POLOinen

POLOinen

Jaa sivu POLOinen

Leonin takuukorjauksia

maanantai 11.04.2016 Avainsanat: HuoltoLeonidasSeatSeat Leon

Mahtaakohan olla kovin montaa uutta autoa, josta ei löytyisi jotain pientä vikaa luovutuksen jälkeen? Minulla ei ole tietoa asiasta, mutta jostain syystä olen saanut mielikuvan, että kyllä aika monesta jotain pientä fiksattavaa löytyy. Niinpä en ollut mitenkään yllättynyt, kun Leonistakin löytyi muutama takuukorjattava juttu.

Löysin suurimman osan vioista jo parin ensimmäisen kuukauden aikana. En kuitenkaan pitänyt kiirettä sen viemisessä Jyväskylän Autotarvikkeelle, sillä halusin löytää ensin kaikki viat, ettei tarvitsisi rampata huollossa useampaan kertaan.

Korjaaminen venähti lopulta tosi pitkän ajan päähän, sillä minun ja huoltoneuvojan ristiin menneiden lomien takia sain vietyä Leonin huoltoon vasta lokakuun alussa. Blogaus vasta venähtikin, sillä se jäi syksyllä kaikkien muiden juttujen jalkoihin ja jäi sen jälkeen pyörimään luonnoksiin. Mutta nyt lopulta se on tässä. :)

Sarvet konepellissä

Leonin ensimmäinen valmistusvirhe löytyi ennen kuin se oli ehtinyt olla meillä viikkoakaan. Olin vienyt auton aamulla Glosspointille pintakäsittelyyn ja ruokatunnilla Leo soitti minulle. Keskustelu meni suunnilleen näin:

- Leo tässä terve. Istutko?

- Ei kai sulla ole mitään ikävää kerrottavaa?

- No ei mun oo pakko kertoa.

- Kerro nyt kumminkin...?

- Leonin konepellissä on kaksi pattia. Ovat tulleet siihen jo tehtaalla.

- Graaah! ;___;

Kun hain autoa Glosspointilta, varauduin kauheisiin kuhmuihin, mutta onneksi ne eivät olleet niin isot kuin pelkäsin. Normaalissa valossa niitä ei edes huomaa, mutta ne löytyvät helposti konepellin heijastuksia katsomalla jos tietää mistä etsii. Jäljet ovat konepellin etuosassa noin 20 cm päässä keskipokkauksesta sen molemmin puolin. Ilmeisesti jäljet ovat tulleet jo hyvin varhaisessa vaiheessa, sillä ne ovat vain kaksinkertaisen konepeiton päällikerroksessa, mutta sen alapuolella näy mitään. Myöskin maalipinta on "sarvien" kohdalta täysin ehjä. Liekö jokin kokoonpanorobotti aiheuttanut ne. Enivei ei tällaisia kuuluisi konepellissä olla.

Kävin huoltoneuvojan pyynnöstä tsekkaamassa muiden Autotarvikkeella myynnissä olevien Leonien konepellit läpi varmistaaksemme, ettei tämä ole ominaisuus. (Seatit myydään eri toimipisteessä kuin missä huolto, joten huoltoneuvoja ei voinut verrata niitä saman tien.) Kävin kaikki myynnissä olevat Leonit läpi automyyjän kanssa eikä yhdessäkään ollut jälkiä konepellissä, joten kyseessä on valmistusvika. Mitään jäljille ei kuitenkaan voi tai ainakaan kannata tehdä. Tärkeintä minulle asiassa olikin, että siitä meni tieto tehtaalle.

Leonin konepellin kuhmujen sijaintipaikat.

Hallin kattovalon heijastuksessa näkyvä nyppy paljastaa, että konepelti ei ole tasainen. Tässä vasemmanpuoleinen nyppy, oikealla se on ihan samanlainen.

Äänilähde vaihtui omia aikojaan

Leoniin voi liittää muistitikun hanskalokerossa sijaitsevaan Media-In-pistokkeeseen, jollainen oli Polossakin. Kuuntelin kesällä lähinnä radiota, mutta satunnaisesti auto oli sitä mieltä, että on muistitikun vuoro ja alkoi soittaa musiikkia siitä. Aloin seurata asiaa ja huomasin, että auton tärähtäminen esimerkiksi hidastetöyssyssä vaihtoi äänilähteen. Parhaimmillaan musiikki lähti soimaan, kun otin jonkun tavaran pois hanskalokerosta ja muistitikku vähän heilahti! Kyseessä oli selkeästi jonkinlainen kosketusvika.

Mieheni mielestä muistitikun irrottaminen autosta oli riittävä ratkaisu, mutta minusta pistoke vaati fiksausta, sillä pitäähän muistitikku pystyä olemaan pistokkeessa vaikka sitä ei kuuntelisikaan. Ennen korjaamolle vientiä laitoin muistitikun takaisin kiinni autoon, mutta vaikka kuinka nitkuttelin tikkua ja Media-Inin johtoa, äänilähde ei vaihtunut. Ehkäpä liitin tai tikku ei ollut kesällä kunnolla kiinni, vaikka mielestäni ne yhtä tarkkaan silloin testasin. Noh, pääasia että toimii nyt kunnolla.

Handsfreen ääni ei kuulu

Jos autossa on varusteena handsfree, niin sitä mielellään myös käyttäisi. Leonin handsfreen äänenlaatu on kuitenkin niin huono, että sillä voi soittaa vain pakolliset puhelut. Minä kuulen kyllä hyvin vastapuolen jutut, mutta oma ääneni hukkuu taustameluun, jos nopeutta on 80 km/h tai yli. Mieheni on valittanut tästä lukuisia kertoja eikä äitinikään halua puhua kanssani kuin pakolliset asiat, jos soitan hänelle autosta. Sitten vastapuoli saa selvää jos korotan ääntäni, mutta ei siinä ole mitään järkeä että handsfreehin pitäisi huutaa. Jos mieheni puolestaan soittaa autosta minulle, saan hänen äänestään selvää, mutta taustamelu on kyllä silloinkin tosi kova.

