POLOinen

POLOinen

Jaa sivu POLOinen
Suodatettu kuukaudella helmikuu

Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?

maanantai 27.02.2017 Avainsanat: Koeajo , Lexus , Muilla autoilla ajaminen

Kyselin taannoin, minkä auton haluaisitte, että koeajaisin blogiini. Vastaukset jakautuivat melko tasaisesti kolmen ehdokkaan; Seat Leonin, Toyota CH-R:n ja Lexus IS 300h:n; välillä, mutta lopulta Lexus sai eniten ääniä. 

Minulla ei ole koskaan ollut erityistä mielikuvaa Lexuksesta muuten, kuin että se on hintava luksus-Toyota. Muita ajatuksia ei oikeastaan ole päässyt syntymään merkin harvinaisuuden vuoksi. Mielenkiintoista olikin nyt päästä testaamaan, olisiko siinä sitä jotain vs. Toyota, jota pidän automerkkinä äärimmäisen tylsänä. Toyotan hybriditekniikka on kuitenkin ihan ylivetoa, joten se yhdistettynä kiinnostavaan autoon voisi jopa herättää ostohaluja. Ei muuta kuin testaamaan!

Lexuksen ideologia

Ihmettelimme tammikuisella vierailullamme OK Autolla, miksi Lexuksia ei ollut sisällä näytillä kuin yksi. Tämä johtuu siitä, että vain oikea Lexus-myymälä saa pitää varsinaisia showroom-autoja. Oikealla Lexus-myymällä pitää olla oma rakennus vain Lexuksia varten. Tällaisia liikkeitä on Suomessa vain yksi, Helsingin Kaivokselassa.

Lexus Jyväskylä on Kaivokselan myyntipiste ja sisällä hallissa ollut auto ei ollutkaan showroom-auto vaan käytetty auto vaihtoautopuolelta. (Edellisen korimallin esittelyauto, mutta silti.) 

Lexuksen ideologiaa on se, että kaikki on tiptop. Miksi tehdä asiat hyvin, kun ne voi tehdä erinomaisesti? Tavoitteena on aina kotoisa fiilis. Tämä näkyy sekä koeajajalla, että Lexuksen huoltopalveluja käyttävällä asiakkaalla.

Jos sovittu koeajo on kesällä, autosta löytyy kylmää juotavaa. Ja nyt kun koeajo oli talvella, oli auto pihalla valmiiksi käynnissä, jotta sisällä on mukavan lämmin.

Huoltoa käyttävän asiakkaan palvelu alkaa jo saapumisesta: pihalle on merkitty asiakkaan nimellä oma parkkiruutu. Huollon ajan asiakas voi nauttia virvokkeita tai tehdä töitä erityisessä Lexus Loungessa. Suomalaiset yleensä lähtevät ennemmin töihin kuin jäävät hengaamaan autoliikkeeseen, mutta tämäkin onnistuu näppärästi, sillä huollon asiakas saa aina käyttöönsä sijaisauton.

Lexus Lounge

Lexus-asiakkaille pyhitetty lounge.

Taustaa

Lexus IS urheilusedanin kolmas sukupolvi tuli myyntiin vuonna 2013, jolloin siitä tuli tarjolle myös hybridiversio (h nimen perässä). Vuoden 2016 lopulla IS koki faceliftin, jonka yhteydessä mm. takajousitus uudistettiin, jotta ajettavuus olisi entistäkin parempi.

Koeajoon saamani Lexus IS 300h oli varustetasoltaan Comfort. Se on varustetasoista alimmainen, mutta ilmeisen riittävä, koska sitä myydään eniten. Lisävarustelistalta autoon oli valittu Lexus Navigation -järjestelmä sekä Business-paketti, joka sisältää avaimettoman käynnistyksen, pysäköintitutkan ja tummentuvan taustapeilin. Hintaa koeajamallani autolla oli reilu 47 000 e.

Ulkonäkö

Pidin Lexuksen ulkonäöstä tosi paljon. Aina kun lähdin sillä kotoa liikenteeseen, katsoin eka, että kuka on pysäköinyt noin hienon auton meidän parkkiruutuun ... eikun hetkinen, sehän on se Lexus! Muotoilussa on sellaista sopiva särmää.

Lexuksen nykyisen malliston tunnusmerkki on ajovaloumpioiden alapuolella sijaitsevat led-päivävalot. Ne ovat mielestäni toisaalta ihan makeat, mutta ovat toisaalta turhan irrallaan.

Takavalojen lediraidoista tykkäsin tosi paljon. Lienevät yhdet kauneimmista takavaloista, mitä olen sedaneissa nähnyt.

Lexuksen maalipinta ansaitsee myös erityismaininnan, sillä se oli jotenkin käsittämättömän hohtava. Omakin autoni on maalattu helmiäismaalilla, mutta Lexuksessa helmiäistä tuntui olevan paljon enemmän. Kaukaa katsottuna auto näyttää vain tavalliselta valkoiselta, mutta lähemmällä tarkastelulla se oikein hohti.

Lexus IS 300 h sivulta

Lexus IS 300h suoraan sivulta. "Urheilusedan" kuvaa autoa hyvin.

Lexus IS 300 h

Lexus IS 300h etuviistosta. Päivävalojen lediviirut ovat turhan irtonaiset ajovaloista.

Lexus IS 300 h takaa

Lexus IS 300h takaviistosta. Takavalot ovat makeat!

Lexus IS 300h:n helmiäismaali

Helmiäismaali läheltä katsottuna. Sormet mukana tuomassa mittakaavaa.

Ajettavuus

Lexus IS 300h oli ajotuntumaltaan vallan mainio. Kyyti oli niin sanoakseni eleettömän mukavaa. Vaikka auto on urheilullinen, ei sen alusta ole liian kova. Kuopat ja hidastetöyssyt ylittyivät sivistyneesti, eikä loivissa töyssyissä tarvinnut jarrutella.

