POLOinen

POLOinen

Jaa sivu POLOinen

Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin

lauantai 17.10.2015 Avainsanat: LeonidasRenkaatSeat LeonTalvi

Talvi meinasi yllättää Jennin! Ajoin toissa viikonloppuna moottoripyörällä 150 km lenkin +10 °C kelissä, mutta pari päivää myöhemmin aamulämpötila oli reippaasti pakkasen puolella. Mikäs ihmeen äkkitalvi tämä nyt on? En ollut tajunnut vielä ollenkaan seurailla sääennusteita, joten koko viikolle luvatut pakkasaamut tulivat ihan puun takaa.

Nastat vai kitkat?

Sääennusteet tsekattuani otin yhteyttä Rengasnuoran Jarmoon tilatakseni Leoniin uudet talvirenkaat. Testattuani viime talvena Polossa kitkarenkaita minun teki mieli hankkia sellaiset Leoniinkin, mutta epäröin kuitenkin pitkään valintaani. Se kun vaan on fakta, että ei ole jäällä nastan voittanutta. Suurimman osan talvesta kitkarenkailla pärjää mainosti, mutta entä jos olet liikkeellä sinä kamalimpana jäätikköpäivänä?

Viime talven testijaksolleni osui yksi aamu, jona kotitie oli peilijäässä ja jään päällä vielä vettä. Testasin siinä renkaiden pitoa lukkojarrutuksella jostain 20-25 km/h nopeudesta ja Polo vain luisui ja luisui. Tasa-arvoisesta risteyksestä 50 m päästä tuli vielä auto, mutta onneksi Polo pysähtyi juuri ennen sitä ABSit rutisten. Puuskahdin silloin autossa ääneen, että ei näissä renkaissa ole mitään järkeä! Onneksi jäätikköä oli vain asuinalueen pikkuteillä ja kaikki isommat olivat ihan asfaltilla.

Tuota yhtä päivää lukuun ottamatta kitkarenkailla ajaminen oli oikein mukavaa ja ennen kaikkea hiljaista! Kypsyttelin talvirengasvalintaa alitajuisesti kesän ajan ja nyt kun renkaidenvaihtoaika sitten tuli, minun oikeastaan tarvitsi enää tilata ne. Tulin siihen tulokseen, että pärjään kitkoilla, koska ajotyylini on ennakoiva ja huolehdin turvaväleistä. Minulla ei ole myöskään oikeastaan koskaan pakottavia menoja autolla, joten jos on pääkallokeli, otan alle sitten vaikka nastarenkailla varustetun polkupyörän.

Minkä merkkiset kitkat?

Valitsin Leonin kitkarenkaiksi Goodyear Ultragrip Ice 2 eli samat, joita testasin Polossa viime keväänä. Valinta oli helppo, sillä tykkäsin niistä Polossa.

Asennutin renkaat Leonin alkuperäisille 17" Dynamic 30/2 -vanteille, jotka viisipuolaisina ovat hyvät talvikäyttöön, sillä niistä saa lumen helposti pois. Renkaiden kooksi Jarmo suositteli samaa kuin Leonin kesärenkaissa eli 205/50 R17. Vaihtoehto olisi ollut Leonin vakiokoko 225/45 R17, mutta kapeampi rengas selviää paremmin sohjoliirrosta eikä ole niin uraherkkä. Lisäksi kapea rengas on tietysti myös rullaavampi.

Goodyear UltraGrip Ice 2

Olisin mielelläni ostanut suomalaiset testeissä menestyneet Nokian Hakkapeliitta R2 kitkat, mutta en suoraan sanottuna uskaltanut. Kaverillani on uusimman korimallin Audi A3:ssa R2-kitkat 225/45 R17 -koossa ja hän on haukkunut ne syvimpään maan rakoon. Erinomaisesta autosta tuli niillä kuulemma aivan kamala ajaa! Rengaspaineet ja ohjauskulmatkin on tarkistettu, mutta mikään ei kuulemma auta, vaan auto vetelee urissa aivan järkyttävästi. Naapurillani oli samaa vikaa R2-kitkoilla Golf Variantissa rengaskoossa 205/55 R16. Uraiset päätiet ja tuuli ohjailivat autoa niin paljon, että välillä jopa apukuski huomautti luikertelevasta ajotyylistä. Naapuri kokeili eri rengaspaineita ja säädätti ohjauskulmat, mutta ei saanut niistä riittävää apua ja vaihtoi renkaat lopulta toisiin.