Testasin handsfreetä eri puhelimilla ja myös toisella Leonilla, mutta aina sama vika - vika onkin siis ominaisuus. Handsfreen mikrofoni sijaitsee auton katossa valokatkaisimien takana oikealla puolella. (Sama sijoittelu on muuten kaikissa VW-konsernin autoissa.) Se on kuulemma joskus huonosti paikallaan, mikä voisi aiheuttaa huonon kuuluvuuden, mutta huoltomies avasi kotelon ja totesi sen olevan ihan oikein paikallaan. Todennäköisesti ääneni kuuluukin niin huonosti lähinnä siksi, että istun autossa hyvin edessä, jolloin mikrofoni jää enemmänkin pääni yläpuolelle.

Voi vain miettiä, miksi mikrofonia ei ole voitu sijoittaa A-pilariin, mihin se jälkiasenteisena aina laitetaankin. Nyt autossa on puhuttuva puhelimeen hyvin kuuluvalla äänellä ja vastapuoli joutuu silti kestämään voimakasta taustamelua. Kerrassaan heikko esitys! :/

Leonin handsfreen mikrofoni on kuvan yläreunassa keskellä näkyvä tumma suorakaide.  

Takaovien alta tulee hiekkaa sisään

Kummallisin vika Leonissa on hienon hiekan tunkeutuminen autoon sisään takaovien alta. Huomasin hiekan kertymisen ekaa kertaa kesäkuisen Ecorun-harjoittelun jälkeen ja aloin sen jälkeen seurata asiaa. Jos autolla ajaa pöllyävällä hiekkatiellä, sen jälkeen pääsee pyyhkimään hiekkapölyä vasemman takaoven penkin vierestä ja turvavyön tyvestä.

Huollossa oven sovitusta ja tiivisteitä tutkittiin tarkasti ja poistettiin jopa penkki ja ovipahvit, mutta mikään ei selittänyt, miksi hiekkaa tulee sisään. Sen sijaan olivat huomanneet, että hiekkaa tulee sisään oikeanpuoleisenkin takaoven alta, vähän vähemmän vain.

Muistaakseni huoltoneuvoja kertoi, että jollain asiakkaalla oli ollut samanlainen vika autossa ja sitä oli korjattu lisäämällä tiivistettä. Tämän seurauksena ovi ei kuitenkaan enää aukea niin kevyesti, sillä auton sisään tulee tavallaan tyhjiö. Eli tämäkään ei ole oikein toivottu tilanne. Toistaiseksi Leonin ongelmaa tyydytään vain seuraamaan. Talvella pelkona oli pöllyävän lumen tunkeutuminen sisään autoon, mutta onneksi se sentään pysyi poissa.

Hienoa hiekkaa takapenkin sivussa.

Ovet resonoivat

Leonin raivostuttavin vika on/oli ovet, jotka resonoivat karkealla asfaltilla ajaessa. Alussa resonointeja oli vähän, mutta parin ecorunin jälkeen resonointi muuttui yhä yleisemmäksi. Pahimmillaan samaan aikaan melusivat vasen ja oikea etuovi sekä oikea takaovi. Pari kertaa kuoroon liittyivät lisäksi kojelaudan oikea etunurkka ja oikea A-pilari. Suoraan sanottuna meinasi välillä järki lähteä, jos autossa ei soittanut musiikkia.

Foorumikeskustelujen perusteella Leonin etuovien LED-valonauhat ovat hyvin yleinen resonoinnin lähde, jonka saa fiksattua kiilaamalla nauhan väliin pahvia tai jotain. Yhdellä reissulla tungimme nauhojen väliin yksi kerrallaan Hesen alekuponkeja, mutta edes tarjoushampurilaiset eivät saaneet autoa hiljenemään. Sen sijaan ääni hiljeni heti, kun oven verhoilua painoi kevyesti kyynerpäällä.

Joillain Leonin LED-valolistojen tiivistys on riittänyt hiljentämään ovien särinät. Tässä testataan Hesen kuponkien toimivuutta äänenvaimentimena, mutta valitettaavsti huonolla menestyksellä.

Huoltoneuvoja kertoi, että ovien resonoinnit ovat Leoneissa varsin yleisiä ja niihin olikin tehtaan puolesta useita korjaustiedotteita. Huollossa kaikki ovipahvit avattiin ja ovien sisään laitettiin tehtaan osoittamaa huopanauhaa ääntä vaimentamaan. Valitettavasti tämä ei poistanut ongelmaa kokonaan, vaan ääni vain muuttui toisen sävyiseksi. Maallikon kuulostaa siltä, kuin ovien sisällä olisi johtoja, jotka pääsevät liikkumaan ovien sisällä vapaasti ja kaipaisivat kiinni teippaamista.

Koska talvi oli tulossa ja ilmat kylmenneet, totesimme huoltoneuvojan kanssa, että jatketaan resonointien selvittämistä vasta keväällä. Talvisin autot natisevat muutenkin siinä määrin, että on turha yrittää korjata natinoita ennen kelien lämpenemistä.

Talvella ovien resonointi oli kyllä välillä todella raivostuttavaa. Ja kun jossain vaiheessa ovet olivat hiljaa, katto alkoi vuorostaan natista. Ymmärsin huoltoneuvojan puheista että siinä olisi kyse jäätyneestä kondensiovedestä kattoverhouksen välissä, tosin en ymmärrä mistä sitä sinne on päässyt ja miksei edellisessä autossa ollut mitään vastaavaa.

Takaluukku ei aukea

Lokakuussa Leon oli pakko viedä huoltoon, sillä eräänä päivänä sen takaluukku lakkasi aukeamasta. Kahvaa kääntäessä kuuluu normaalisti pieni mikrokytkimen ääni kun lukitus aukeaa, mutta nyt reaktio oli sama kuin jos lukitun auton takaluukkua yrittäisi avata. Eli auto ei reagoinut mitenkään, vaikka keskuslukitus oli auki.

