapeliitta 8 -nastarenkaista, jotka sain joulun alla testiin Nokian Renkailta *. Entisiin Hakkapeliitta 7 -renkaisiin en niitä pidon osalta pysty vertaamaan, koska en ole testannut niitä samaan aikaan. Vertailuissa kasien pito on kuitenkin ollut huippuluokkaa, joten sitä lienee uskominen. Minä pysyin tiellä, mutta sehän ei kerro mistään mitään. Mielestäni kasit olivat hieman seiskoja jämäkämmät renkaat ajaa ja lisäksi vaikutti siltä, että niillä säästyi hieman bensaa.
 
Parasta Hakkapeliitta 8:ssa oli niiden hiljaisuus. Ero seiskoihin oli todella huomattava! Ajastaan tosin alkoi tuntua siltä, että eivät ne erityisen hiljaiset olekaan, mutta se on sitä tottumista valitseviin olosuhteisiin. Kasien rengasmelu on perinteisen rapinan sijaan sellainen ujellus. Kesärenkaat tuntuivat niiden jälkeen jyrisevän, meinaan että melun tyyppi on erilainen. Ovat kesärenkaat kuitenkin hiljaisemmat. Jos nyt puolestaan laittaisin seiskat takaisin alle, niin en varmaan kestäisi sitä melua! :D
 
Laajemman jutun Hakkapeliitta 8 -kokemuksistani voi lukea Hakkapedia-sivustolta.
 

Hakkapeliitta 8 -renkaat varastossa 2100 km ajon jälkeen. Kaikki nastat tallessa.

* Olen saanut Hakkapeliitta 8 -nastarenkaat Nokian Renkailta ilmaiseksi Hakkapeliitta-testikuljettajaohjelmasta. Kaikki mielipiteet ovat omiani. Linkkien klikkaaminen ei tuota minulle mitään.

Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014

perjantai 25.04.2014 Avainsanat: Ajovarusteet , Moottoripyöräily , Pohdiskelu , Tapahtuma

Vierailin jokunen viikonloppu sitten Keski-Suomen Moottoripyöränäyttelyssä. Viime vuonna menin sinne vaatehankintojen perässä, mutta tänä vuonna ihan vain tunnelmaa haistelemaan. Mukaan otin ystäväni nioben, koska pitihän tuleva motoristi tutustuttaa paikkakunnan päätapahtumaan! Niobella oli uusi kamera ja suurin osa merkinnän kuvista onkin hänen ottamiaan. :)
 
Messuilla on aina vaarana, että sieltä tarttuu mukaan kaikenlaista. MP-messuilla vielä aika kallistakin, kuten viime vuonna 199 e nahkatakki. Ei sentään moottoripyörää, vaikka niitäkin oli toki tarjolla. Nahkatakki oli kyllä sellainen heräteostos, että en ole sitä päivääkään katunut! Käytin tekstiilitakkia viime kaudella tasan kerran, minkä jälkeen siirryin pysyvästi nahkatakkiin.
 
Tänä vuonna tapahtumasta ei tarttunut mukaan mitään ajovarusteita. En tällä hetkellä varsinaisesti tarvitse mitään, vaikka uudet kengät ja kypärä voisivatkin jossain vaiheessa olla ajankohtaiset. Lähinnä katselimme nioben kanssa tarjontaa, juttelimme muutaman esittelijän kanssa (terveisiä Kuuloxille!) ja koeistuimme joitakin moottoripyöriä. 
 

Tämä Kawasaki oli aika namupala! Myös vihreä väri saattaa vaikuttaa asiaan...

Keksin, että minun pitää saada istua kaikista isoimman näyttelystä löytyvän moottoripyörän selkään, että näkisin, miten kauas jalkani jäävät maasta. BMW R 1200 GS Adventure näytti isolta ja oli myös sitä, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Pyörän 89 cm istuinkorkeus oli "hieman" liikaa kaltaiselleni 160 cm mittaiselle tapille… :D
 

BMW R 1200 GS Adventure - ei pikkutytöille!

Moottoripyörien lisäksi tutustuimme nioben kanssa myös mopoautoon. Ne ovat ihan menevän näköisiksi muotoiltuja, mutta siitä ei pääse mihinkään että ne ovat aikamoisia muovipurkkeja. Mopoautojen hinnat ovat ihan käsittämättömiä, sillä niistä ei tarvitse maksaa edes autoveroa. Jyväs-Marinen pisteellä esillä ollut Aixam Coupe GTI ABS -mopoauto maksoi hurjat 15 990 e ja ihan perusmallikin 13 890 e.  Samalla hinnalla saa Volkswagen up!:n, joka on ihan täysiverinen auto (ovh. 13 347 e)
 

Epäuskoinen ilmeeni mopoauton ratissa. "15 990 euroa tästä kiposta? Et oo tosissasi?"