Myös maantiellä IS oli oikein miellyttävä, eikä ajaminen käynyt puuduttamaan pidemmälläkään matkalla. Melutasokaan ei noussut mitenkään pahaksi, vaikka autossa oli alla uudenkarheat nastarenkaat. Uskoisin, että kitkoilla tai kesärenkailla varustettuna auto olisi todella hiljainen. 

Hybridivoimalinjan ansiosta liikkuminen on tasaista ja taloudellista. Vaihtamalla ajotilan ecosta normaalille tai sportille alkaa auto myös kiihtyä, eikä sillä todellakaan jää jalkoihin.

IS oli ensimmäinen takaveto, jota olen ajanut talvella. Ja oli muuten superhauskaa! Liukkaalla kelillä oli makeaa antaa autolle vähän ylimääräistä kaasua risteyksistä kääntymisen loppuvaiheessa, kun se oikaisi niin kätevästi suunnan. Toista se on puskevalla etuvedolla.

Ainut ajamiseen liittyvä harmitus oli kaupungissa ajaessa huono näkyvyys oikealle. IS:n sivupeilit ovat kookkaat ja vaikka niiden ja A-pilarin väliin jää rakoa, peittää oikeanpuoleinen peili silti aika paljon näkyvyyttä ja risteyksissä kääntyessä pitikin vähän kurkkia jalankulkijoita etuikkunasta ja sivuikkunasta. Vasemmalla ongelmaa ei niinkään ollut.

Näkymä Lexus IS 300h:n ohjaamosta

Oikealle kääntyessä jalankulkijoilla on vaara jäädä katveeseen sivupeilin taakse.

Kulutus

Ajoin Lexuksella koeajoviikonloppuna vähän reilut 500 km. Ajo oli maantiepainotteista ja ajotilana eco muutamia vauhdikkaita sport-asetuksella tehtyjä kiihdytyksiä lukuunottamatta. Ajotietokoneen mukaan keskikulutus oli tällä matkalla 5,5 l / 100 km. 

Myöhemmin kävin kokeilemassa vielä IS:n suoriutumista vakioksi muodostuneella taloudellisen ajon lenkilläni, joka sisältää sekä kaupunkia että maantietä. Ekalla yrityksellä kulutus oli 4,8 l/100 km ja jälkimmäisellä 5,1 l/100 km. Jälkimmäisellä ei tapahtunut mitään kummia, joten suurempi kulutus selittynee sillä, että olin pihistellyt ensimmäisellä lenkillä akun hieman tyhjiin.

Ei näillä kulutuksilla taloudellisen ajon kilpailuja voiteta, mutta 223-hevosvoimaiselle ja 1700 kg painoiselle autolle tulos on mielestäni todella hyvä!

Mittaamani kulutukset jäivät aika paljon Comfort-mallin ilmoitetusta kulutuksesta 4,2/4,3/4,4 l / 100 km (yhdistetty/kaupunki/maantie). Kulutus olisi todennäköisesti hieman matalampi, jos alla olisi kesärenkaat ja auto olisi sisään ajettu. Nyt auto oli lähes ajamaton, sillä koeajon alkaessa matkamittarissa oli vain 140 km.

Lexuksen ajotietokone oli käytännössä samanlainen kuin Toyotassa. Sammutuksen jälkeinen ajon yhteenveto, joka sisältää myös kulutustiedot, on kuitenkin jätetty pois. Taloudellisen ajon harrastajalle tylsä juttu, mutta tavanomaiselle Lexuksen ostajalle tuskin mikään kynnyskysymys. Autosta kuitenkin näkee tankkausvälin kulutuksen ja lisäksi on yksi kulutusmittari, jonka voi nollata silloin kun huvittaa.

Lexus IS 300 h:ssa on hybrid-logo takapyörän vieressä

Nätti yksityiskohta: hybrid-logo helmassa.

Valot

IS 300h:n kaikki valot ovat ledejä. Autossa on vakiona valoautomatiikka, joka vaihtaa päivävaloilta ajovaloille hyvin innokkaasti, jos ulkona hämärtyy yhtään. Jopa aurinkoisena talvipäivänä auto halusi käyttää ajovaloja heti, kun ajoin vähänkin varjoon.

Lexuksen pitkät valot olivat mielestäni hyvät. Sen sijaan lyhyet valot olivat pimeällä maantiellä onnettomat. Ne kyllä valaisevat hyvin, mutta ovat todella lyhyet ja valo loppuu kuin seinään. Inhottavaa tilanteissa, kun pitää vaihtaa lyhyille vastaantulijan kohtaamista varten tai jonkun perässä ajaessa.

Lexus IS 300 h:n keula

Lexus IS 300h:n kaikki valot on toteutettu ledeillä.

Sisätilat

Jo pikaisella koeistumisella tammikuussa vakuutuin IS:n penkin mukavuudesta, eikä minun tarvinnut pettyä, kun pääsin autolla oikeasti tien päälle. Oikea ajoasento löytyi nopeasti. Jämäkkä ja reilusti sivuttaistuettu istuin piti syleilyssään tiukemmissakin kurveissa ja ajoasennosta sai todella mukavan. Tuntui, kuin olisin yhtä auton kanssa!

Vielä täydellisempi penkki olisi ollut, jos siinä olisi ollut ristiseläntuki, sillä nyt selkänoja oli minulle aavistuksen liian kuppimainen. Ristiseläntuensäädön kyllä saa lisävarusteena, mutta vain nahkapenkkeihin korkeampien varustetasojen yhteydessä, mikä nostaa auton hintaa huomattavasti. Mielestäni sen pitäisi oikeasti olla tämän hintaluokan autossa ehdottomasti vakiona.

Lexuksen myyjä kertoi, että faceliftatussa mallissa IS:n penkkien reisitukea on parannettu entisestään. Minulle se oli aika passeli, mutta 180-senttinen mieheni olisi kaivannut istuinosaan hieman lisää pituutta tai pituuden säätömahdollisuutta.

