POLOinen

POLOinen

Jaa sivu POLOinen

Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!

maanantai 05.10.2015 Avainsanat: Bensan kulutusLeonidasSeatSeat LeonTaloudellinen ajo

Meidän Seat Leon 1.4 TSI DSG ACT FR:n kulutus on todistetusti todella pieni: sain ajettua sillä yhdellä tankillisella peräti 1012 kilometriä! Olen tästä todella innoissani! Olen pitänyt tonnin ylittämistä bensakäyttöisellä autolla melko mahdottomana tehtävänä, mutta niin se vain tuli täyteen!

Olen ajanut Leonilla pari taloudellisen ajon kilpailua ja todennut sen jo niissä melko vähäruokaiseksi, mutta kilpailutilanteet ovat äärimmilleen vietyä pihistelyä. Nämä nyt ajetut tuhat kilometriä ovat kuitenkin olleet ihan normaalia ajamistani sisältäen sekä kaupunkia että maantietä. Toden teolla aloin pihistellä noin 900 km kohdalla, kun huomasin ajotietokoneen näyttävän kantamaksi edelleen yli 150 km. Tajusin, että siitähän voisi saada tonnin rikki ja päätin ottaa haasteen vastaan!

Onneksi viimeisten päivien ajot olivat hyvin maantiepainotteisia, sillä kaupungissa ajamalla tuo 150 km kantama olisi huvennut huomattavasti nopeammin, mitä Leonidas olisi ehtinyt niellä kilometrejä. Sen huomasi hyvin viimeisenä päivänä, kun ajoin kaupungissa ja jouduin pysähtymään ihan hirveän moniin liikennevaloihin. Aamulla kotoa lähtiessä ajotietokone näytti kantamaksi 55 km, mutta lopulta tankille päästessäni enää 10 km, vaikka matkaa oli kertynyt todellisuudessa vain 32 km. Tuntui, että jokainen käynnistys lyhensi kantamaan viidellä kilometrillä ja viimeiset kilsat ennen bensa-asemaa alkoivat olla hieman kuumottavia, vaikka järki sanoikin, että ihan hyvin se riittää.

Oho, istuin kuukauden aikana auton ratissa yli vuorokauden! Kokonaismatkasta puuttuu pari kilsaa, sillä en muistanut nollata pitkän matkan näyttöä tankatessa ja tankkausvälinäyttö ei nollautunut Ecorunin jälkeen. 

Käväisin matkan varrella (muissa merkeissä) automyyjän juttusilla ja hän sanoi, että nollakantaman jälkeenkin autolla pitäisi päästä vielä 20-30 km. Ei kuitenkaan suositellut kokeilemaan... :D Vaikka Autoliiton Plus-jäsenyys takaa ilmaisen tiepalvelun silloinkin, kun autosta loppuu polttoaine, niin olisi se nyt "hieman" noloa jäädä tien varteen vain siksi, että testaa, miten pitkälle autolla pääsee.

Bensa-asemalla Leonidas hörppäsi kitusiinsa 52,91 l menovettä, vaikka tankin tilavuus on vain 50 litraa. Se oli selkeästi todella janoinen! Lirutinkin tankin niin täyteen, että nesteen pinta jäi polttoaineen syöttöaukon reunalle. Tankkauksesta laskettu kulutus oli 5,2 l/100 km ja ajotietokoneen näyttämä 5,3 l/100 km. Ajotietokone lienee oikeassa, sillä Ecoruneissa se on pitänyt desilleen paikkansa. Leonin edellinen tankkaus oli piripintaan Ecorunissa, joten jos olisin ajanut hötkytyslenkin ja tankannut vielä toistamiseen, olisi kulutus varmaan ollut sama kuin ajotietokoneen näyttämä.

Ihan lähiaikoina tuskin tulee ajettua uudestaan tuhatta kilsaa yhdellä tankilla. Nyt bensan riittämistä edesauttoivat kisoista jääneet 2,8 bar rengaspaineet ja ehkä myös 98-oktaaninen bensa, jota en arkiajossa käytä. Bensa olisi myös loppunut ennen tonnia, ellei auto olisi ollut ihan piripintaan tankattu.