Olisi paljon turvallisempaa, jos mopoautot olisivat up! kaltaisia kestäviä pelejä, mutta nähtävästi max. 4 kW tehoinen pikkuinen moottori ei jaksaisi painavampia liikuttaa. Ehkä mopoautoissa pitäisi olla teho-painosuhde määrittävänä tekijänä, jotta voisi tehdä painavampia ja turvallisempia koreja? Hinnan ei ainakaan pitäisi muodostua kynnykseksi, koska hinta on jo nyt pikkuautoluokassa.

 
Menipäs tämä nyt syvälliseksi pohdinnaksi. Ihmettelyä aiheuttivat muuten myös Aixamin sporttiset istuimet. Minkähän kokoisille takapuolille ne on oikein suunniteltu? Penkki oli nimittäin liian kapea kankulleni, vaikka se ei edes mikään järjettömän iso ole. Se kankku siis. Penkin sporttiset muodot painuivat kuitenkin kasaan kuin vaahtomuovi, joten siinä pystyy leveäperäisempikin istumaan.
 

Mopoauton ovien karmit olivat hämmästyttävän heppoiset.

Jyväs-Marinen pisteellä sovitin HJC:n IS-17-kypärää, jossa on sisäänrakennettu aurinkovisiiri. Sellainen olisi tosi kätevä, kun ei tarvitsisi erikseen aurinkolaseja! Visiiri tuli esiin liukukytkintä työntämällä ja pompsahti pois nappia painamalla. Tuota nimenomaista kypärää en tosin huolisi pikalukituksen vuoksi. Mielestäni kypärän ainut oikea kiristysmekanismi on tupla D-rengas, koska sillä kypärän hihna tulee varmasti riittävän kireälle jokaisella ajokerralla. Pikalukituksessa hihna tuppaa ainakin pyöräilykypärissä vähitellen löystymään eikä sitä jaksa kiristää joka kerta.
 

Sisäänrakennettu aurinkovisiiri toi kypärälle kuulemma aavistuksen lisää painoa, mutta vaikutti todella näppärältä.

Tyhjin käsin en moottoripyöränäyttelystä päässyt kotiin, vaikka ajovarusteita en ostanutkaan. Heti ensimmäisellä ständillä iskin silmäni “VW Parking only” peltikylttiin. Ja oli siellä peltipurkkeja ja magneetteja ja vaikka mitä! Myyjä tinki puolestani ja hetkeä myöhemmin kävelinkin jo onnellisena pois kyltti ja Volkswagen kleinbus -magneetit mukanani. Polo saa pysäköintikyltillä nimikkopaikan meidän uuden asunnon autokatoksesta ja magneetit päätyvät minnekäs muuallekaan kuin jääkaapin oveen. Mun piti kyllä luopua jääkaappimagneettien keräilystä, mutta en voinut vastustaa kiusausta ostaa tuota settiä … hups.
 

VW Parking Only

 

Volkswagen magneettisetti, oli oikein virallinen lisenssituote.

Yllättäen löysin messuilta itselleni myös aurinkolasit! Tämä on oikeasti ihme, sillä yleensä mitkään lasit eivät ole yhteensopivia pääni kanssa. Sovittelin laseja yhdellä ständillä ja myyjä kuunteli selitystäni ongelmistani ja kaivoi sitten tiskin alta lasit, jotka istuivat päähäni tosi hyvin pienen sankojen taivuttelun jälkeen. Kaupat tuli, eikä kymppi ollut hinta eikä mikään. Etenkään, kun olin suunnitellut meneväni etsimään laseja optikolle 150 e budjetilla. :P
 

Ostin juoksuun, pyöräilyyn yms. sopivat aurinkolasit. 

Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo

maanantai 14.04.2014 Avainsanat: Polo , Volkswagen

Volkswagen esitteli Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa uuden Polon, jonka muutokset edelliseen versioon nähden ovat tosin melko hillittyjä. Mutta oli facelift tai ei, Polo kiinnostaa aina!
 
Volkswagenin kotisivujen mukaan uuden Polon ensiesittely on “keväällä” ja ajattelinkin sen olevan joskus toukokuussa. Perjantaina postiluukusta kolahti kuitenkin Volkswagen-asiakkaille suunnattu kutsu Polon ensiesittelyyn Jyväskylän Autotarvikkeelle 26-27.4. eli sehän onkin jo parin viikon päästä!

 

Uuden Polon esite.