Lexus IS 300h:n istuimet

Istuimissa on voimakas sivuttaistuki.

Käytettävyys

Lexuksen hyvä käytettävyys alkoi heti ulkoa. Kun avaimet ovat taskussa ja käden asettaa oven kahvalle, keskuslukitus aukeaa. Todella näppärää! Ovien lukitus onnistuu myös avaimiin koskematta; tarvitsee vain hipaista oven kahvassa olevaa syvennystä.

Lexus IS 300h oven kahva

Ovien avaimeton avaus ja lukitus oli näppärää. Lukitusnäppäin näkyy kahvan etureunassa.

Lexuksen kojelauta ei ole maailman harmonisin, koska siinä on niin paljon erilaisia nappeja. Annettakoon tämä kuitenkin anteeksi, sillä fyysiset napit ovat helppoja käyttää.

Lexus on tehnyt valtavirrasta poikkeavan ratkaisun jättämällä autosta pois kosketusnäytön. Näyttö toki löytyy, mutta sitä ohjataan vaihdekepin vieressä olevalla rullavalitsimella. Sen käytettävyys on kosketusnäyttöön verrattuna ylivertainen, koska hallinta tapahtuu näppituntumalla eikä tarvitse katsoa tarkkaan, mihin sormella osoittaa. Riittää, että sivusilmällä katsoo, minne valikossa haluaa ja pyörittelee rullalla oikeaan kohtaan.

Ohjaintatilla oli myös varsin kätevä kirjoittaa osoite navigaattoriin jopa vauhdissa. Ei hankalaa sormella sohimista, vaan kätevää kirjainten valintaa kiekosta, joka oli kuin numerokiekko vanhanaikaisissa puhelimissa. 

Kaikista kalleimmassa varustetasossa ohjaintatti on korvattu Remote Touch -nimisellä ohjaimella, jota on Lexuksen mukaan yhtä helppo käyttää kuin tietokonehiirtä. Sitä moitittiin kuitenkin vaikeakäyttöiseksi mm. Tekniikan Maailmassa, joten parempi vain, että suurimmassa osassa autoja on ohjaintatti.

Lexus IS 300h:n kojelauta

Kuljettajan työympäristö.

Lexuksen vakiovarusteena olevat poppivehkeet toistivat musiikin huomattavasti keskimääräisiä autojen kaiuttimia paremmin. Pieni outous laitteessa kuitenkin tuli vastaan: siinä missä radiosta soitettu musiikki oli vivahteikasta, kuulosti bluetoothilla liitetyn puhelimen musiikki todella lattealta, eikä siihen auttanut edes ekualisaattorin säätäminen. Sitten kun puhelimen liitti autoon USB:n kautta, musiikki soi taas puhtaasti.

Keskikonsolissa vaihdekepin vieressä on muuten täydellinen kolonen kännykälle. Vielä kun USB-liitin sijaitsee keskikyynärnojassa, on puhelimen lataaminen ja mukana kuljettaminen tosi näppärää.

Lexus IS 300h puhelimen latauspaikka

Keskikonsolissa on näppärä kolo puhelimelle. Puhelimen yläpuolella näkyy monitoiminäytön ohjaintatti.

Lämpötilan säätimen kanssa Lexuksen suunnittelijat ovat menneet metsään. Se ei nimittäin ole nappi, vaan viiva, jota pitkin sormea liu’uttamalla lämpötila muuttuu. Säätimen käyttö on täysin tunnotonta ja sitä pyyhkäisemällä ei koskaan tiedä, minkä lämpötilan saa - sen verran nopeasti numerot ruudulla muuttuvat.

Lämpötilaa voi myös säätää täpyttämällä viivan ylä- ja alareunaa, mutta sekään ei ollut kovin varmatoimista, ainakaan hanskat kädessä. Vanha kunnon kiertokytkin olisi toiminut varmemmin.

Lexus IS 300h lämpötilan säädin

Ohjaamon lämpötilan säätö tapahtuu liu'uttamalla sormea kuvassa näkyvää pystyviivaa pitkin.

Yhteenveto

Miten minusta tuntuu, että kaikki koeajoni päättyvät sanoihin, että pidin autosta tosi paljon? Siksi täytyykin pureutua yksityiskohtiin, joista löytyy syitä, olisiko auto ostamisen arvoinen.

Pidin Lexus IS 300h:stakin todella paljon. Ja suurimmaksi osaksi myös sen yksityiskohdista.

Laatuvaikutelmassa ei ollut mitään valittamista. Taloudellisuus, ajettavuus ja muotoilu olivat erinomaisia. Käytettävyyskin pääosin, mutta pisteitä laski outo lämpötilan säätö ja monitoiminäytön valikot. VW-konsernin selkeyteen ja informaatiomäärään tottuneelle Toyotan logiikka ei vain iske.

Miinusta Lexus saa myös hinnoittelusta. Itse haluaisin autoon ehdottomasti ristiseläntuen, joten joutuisin valitsemaan Executive-varustetason, jonka lähtöhinta on 5000 e lähtötasoa, Comfortia, kalliimpi. Vasta tähän tasoon saa 2778 e arvoiset nahkapenkit, jotka sitten sisältävät ristiseläntuen. Periaatteessa maksaisin siitä siis liki 7000 e! D:

Toki Executivessa tulisi muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten peruutuskamera ja lämmitettävä ratti.

Myös mukautuva vakionopeussäädin on must have -listallani. Senkin saa vasta Executive-varustetasoon ottamalla autoon Safety System + -paketin. Se ei maksa kuin 760 e ja sisältää lisäksi mm. liikennemerkkien tunnistuksen, risteävän liikenteen havainnoinnin ja kaukovaloautomatiikan.

Lopputuloksena minulle kelpaava Lexus IS 300h maksaisi reilut 54800 e.