Tämä oli ihan selkeä vika, joka korjaantui vaihtamalla takaluukun kahvan mikrokytkin uuteen. Case closed.

Seatin logoksi naamioitu takaluukun kahva. Tykkään tästä jo Polosta tutusta kahvasta huomattavasti enemmän kuin monien autojen pienistä napeista joita saa etsiä sormituntumalla.

Seuraavat huolto- ja korjaustoimenpiteet

Nyt kun alkaa olla kevät ja pian ehkä lämminkin, voisin pikkuhiljaa varata huollon, jossa jatketaan ovien resonointien selvitystä. Kuten mieheni sanoi, "tässä on nyt vuosi aikaa saada auto hiljaiseksi" eli vuosi vielä takuuaikaa jäljellä. Ajattelimme, että kun kuitenkin joutuvat taas purkamaan ovet, että siinä yhteydessä ovien sisään voisi lisätä äänieristeitä ovien sisään sopuhintaan meidän piikkiin. Ilmeisesti se ei kuitenkaan käy, vaan takuukorjaukset on tehtävä erikseen kun ne ovat tehtaan korvaamia. Huoltoneuvoja kuitenkin ehdotti, että voisimme keskustella automyyjän kanssa jonkinlaisesta vastaantulosta. Katsotaan mihin päädytään. Itse ei viitsitä verhoiluja käydä kuitenkaan irrottelemaan.

Meinasin vaihdattaa toukokuussa myös Leonin moottoriöljyn; kenties tuon saman huollon yhteydessä. Tehtaan huolto-ohjelman mukaan öljynvaihto tehdään kahden vuoden / 30 tkm välein, mutta otin jo Polon kanssa linjan, että vaihdetaan öljyt kerran vuoteen. Tämä oli silloisen huoltoneuvojankin henkilökohtainen suositus, kun autolla ajetaan paljon lyhyttä matkaa vaihtelevissa lämpötiloissa. Keski-Euroopan kelit eivät ole autolle niin raskaat, joten siellä kahden vuoden väli varmaan toimiikin, mutta suurien lämpötilanvaihtelujen Suomi on autolla hieman rankempi.

Seatilla on muuten juuri nyt kampanja, että koko mallistoon saa 5 vuoden / 100 tkm takuun, kun tilaa auton 30.6.2016 mennessä. Olisi muuten kelvannut meillekin! Omassa Leonissa on perinteinen saksalaisten autojen kahden vuoden takuu. Jos takuuaika olisi viisi vuotta, autoon ei varmaan olisi tullut otettua huolenpitosopimusta, vaan maksaisin huollot ennemmin käytön mukaan. Nyt huolenpitosopimus on ennen kaikkea turvaamassa, että vaikka autosta räjähtäisi moottori kahden vuoden jälkeen, niin meille ei tulisi siitä ylimääräisiä korjauskustannuksia, vaan maksan vain huolenpitosopimuksesta 46 e/kk.

Huoltoa odottavat Seatit lokakuisena aamuna Autotarvikkeen pihassa.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Keskustelu

 • zsi - 13.4.2016 klo 16:24

  Kummastuttaa tuo VW/Seat-takuukäytäntö Suomessa. Kahden vuoden takuu on nykyisin varsin vaatimaton, mutta muualla Euroopassa, Saksassakin, sen kaksivuotisen saa volkkariinsa jatkettua kolmeen, neljään tai viiteen vuoteen varsin kohtuullisella hinnalla . Suomessa maahantuoja sen sijaan pakottaa ottamaan huoltosopimuksen, jos haluaa lisäturvaa yllättävien vikojen varalta kahden vuoden jälkeen. Itselläni on ensimmäinen volkkarini menossa ja toki huoltosopimus mukana. Tuo takuuasia saattaa kuitenkin olla seuraavan autonvaihdon yhteydessä tekijä, jonka takia valikoituu joku ihan muu merkki.

 • Kiitti tiedosta - 17.4.2016 klo 20:26

  Seat Leonia olen itsekin harkinnut mutta tämän luettuani ounasteluni auton laadusta osoittautuu oikeaksi. Itselläni ei hermo kestäisi juosta yhtenään huollossa uuden auton kanssa. Leon ei ole niin halpa auto että sen kohdalla natinat voisi hyväksyä, kuten ehkä esim. Dacian kanssa voisi ajatella.

 • Polo2014 - 19.4.2016 klo 19:49

  Tuo ovien eristys on muuten ihan kannattavaa. Olen Polosta vaimentanu jo aikasemmin takakontin ja pyöränkaaret ja nyt purin kaikki ovet ja niihin vaimennusmattoa (joka ei ime vettä). Auto on nyt muutenkin hiljainen verrattuna alkuperäiseen mutta ovet menee kiinni niinkuin esim kalliimmassa mersussa ja suurin hyöty on, että kaiuttimet toimivat aivan eri tavalla kun ovessa ei mikä kumise tai resonoi ja natinat ovat pois. Oviprojekti maksoi alle satasen kun itse teki :)

 • Polo2014 - 23.4.2016 klo 19:49

  Unohtui kokonaan edellisestä kommentista että pahin natina jonka luulin tulevan kokoajan ovesta tulikin b-pilarin verhoilusta. Kannattaa sekin tutkia jos mikään ei auta kun nuo äänet on joskus hämääviä eikä niitä osaa aina paikallistaa.

 • Jenni - 23.4.2016 klo 21:07

  Kiitos kaikille kommenteista!