Kirjeen innoittamana päätin tutustua tarkemmin uuden Polon ominaisuuksiin. Vähän niitä piti etsiä Volkswagenin kotisivuilta, mutta jonkinnäköisen kuvan sain ja seuraavassa yhteenvetoa. Blogauksesta tuli muuten paljon pidempi kuin mitä meinasin, lähti tutustuminen vähän lapasesta. :D

Ulkonäkö

Ulkonäöltään Polo on muuttunut vain hieman, eikä sitä nopealla vilkaisulla erota vanhasta. Uuden ja vanhan mallin kuvia vertaamalla tulin siihen tulokseen, että suurin muutos on etupuskurin alaosassa. Hunajakennosäleikkö on tehnyt tilaa vaakaraidalle ja kromia on tullut aavistus lisää. Muita ulkoisia muutoksia näyttäisivät olevan lähinnä ovien terävämmät pokkaukset ja uudelleen muotoillut takavalot.
 

Uusi Polo vs. vanha Polo (6R). Aika kevyellä faceliftillä mennään.

Värejä Poloon on tarjolla tavanomainen määrä ja perinteisellä linjalla mennään. Tarjolla on eri sävyissä mustaa, ruskeaa, harmaata, punaista, sinistä ja valkoista. Väreistä uusia sävyjä ovat “Sunset Red” (6K6K) ja “Cornflower Blue” (D7D7), joista etenkin jälkimmäinen näyttää todella kauniilta ja raikkaalta. (Edit: "Sunset Red" on kuulemma ollut aiemmin 9N3 Polossa eli ei olekaan täysin uusi väri.)
 

Poloon tarjolla olevat värit.

Uudet varusteet

Polon vakiovarusteeksi on tullut viiden tuuman kosketusnäyttö ja samanlainen monitoimiratti kuin Golfissa. Vakiona on myös start/stop-automatiikka ja jarrutusenergian talteenotto. Uusia turvallisuusvarusteita ovat esitteessä mainostettu monitörmäysjarrutus ja Highline-varustetasossa vakiona oleva kuljettajan väsymyksentunnistus.
 
Lisävarusteena uuteen Poloon saa ominaisuuksia, joita on ennen saanut vain isompiin autoihin, kuten mukautuva vakionopeussäädin ACC, peruutuskamera ja säädettävä iskunvaimennus.
 
Automaattisen hätäjarrutustoiminnon Poloon saa vain, jos ottaa autoon mukautuvan vakionopeussäätimen. Se vaatii toimiakseen tutkan ja on varmaan siksi paketoitu vakkarin kylkeen, mutta mielestäni se olisi saanut tulla ihan vakiona, koska se on up!:ssakin vakiovarusteena.

Moottori ja päästöt

Uudessa Polossa ei muuten ole enää missään moottorissa jakopään ketjua, vaan kaikissa on hammashihna. Luulen, että tämä tieto helpottaa monia ostajaehdokkaita. Volkswagenin surullisen kuuluisten ketjuongelmien jälkeen kaikki ihmiset eivät ole enää yksinkertaisesti uskaltaneet hankkia ketjukoneita, mutta nyt kun palataan hihnaan, asia on toinen.
 
Pienimmillään Polon saa 1,0 litraisella vapaasti hengittävällä 55 kW moottorilla. En oikein usko, että sitä menee hirveästi kaupaksi, mutta kyllähän se näyttää hyvältä, kun sillä auton lähtöhinta saadaan 15500 euroon. Saksassa tarjolla on vielä tehottomampi 44 kW versio, joka mahtaa olla jo aikamoinen mopo. (Paitsi että mopoautossa max teho on 4 kW…)
 
Muut alkuvaiheessa saatavilla olevat bensamoottorit ovat 66 ja 81 kW tehoisia 1,2 TSI:tä, kun taas dieselit ovat 55 ja 66 kW 1,4 TDI. Polttoaineenkulutuksen väitetään pudonneen jopa 21% entisestä ja tuossa 81 kW versiossakin hiilidioksidipäästöt ovat vain 109 g. Oma Polomme on 1,2 TSI 77 kW ja sen päästöt ovat 124 g, joten ihan hyvin on saatu pudotettua. Ja kun meidän Polo oli ostettaessa vielä olevinaan niin bensapihi! En tiedä miten moottoria on optimoitu, mutta ainakin start/stop-toiminto vähentää bensankulutusta, kun auto sammuu pysähdyksien ajaksi.

Yhteenveto

Uudessa Polossa mennään ulkoisesti kevyellä faceliftillä, jonka erottaminen vanhasta vaatii tarkkaa silmää. Tässä on se etu, että vanha malli ei muuttunut nyt ollenkaan vanhentuneen näköiseksi. Toiminnallisia ja turvallisuusvarusteita on tullut lisää ja erityisesti uusi mediasysteemi kosketusnäyttöineen tuntuu hyvältä lisältä. Katsotaan sitten, mitä toimintoja se tarjoaa. Pelkkä näyttö itsessään kun ei tee autuaaksi.