Hinnoittelu oli ehkä suurin syy, miksi auto ei herättänyt omistamisen halua, vaikka se olikin muuten mainio. Mutta kun keväällä pääsen koeajamaan sporttisen Lexus RC 300h:n, voi ääni kellossa muuttua. Se ei nimittäin maksaisi haluamillani varusteilla kuin 4000 e enemmän kuin IS...

Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?

tiistai 07.02.2017 Avainsanat: Audi , Koeajo , Muilla autoilla ajaminen , Tapahtuma

Miltä tuntuisi ajaa autolla laskettelurinnettä ylös? Siitä lähdin ottamaan selvää, kun Audi Quattro Tour pysähtyi Riihivuoreen tammikuun lopulla.

Kiertueella oli koeajettavana ainakin kymmenen eri Audia; Q2:sta SQ7:aan ja monta A:ta välissä. Valtava määrä, mutta ei selvästikään liikaa, sillä aurinkoisena lauantaipäivänä autot tuntuivat olevan jatkuvasti menossa ja osaa joutui jonottamaankin.

Minua kiinnosti Quattro Tourilla eniten Audin uusi pieni katumaasturi Q2, sillä isäni haaveilee sellaisesta. Mutta siinä missä isälleni riittäisi noin 32 000 e maksava 1,0-litrainen perusmalli, oli kiertueauto huomattavasti paremmin varusteltu ja maksoi noin 60 000 e. Olisi ollut kiinnostavaa tietää, mitä kaikkea siinä oli, mutta en tajunnut katsoa varustelistaa ja kiertueen nettisivuilla autoista ei tyhmästi kerrota muuta kuin moottorikoko. Mutta hinnan perusteella sanoisin, että kaikilla herkuilla! 

Uusi Audi Q2 on nätti ilmestys. Yllättäen takavaloista tulee ihan mieleen Polo.

Saapuessani Riihivuoreen puolilta päivin Audi Q2 oli ajossa ja seuraavakin ajovuoro oli jo varattu. Noh, mitäs muita Audeja olisi vapaana? Ainakin A4 ja A6, mutta valitsin silti koeajoon alemman keskiluokan A3:n. Tykkään näet eniten koeajaa saman kokoluokan autoja, kuin itsellänikin on, ja jollainen voisi periaatteessa olla seuraava autoni - vaikka juuri nyt autonvaihto ei olekaan ajankohtainen.

Lyhyellä koeajolla ei ehtinyt erityisemmin perehtyä auton varusteisiin, vaan aika meni lähinnä ajo-profiilien tunnusteluun. Autona siinä ei ollut valitettavaa, vaan se tuntui yksinkertaisen hyvältä. Tämä oli merkille pantavaa, sillä yleensä huomaan autoista heti muovisuutta tai tyhmiä ratkaisuja, mutta A3:sta huokui laadukkuus. Toki onhan se toki ihan eri hintaluokassakin kuin esimerkiksi kattavasti koeajamani Toyota Auris.

Ihanan pirteän keltainen A3, takana jyhkeä Q5. Ja muuten onkin aika tyhjää...

A3:n koeajon jälkeen pääsin Q2:n rattiin. Olipas siinä tottumattomalle korkea ja ryhdikäs istuma-asento! Erityisesti jalkojen asennosta polkimilla tuli mieleen edellinen automme Volkswagen Polo, jossa myös oli vähän pystympi ajoasento. Muuten ei ollut valittamista. Kyllä tämä varmaan isälle kävisi, mutta 150-senttistä äitiäni varten autoon pitäisi kyllä ottaa lisävarustelistalta sähköinen takaluukku. En usko että hän ylettäisi sulkea sitä käsin, vaikka luukku ei noussutkaan yhtä korkealle kuin edellisessä kirjoituksessa kertomassani Toyota C-HR:ssä.

Nelivedoissa oli siistiä se, miten kiihdytyksissä tunsi, että kaikki pyörät vetävät. Rajansa kuitenkin kaikella. Oli kohtuullisen liukas keli ja kun kiihdytin Q2:lla maantielle lähes talla pohjassa, auto tahtoi vähän heittelehtiä.

Q2:ssa siisteintä oli virtuaalinen mittaristo, jonka toimintoja koitin ehtiä räplätä ajon aikana parhaani mukaan. Eli oikeasti aika vähän. Pitäisi joskus ottaa joku Audi koeajoon ihan vain virtuaalimittariston koeajoa varten, että pääsisi oikeasti tutustumaan siihen.

Audin virtuaalinen mittaristo oli hieno! Ratin takana oleva läpinäkyvä levy on hud-näyttö, josta näkee auton nopeuden ja vallitsevan nopeusrajoituksen.

Hei mutta niin, mitenkäs se laskettelurinteen ajaminen sujui? Totta puhuen ihan laskettelurinteessä ei ajettu, vaan sen vieressä kulkevaa huoltotietä pitkin. Sen verran jyrkkä ja liukas rinne oli kuitenkin kyseessä, että en lähtisi sitä yrittämään omalla autollani. Etenkin, kun Leonissa on kitkarenkaat alla. Mutta arvatkaapa mitä? Kitkarenkaat oli Audeissakin! Ja niin vaan niillä painettiin mäkeä ylös lumi pöllyten.

Audi Q3 paahtamassa rinnettä ylös.

A3:lla pysähdyin esittelijän toiveesta testiksi puoleen väliin rinnettä. Oli hämmästyttävää, miten se pystyi lähtemään uudestaan liikkeelle, matkaa kun vaan painoi kaasua. Q2:lla sen sijaan meinasi tulla vähän vaikeuksia, tosin vika taisi olla enemmän kuskissa kuin autossa.