Tekniikan maailman rengastestin mukaan Nokian kitkat ovat jäällä ja lumella ylivertaiset, mutta asfaltilla veltot eikä suuntavakaus ole Goodyearin tasolla. Tämä johtuu rengasliikkeen mukaan siitä, että rengas on niin pehmeä. Kun kumi elää, rengas on pitävämpi, mutta kovalla alustalla se näkyy sitten levottomuutena. Goodyearit tulivat testissä jaetulle toiselle sijalle ja ne saivat kehuja suuntavakaudesta ja asfaltilla ajossa. Käsittelykokeessa jäällä niillä ei kellotettu kovin kummoisia aikoja, mutta rengasta kehuttiin yleisesti rauhalliseksi.

Leon on tehty samalle alustalle kuin Golf ja A3, joten pelkäsin, että Nokianit olisivat olleet minullakin turhan vetelät. Renkaat ovat sen verran arvokas investointi, että niitä ei hirveästi ole varaa lähteä vaihtelemaan huvin vuoksi. Goodyear UltraGrip Ice 2 -renkaat 205/50 R17 -koossa maksoivat Rengasnuoralla asennustöineen 840 euroa, mistä sain hieman alennusta, mutta olivat ne silti arvokkaat. Suoraan sanottuna hämmästyin, miten paljon renkaat oikein maksavat. Mutta ihmekös tuo kun Leonin rengaskoko on kaksi tuumaa isompi kuin Polossa - jälkimmäiseen samat renkaat (koko 185/60 R15) olisivat maksaneet n. 400 e vähemmän.

Olen aina vaihtanut autoon talvirenkaat lokakuussa, mutten koskaan näin ajoissa (10.10.). Muutaman pakkasaamun jälkeen lämpötila palasi plussan puolelle, mutta totesin, että sama se on vaihtaa kitkat alle jo nyt. Eipä tartte jännätä seuraavilla pakkasilla. Tosin uudet nastarenkaatkin olisi kannattanut ottaa käyttöön jo nyt, sillä ne tarvitsevat noin 500 km sisäänajon, jotta nastat asettuvat paikalleen. Tämä kannattaa tehdä ehdottomasti silloin, kun keli on vielä hyvä eikä sitten, kun on oikeasti tulossa talvikelit.

Talvi saa tulla tai olla tulematta, Leonidas on valmis. Itsestäni en ole ihan niin varma...

Leon valmiina talveen. Alkuperäiset Dynamic 30/2 -vanteet ovat ihan kivan näköiset, mutta kesävanteisiin verrattuna tosi tylsät.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Keskustelu

 • Foxit - 19.10.2015 klo 9:00

  Mukava kuulla että uskalsit nyt vihdoin ja viimein päätyä kokeilemaan kitkarenkaita ihan kunnolla. Vaikea kuvitella että tulisit pettymään. Itsekin vaihdoin juuri täksi talveksi autooni uudemman setin Continentalin VikingContacteja. Nyt tulin vain päivitys malliversiosta viidestä kuuteen. Aikasemmat oli käytössäni viime talvena jo neljättä kertaa ja tuntuivat silti toimivan hienosti, ainoa mikä pisti vaihtamaan nyt uudet renkaat oli urasyvyys joka lähenteli jo viittä milliä. Vielä en tosin ole pistänyt talvirenkaita alle, joten ei ole vielä kokemuksia uudemmasta satsista.

  Minulla maksoi 440 € nämä Contin kutoset koossa 195/65/R15 ja tämä sisälsi renkaiden laiton vanteille. Olen tutkinut että, jos siirtyisin esim. 16" vanteisiin niin rengassetin hinta ei niin paljon pomppaisi, mutta siirtyessä 17" vanteisiin renkaiden hinnat pompsahtavat ihan kivasti, puhumattakaan 18" -vanteista!