 
Olemme miettineet oman Polomme seuraajaksi kokoluokkaa isompaa autoa, mutta voihan sitä ainakin leikitellä ajatuksella, että mitä jos vain jatkaisi Polo-linjalla. Mitä mä tekisin blogillenikin, jos malli vaihtuisi? Vain Poloinen voi olla Poloinen. :)  Riippumatta siitä, mihin autoon me seuraavaksi päädytään, pitää uusi Polo joka tapauksessa käydä testaamassa!
Tietoa blogista

POLOinen on liikenne- ja autoblogi, jonka perustin kesällä 2008. Aiemmin autot eivät kiinnostaneet yhtään, mutta hankittuani auton olosuhteiden pakosta innostuinkin autoilusta oikein kunnolla. Liikenne on minulle peliä, jossa pyrin menestymään aina vain paremmin!

Kirjoittelen blogiin kaikenlaisista autoiluun liittyvistä asioista moottoripyöräilyä unohtamatta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat Volkswagen, liikenneturvallisuus ja taloudellinen ajaminen.

Ota yhteyttä: poloinenblogi(a)gmail.com

Arkistot
2020 (5)
helmikuu (3)
Kuusi vuotta ecorunia - tänä vuonna en aja taloudellisesti
Autolla Espanjassa - Jennin kootut seikkailut
Autolla Espanjassa - nopeusrajoitukset, liikenneympyrät ja havaintoja liikennekulttuurista
tammikuu (2)
Autolla Espanjassa - auton vuokraaminen
Autolla eurooppaan - mistä löytää maakohtaiset liikennesäännöt ja muut tiedot?
2019 (17)
joulukuu (1)
Poloisen vuosi 2019 - Leonidas lepäsi kun Jenni ajeli sähköautoilla
marraskuu (1)
Mikä sähköauto on taloudellisin? Espoo EV Challenge 12.10.2019
lokakuu (2)
Kylmää kyytiä sähköautoilla - Vesijärven Auto EcoRun 5.10.2019
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Molemmat!
syyskuu (1)
Paljon muutakin kuin sähköauto! Koeajossa hiljainen jättiläinen Audi e-tron 55 quattro
elokuu (1)
Miten pieni kulutus sähköauto Audi e-tron:illa on mahdollista saavuttaa? Suurajot EcoRun 11.8.2019
heinäkuu (1)
Secto Road Trip - sähköautoilla halki euroopan + mitä lataus maksaa?
kesäkuu (1)
Autoliiton AL 100 juhlaliittopäivät
toukokuu (2)
Kilpailijana Gladiaattoreissa - valmistautuminen, hakeminen ja kilpaileminen
Sähköautojen pienin kulutus! AL-Helsinki Ecorun 27.4.2019
huhtikuu (2)
Taloudellisuusajoa sähköautolla - Kuopion Autokauppa EcoRun 6.4.2019
Sähköauto ilman kotilatausmahdollisuutta ja 10 muuta tarinaa sähköauton lataamisesta
maaliskuu (2)
Testissä kuljettajan pikku apuri: automaattiset kaukovalot
Kun jarrupolkimesta tuli turha - koeajossa sähköauto Nissan Leaf
helmikuu (1)
Koeajossa aito ja alkuperäinen Volkswagen Polo Junior
tammikuu (2)
Koeajot Auto 2018 -messuilla - mitä erikoisempi, sen parempi
Auto 2018 messujen 5 kiinnostavinta juttua
2018 (20)
joulukuu (1)
Skoda Scala - ensifiilikset uutuudesta!
marraskuu (1)
Vain 3,6 millilitran päässä voitosta - Toyota EcoRun 6.10.2018
lokakuu (1)
Kolmas kerta toden sanoo? - Skoda Economy Run 2018
syyskuu (2)
Banaaninkuorilla baanalle! (bio)kaasuautojen päästöt, verotus ja tankkaus
Kaasuautolla taloudellisuusajokilpailussa - Suurajot EcoRun 12.8.2018
elokuu (1)
Tampere - jännittävimmät, hienoimmat ja vaarallisimmat liikennekohteet
heinäkuu (2)
Auton vuokraaminen ulkomailla - ensikertalaisen kokemuksia
Leonin ensimmäinen katsastus ja päivä filmitähtenä
kesäkuu (1)
Leonin 3-vuotishuolto - katolle pissiminen vaihtui karkkikaupan tuoksuun
toukokuu (3)
Seat Leon - murtumat takavalojen umpioissa
Seat Leon - DSG-vaihteiston kytkimen vaihto
Kaaharizombie pihtaamassa - Neste Pusula EcoRun 15.4.2018