Pysäytin Q2:n varmaankin rinteen jyrkimpään kohtaan, koska halusin ottaa näkymästä valokuvan. (Tuo ylempänä oleva mittaristokuva.) Yrittäessäni lähteä uudestaan liikkeelle, renkaat sutivatkin tyhjää ja kun painoin jarrun pohjaan, auto valui hieman taaksepäin. Esittelijä tuumi, että saatamme joutua peruuttamaan vähän loivemmalle kohdalle ottamaan vauhtia, mutta halusin kokeilla vielä kerran. Painoin nyt kaasua vain aavistuksen ja vähitellen auto lähtikin nousemaan mäkeä ylös. Eli ensimmäisellä yrityksellä olin vain painanut liikaa kaasua, kun tuntui, että mitään ei tapahdu. Kitkoilla kun ei kuule edes mitään rahinaa. 

Yhteenvetona pikaisista koeajoista sanoisin, että hämmästyttävän hyvä on kitkarenkailla varustettujen nelivetojen eteneminen. Kantsii käydä kokeilemassa jos kiertue sattuu omalle kohdalle!

Audi Q2 parkissa, ilmeisesti A4 ajaa ohi. Oli vähän haasteita tunnistaa... :D

Tietoa blogista

POLOinen on liikenne- ja autoblogi, jonka perustin kesällä 2008. Aiemmin autot eivät kiinnostaneet yhtään, mutta hankittuani auton olosuhteiden pakosta innostuinkin autoilusta oikein kunnolla. Liikenne on minulle peliä, jossa pyrin menestymään aina vain paremmin!

Kirjoittelen blogiin kaikenlaisista autoiluun liittyvistä asioista moottoripyöräilyä unohtamatta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat Volkswagen, liikenneturvallisuus ja taloudellinen ajaminen.