 • Jenni - 28.10.2015 klo 22:33

  Kyllä ne kitkat vaan oli niin mukavat, että ei tehnyt mieli ottaa enää nastoja. Kun ei vaan pääkallokelejä tulisi paljon, niin tuskinpa petyn. Nytkin niillä on niin kiva ollut ajaa pari viikkoa, kun ovat hiljaiset, ihan kuin kesärenkaat olisi edelleen alla. :)

  Hinnat nousee koon mukana hurjasti! Mä katsoin, että 16" vanteisiin renkaat oli yli 600 e, että aika tasainen nousu 200 e per tuuma. Toki katsoin vain Goodyeareja, oliko sitten Contit edullisemmat ehkä?

 • Foxit - 24.11.2015 klo 23:20

  Jokos Jennillä on niistä pääkallokeleistä jo kokemuksia? Täällä Turun suunnalla on ollut yllin kyllin mustaa jäätä tarjolla ja Conteilla on ainakin naatiskeltu ensiliukkaista. Mukavat ovat ajella ja auto menee kurveissa hyvin hallittavassa nelipyöräluisussa, jos liikaa vauhtia ja rattia saa toki kääntää hieman enemmän sisäkurvin suuntaan kuin kesärenkailla samassa paikassa.

 • Jenni - 2.12.2015 klo 23:06

  Vältin pääkallokelit ihan vahingossa, kun oli niin hyvä ilma liukkaina päivinä, että pyöräilin töihin. :D Salilla kävin yhtenä iltana kun oli vielä semisti talvi, vaihdoin itseni talviajomoodiin ja hyvin meni. (Esim yhtä loivaa risteystä en antanut auton enää rullata vaan hidastin siihen vähän. :D)

 • Foxit - 2.2.2016 klo 22:09

  Saadaanko me kohta kuulla kokemuksia sinun kitkarengaskokeiluista? Nyt on kunnon talvea ja liukkaita kelejäkin piisannut.

 • Jenni - 2.2.2016 klo 22:15

  Kyllä niistä varmaan keväällä pitäisi jonkinlainen yhteenveto kirjoittaa. :) Mietin asiaa itse asiassa ihan vastikään mutta niistä ei oikein ole mitään sanottavaa. Ei ole ollut mitään ongelmia, tosin ajot on olleet melkein pelkästään kaupungissa. Huomenna aamulla lähtö Hämeenlinnaan klo 6, toivottavasti on aurattu eikä liukasta. Siinä tuleekin eka oikea matka talvikeleillä Leonin kitkarenkailla. Aavistuksen jännittää, mutta täytyy vaan ajella rauhallisesti. Miten mä muutenkin ajan. Esim tuossa lähellä on tiukka risteys, jossa saa kyllä helposti auton sivuluisuun, mutta en ole luistelut siinä kertaakaan tänä talvena.

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Tietoa blogista

POLOinen on liikenne- ja autoblogi, jonka perustin kesällä 2008. Aiemmin autot eivät kiinnostaneet yhtään, mutta hankittuani auton olosuhteiden pakosta innostuinkin autoilusta oikein kunnolla. Liikenne on minulle peliä, jossa pyrin menestymään aina vain paremmin!

Kirjoittelen blogiin kaikenlaisista autoiluun liittyvistä asioista moottoripyöräilyä unohtamatta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat Volkswagen, liikenneturvallisuus ja taloudellinen ajaminen.