huhtikuu (3)
Leonin pienin kulutus ikinä! AL Helsinki EcoRun 14.4.2018
Kulutustestailuja ennen kauden ensimmäisiä Ecorun taloudellisuusajokilpailuja
AL-Sport päivät Hyvinkään Sveitsissä
maaliskuu (1)
Kauden 2018 ecorun taloudellisuusajokilpailut - millä autolla ja kenen kanssa?
helmikuu (2)
Koeajossa upea coupé Lexus RC 300h
Pitääkö vilkkua käyttää aina risteyksessä kääntyessä?
tammikuu (2)
POLOinen 10 vuotta!
Auton lattian, takaluukun ja konepellin vaimennus
2017 (30)
joulukuu (3)
Kiire ja liikenne - testatusti huono yhdistelmä!
Leonidaksen kuusenhakureissu
Polkupyörän valot - miten niitä käytetään oikein?
marraskuu (2)
Startti - oppikirja opetuslupaopetukseen
Autoliiton opetuslupainfo - kaikki mitä halusit tietää ajokortin hankkimisesta opetusluvalla
lokakuu (3)
Toyota Ecorun - uudenlainen taloudellisuusajokilpailu
Lotus Elise ja täydellisen rypsipellon metsästys
Pihistelyä ja mahtavia maisemia - Skoda Economy Run 2017
syyskuu (1)
HJC R-PHA 70 - ei enää ikinä aurinkolaseja moottoripyöräillessä!
elokuu (3)
Vuoroin vieraissa - tsekkiläiset taloudellisuusajajat tuhansien järvien maan ecorunissa
Liikaa hifistelyä, liian vähän pihistelyä - Suurajot NEZ EcoRun 13.8.2017
Pikaisessa koeajossa Volkswagen Arteon ja ennakoiva adaptiivinen vakionopeussäädin
heinäkuu (3)
Tampereen liikennejärjestelyt yllättivät turistin
Skootteri ei ole lälläripyörä, ainakaan kaupungissa
Illalla olin voittaja, aamulla enää toinen - AKU EcoRun 9.7.2017
kesäkuu (3)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 2.)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 1.)
Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!
toukokuu (3)
Leonin 30 tkm huolto - öljynvaihto, vajavainen akku ja rasittavat natinat
Takatalvi yllätti - 270 km kesärenkailla loskakelissä
POLOinen PINGailemassa eli autobloggaaja sisällöntuottajafestareilla
huhtikuu (2)
Auton kuntotarkastus
Autourheilijat Pohojanmaalla
maaliskuu (3)
Pysähdyin moottoritiellä ja muita viikonlopun autoilukuulumisia
Kiveniskemän korjaus Leonin tuulilasista
Kauhea naarmu auton maalipinnassa!
helmikuu (2)
Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?
Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?
tammikuu (2)
Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?
Autojen sijaintitiedot vuotivat nettiin jo nyt
2016 (30)
joulukuu (1)
Auto 2016 -messujen hauskin koeajo: pikkuruinen sähköauto Renault Twizy
marraskuu (3)
Auto 2016 - lisää koeajoja, vuoristorata ja Opel OnStar
Auto 2016 -messut - autojen Mega Pop-Up myymälä ja paljon muuta
Muuttaako urheiluauto käyttäytymistä? Testissä Lotus Evora 400
lokakuu (4)
Onko yksisuuntainen Puistokatu oikeasti turvallinen pyöräilijöille?
Rengashotelli ja puuttuvat pultit
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 2/2)
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 1/2)
syyskuu (1)
Ford Driving Skills for Life
elokuu (3)
Koeajossa huikea urheiluauto Lotus Evora 400
Seat Leon äänieristys
Seat Leon resonoi ja natisee
heinäkuu (1)
Harjoittelu kannattaa! 1000 Lakes EcoRun 2.7.2016
kesäkuu (2)
Taloudellisen ajon vinkit hiekkatiellä ajamiseen
Leonin ensimmäinen öljynvaihto ja säästövinkki
toukokuu (4)
Kirottu kilpailu? Neste Myllylampi Ecorun 21.5.2016
Koeajossa faceliftin saanut superpihi Toyota Auris Hybrid
Yksi vai 50 hevosvoimaa?