Ota yhteyttä: poloinenblogi(a)gmail.com

Arkistot
2020 (5)
helmikuu (3)
Kuusi vuotta ecorunia - tänä vuonna en aja taloudellisesti
Autolla Espanjassa - Jennin kootut seikkailut
Autolla Espanjassa - nopeusrajoitukset, liikenneympyrät ja havaintoja liikennekulttuurista
tammikuu (2)
Autolla Espanjassa - auton vuokraaminen
Autolla eurooppaan - mistä löytää maakohtaiset liikennesäännöt ja muut tiedot?
2019 (17)
joulukuu (1)
Poloisen vuosi 2019 - Leonidas lepäsi kun Jenni ajeli sähköautoilla
marraskuu (1)
Mikä sähköauto on taloudellisin? Espoo EV Challenge 12.10.2019
lokakuu (2)
Kylmää kyytiä sähköautoilla - Vesijärven Auto EcoRun 5.10.2019
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Molemmat!
syyskuu (1)
Paljon muutakin kuin sähköauto! Koeajossa hiljainen jättiläinen Audi e-tron 55 quattro
elokuu (1)
Miten pieni kulutus sähköauto Audi e-tron:illa on mahdollista saavuttaa? Suurajot EcoRun 11.8.2019
heinäkuu (1)
Secto Road Trip - sähköautoilla halki euroopan + mitä lataus maksaa?
kesäkuu (1)
Autoliiton AL 100 juhlaliittopäivät
toukokuu (2)
Kilpailijana Gladiaattoreissa - valmistautuminen, hakeminen ja kilpaileminen
Sähköautojen pienin kulutus! AL-Helsinki Ecorun 27.4.2019
huhtikuu (2)
Taloudellisuusajoa sähköautolla - Kuopion Autokauppa EcoRun 6.4.2019
Sähköauto ilman kotilatausmahdollisuutta ja 10 muuta tarinaa sähköauton lataamisesta
maaliskuu (2)
Testissä kuljettajan pikku apuri: automaattiset kaukovalot
Kun jarrupolkimesta tuli turha - koeajossa sähköauto Nissan Leaf
helmikuu (1)
Koeajossa aito ja alkuperäinen Volkswagen Polo Junior
tammikuu (2)
Koeajot Auto 2018 -messuilla - mitä erikoisempi, sen parempi
Auto 2018 messujen 5 kiinnostavinta juttua
2018 (20)
joulukuu (1)
Skoda Scala - ensifiilikset uutuudesta!
marraskuu (1)
Vain 3,6 millilitran päässä voitosta - Toyota EcoRun 6.10.2018
lokakuu (1)
Kolmas kerta toden sanoo? - Skoda Economy Run 2018
syyskuu (2)
Banaaninkuorilla baanalle! (bio)kaasuautojen päästöt, verotus ja tankkaus
Kaasuautolla taloudellisuusajokilpailussa - Suurajot EcoRun 12.8.2018
elokuu (1)
Tampere - jännittävimmät, hienoimmat ja vaarallisimmat liikennekohteet
heinäkuu (2)
Auton vuokraaminen ulkomailla - ensikertalaisen kokemuksia
Leonin ensimmäinen katsastus ja päivä filmitähtenä
kesäkuu (1)
Leonin 3-vuotishuolto - katolle pissiminen vaihtui karkkikaupan tuoksuun
toukokuu (3)
Seat Leon - murtumat takavalojen umpioissa
Seat Leon - DSG-vaihteiston kytkimen vaihto
Kaaharizombie pihtaamassa - Neste Pusula EcoRun 15.4.2018
huhtikuu (3)
Leonin pienin kulutus ikinä! AL Helsinki EcoRun 14.4.2018
Kulutustestailuja ennen kauden ensimmäisiä Ecorun taloudellisuusajokilpailuja
AL-Sport päivät Hyvinkään Sveitsissä
maaliskuu (1)
Kauden 2018 ecorun taloudellisuusajokilpailut - millä autolla ja kenen kanssa?
helmikuu (2)
Koeajossa upea coupé Lexus RC 300h
Pitääkö vilkkua käyttää aina risteyksessä kääntyessä?
tammikuu (2)
POLOinen 10 vuotta!
Auton lattian, takaluukun ja konepellin vaimennus
2017 (30)
joulukuu (3)
Kiire ja liikenne - testatusti huono yhdistelmä!
Leonidaksen kuusenhakureissu
Polkupyörän valot - miten niitä käytetään oikein?
marraskuu (2)
Startti - oppikirja opetuslupaopetukseen
Autoliiton opetuslupainfo - kaikki mitä halusit tietää ajokortin hankkimisesta opetusluvalla
lokakuu (3)
Toyota Ecorun - uudenlainen taloudellisuusajokilpailu
Lotus Elise ja täydellisen rypsipellon metsästys
Pihistelyä ja mahtavia maisemia - Skoda Economy Run 2017
syyskuu (1)
HJC R-PHA 70 - ei enää ikinä aurinkolaseja moottoripyöräillessä!
elokuu (3)
Vuoroin vieraissa - tsekkiläiset taloudellisuusajajat tuhansien järvien maan ecorunissa
Liikaa hifistelyä, liian vähän pihistelyä - Suurajot NEZ EcoRun 13.8.2017
Pikaisessa koeajossa Volkswagen Arteon ja ennakoiva adaptiivinen vakionopeussäädin
heinäkuu (3)
Tampereen liikennejärjestelyt yllättivät turistin
Skootteri ei ole lälläripyörä, ainakaan kaupungissa
Illalla olin voittaja, aamulla enää toinen - AKU EcoRun 9.7.2017
kesäkuu (3)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 2.)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 1.)
Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!
toukokuu (3)
Leonin 30 tkm huolto - öljynvaihto, vajavainen akku ja rasittavat natinat
Takatalvi yllätti - 270 km kesärenkailla loskakelissä
POLOinen PINGailemassa eli autobloggaaja sisällöntuottajafestareilla
huhtikuu (2)
Auton kuntotarkastus
Autourheilijat Pohojanmaalla
maaliskuu (3)
Pysähdyin moottoritiellä ja muita viikonlopun autoilukuulumisia
Kiveniskemän korjaus Leonin tuulilasista
Kauhea naarmu auton maalipinnassa!
helmikuu (2)
Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?
Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?
tammikuu (2)
Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?
Autojen sijaintitiedot vuotivat nettiin jo nyt
2016 (30)
joulukuu (1)
Auto 2016 -messujen hauskin koeajo: pikkuruinen sähköauto Renault Twizy
marraskuu (3)
Auto 2016 - lisää koeajoja, vuoristorata ja Opel OnStar
Auto 2016 -messut - autojen Mega Pop-Up myymälä ja paljon muuta
Muuttaako urheiluauto käyttäytymistä? Testissä Lotus Evora 400
lokakuu (4)
Onko yksisuuntainen Puistokatu oikeasti turvallinen pyöräilijöille?
Rengashotelli ja puuttuvat pultit
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 2/2)