  ZSI: Jep, 2 v takuu on minustakin tosi vaatimaton. Mutta en kyllä tiennyt että sen saa jatkettua muualla euroopassa pidemmäksi. Varmaankin se jatko on halvempi kuin mitä nyt maksan huolenpitosopimusta... Tosin huolenpitosopimuksestahan osa on just sitä "turvaa" mitä rahaa ei saa lopussa takaisin ja osa huoltoihin menevää rahaa. Mulla merkki ei vaihdu takuuajan pituuden vuoksi, olen kai sen verran merkkiuskollinen. Muut seikat painaa enemmän.

  Kiitti tiedosta: Mukava olla avuksi, se on tämän blogin ideakin että kerron arkielämän käyttökokemuksia. :) Harmi tietysti ettei Leon tämän perusteella houkuttele, koska se on mielestäni todella hyvä auto noin yleisesti. Mutta ymmärrän että jos eri automallien välillä keikkuu niin kyllä tämmöiset asiat vaan vaikuttaa.

  Polo2014: Kuulostaa kyllää tosi hyvältä lopputulokselta sinun Polosi! Minuakin kiinnostaisi eristää ovet, mutta en kyllä itse uskalla käydä irrottelemaan ovien "pahveja", etten naarmuta tai riko mitään. Vielä kun autoliikkeessä syksyllä purkivat ne niin väärää työkalua käyttäessä hekin saivat naarmuja aikaiseksi oven kahvan alla olevaan muovilevyyn joka peittää jotain kiinnikkeitä. (Vaihtoivat ne toki uusiin, joten en nähnyt tarpeelliseksi mainita asiaa tässä blogauksessa.) Takakonttia meinattiin vaimentaa, ostin kaverilta vaimennusmattoa jolla hän teki oman Leoninsa takakontin.

  Hyvä pointti muuten tuo äänen lähteen tarkempi tarkastelu! Meillä ääntä tulee ainakin etuovista sillä hiljenevät kun kyynerpäällä painaa verhousta, mutta takaovesta en tiedäkään, sitä kun ei ole testattu. Kävin tällä viikolla varaamassa huollon ja pidän nyt päiväkirjaa, että millaisilla lämpötiloilla äänet kuuluu että saavat huollossa samanlaiset olosuhteet testiinsä. Jollain oli auttanut kun tiesi lämpötilat, itse olen kyllä vähän skeptinen että silleen varmasti saisi natinat kiinni mutta eipä tuosta nyt paljon vaivaa ole..

 • Polo2014 - 23.4.2016 klo 21:35

  Lisään vielä sen verran että mulla se natina tuli sieltä turvavyön pidikkeen alapuolelta verhoilun takaa. Jos noita purkaa niin pitää käyttää muovisia työkaluja ettei tule niitä naarmuja. Ovet on hankalia ja itsekkin hankin paljon ohjeita ennakkoon ja siellä on sitten vielä sähköliittimiä yms. Pahimmat ne muovikiinnikkeet joita joutuu aika kovaan irrottamaan ja pamahtelee aika kovasti kun lähtee irti :D (niitä kävin hakemassa etukäteen uusia) Peräkontti on helppo homma kun ei tarvitse purkaa oikeastaan mitään.

 • Jenni - 23.4.2016 klo 23:02

  Juu peräkontti on mulle sopivalla vaikeustasolla. :D Siinä ei juuri mitään eristettä nyt olekaan joten luulisi että pienikin määrä jo auttaisi. Vaikka ei tuo hirveän meluisa auto ole jos moniin muihin vertaa, mutta aina voisi hiljaisempikin olla. Menikö paljon kiinnikkeitä uusiksi? :)

 • Polo2014 - 24.4.2016 klo 0:05

  Pyöränkaaret myös helpot ja rengasmeluun ne vaikuttaa paljon. Kiinnikkeitä ei hajonnu kuin muutama ihme kyllä :) Onhan tuota eristettä tullu jo ainakin yli 15 kilon edestä ja voi olla että vielä vähän jatkuu :)

 • Jenni - 24.4.2016 klo 15:29

  No on kyllä hyvä määrä eristystä! Mutta on se kyllä painavaa tavaraa, hämmästyttää miten paljon se pieni paketti mikä mullakin on painaa. Miten oot pyöränkaaret tehnyt? Verhoilujen alle vai ns. ulkokautta jollain massalla?

 • Polo2014 - 24.4.2016 klo 18:41

  Sinne verhoilujen alle joo. Siinä on vaan sitten taas sitä purkamista vähän edessä :)

 • Polo2014 - 26.4.2016 klo 8:16

  Sen verran pitää nyt ottaa puheita takaisin että kyllä pieni natina kuuluu jostain edelleen jos ajaa alle 30km/h terävään monttuun tai jos ajaa kävelyvauhtia oikein epätasaisella ja huonolla tiellä. Tiivisteet täytyy nyt putsata mutta luulen että tommosessa autossa kori vaan elää sen verran, että aiheuttaa tuon. Jos tuota natinaa keskittyy kuuntelemaan niin hulluksihan siinä tulee mutta jos radio/musa on päällä niinkuin yleensä, niin ei sitä kyllä kuule :)

 • ZSI - 27.4.2016 klo 17:14

  POLO2014: Itselläni on nimimerkkisi mukainen ajopeli, mutta olen sen melutasoa pitänyt ihan ok-tasoisena tuon koko- ja hintaluokan autolle - ehkä on vaan ollut parempi tuuri ja oma autoyksilöni on siltä osin tehty huolellisemmin. Ainoa meluhaitta alkuvaiheessa oli viheliäinen, jatkuva sirinä, josta esimerkki tässä: https://www.youtube.com/watch?v=5vSfCYqcpyg . Korjautui takuuhuollossa yhden letkun vaihdolla toisenlaiseen, eikä sen jälkeen ole ollut sirinöitä tai kitinöitä millään suunnalla.

 • Jenni - 27.4.2016 klo 19:33

  Jos auto hieman natisee kun ajaa epätasaisella tiellä tai kuoppaan, niin minusta se on ihan normaalia. Mutta esimerkiksi mulla Leonin etuovi sirisee tällä hetkellä aina kun ajan vähintään 60 km/h nopeudella ihan tuossa Rantaväylällä joka on osa nelostietä. Siinä on melko karhea asfaltti mutta ei sen silti pitäisi saada autoa meluamaan.