Että sellainen moottoripyöräilykauden aloitus!
huhtikuu (3)
Rekisterikilpibongaus
Milloin U-käännös on kielletty?
Leonin takuukorjauksia
maaliskuu (2)
Ecorun ja autoslalom kilpaileminen
Onnistuuko taloudellinen ajaminen talvella? Savon Pihistys Kuopion Autokauppa Ecorun 27.2.2016
helmikuu (3)
Kokemuksia Leonin kitkarenkaista
Teslan lataaminen
Koeajossa vertaisvuokrattu unelma-auto Tesla Model S P85D
tammikuu (3)
Pysäköinti Jyväskylän satamassa
Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?
Nissan Juke Nismo RS - terrierimäinen möhköfantti koeajossa
2015 (40)
joulukuu (2)
Hauskaa joulua!
Autoslalom kilpailu Leonilla
marraskuu (3)
Around View Monitor ja muita lisäapuja kuljettajalle a'la Nissan
Päästöskandaaliauton(?) kulutusennätys
Koeajossa superhauska Mazda MX-5
lokakuu (4)
Volkswagenin vieraana Jyväskylän MM-rallissa
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin
Volkswagen Demo Tour 2015
Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!
syyskuu (4)
Jyväskylän Autotarvikkeen naistenilta
Ratti.fi - ajokortin opetuslupien välityspalvelu
Hipoen ohi ja kolmion takaa känny korvalla - suomalainen liikenne takapenkkiläisen silmin
Tehotytöt vauhdissa: Vesijärven Auto Ecorun
elokuu (3)
Yritys päihittää vakionopeussäädin ja hieman Ecorun-pohdintaa
Onnellista autoslalomia
Moottoripyörän talvisäilytys sekä huolto- ja myyntipohdintaa
heinäkuu (2)
Kurkku Kalajoella
Leonin CQuartz Finest -pintakäsittely
kesäkuu (2)
1000 Lakes EcoRun - taloudellisen ajon soratieralli?
Poloinen pysyy Poloisena, mutta Leon on nyt Leonidas
toukokuu (6)
Polon viimeiset pihistelyt: LänsiAuto Ecorun 18.4.2015
Leonin renkaiden vaihto uusiin ja pyörien suuntaus
Uudet vanteet ja renkaat Leoniin
Kilometrien kerryttämistä ja autovouhottajien tapaamista
Leonin luovutus
Leonin luovutushuolto
huhtikuu (4)
Leonin maahantulotarkastus
Moottorijarrutus vai vapaalla rullaaminen?
Onnellisten ajokoulu vm. 2015
Lisensoitu autourheilija!
maaliskuu (5)
Kitkarenkaat liukkaan kelin radalla
Koeajossa Toyota Auris Hybrid - ekotietoisen taviksen valinta
Automerkkien kevään kovimmat #some #kampanjat
Autourheilu todella kiinnostaa naisia!
Autoja, moottoriurheilua ja naisia
helmikuu (4)
Oho, tilattiin auto
Volkswagen Winter Drivingschool
Seat Leon jälleen testissä - onko Polo saamassa seuraajan?
Poloisen ensikosketus kitkarenkaisiin
tammikuu (1)
Mitä kaikkea POLOiselle tapahtui vuonna 2014?
2014 (41)
joulukuu (3)
Joulukuun lopun löpinät
Nissan Pulsar - ei mikään tähdenjäänne
Leidi liikenteessä
marraskuu (3)
Karvalakki-Leon vuokralla
Glosspoint - palvelua vailla vertaa
Testissä Ford Ranger Wildtrak -pick-up
lokakuu (3)
Renkaiden vaihto hintavertailu
Törttöilijöitä liikenteessä - blogaus vanhan ajan malliin
Auton vanteet netistä
syyskuu (4)
Rullahiihto liikenteessä
Sumussa ajaminen ja sumuvalojen käyttö
Polon toinen taloudellisen ajon kilpailu: maantiekulutuksen haamuraja rikki kirkkaasti!
EcoRun taloudellisuusajokilpailu Pololla
elokuu (2)
Kohta pihistellään taas!
Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka
heinäkuu (3)
Moottoripyörän parantelua
Jyväskylä - Kuopio - Jyväskylä
Polon 3-vuotishuolto
kesäkuu (3)
Uusi Mazda3 - taviksesta katseenvangitsijaksi
Polon ensimmäinen katsastus
Testissä kuljettajan pikku-apurit: mukautuva vakionopeussäädin ja kaistanpitoavustin
toukokuu (2)
Ihana uusi Polo <3
Taloudellisen ajon kilpailu Ecorun