Ota yhteyttä: poloinenblogi(a)gmail.com

Arkistot
2020 (5)
helmikuu (3)
Kuusi vuotta ecorunia - tänä vuonna en aja taloudellisesti
Autolla Espanjassa - Jennin kootut seikkailut
Autolla Espanjassa - nopeusrajoitukset, liikenneympyrät ja havaintoja liikennekulttuurista
tammikuu (2)
Autolla Espanjassa - auton vuokraaminen
Autolla eurooppaan - mistä löytää maakohtaiset liikennesäännöt ja muut tiedot?
2019 (17)
joulukuu (1)
Poloisen vuosi 2019 - Leonidas lepäsi kun Jenni ajeli sähköautoilla
marraskuu (1)
Mikä sähköauto on taloudellisin? Espoo EV Challenge 12.10.2019
lokakuu (2)
Kylmää kyytiä sähköautoilla - Vesijärven Auto EcoRun 5.10.2019
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Molemmat!
syyskuu (1)
Paljon muutakin kuin sähköauto! Koeajossa hiljainen jättiläinen Audi e-tron 55 quattro
elokuu (1)
Miten pieni kulutus sähköauto Audi e-tron:illa on mahdollista saavuttaa? Suurajot EcoRun 11.8.2019
heinäkuu (1)
Secto Road Trip - sähköautoilla halki euroopan + mitä lataus maksaa?
kesäkuu (1)
Autoliiton AL 100 juhlaliittopäivät
toukokuu (2)
Kilpailijana Gladiaattoreissa - valmistautuminen, hakeminen ja kilpaileminen
Sähköautojen pienin kulutus! AL-Helsinki Ecorun 27.4.2019
huhtikuu (2)
Taloudellisuusajoa sähköautolla - Kuopion Autokauppa EcoRun 6.4.2019
Sähköauto ilman kotilatausmahdollisuutta ja 10 muuta tarinaa sähköauton lataamisesta
maaliskuu (2)
Testissä kuljettajan pikku apuri: automaattiset kaukovalot
Kun jarrupolkimesta tuli turha - koeajossa sähköauto Nissan Leaf
helmikuu (1)
Koeajossa aito ja alkuperäinen Volkswagen Polo Junior
tammikuu (2)
Koeajot Auto 2018 -messuilla - mitä erikoisempi, sen parempi
Auto 2018 messujen 5 kiinnostavinta juttua
2018 (20)
joulukuu (1)
Skoda Scala - ensifiilikset uutuudesta!
marraskuu (1)
Vain 3,6 millilitran päässä voitosta - Toyota EcoRun 6.10.2018
lokakuu (1)
Kolmas kerta toden sanoo? - Skoda Economy Run 2018
syyskuu (2)
Banaaninkuorilla baanalle! (bio)kaasuautojen päästöt, verotus ja tankkaus
Kaasuautolla taloudellisuusajokilpailussa - Suurajot EcoRun 12.8.2018
elokuu (1)
Tampere - jännittävimmät, hienoimmat ja vaarallisimmat liikennekohteet
heinäkuu (2)
Auton vuokraaminen ulkomailla - ensikertalaisen kokemuksia
Leonin ensimmäinen katsastus ja päivä filmitähtenä
kesäkuu (1)
Leonin 3-vuotishuolto - katolle pissiminen vaihtui karkkikaupan tuoksuun
toukokuu (3)
Seat Leon - murtumat takavalojen umpioissa
Seat Leon - DSG-vaihteiston kytkimen vaihto
Kaaharizombie pihtaamassa - Neste Pusula EcoRun 15.4.2018
huhtikuu (3)
Leonin pienin kulutus ikinä! AL Helsinki EcoRun 14.4.2018
Kulutustestailuja ennen kauden ensimmäisiä Ecorun taloudellisuusajokilpailuja
AL-Sport päivät Hyvinkään Sveitsissä
maaliskuu (1)
Kauden 2018 ecorun taloudellisuusajokilpailut - millä autolla ja kenen kanssa?
helmikuu (2)
Koeajossa upea coupé Lexus RC 300h
Pitääkö vilkkua käyttää aina risteyksessä kääntyessä?
tammikuu (2)
POLOinen 10 vuotta!
Auton lattian, takaluukun ja konepellin vaimennus
2017 (30)
joulukuu (3)
Kiire ja liikenne - testatusti huono yhdistelmä!
Leonidaksen kuusenhakureissu
Polkupyörän valot - miten niitä käytetään oikein?
marraskuu (2)
Startti - oppikirja opetuslupaopetukseen