Arkiajossa 5,3 l/100 km kulutus 150-heppaisella bensakoneella on mielestäni erinomainen tulos, vaikka Leonin yhdistettyyn kulutukseen 4,6 l/100 km kulutukseen nähden sillä ei juhlitakaan. Vain elokuun Ecorunissa pääsin sen alle. Leon on kuitenkin taloudellisempi kuin Polo, joten siinä mielessä se on pelannut kuten on luvattukin. Koko elinajalta laskettuna Leonin keskikulutus on 5,7 l/100 km (ajettu 7194 km), kun Polon keskikulutus oli 6,2 l/100 km (ajettu 34453 km).

Fuellyn päänäkymä.

Olen kirjailut kaikki Leonin tankkaukset Fuellyyn. Kaikki kulutustiedot ovat siellä julkisia, joten jos kiinnostaa seurata, niin klikkaa tästä! Kulutuskäppyröissä on Ecorunien kohdalla aina vähän hassu piikki, kun kisatankkaus nostaa kulutuksen pilviin (ja kisan lopetustankkaus taas laskee), mutta kokonaisuutena siitä on kuitenkin kätevä seurata kulutuksia.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Keskustelu

 • Pekka P - 6.10.2015 klo 21:26

  Aivan loistava tulos bensa-autolle! Täytyy myöntää, että TDI 184 Leonfarkullani olen jäänyt alle tonnin joka tankillisella. Taisi olla enimmillään 996 km, vaikka ajan matka-ajoa ja kiinnitän taloudellisuuteenkin huomiota. Siihen en tosin ole saanut tankattua kuin enimmillään 49 litraa, vaikka range on ollut 0 km

 • Foxit - 6.10.2015 klo 22:12

  Pienellä olet tosiaan Leonilla mennyt, kyseessä on kuitenkin bensa-auto. Minkä tyyppistä ajoa sinun arkiajo on? Tasavauhtista vai paljon pysähdyksiä sisältävää? Minkälainen keskinopeus on yleensä ollut yhden tankillisen ajon jälkeen?

  Valitettavasti tuo keskikulutus tulee sinulla nousemaan ilmojen kylmetessä, pahimmillaan jopa 1-2 l/100km jos paljon lyhyitä matkoja kylmällä moottorilla ajoa. Talven kulutusta nostava vaikutus on toki pienempi, jos arkiajosi matkat ovat niin pitkiä että moottori pääsee kunnolla lämpenemään. Arvelisin että katselet keväällä suurin piirtein saman suuruista tai hieman korkeampaa keskikulutusta kuin Polossa.

 • Jenni - 7.10.2015 klo 8:19

  Kiitos kommenteista! Hauskaa että muutkin on sitä mieltä, että kulutus oli hyvä. Automyyjäkin sanoi et ei oo ihan itsestäänselvää tän tehoselle autolle. :)

  Pekka: Voi vitsi sulta on kyllä jäänyt pienestä kiinni tonni! Nollan rangella tosin ei hirveesti enempä uskaltaisi enää ajaa...! Varmaan jos bensapistoolin naksujen mukaan tankkaa niin ei mene yli 50 litran. Mä pidän sen vain huulilla, ja katson missä vaiheessa tankki täynnä. En tosin yleensä täytä ihan näin piripintaan, koska vaarana on ylivuoto, mutta nyt piti kokeilla että paljon menee.

  Foxit: Arkiajo on pari kertaa viikossa töihin ja just sitä pahaa lyhyttä ajoa. Riippuu tuurista joutuuko pysähtyä kaikkiin liikennevaloihin vai pääseekö ajamaan suurimmasta osasta läpi. Menomatka on 7 km ja paluu vähän enemmän kun eri reitti. Ja siten vielä kerran viikossa kaupoille, jolloin matkaa tulee vähemmän. Coasting on todella hyvä kaupunkiajossa, rullailin sillä tänäkin aamuna taas tyytyväisenä.

  En todellakaan odota että talvella tulisi menemään näin pienillä kulutuksilla. Tänä aamuna pääsin valoista aika hyvin läpi mutta keskikulutus oli silti 6,8 l/100 km; kun tavallisesti se on ollut 5,5-6,0 l/100 km. Keskinopeudet ovat olleet reilu 60 km/h, mutta tällä viimeisimmällä tankilla vain 41 km/h.