huhtikuu (3)
Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto
Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014
Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo
maaliskuu (5)
Ja sitten kuolo korjasi Polon akun
Polkupyörien huoltoa
Seuraa Poloista!
Poloinen goes off-road
Volkswagen hyötyautojen talviajokoulu kevätkelissä
helmikuu (4)
Tänä talvena liukasta on vain radalla
Onnellisten ajokoulun opit käytännön kokeessa
Kohti onnellisempaa ajokulttuuria
Onnellista liukastelua
tammikuu (6)
Pohdiskellen Pohjanmaalle
Lyhyitä ajoja + kireät pakkaset = tyhjä akku
Onnellisten ihmisten ajokoulun startti ja läheltä piti
Koeajossa Seat Leon FR
Parhautta!
Hakkapedia-blogaajaksi
2013 (31)
joulukuu (2)
Tonttu-Polo
Taloudellinen ajotapa - kokemuksia Drivecon käytöstä
marraskuu (4)
Demo Tour 2013 ja kestohymy
Uudet nastarenkaat polkupyörään
Toyota Auris Hybrid
Kesäinen koeajorupeama
lokakuu (3)
Taloudellisen ajon harjoittelua Toyotan tapaan
Renkaiden vaihto Poloisen tapaan
Ongelmalliset vaihteet
syyskuu (5)
Uusi leiska!!
Jyväskylä - Toivakka - Kangasniemi - Hankasalmi - Lievestuore - Jyväskylä
Vähän erilainen ratapäivä
Puhdas auto - pahempi mieli?
Uusi polkupyöräni - Nishiki Hybrid Comp SLD
elokuu (2)
Harjaton pesu
Ja korvat lepää!
heinäkuu (2)
Nissan Juke Nismo
Polon kaksivuotishuolto
kesäkuu (2)
MP-kauden avaus
Polkupyörän renkaanvaihtopulmia
toukokuu (2)
Facebookista voi oikeasti voittaa jotain!
Kops!
huhtikuu (2)
Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä
Talven suruja
maaliskuu (3)
Uusi Golf ja Polo GT
Vihreä unelma
Rata 2013
helmikuu (2)
Nastarenkaat kaksipyöräiseenkiin - lopulta
Uuden vuoden kilpailun voittaja on...
tammikuu (2)
Yhteenveto ajokaudesta 2012
Uuden vuoden kilpailu
2012 (30)
joulukuu (2)
Herkkua on siinä monenlaista.
Ylimääräinen öljynvaihto ja takuukorjauksia
marraskuu (2)
Ei niin yllättävät ensilumet
Uusi Golf ja Robo-up!
lokakuu (2)
Moottoripyörä talvisäilöön
Lisää näkyvyyttä
syyskuu (2)
Se oli hyvä vanne
Uusi Audi A3
elokuu (4)
Kaahaavat motoristit vs. ohiteltava motoristi
Eerik pesussa
Yhden pysäköintiruudun ongelma
Polo 1 v!
heinäkuu (2)
Polo ja rätisevä Media-In
Auton kulutuksen seuranta
kesäkuu (3)
Jennin ja Eerikin ensimmäiset seikkailut
Varusteostoksilla
Moottoripyörän hankinta
toukokuu (4)
Sateiset pikakuulumiset
Sumuvalopelle ilman sumuvaloja
Vielä niistä jäljistä ovenkahvassa...
Kevätpesu - ja mitä kuran alta löytyikään
huhtikuu (1)
Päivävalot ja pimeiden perien ongelma
maaliskuu (4)
Ei Golfkärryä meille
Up!
RSS ja muuta yleistä
Näin poliisin, mokasinkohan?
helmikuu (3)
Liukastelua Lievestuoreella
Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline
Poloa ulkoiluttamassa
tammikuu (1)
Analyysi pienestä punaisesta paholaisesta
2011 (37)
joulukuu (3)
Hauskaa joulua!
Paras häälahja ikinä!
Polon suojauskäsittely
marraskuu (2)
Polo Simoissa
Kuulumisia autonhuoltokurssilta
lokakuu (4)
Jyväskylä - Ylivieska - Jyväskylä
Tunnustus
Volkswagen Demo Tour 2011
Inssi läpi ... vaivoin
syyskuu (6)
Moottoripyörän teoriakoe läpi!
Olenko hidas oppimaan vai muuten vain hidas?
Rohkeasti liikenteen sekaan
Onko tämä nyt niin hämmentävää?
Pelottava moottoripyörätunti
Eka ajotunti moottoripyörällä
elokuu (8)
Ensimmäinen ja viimeinen kerta (MP 1/2)
Autonhuoltokurssi tulee taas!
Lelun ohjaksissa ja museoesineen kyydissä