  Meillä oli ennen vm. 2011 Polo ja olihan se meluisampi auto kuin nykyinen, mutta särinöitä siinä ei ollut kuin kovilla pakkasilla tms. Kokoisekseen se oli kyllä tosi hiljainen auto, mutta ymmärrän kyllä jos tykkää hiljaisuudesta että lähtee sitä eristämään vielä lisää. (Ai niin olihan Polossa konehuoneesta kuuluva outo naputus, joka johtui polttoaineputken resonoinnista. Pala vaahtomuovia ja ongelma oli poissa: http://www.autotie.fi/tien-sivusta/poloinen/polon-3-vuotishuolto )

 • Polo2014 - 28.4.2016 klo 18:50

  Tänään isä oli autoni kyydissä jolla on noin 2 vuotta vanha Ford Focus-farkku ja sanoi että meluisampi se Focus on, joten uskaltaa kohtuullisen hiljaiseksi omaa kehua :)

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Tietoa blogista

POLOinen on liikenne- ja autoblogi, jonka perustin kesällä 2008. Aiemmin autot eivät kiinnostaneet yhtään, mutta hankittuani auton olosuhteiden pakosta innostuinkin autoilusta oikein kunnolla. Liikenne on minulle peliä, jossa pyrin menestymään aina vain paremmin!

Kirjoittelen blogiin kaikenlaisista autoiluun liittyvistä asioista moottoripyöräilyä unohtamatta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat Volkswagen, liikenneturvallisuus ja taloudellinen ajaminen.