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 1/2)
syyskuu (1)
Ford Driving Skills for Life
elokuu (3)
Koeajossa huikea urheiluauto Lotus Evora 400
Seat Leon äänieristys
Seat Leon resonoi ja natisee
heinäkuu (1)
Harjoittelu kannattaa! 1000 Lakes EcoRun 2.7.2016
kesäkuu (2)
Taloudellisen ajon vinkit hiekkatiellä ajamiseen
Leonin ensimmäinen öljynvaihto ja säästövinkki
toukokuu (4)
Kirottu kilpailu? Neste Myllylampi Ecorun 21.5.2016
Koeajossa faceliftin saanut superpihi Toyota Auris Hybrid
Yksi vai 50 hevosvoimaa?
Että sellainen moottoripyöräilykauden aloitus!
huhtikuu (3)
Rekisterikilpibongaus
Milloin U-käännös on kielletty?
Leonin takuukorjauksia
maaliskuu (2)
Ecorun ja autoslalom kilpaileminen
Onnistuuko taloudellinen ajaminen talvella? Savon Pihistys Kuopion Autokauppa Ecorun 27.2.2016
helmikuu (3)
Kokemuksia Leonin kitkarenkaista
Teslan lataaminen
Koeajossa vertaisvuokrattu unelma-auto Tesla Model S P85D
tammikuu (3)
Pysäköinti Jyväskylän satamassa
Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?
Nissan Juke Nismo RS - terrierimäinen möhköfantti koeajossa
2015 (40)
joulukuu (2)
Hauskaa joulua!
Autoslalom kilpailu Leonilla
marraskuu (3)
Around View Monitor ja muita lisäapuja kuljettajalle a'la Nissan
Päästöskandaaliauton(?) kulutusennätys
Koeajossa superhauska Mazda MX-5
lokakuu (4)
Volkswagenin vieraana Jyväskylän MM-rallissa
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin
Volkswagen Demo Tour 2015
Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!
syyskuu (4)
Jyväskylän Autotarvikkeen naistenilta
Ratti.fi - ajokortin opetuslupien välityspalvelu
Hipoen ohi ja kolmion takaa känny korvalla - suomalainen liikenne takapenkkiläisen silmin
Tehotytöt vauhdissa: Vesijärven Auto Ecorun
elokuu (3)
Yritys päihittää vakionopeussäädin ja hieman Ecorun-pohdintaa
Onnellista autoslalomia
Moottoripyörän talvisäilytys sekä huolto- ja myyntipohdintaa
heinäkuu (2)
Kurkku Kalajoella
Leonin CQuartz Finest -pintakäsittely
kesäkuu (2)
1000 Lakes EcoRun - taloudellisen ajon soratieralli?
Poloinen pysyy Poloisena, mutta Leon on nyt Leonidas
toukokuu (6)
Polon viimeiset pihistelyt: LänsiAuto Ecorun 18.4.2015
Leonin renkaiden vaihto uusiin ja pyörien suuntaus
Uudet vanteet ja renkaat Leoniin
Kilometrien kerryttämistä ja autovouhottajien tapaamista
Leonin luovutus
Leonin luovutushuolto
huhtikuu (4)
Leonin maahantulotarkastus
Moottorijarrutus vai vapaalla rullaaminen?
Onnellisten ajokoulu vm. 2015
Lisensoitu autourheilija!
maaliskuu (5)
Kitkarenkaat liukkaan kelin radalla
Koeajossa Toyota Auris Hybrid - ekotietoisen taviksen valinta
Automerkkien kevään kovimmat #some #kampanjat
Autourheilu todella kiinnostaa naisia!
Autoja, moottoriurheilua ja naisia
helmikuu (4)
Oho, tilattiin auto
Volkswagen Winter Drivingschool
Seat Leon jälleen testissä - onko Polo saamassa seuraajan?
Poloisen ensikosketus kitkarenkaisiin
tammikuu (1)
Mitä kaikkea POLOiselle tapahtui vuonna 2014?
2014 (41)
joulukuu (3)
Joulukuun lopun löpinät
Nissan Pulsar - ei mikään tähdenjäänne
Leidi liikenteessä
marraskuu (3)
Karvalakki-Leon vuokralla
Glosspoint - palvelua vailla vertaa
Testissä Ford Ranger Wildtrak -pick-up
lokakuu (3)
Renkaiden vaihto hintavertailu
Törttöilijöitä liikenteessä - blogaus vanhan ajan malliin
Auton vanteet netistä
syyskuu (4)
Rullahiihto liikenteessä
Sumussa ajaminen ja sumuvalojen käyttö
Polon toinen taloudellisen ajon kilpailu: maantiekulutuksen haamuraja rikki kirkkaasti!
EcoRun taloudellisuusajokilpailu Pololla
elokuu (2)
Kohta pihistellään taas!
Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka
heinäkuu (3)
Moottoripyörän parantelua
Jyväskylä - Kuopio - Jyväskylä
Polon 3-vuotishuolto
kesäkuu (3)
Uusi Mazda3 - taviksesta katseenvangitsijaksi
Polon ensimmäinen katsastus
Testissä kuljettajan pikku-apurit: mukautuva vakionopeussäädin ja kaistanpitoavustin
toukokuu (2)
Ihana uusi Polo <3
Taloudellisen ajon kilpailu Ecorun
huhtikuu (3)
Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto
Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014
Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo
maaliskuu (5)
Ja sitten kuolo korjasi Polon akun
Polkupyörien huoltoa
Seuraa Poloista!
Poloinen goes off-road
Volkswagen hyötyautojen talviajokoulu kevätkelissä
helmikuu (4)
Tänä talvena liukasta on vain radalla
Onnellisten ajokoulun opit käytännön kokeessa
Kohti onnellisempaa ajokulttuuria
Onnellista liukastelua
tammikuu (6)
Pohdiskellen Pohjanmaalle
Lyhyitä ajoja + kireät pakkaset = tyhjä akku
Onnellisten ihmisten ajokoulun startti ja läheltä piti
Koeajossa Seat Leon FR
Parhautta!
Hakkapedia-blogaajaksi
2013 (31)
joulukuu (2)
Tonttu-Polo
Taloudellinen ajotapa - kokemuksia Drivecon käytöstä
marraskuu (4)
Demo Tour 2013 ja kestohymy
Uudet nastarenkaat polkupyörään
Toyota Auris Hybrid
Kesäinen koeajorupeama
lokakuu (3)
Taloudellisen ajon harjoittelua Toyotan tapaan
Renkaiden vaihto Poloisen tapaan
Ongelmalliset vaihteet
syyskuu (5)
Uusi leiska!!
Jyväskylä - Toivakka - Kangasniemi - Hankasalmi - Lievestuore - Jyväskylä
Vähän erilainen ratapäivä
Puhdas auto - pahempi mieli?
Uusi polkupyöräni - Nishiki Hybrid Comp SLD
elokuu (2)
Harjaton pesu
Ja korvat lepää!
heinäkuu (2)
Nissan Juke Nismo
Polon kaksivuotishuolto
kesäkuu (2)
MP-kauden avaus
Polkupyörän renkaanvaihtopulmia
toukokuu (2)