Motoristin henkivakuutukset: jarruttaminen ja kääntäminen (MP 5/6)
Lisää kirjaimia ajokorttiin (MP 3/4)
Oho, ostettiin auto
Polo Junior ja Polo Senior
Terveisiä Pololta
heinäkuu (2)
Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2
Helsingin keskusta taas vähän tutummaksi
kesäkuu (1)
Katsastus vm. 2011
toukokuu (2)
Pyöräilyneuvontaa
Econen
huhtikuu (2)
Matelua pääsiäisen paluuliikenteessä
Oikealle kääntyvä väistää ... jos väistää
maaliskuu (2)
Vuosihuollon paikka
Ratapäivä 2011
helmikuu (2)
Uudet talvirenkaat
Nissan JUKE
tammikuu (3)
Polkupyörä vuorostaan huoltoon
Uusi leiska
Mitä sanoo Polo 95 E10 bensasta?
2010 (30)
joulukuu (1)
Turvallista uutta vuotta!
marraskuu (3)
Käsittämätöntä toistoa
Polo GTI ja jokasyksyinen Scirocco-koeajo
Epätaloudellista taloudellista ajoa
lokakuu (4)
Saija ratissa
No nyt se sitten levisi
"Eivät renkaat kesää tee"
Simuloitu rengasrikko
syyskuu (6)
"Jarrut - vauhdin surma"
Voidellaan ettei leikkaa kiinni
Kuinka moottori toimii?
Auton perusrakenne tutuksi
Audi A1
Autonhuoltokurssi
elokuu (1)
Kaikkien aikojen ilotulitus ja kaikkien aikojen ruuhka
heinäkuu (1)
Pysäköinti Ainolanrannassa
kesäkuu (1)
Myöhäinen katsastus
toukokuu (2)
Outo ohituskaista
Kilpisenkatu - pyöräilijän inhokki
huhtikuu (1)
Kesärenkaiden vaihtoaika x 2
maaliskuu (2)
Pikavisiitti Helsinkiin
Hämärä ABS-ongelma
helmikuu (5)
Ratapäivä
Hieno Audi ja nuiva Audimies
Enää viikko!
Polo palasi elävien kirjoihin
Koskaan ei ole Polo jättänyt tielle ...
tammikuu (3)
Käsijarrun tärkeydestä
Ei tullut BC:tä, tuli pelkkä B
Paras synttärikortti
2009 (36)
joulukuu (1)
Pimeällä ajamisen kurssi - perinteisesti vai simulaattorilla?
marraskuu (1)
Ajelemassa
lokakuu (4)
Vahaa pintaan ja talvirenkaat alle
Jos edes joku ottaisi opikseen...
"Kiesi-kohu ei kolhinut Audi-kauppaa"
Sciroccoooo <3
syyskuu (2)
Uutta Poloa ihailemassa
Kootut seikkailut Helsingissä
elokuu (2)
Kutsu
Ylinopeusvalvonta: kootut selitykset
heinäkuu (1)
Jyväskylä-Lahti-Jyväskylä
kesäkuu (4)
Läheltä piti juhannuksena
POLOinen 1 v.
Peruuttelua
Polo kesäkuntoon
toukokuu (3)
Taas ratin takana!
Kyytiläisenä
Kun jarrua ei voikaan painaa
huhtikuu (3)
Taas Tampereella
Talvi väistyy
Pablo Picassoa testaamassa
maaliskuu (6)
Huolto ja katsastus - uusi yritys
Katsastus
Vuosihuolto
Vaajakosken liikenneympyrässä ajaminen
Pesua kaivattaisiin
Ilmaista liukastelua
helmikuu (5)
Volkswagen Polo vm. 2008 vs. 2004
Automaattia testaamassa
Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä
Kunnossa!
Palautetaan korjaamolle
tammikuu (4)
Oma Polo kullan kallis
Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle
Kolareita kerrakseen
Polo kolarissa
2008 (24)
joulukuu (1)
Valoton risteys sekoittaa päät ja aiheuttaa vaaratilanteita
marraskuu (3)
Pysäköintipaikasta sakkopaikaksi
Talvea odotellessa
Pientä koristelua
lokakuu (4)
Uudet autot tuoksuvat hyvälle
Ei ole pakko mennä jos ei mahdu
Kirkkaita kilometrejä!
Paluu liukkaalle
syyskuu (5)
Unelma-autoni
Autoton päivä
Inssimuistoja
Jopas oli ohitus
Jyväskylä-Hämeenlinna-Jyväskylä
elokuu (6)
Kuukauden viimeinen päivä
Ollaanpa sitä nyt niin kiireisiä
Törttöilijöitä liikenteessä
Jenni testaa
Kesäkumit vaihtoon
Hetken loisto
heinäkuu (2)
Liukastelua 2-vaiheessa
Arvioiva ajo
kesäkuu (3)
Uudet matot
Tyhmiä ohituksia rauhallisessa juhannusliikenteessä
Taustaa

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!