Ota yhteyttä: poloinenblogi(a)gmail.com

Arkistot
2020 (5)
helmikuu (3)
Kuusi vuotta ecorunia - tänä vuonna en aja taloudellisesti
Autolla Espanjassa - Jennin kootut seikkailut
Autolla Espanjassa - nopeusrajoitukset, liikenneympyrät ja havaintoja liikennekulttuurista
tammikuu (2)
Autolla Espanjassa - auton vuokraaminen
Autolla eurooppaan - mistä löytää maakohtaiset liikennesäännöt ja muut tiedot?
2019 (17)
joulukuu (1)
Poloisen vuosi 2019 - Leonidas lepäsi kun Jenni ajeli sähköautoilla
marraskuu (1)
Mikä sähköauto on taloudellisin? Espoo EV Challenge 12.10.2019
lokakuu (2)
Kylmää kyytiä sähköautoilla - Vesijärven Auto EcoRun 5.10.2019
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Molemmat!
syyskuu (1)
Paljon muutakin kuin sähköauto! Koeajossa hiljainen jättiläinen Audi e-tron 55 quattro
elokuu (1)
Miten pieni kulutus sähköauto Audi e-tron:illa on mahdollista saavuttaa? Suurajot EcoRun 11.8.2019
heinäkuu (1)
Secto Road Trip - sähköautoilla halki euroopan + mitä lataus maksaa?
kesäkuu (1)
Autoliiton AL 100 juhlaliittopäivät
toukokuu (2)
Kilpailijana Gladiaattoreissa - valmistautuminen, hakeminen ja kilpaileminen
Sähköautojen pienin kulutus! AL-Helsinki Ecorun 27.4.2019
huhtikuu (2)
Taloudellisuusajoa sähköautolla - Kuopion Autokauppa EcoRun 6.4.2019
Sähköauto ilman kotilatausmahdollisuutta ja 10 muuta tarinaa sähköauton lataamisesta
maaliskuu (2)
Testissä kuljettajan pikku apuri: automaattiset kaukovalot
Kun jarrupolkimesta tuli turha - koeajossa sähköauto Nissan Leaf
helmikuu (1)
Koeajossa aito ja alkuperäinen Volkswagen Polo Junior
tammikuu (2)
Koeajot Auto 2018 -messuilla - mitä erikoisempi, sen parempi
Auto 2018 messujen 5 kiinnostavinta juttua
2018 (20)
joulukuu (1)
Skoda Scala - ensifiilikset uutuudesta!
marraskuu (1)
Vain 3,6 millilitran päässä voitosta - Toyota EcoRun 6.10.2018
lokakuu (1)
Kolmas kerta toden sanoo? - Skoda Economy Run 2018
syyskuu (2)
Banaaninkuorilla baanalle! (bio)kaasuautojen päästöt, verotus ja tankkaus
Kaasuautolla taloudellisuusajokilpailussa - Suurajot EcoRun 12.8.2018
elokuu (1)
Tampere - jännittävimmät, hienoimmat ja vaarallisimmat liikennekohteet
heinäkuu (2)
Auton vuokraaminen ulkomailla - ensikertalaisen kokemuksia
Leonin ensimmäinen katsastus ja päivä filmitähtenä
kesäkuu (1)
Leonin 3-vuotishuolto - katolle pissiminen vaihtui karkkikaupan tuoksuun
toukokuu (3)
Seat Leon - murtumat takavalojen umpioissa
Seat Leon - DSG-vaihteiston kytkimen vaihto
Kaaharizombie pihtaamassa - Neste Pusula EcoRun 15.4.2018
huhtikuu (3)
Leonin pienin kulutus ikinä! AL Helsinki EcoRun 14.4.2018
Kulutustestailuja ennen kauden ensimmäisiä Ecorun taloudellisuusajokilpailuja
AL-Sport päivät Hyvinkään Sveitsissä
maaliskuu (1)
Kauden 2018 ecorun taloudellisuusajokilpailut - millä autolla ja kenen kanssa?
helmikuu (2)
Koeajossa upea coupé Lexus RC 300h
Pitääkö vilkkua käyttää aina risteyksessä kääntyessä?
tammikuu (2)
POLOinen 10 vuotta!
Auton lattian, takaluukun ja konepellin vaimennus
2017 (30)
joulukuu (3)
Kiire ja liikenne - testatusti huono yhdistelmä!
Leonidaksen kuusenhakureissu
Polkupyörän valot - miten niitä käytetään oikein?
marraskuu (2)
Startti - oppikirja opetuslupaopetukseen
Autoliiton opetuslupainfo - kaikki mitä halusit tietää ajokortin hankkimisesta opetusluvalla
lokakuu (3)
Toyota Ecorun - uudenlainen taloudellisuusajokilpailu
Lotus Elise ja täydellisen rypsipellon metsästys
Pihistelyä ja mahtavia maisemia - Skoda Economy Run 2017
syyskuu (1)
HJC R-PHA 70 - ei enää ikinä aurinkolaseja moottoripyöräillessä!
elokuu (3)
Vuoroin vieraissa - tsekkiläiset taloudellisuusajajat tuhansien järvien maan ecorunissa
Liikaa hifistelyä, liian vähän pihistelyä - Suurajot NEZ EcoRun 13.8.2017
Pikaisessa koeajossa Volkswagen Arteon ja ennakoiva adaptiivinen vakionopeussäädin
heinäkuu (3)
Tampereen liikennejärjestelyt yllättivät turistin
Skootteri ei ole lälläripyörä, ainakaan kaupungissa
Illalla olin voittaja, aamulla enää toinen - AKU EcoRun 9.7.2017
kesäkuu (3)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 2.)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 1.)
Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!
toukokuu (3)
Leonin 30 tkm huolto - öljynvaihto, vajavainen akku ja rasittavat natinat
Takatalvi yllätti - 270 km kesärenkailla loskakelissä
POLOinen PINGailemassa eli autobloggaaja sisällöntuottajafestareilla
huhtikuu (2)
Auton kuntotarkastus
Autourheilijat Pohojanmaalla
maaliskuu (3)
Pysähdyin moottoritiellä ja muita viikonlopun autoilukuulumisia
Kiveniskemän korjaus Leonin tuulilasista
Kauhea naarmu auton maalipinnassa!
helmikuu (2)
Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?
Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?
tammikuu (2)
Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?
Autojen sijaintitiedot vuotivat nettiin jo nyt
2016 (30)
joulukuu (1)
Auto 2016 -messujen hauskin koeajo: pikkuruinen sähköauto Renault Twizy
marraskuu (3)
Auto 2016 - lisää koeajoja, vuoristorata ja Opel OnStar
Auto 2016 -messut - autojen Mega Pop-Up myymälä ja paljon muuta
Muuttaako urheiluauto käyttäytymistä? Testissä Lotus Evora 400
lokakuu (4)
Onko yksisuuntainen Puistokatu oikeasti turvallinen pyöräilijöille?
Rengashotelli ja puuttuvat pultit
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 2/2)