Autoliiton opetuslupainfo - kaikki mitä halusit tietää ajokortin hankkimisesta opetusluvalla
lokakuu (3)
Toyota Ecorun - uudenlainen taloudellisuusajokilpailu
Lotus Elise ja täydellisen rypsipellon metsästys
Pihistelyä ja mahtavia maisemia - Skoda Economy Run 2017
syyskuu (1)
HJC R-PHA 70 - ei enää ikinä aurinkolaseja moottoripyöräillessä!
elokuu (3)
Vuoroin vieraissa - tsekkiläiset taloudellisuusajajat tuhansien järvien maan ecorunissa
Liikaa hifistelyä, liian vähän pihistelyä - Suurajot NEZ EcoRun 13.8.2017
Pikaisessa koeajossa Volkswagen Arteon ja ennakoiva adaptiivinen vakionopeussäädin
heinäkuu (3)
Tampereen liikennejärjestelyt yllättivät turistin
Skootteri ei ole lälläripyörä, ainakaan kaupungissa
Illalla olin voittaja, aamulla enää toinen - AKU EcoRun 9.7.2017
kesäkuu (3)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 2.)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 1.)
Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!
toukokuu (3)
Leonin 30 tkm huolto - öljynvaihto, vajavainen akku ja rasittavat natinat
Takatalvi yllätti - 270 km kesärenkailla loskakelissä
POLOinen PINGailemassa eli autobloggaaja sisällöntuottajafestareilla
huhtikuu (2)
Auton kuntotarkastus
Autourheilijat Pohojanmaalla
maaliskuu (3)
Pysähdyin moottoritiellä ja muita viikonlopun autoilukuulumisia
Kiveniskemän korjaus Leonin tuulilasista
Kauhea naarmu auton maalipinnassa!
helmikuu (2)
Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?
Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?
tammikuu (2)
Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?
Autojen sijaintitiedot vuotivat nettiin jo nyt
2016 (30)
joulukuu (1)
Auto 2016 -messujen hauskin koeajo: pikkuruinen sähköauto Renault Twizy
marraskuu (3)
Auto 2016 - lisää koeajoja, vuoristorata ja Opel OnStar
Auto 2016 -messut - autojen Mega Pop-Up myymälä ja paljon muuta
Muuttaako urheiluauto käyttäytymistä? Testissä Lotus Evora 400
lokakuu (4)
Onko yksisuuntainen Puistokatu oikeasti turvallinen pyöräilijöille?
Rengashotelli ja puuttuvat pultit
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 2/2)
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 1/2)
syyskuu (1)
Ford Driving Skills for Life
elokuu (3)
Koeajossa huikea urheiluauto Lotus Evora 400
Seat Leon äänieristys
Seat Leon resonoi ja natisee
heinäkuu (1)
Harjoittelu kannattaa! 1000 Lakes EcoRun 2.7.2016
kesäkuu (2)
Taloudellisen ajon vinkit hiekkatiellä ajamiseen
Leonin ensimmäinen öljynvaihto ja säästövinkki
toukokuu (4)
Kirottu kilpailu? Neste Myllylampi Ecorun 21.5.2016
Koeajossa faceliftin saanut superpihi Toyota Auris Hybrid
Yksi vai 50 hevosvoimaa?
Että sellainen moottoripyöräilykauden aloitus!
huhtikuu (3)
Rekisterikilpibongaus
Milloin U-käännös on kielletty?
Leonin takuukorjauksia
maaliskuu (2)
Ecorun ja autoslalom kilpaileminen
Onnistuuko taloudellinen ajaminen talvella? Savon Pihistys Kuopion Autokauppa Ecorun 27.2.2016
helmikuu (3)
Kokemuksia Leonin kitkarenkaista
Teslan lataaminen
Koeajossa vertaisvuokrattu unelma-auto Tesla Model S P85D
tammikuu (3)
Pysäköinti Jyväskylän satamassa
Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?
Nissan Juke Nismo RS - terrierimäinen möhköfantti koeajossa