 • PEs - 7.10.2015 klo 22:04

  Omalla 1.4 TSI ST Lennulla kohta 70tkm takana. Kokoajalta kulutus 5.25 l/100km. Ajo lähinnä maantieajoa, työmatka reilu 50 km suuntaansa.. Tuo bensa kone sopii omaan ajoprofiiliin todella hyvin.
  Tankillisella menty muutamia kertoja yli 1000km ja suurin tankattu määrä ollut 53 l. Tuossakaan tankauksessa ei ole lirutettu tankkia täyteen, yleensä lopetan tankkauksen kolmeen naksuun. Rangea en ole tainnut ikinä ajaa nolliin.
  Pakkaskelit nyt muutamana aamuna on nostaneet työmatkan kulutusta hieman, ei ole päässyt työmatkalla alle 5 l/100km kulutuksiin.
  Linkki Spritmonitoriin:
  http://www.spritmonitor.de/en/detail/619334.html

  Saas nähdä millaisiin kulutuksiin pääsee tulevalla 1.4 TSI DSG Oculla. Odotan kyllä hieman pienempää kulutusta tuolla DSG:llä.

 • Jenni - 12.10.2015 klo 20:10

  Huiman hyvät kulutuslukemat sulla! Eikä mikään tähdenlento kuten mun yksi tankki, kun kymmeniä tuhansia kilsoja takana. On se kyllä vähäruokainen kone. :) DSG:llä voisi vielä aavistuksen pienemmällä kulutuksella mennä, valmistajan tietojen mukaan se muistaakseni on desin vähemmän.

  Aika jännä, että oot saanut tankattua 53 litraa ihan naksutekniikalla! Bensa-asemien pistoolit on toki eri tasoisesti herkkiä, mutta silti.

  Kahtena pakkasaamuna ajoin Leonilla töihin ja kulutuslukemat oli kyllä hurjat. Vaikka auto oli esilämmitetty, kulutus oli ekana päivänä 6,8 ja toisena 7,2 l/100 km... :/

  Kivaa kun linkkasit Spritmonitorin profiilisi. Sitä katsellessa kävi mietityttämään, että pitäisikö itsekin vaihtaa sinne. Muutama vuosi siten tein vertailua ja silloin päädyin Fuellyyn, mutta Spritmonitorissa puoltaisi muidenkin kulujen kirjausmahdollisuus.

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Tietoa blogista

POLOinen on liikenne- ja autoblogi, jonka perustin kesällä 2008. Aiemmin autot eivät kiinnostaneet yhtään, mutta hankittuani auton olosuhteiden pakosta innostuinkin autoilusta oikein kunnolla. Liikenne on minulle peliä, jossa pyrin menestymään aina vain paremmin!

Kirjoittelen blogiin kaikenlaisista autoiluun liittyvistä asioista moottoripyöräilyä unohtamatta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat Volkswagen, liikenneturvallisuus ja taloudellinen ajaminen.