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 1/2)
syyskuu (1)
Ford Driving Skills for Life
elokuu (3)
Koeajossa huikea urheiluauto Lotus Evora 400
Seat Leon äänieristys
Seat Leon resonoi ja natisee
heinäkuu (1)
Harjoittelu kannattaa! 1000 Lakes EcoRun 2.7.2016
kesäkuu (2)
Taloudellisen ajon vinkit hiekkatiellä ajamiseen
Leonin ensimmäinen öljynvaihto ja säästövinkki
toukokuu (4)
Kirottu kilpailu? Neste Myllylampi Ecorun 21.5.2016
Koeajossa faceliftin saanut superpihi Toyota Auris Hybrid
Yksi vai 50 hevosvoimaa?
Että sellainen moottoripyöräilykauden aloitus!
huhtikuu (3)
Rekisterikilpibongaus
Milloin U-käännös on kielletty?
Leonin takuukorjauksia
maaliskuu (2)
Ecorun ja autoslalom kilpaileminen
Onnistuuko taloudellinen ajaminen talvella? Savon Pihistys Kuopion Autokauppa Ecorun 27.2.2016
helmikuu (3)
Kokemuksia Leonin kitkarenkaista
Teslan lataaminen
Koeajossa vertaisvuokrattu unelma-auto Tesla Model S P85D
tammikuu (3)
Pysäköinti Jyväskylän satamassa
Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?
Nissan Juke Nismo RS - terrierimäinen möhköfantti koeajossa
2015 (40)
joulukuu (2)
Hauskaa joulua!
Autoslalom kilpailu Leonilla
marraskuu (3)
Around View Monitor ja muita lisäapuja kuljettajalle a'la Nissan
Päästöskandaaliauton(?) kulutusennätys
Koeajossa superhauska Mazda MX-5
lokakuu (4)
Volkswagenin vieraana Jyväskylän MM-rallissa
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin
Volkswagen Demo Tour 2015
Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!
syyskuu (4)
Jyväskylän Autotarvikkeen naistenilta
Ratti.fi - ajokortin opetuslupien välityspalvelu
Hipoen ohi ja kolmion takaa känny korvalla - suomalainen liikenne takapenkkiläisen silmin
Tehotytöt vauhdissa: Vesijärven Auto Ecorun
elokuu (3)
Yritys päihittää vakionopeussäädin ja hieman Ecorun-pohdintaa
Onnellista autoslalomia
Moottoripyörän talvisäilytys sekä huolto- ja myyntipohdintaa
heinäkuu (2)
Kurkku Kalajoella
Leonin CQuartz Finest -pintakäsittely
kesäkuu (2)
1000 Lakes EcoRun - taloudellisen ajon soratieralli?
Poloinen pysyy Poloisena, mutta Leon on nyt Leonidas
toukokuu (6)
Polon viimeiset pihistelyt: LänsiAuto Ecorun 18.4.2015
Leonin renkaiden vaihto uusiin ja pyörien suuntaus
Uudet vanteet ja renkaat Leoniin
Kilometrien kerryttämistä ja autovouhottajien tapaamista
Leonin luovutus
Leonin luovutushuolto
huhtikuu (4)
Leonin maahantulotarkastus
Moottorijarrutus vai vapaalla rullaaminen?
Onnellisten ajokoulu vm. 2015
Lisensoitu autourheilija!
maaliskuu (5)
Kitkarenkaat liukkaan kelin radalla
Koeajossa Toyota Auris Hybrid - ekotietoisen taviksen valinta
Automerkkien kevään kovimmat #some #kampanjat
Autourheilu todella kiinnostaa naisia!
Autoja, moottoriurheilua ja naisia
helmikuu (4)
Oho, tilattiin auto
Volkswagen Winter Drivingschool
Seat Leon jälleen testissä - onko Polo saamassa seuraajan?
Poloisen ensikosketus kitkarenkaisiin
tammikuu (1)
Mitä kaikkea POLOiselle tapahtui vuonna 2014?
2014 (41)
joulukuu (3)
Joulukuun lopun löpinät
Nissan Pulsar - ei mikään tähdenjäänne
Leidi liikenteessä
marraskuu (3)
Karvalakki-Leon vuokralla
Glosspoint - palvelua vailla vertaa
Testissä Ford Ranger Wildtrak -pick-up
lokakuu (3)
Renkaiden vaihto hintavertailu
Törttöilijöitä liikenteessä - blogaus vanhan ajan malliin
Auton vanteet netistä
syyskuu (4)
Rullahiihto liikenteessä
Sumussa ajaminen ja sumuvalojen käyttö
Polon toinen taloudellisen ajon kilpailu: maantiekulutuksen haamuraja rikki kirkkaasti!
EcoRun taloudellisuusajokilpailu Pololla
elokuu (2)
Kohta pihistellään taas!
Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka
heinäkuu (3)
Moottoripyörän parantelua
Jyväskylä - Kuopio - Jyväskylä
Polon 3-vuotishuolto
kesäkuu (3)
Uusi Mazda3 - taviksesta katseenvangitsijaksi
Polon ensimmäinen katsastus
Testissä kuljettajan pikku-apurit: mukautuva vakionopeussäädin ja kaistanpitoavustin
toukokuu (2)
Ihana uusi Polo <3
Taloudellisen ajon kilpailu Ecorun
huhtikuu (3)
Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto
Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014
Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo
maaliskuu (5)
Ja sitten kuolo korjasi Polon akun
Polkupyörien huoltoa
Seuraa Poloista!
Poloinen goes off-road
Volkswagen hyötyautojen talviajokoulu kevätkelissä
helmikuu (4)
Tänä talvena liukasta on vain radalla
Onnellisten ajokoulun opit käytännön kokeessa
Kohti onnellisempaa ajokulttuuria
Onnellista liukastelua
tammikuu (6)
Pohdiskellen Pohjanmaalle
Lyhyitä ajoja + kireät pakkaset = tyhjä akku
Onnellisten ihmisten ajokoulun startti ja läheltä piti
Koeajossa Seat Leon FR
Parhautta!
Hakkapedia-blogaajaksi
2013 (31)
joulukuu (2)
Tonttu-Polo
Taloudellinen ajotapa - kokemuksia Drivecon käytöstä
marraskuu (4)
Demo Tour 2013 ja kestohymy
Uudet nastarenkaat polkupyörään
Toyota Auris Hybrid
Kesäinen koeajorupeama
lokakuu (3)
Taloudellisen ajon harjoittelua Toyotan tapaan
Renkaiden vaihto Poloisen tapaan
Ongelmalliset vaihteet
syyskuu (5)
Uusi leiska!!
Jyväskylä - Toivakka - Kangasniemi - Hankasalmi - Lievestuore - Jyväskylä
Vähän erilainen ratapäivä
Puhdas auto - pahempi mieli?
Uusi polkupyöräni - Nishiki Hybrid Comp SLD
elokuu (2)
Harjaton pesu
Ja korvat lepää!
heinäkuu (2)
Nissan Juke Nismo
Polon kaksivuotishuolto
kesäkuu (2)
MP-kauden avaus
Polkupyörän renkaanvaihtopulmia
toukokuu (2)