2015 (40)
joulukuu (2)
Hauskaa joulua!
Autoslalom kilpailu Leonilla
marraskuu (3)
Around View Monitor ja muita lisäapuja kuljettajalle a'la Nissan
Päästöskandaaliauton(?) kulutusennätys
Koeajossa superhauska Mazda MX-5
lokakuu (4)
Volkswagenin vieraana Jyväskylän MM-rallissa
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin
Volkswagen Demo Tour 2015
Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!
syyskuu (4)
Jyväskylän Autotarvikkeen naistenilta
Ratti.fi - ajokortin opetuslupien välityspalvelu
Hipoen ohi ja kolmion takaa känny korvalla - suomalainen liikenne takapenkkiläisen silmin
Tehotytöt vauhdissa: Vesijärven Auto Ecorun
elokuu (3)
Yritys päihittää vakionopeussäädin ja hieman Ecorun-pohdintaa
Onnellista autoslalomia
Moottoripyörän talvisäilytys sekä huolto- ja myyntipohdintaa
heinäkuu (2)
Kurkku Kalajoella
Leonin CQuartz Finest -pintakäsittely
kesäkuu (2)
1000 Lakes EcoRun - taloudellisen ajon soratieralli?
Poloinen pysyy Poloisena, mutta Leon on nyt Leonidas
toukokuu (6)
Polon viimeiset pihistelyt: LänsiAuto Ecorun 18.4.2015
Leonin renkaiden vaihto uusiin ja pyörien suuntaus
Uudet vanteet ja renkaat Leoniin
Kilometrien kerryttämistä ja autovouhottajien tapaamista
Leonin luovutus
Leonin luovutushuolto
huhtikuu (4)
Leonin maahantulotarkastus
Moottorijarrutus vai vapaalla rullaaminen?
Onnellisten ajokoulu vm. 2015
Lisensoitu autourheilija!
maaliskuu (5)
Kitkarenkaat liukkaan kelin radalla
Koeajossa Toyota Auris Hybrid - ekotietoisen taviksen valinta
Automerkkien kevään kovimmat #some #kampanjat
Autourheilu todella kiinnostaa naisia!
Autoja, moottoriurheilua ja naisia
helmikuu (4)
Oho, tilattiin auto
Volkswagen Winter Drivingschool
Seat Leon jälleen testissä - onko Polo saamassa seuraajan?
Poloisen ensikosketus kitkarenkaisiin
tammikuu (1)
Mitä kaikkea POLOiselle tapahtui vuonna 2014?
2014 (41)
joulukuu (3)
Joulukuun lopun löpinät
Nissan Pulsar - ei mikään tähdenjäänne
Leidi liikenteessä
marraskuu (3)
Karvalakki-Leon vuokralla
Glosspoint - palvelua vailla vertaa
Testissä Ford Ranger Wildtrak -pick-up
lokakuu (3)
Renkaiden vaihto hintavertailu
Törttöilijöitä liikenteessä - blogaus vanhan ajan malliin
Auton vanteet netistä
syyskuu (4)
Rullahiihto liikenteessä
Sumussa ajaminen ja sumuvalojen käyttö
Polon toinen taloudellisen ajon kilpailu: maantiekulutuksen haamuraja rikki kirkkaasti!
EcoRun taloudellisuusajokilpailu Pololla
elokuu (2)
Kohta pihistellään taas!
Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka
heinäkuu (3)
Moottoripyörän parantelua
Jyväskylä - Kuopio - Jyväskylä
Polon 3-vuotishuolto
kesäkuu (3)
Uusi Mazda3 - taviksesta katseenvangitsijaksi
Polon ensimmäinen katsastus
Testissä kuljettajan pikku-apurit: mukautuva vakionopeussäädin ja kaistanpitoavustin
toukokuu (2)
Ihana uusi Polo <3
Taloudellisen ajon kilpailu Ecorun
huhtikuu (3)
Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto
Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014
Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo
maaliskuu (5)
Ja sitten kuolo korjasi Polon akun
Polkupyörien huoltoa
Seuraa Poloista!
Poloinen goes off-road
Volkswagen hyötyautojen talviajokoulu kevätkelissä