Facebookista voi oikeasti voittaa jotain!
Kops!
huhtikuu (2)
Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä
Talven suruja
maaliskuu (3)
Uusi Golf ja Polo GT
Vihreä unelma
Rata 2013
helmikuu (2)
Nastarenkaat kaksipyöräiseenkiin - lopulta
Uuden vuoden kilpailun voittaja on...
tammikuu (2)
Yhteenveto ajokaudesta 2012
Uuden vuoden kilpailu
2012 (30)
joulukuu (2)
Herkkua on siinä monenlaista.
Ylimääräinen öljynvaihto ja takuukorjauksia
marraskuu (2)
Ei niin yllättävät ensilumet
Uusi Golf ja Robo-up!
lokakuu (2)
Moottoripyörä talvisäilöön
Lisää näkyvyyttä
syyskuu (2)
Se oli hyvä vanne
Uusi Audi A3
elokuu (4)
Kaahaavat motoristit vs. ohiteltava motoristi
Eerik pesussa
Yhden pysäköintiruudun ongelma
Polo 1 v!
heinäkuu (2)
Polo ja rätisevä Media-In
Auton kulutuksen seuranta
kesäkuu (3)
Jennin ja Eerikin ensimmäiset seikkailut
Varusteostoksilla
Moottoripyörän hankinta
toukokuu (4)
Sateiset pikakuulumiset
Sumuvalopelle ilman sumuvaloja
Vielä niistä jäljistä ovenkahvassa...
Kevätpesu - ja mitä kuran alta löytyikään
huhtikuu (1)
Päivävalot ja pimeiden perien ongelma
maaliskuu (4)
Ei Golfkärryä meille
Up!
RSS ja muuta yleistä
Näin poliisin, mokasinkohan?
helmikuu (3)
Liukastelua Lievestuoreella
Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline
Poloa ulkoiluttamassa
tammikuu (1)
Analyysi pienestä punaisesta paholaisesta
2011 (37)
joulukuu (3)
Hauskaa joulua!
Paras häälahja ikinä!
Polon suojauskäsittely
marraskuu (2)
Polo Simoissa
Kuulumisia autonhuoltokurssilta
lokakuu (4)
Jyväskylä - Ylivieska - Jyväskylä
Tunnustus
Volkswagen Demo Tour 2011
Inssi läpi ... vaivoin
syyskuu (6)
Moottoripyörän teoriakoe läpi!
Olenko hidas oppimaan vai muuten vain hidas?
Rohkeasti liikenteen sekaan
Onko tämä nyt niin hämmentävää?
Pelottava moottoripyörätunti
Eka ajotunti moottoripyörällä
elokuu (8)
Ensimmäinen ja viimeinen kerta (MP 1/2)
Autonhuoltokurssi tulee taas!
Lelun ohjaksissa ja museoesineen kyydissä
Motoristin henkivakuutukset: jarruttaminen ja kääntäminen (MP 5/6)
Lisää kirjaimia ajokorttiin (MP 3/4)
Oho, ostettiin auto
Polo Junior ja Polo Senior
Terveisiä Pololta
heinäkuu (2)
Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2
Helsingin keskusta taas vähän tutummaksi
kesäkuu (1)
Katsastus vm. 2011
toukokuu (2)
Pyöräilyneuvontaa
Econen
huhtikuu (2)
Matelua pääsiäisen paluuliikenteessä
Oikealle kääntyvä väistää ... jos väistää
maaliskuu (2)
Vuosihuollon paikka
Ratapäivä 2011
helmikuu (2)
Uudet talvirenkaat
Nissan JUKE
tammikuu (3)
Polkupyörä vuorostaan huoltoon
Uusi leiska
Mitä sanoo Polo 95 E10 bensasta?
2010 (30)
joulukuu (1)
Turvallista uutta vuotta!
marraskuu (3)
Käsittämätöntä toistoa
Polo GTI ja jokasyksyinen Scirocco-koeajo
Epätaloudellista taloudellista ajoa
lokakuu (4)
Saija ratissa
No nyt se sitten levisi
"Eivät renkaat kesää tee"
Simuloitu rengasrikko
syyskuu (6)
"Jarrut - vauhdin surma"
Voidellaan ettei leikkaa kiinni
Kuinka moottori toimii?
Auton perusrakenne tutuksi
Audi A1
Autonhuoltokurssi
elokuu (1)
Kaikkien aikojen ilotulitus ja kaikkien aikojen ruuhka
heinäkuu (1)
Pysäköinti Ainolanrannassa
kesäkuu (1)
Myöhäinen katsastus
toukokuu (2)
Outo ohituskaista
Kilpisenkatu - pyöräilijän inhokki
huhtikuu (1)
Kesärenkaiden vaihtoaika x 2
maaliskuu (2)
Pikavisiitti Helsinkiin
Hämärä ABS-ongelma
helmikuu (5)
Ratapäivä
Hieno Audi ja nuiva Audimies
Enää viikko!
Polo palasi elävien kirjoihin
Koskaan ei ole Polo jättänyt tielle ...
tammikuu (3)
Käsijarrun tärkeydestä
Ei tullut BC:tä, tuli pelkkä B
Paras synttärikortti
2009 (36)
joulukuu (1)
Pimeällä ajamisen kurssi - perinteisesti vai simulaattorilla?
marraskuu (1)
Ajelemassa
lokakuu (4)
Vahaa pintaan ja talvirenkaat alle
Jos edes joku ottaisi opikseen...
"Kiesi-kohu ei kolhinut Audi-kauppaa"
Sciroccoooo <3
syyskuu (2)
Uutta Poloa ihailemassa
Kootut seikkailut Helsingissä
elokuu (2)
Kutsu
Ylinopeusvalvonta: kootut selitykset
heinäkuu (1)
Jyväskylä-Lahti-Jyväskylä
kesäkuu (4)
Läheltä piti juhannuksena
POLOinen 1 v.
Peruuttelua
Polo kesäkuntoon
toukokuu (3)
Taas ratin takana!
Kyytiläisenä
Kun jarrua ei voikaan painaa
huhtikuu (3)
Taas Tampereella
Talvi väistyy
Pablo Picassoa testaamassa
maaliskuu (6)
Huolto ja katsastus - uusi yritys
Katsastus
Vuosihuolto
Vaajakosken liikenneympyrässä ajaminen
Pesua kaivattaisiin
Ilmaista liukastelua
helmikuu (5)
Volkswagen Polo vm. 2008 vs. 2004
Automaattia testaamassa
Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä
Kunnossa!
Palautetaan korjaamolle
tammikuu (4)
Oma Polo kullan kallis
Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle
Kolareita kerrakseen
Polo kolarissa
2008 (24)
joulukuu (1)
Valoton risteys sekoittaa päät ja aiheuttaa vaaratilanteita
marraskuu (3)
Pysäköintipaikasta sakkopaikaksi
Talvea odotellessa
Pientä koristelua
lokakuu (4)
Uudet autot tuoksuvat hyvälle
Ei ole pakko mennä jos ei mahdu
Kirkkaita kilometrejä!
Paluu liukkaalle
syyskuu (5)
Unelma-autoni
Autoton päivä
Inssimuistoja
Jopas oli ohitus
Jyväskylä-Hämeenlinna-Jyväskylä
elokuu (6)
Kuukauden viimeinen päivä
Ollaanpa sitä nyt niin kiireisiä
Törttöilijöitä liikenteessä
Jenni testaa
Kesäkumit vaihtoon
Hetken loisto
heinäkuu (2)
Liukastelua 2-vaiheessa
Arvioiva ajo
kesäkuu (3)
Uudet matot
Tyhmiä ohituksia rauhallisessa juhannusliikenteessä
Taustaa

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!