Facebookista voi oikeasti voittaa jotain!
Kops!
huhtikuu (2)
Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä
Talven suruja
maaliskuu (3)
Uusi Golf ja Polo GT
Vihreä unelma
Rata 2013
helmikuu (2)
Nastarenkaat kaksipyöräiseenkiin - lopulta
Uuden vuoden kilpailun voittaja on...
tammikuu (2)
Yhteenveto ajokaudesta 2012
Uuden vuoden kilpailu
2012 (30)
joulukuu (2)
Herkkua on siinä monenlaista.
Ylimääräinen öljynvaihto ja takuukorjauksia
marraskuu (2)
Ei niin yllättävät ensilumet
Uusi Golf ja Robo-up!
lokakuu (2)
Moottoripyörä talvisäilöön
Lisää näkyvyyttä
syyskuu (2)
Se oli hyvä vanne
Uusi Audi A3
elokuu (4)
Kaahaavat motoristit vs. ohiteltava motoristi
Eerik pesussa
Yhden pysäköintiruudun ongelma
Polo 1 v!
heinäkuu (2)
Polo ja rätisevä Media-In
Auton kulutuksen seuranta
kesäkuu (3)
Jennin ja Eerikin ensimmäiset seikkailut
Varusteostoksilla
Moottoripyörän hankinta
toukokuu (4)
Sateiset pikakuulumiset
Sumuvalopelle ilman sumuvaloja
Vielä niistä jäljistä ovenkahvassa...
Kevätpesu - ja mitä kuran alta löytyikään
huhtikuu (1)
Päivävalot ja pimeiden perien ongelma
maaliskuu (4)
Ei Golfkärryä meille
Up!
RSS ja muuta yleistä
Näin poliisin, mokasinkohan?
helmikuu (3)
Liukastelua Lievestuoreella
Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline
Poloa ulkoiluttamassa
tammikuu (1)
Analyysi pienestä punaisesta paholaisesta
2011 (37)
joulukuu (3)
Hauskaa joulua!
Paras häälahja ikinä!
Polon suojauskäsittely
marraskuu (2)
Polo Simoissa
Kuulumisia autonhuoltokurssilta
lokakuu (4)
Jyväskylä - Ylivieska - Jyväskylä
Tunnustus
Volkswagen Demo Tour 2011
Inssi läpi ... vaivoin
syyskuu (6)
Moottoripyörän teoriakoe läpi!
Olenko hidas oppimaan vai muuten vain hidas?
Rohkeasti liikenteen sekaan
Onko tämä nyt niin hämmentävää?
Pelottava moottoripyörätunti
Eka ajotunti moottoripyörällä
elokuu (8)
Ensimmäinen ja viimeinen kerta (MP 1/2)
Autonhuoltokurssi tulee taas!
Lelun ohjaksissa ja museoesineen kyydissä
Motoristin henkivakuutukset: jarruttaminen ja kääntäminen (MP 5/6)
Lisää kirjaimia ajokorttiin (MP 3/4)
Oho, ostettiin auto
Polo Junior ja Polo Senior
Terveisiä Pololta
heinäkuu (2)
Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2
Helsingin keskusta taas vähän tutummaksi
kesäkuu (1)
Katsastus vm. 2011
toukokuu (2)
Pyöräilyneuvontaa
Econen
huhtikuu (2)
Matelua pääsiäisen paluuliikenteessä
Oikealle kääntyvä väistää ... jos väistää
maaliskuu (2)
Vuosihuollon paikka
Ratapäivä 2011
helmikuu (2)
Uudet talvirenkaat
Nissan JUKE
tammikuu (3)
Polkupyörä vuorostaan huoltoon
Uusi leiska
Mitä sanoo Polo 95 E10 bensasta?
2010 (30)
joulukuu (1)
Turvallista uutta vuotta!
marraskuu (3)
Käsittämätöntä toistoa
Polo GTI ja jokasyksyinen Scirocco-koeajo
Epätaloudellista taloudellista ajoa
lokakuu (4)
Saija ratissa
No nyt se sitten levisi
"Eivät renkaat kesää tee"
Simuloitu rengasrikko
syyskuu (6)
"Jarrut - vauhdin surma"
Voidellaan ettei leikkaa kiinni
Kuinka moottori toimii?
Auton perusrakenne tutuksi
Audi A1
Autonhuoltokurssi
elokuu (1)
Kaikkien aikojen ilotulitus ja kaikkien aikojen ruuhka
heinäkuu (1)
Pysäköinti Ainolanrannassa
kesäkuu (1)
Myöhäinen katsastus
toukokuu (2)
Outo ohituskaista
Kilpisenkatu - pyöräilijän inhokki
huhtikuu (1)
Kesärenkaiden vaihtoaika x 2
maaliskuu (2)
Pikavisiitti Helsinkiin
Hämärä ABS-ongelma
helmikuu (5)
Ratapäivä
Hieno Audi ja nuiva Audimies
Enää viikko!
Polo palasi elävien kirjoihin
Koskaan ei ole Polo jättänyt tielle ...
tammikuu (3)
Käsijarrun tärkeydestä
Ei tullut BC:tä, tuli pelkkä B
Paras synttärikortti
2009 (36)
joulukuu (1)
Pimeällä ajamisen kurssi - perinteisesti vai simulaattorilla?
marraskuu (1)
Ajelemassa
lokakuu (4)
Vahaa pintaan ja talvirenkaat alle
Jos edes joku ottaisi opikseen...
"Kiesi-kohu ei kolhinut Audi-kauppaa"
Sciroccoooo <3
syyskuu (2)
Uutta Poloa ihailemassa
Kootut seikkailut Helsingissä
elokuu (2)
Kutsu
Ylinopeusvalvonta: kootut selitykset
heinäkuu (1)
Jyväskylä-Lahti-Jyväskylä
kesäkuu (4)
Läheltä piti juhannuksena
POLOinen 1 v.
Peruuttelua
Polo kesäkuntoon
toukokuu (3)
Taas ratin takana!
Kyytiläisenä
Kun jarrua ei voikaan painaa
huhtikuu (3)
Taas Tampereella
Talvi väistyy
Pablo Picassoa testaamassa
maaliskuu (6)
Huolto ja katsastus - uusi yritys
Katsastus
Vuosihuolto
Vaajakosken liikenneympyrässä ajaminen
Pesua kaivattaisiin
Ilmaista liukastelua
helmikuu (5)
Volkswagen Polo vm. 2008 vs. 2004
Automaattia testaamassa
Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä
Kunnossa!
Palautetaan korjaamolle
tammikuu (4)
Oma Polo kullan kallis
Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle
Kolareita kerrakseen
Polo kolarissa
2008 (24)
joulukuu (1)
Valoton risteys sekoittaa päät ja aiheuttaa vaaratilanteita
marraskuu (3)
Pysäköintipaikasta sakkopaikaksi
Talvea odotellessa
Pientä koristelua
lokakuu (4)
Uudet autot tuoksuvat hyvälle
Ei ole pakko mennä jos ei mahdu
Kirkkaita kilometrejä!
Paluu liukkaalle
syyskuu (5)
Unelma-autoni
Autoton päivä
Inssimuistoja
Jopas oli ohitus
Jyväskylä-Hämeenlinna-Jyväskylä
elokuu (6)
Kuukauden viimeinen päivä
Ollaanpa sitä nyt niin kiireisiä
Törttöilijöitä liikenteessä
Jenni testaa
Kesäkumit vaihtoon
Hetken loisto
heinäkuu (2)
Liukastelua 2-vaiheessa
Arvioiva ajo
kesäkuu (3)
Uudet matot
Tyhmiä ohituksia rauhallisessa juhannusliikenteessä
Taustaa

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!