helmikuu (4)
Tänä talvena liukasta on vain radalla
Onnellisten ajokoulun opit käytännön kokeessa
Kohti onnellisempaa ajokulttuuria
Onnellista liukastelua
tammikuu (6)
Pohdiskellen Pohjanmaalle
Lyhyitä ajoja + kireät pakkaset = tyhjä akku
Onnellisten ihmisten ajokoulun startti ja läheltä piti
Koeajossa Seat Leon FR
Parhautta!
Hakkapedia-blogaajaksi
2013 (31)
joulukuu (2)
Tonttu-Polo
Taloudellinen ajotapa - kokemuksia Drivecon käytöstä
marraskuu (4)
Demo Tour 2013 ja kestohymy
Uudet nastarenkaat polkupyörään
Toyota Auris Hybrid
Kesäinen koeajorupeama
lokakuu (3)
Taloudellisen ajon harjoittelua Toyotan tapaan
Renkaiden vaihto Poloisen tapaan
Ongelmalliset vaihteet
syyskuu (5)
Uusi leiska!!
Jyväskylä - Toivakka - Kangasniemi - Hankasalmi - Lievestuore - Jyväskylä
Vähän erilainen ratapäivä
Puhdas auto - pahempi mieli?
Uusi polkupyöräni - Nishiki Hybrid Comp SLD
elokuu (2)
Harjaton pesu
Ja korvat lepää!
heinäkuu (2)
Nissan Juke Nismo
Polon kaksivuotishuolto
kesäkuu (2)
MP-kauden avaus
Polkupyörän renkaanvaihtopulmia
toukokuu (2)
Facebookista voi oikeasti voittaa jotain!
Kops!
huhtikuu (2)
Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä
Talven suruja
maaliskuu (3)
Uusi Golf ja Polo GT
Vihreä unelma
Rata 2013
helmikuu (2)
Nastarenkaat kaksipyöräiseenkiin - lopulta
Uuden vuoden kilpailun voittaja on...
tammikuu (2)
Yhteenveto ajokaudesta 2012
Uuden vuoden kilpailu
2012 (30)
joulukuu (2)
Herkkua on siinä monenlaista.
Ylimääräinen öljynvaihto ja takuukorjauksia
marraskuu (2)
Ei niin yllättävät ensilumet
Uusi Golf ja Robo-up!
lokakuu (2)
Moottoripyörä talvisäilöön
Lisää näkyvyyttä
syyskuu (2)
Se oli hyvä vanne
Uusi Audi A3
elokuu (4)
Kaahaavat motoristit vs. ohiteltava motoristi
Eerik pesussa
Yhden pysäköintiruudun ongelma
Polo 1 v!
heinäkuu (2)
Polo ja rätisevä Media-In
Auton kulutuksen seuranta
kesäkuu (3)
Jennin ja Eerikin ensimmäiset seikkailut
Varusteostoksilla
Moottoripyörän hankinta
toukokuu (4)
Sateiset pikakuulumiset
Sumuvalopelle ilman sumuvaloja
Vielä niistä jäljistä ovenkahvassa...
Kevätpesu - ja mitä kuran alta löytyikään
huhtikuu (1)
Päivävalot ja pimeiden perien ongelma
maaliskuu (4)
Ei Golfkärryä meille
Up!
RSS ja muuta yleistä
Näin poliisin, mokasinkohan?
helmikuu (3)
Liukastelua Lievestuoreella
Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline
Poloa ulkoiluttamassa
tammikuu (1)
Analyysi pienestä punaisesta paholaisesta
2011 (37)
joulukuu (3)
Hauskaa joulua!
Paras häälahja ikinä!
Polon suojauskäsittely
marraskuu (2)
Polo Simoissa
Kuulumisia autonhuoltokurssilta
lokakuu (4)
Jyväskylä - Ylivieska - Jyväskylä
Tunnustus
Volkswagen Demo Tour 2011
Inssi läpi ... vaivoin
syyskuu (6)
Moottoripyörän teoriakoe läpi!
Olenko hidas oppimaan vai muuten vain hidas?
Rohkeasti liikenteen sekaan
Onko tämä nyt niin hämmentävää?
Pelottava moottoripyörätunti
Eka ajotunti moottoripyörällä
elokuu (8)
Ensimmäinen ja viimeinen kerta (MP 1/2)
Autonhuoltokurssi tulee taas!
Lelun ohjaksissa ja museoesineen kyydissä
Motoristin henkivakuutukset: jarruttaminen ja kääntäminen (MP 5/6)
Lisää kirjaimia ajokorttiin (MP 3/4)
Oho, ostettiin auto
Polo Junior ja Polo Senior
Terveisiä Pololta
heinäkuu (2)
Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2
Helsingin keskusta taas vähän tutummaksi
kesäkuu (1)
Katsastus vm. 2011
toukokuu (2)
Pyöräilyneuvontaa
Econen
huhtikuu (2)
Matelua pääsiäisen paluuliikenteessä
Oikealle kääntyvä väistää ... jos väistää
maaliskuu (2)
Vuosihuollon paikka
Ratapäivä 2011
helmikuu (2)
Uudet talvirenkaat
Nissan JUKE
tammikuu (3)
Polkupyörä vuorostaan huoltoon
Uusi leiska
Mitä sanoo Polo 95 E10 bensasta?
2010 (30)
joulukuu (1)
Turvallista uutta vuotta!
marraskuu (3)
Käsittämätöntä toistoa
Polo GTI ja jokasyksyinen Scirocco-koeajo
Epätaloudellista taloudellista ajoa
lokakuu (4)
Saija ratissa
No nyt se sitten levisi
"Eivät renkaat kesää tee"
Simuloitu rengasrikko
syyskuu (6)
"Jarrut - vauhdin surma"
Voidellaan ettei leikkaa kiinni
Kuinka moottori toimii?
Auton perusrakenne tutuksi
Audi A1
Autonhuoltokurssi
elokuu (1)
Kaikkien aikojen ilotulitus ja kaikkien aikojen ruuhka
heinäkuu (1)
Pysäköinti Ainolanrannassa
kesäkuu (1)
Myöhäinen katsastus
toukokuu (2)
Outo ohituskaista
Kilpisenkatu - pyöräilijän inhokki
huhtikuu (1)
Kesärenkaiden vaihtoaika x 2
maaliskuu (2)
Pikavisiitti Helsinkiin
Hämärä ABS-ongelma
helmikuu (5)
Ratapäivä
Hieno Audi ja nuiva Audimies
Enää viikko!
Polo palasi elävien kirjoihin
Koskaan ei ole Polo jättänyt tielle ...
tammikuu (3)
Käsijarrun tärkeydestä
Ei tullut BC:tä, tuli pelkkä B
Paras synttärikortti
2009 (36)
joulukuu (1)
Pimeällä ajamisen kurssi - perinteisesti vai simulaattorilla?
marraskuu (1)
Ajelemassa
lokakuu (4)
Vahaa pintaan ja talvirenkaat alle
Jos edes joku ottaisi opikseen...
"Kiesi-kohu ei kolhinut Audi-kauppaa"
Sciroccoooo <3
syyskuu (2)
Uutta Poloa ihailemassa
Kootut seikkailut Helsingissä
elokuu (2)
Kutsu
Ylinopeusvalvonta: kootut selitykset
heinäkuu (1)
Jyväskylä-Lahti-Jyväskylä
kesäkuu (4)
Läheltä piti juhannuksena
POLOinen 1 v.
Peruuttelua
Polo kesäkuntoon
toukokuu (3)
Taas ratin takana!
Kyytiläisenä
Kun jarrua ei voikaan painaa
huhtikuu (3)
Taas Tampereella
Talvi väistyy
Pablo Picassoa testaamassa
maaliskuu (6)
Huolto ja katsastus - uusi yritys
Katsastus
Vuosihuolto
Vaajakosken liikenneympyrässä ajaminen
Pesua kaivattaisiin
Ilmaista liukastelua
helmikuu (5)
Volkswagen Polo vm. 2008 vs. 2004
Automaattia testaamassa
Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä
Kunnossa!
Palautetaan korjaamolle
tammikuu (4)
Oma Polo kullan kallis
Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle
Kolareita kerrakseen
Polo kolarissa
2008 (24)
joulukuu (1)
Valoton risteys sekoittaa päät ja aiheuttaa vaaratilanteita
marraskuu (3)
Pysäköintipaikasta sakkopaikaksi
Talvea odotellessa
Pientä koristelua
lokakuu (4)
Uudet autot tuoksuvat hyvälle
Ei ole pakko mennä jos ei mahdu
Kirkkaita kilometrejä!
Paluu liukkaalle
syyskuu (5)
Unelma-autoni
Autoton päivä
Inssimuistoja
Jopas oli ohitus
Jyväskylä-Hämeenlinna-Jyväskylä
elokuu (6)
Kuukauden viimeinen päivä
Ollaanpa sitä nyt niin kiireisiä
Törttöilijöitä liikenteessä
Jenni testaa
Kesäkumit vaihtoon
Hetken loisto
heinäkuu (2)
Liukastelua 2-vaiheessa
Arvioiva ajo
kesäkuu (3)
Uudet matot
Tyhmiä ohituksia rauhallisessa juhannusliikenteessä
Taustaa

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!