Ota yhteyttä: poloinenblogi(a)gmail.com

Arkistot
2020 (4)
helmikuu (2)
Autolla Espanjassa - Jennin kootut seikkailut
Autolla Espanjassa - nopeusrajoitukset, liikenneympyrät ja havaintoja liikennekulttuurista
tammikuu (2)
Autolla Espanjassa - auton vuokraaminen
Autolla eurooppaan - mistä löytää maakohtaiset liikennesäännöt ja muut tiedot?
2019 (17)
joulukuu (1)
Poloisen vuosi 2019 - Leonidas lepäsi kun Jenni ajeli sähköautoilla
marraskuu (1)
Mikä sähköauto on taloudellisin? Espoo EV Challenge 12.10.2019
lokakuu (2)
Kylmää kyytiä sähköautoilla - Vesijärven Auto EcoRun 5.10.2019
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Molemmat!
syyskuu (1)
Paljon muutakin kuin sähköauto! Koeajossa hiljainen jättiläinen Audi e-tron 55 quattro
elokuu (1)
Miten pieni kulutus sähköauto Audi e-tron:illa on mahdollista saavuttaa? Suurajot EcoRun 11.8.2019
heinäkuu (1)
Secto Road Trip - sähköautoilla halki euroopan + mitä lataus maksaa?
kesäkuu (1)
Autoliiton AL 100 juhlaliittopäivät
toukokuu (2)
Kilpailijana Gladiaattoreissa - valmistautuminen, hakeminen ja kilpaileminen
Sähköautojen pienin kulutus! AL-Helsinki Ecorun 27.4.2019
huhtikuu (2)
Taloudellisuusajoa sähköautolla - Kuopion Autokauppa EcoRun 6.4.2019
Sähköauto ilman kotilatausmahdollisuutta ja 10 muuta tarinaa sähköauton lataamisesta
maaliskuu (2)
Testissä kuljettajan pikku apuri: automaattiset kaukovalot
Kun jarrupolkimesta tuli turha - koeajossa sähköauto Nissan Leaf
helmikuu (1)
Koeajossa aito ja alkuperäinen Volkswagen Polo Junior
tammikuu (2)
Koeajot Auto 2018 -messuilla - mitä erikoisempi, sen parempi
Auto 2018 messujen 5 kiinnostavinta juttua
2018 (20)
joulukuu (1)
Skoda Scala - ensifiilikset uutuudesta!
marraskuu (1)
Vain 3,6 millilitran päässä voitosta - Toyota EcoRun 6.10.2018
lokakuu (1)
Kolmas kerta toden sanoo? - Skoda Economy Run 2018
syyskuu (2)
Banaaninkuorilla baanalle! (bio)kaasuautojen päästöt, verotus ja tankkaus
Kaasuautolla taloudellisuusajokilpailussa - Suurajot EcoRun 12.8.2018
elokuu (1)
Tampere - jännittävimmät, hienoimmat ja vaarallisimmat liikennekohteet
heinäkuu (2)
Auton vuokraaminen ulkomailla - ensikertalaisen kokemuksia
Leonin ensimmäinen katsastus ja päivä filmitähtenä
kesäkuu (1)
Leonin 3-vuotishuolto - katolle pissiminen vaihtui karkkikaupan tuoksuun
toukokuu (3)
Seat Leon - murtumat takavalojen umpioissa
Seat Leon - DSG-vaihteiston kytkimen vaihto
Kaaharizombie pihtaamassa - Neste Pusula EcoRun 15.4.2018
huhtikuu (3)
Leonin pienin kulutus ikinä! AL Helsinki EcoRun 14.4.2018
Kulutustestailuja ennen kauden ensimmäisiä Ecorun taloudellisuusajokilpailuja
AL-Sport päivät Hyvinkään Sveitsissä
maaliskuu (1)
Kauden 2018 ecorun taloudellisuusajokilpailut - millä autolla ja kenen kanssa?
helmikuu (2)
Koeajossa upea coupé Lexus RC 300h
Pitääkö vilkkua käyttää aina risteyksessä kääntyessä?
tammikuu (2)
POLOinen 10 vuotta!
Auton lattian, takaluukun ja konepellin vaimennus
2017 (30)
joulukuu (3)
Kiire ja liikenne - testatusti huono yhdistelmä!
Leonidaksen kuusenhakureissu
Polkupyörän valot - miten niitä käytetään oikein?
marraskuu (2)
Startti - oppikirja opetuslupaopetukseen
Autoliiton opetuslupainfo - kaikki mitä halusit tietää ajokortin hankkimisesta opetusluvalla
lokakuu (3)
Toyota Ecorun - uudenlainen taloudellisuusajokilpailu
Lotus Elise ja täydellisen rypsipellon metsästys
Pihistelyä ja mahtavia maisemia - Skoda Economy Run 2017
syyskuu (1)
HJC R-PHA 70 - ei enää ikinä aurinkolaseja moottoripyöräillessä!
elokuu (3)
Vuoroin vieraissa - tsekkiläiset taloudellisuusajajat tuhansien järvien maan ecorunissa
Liikaa hifistelyä, liian vähän pihistelyä - Suurajot NEZ EcoRun 13.8.2017
Pikaisessa koeajossa Volkswagen Arteon ja ennakoiva adaptiivinen vakionopeussäädin
heinäkuu (3)
Tampereen liikennejärjestelyt yllättivät turistin
Skootteri ei ole lälläripyörä, ainakaan kaupungissa
Illalla olin voittaja, aamulla enää toinen - AKU EcoRun 9.7.2017
kesäkuu (3)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 2.)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 1.)
Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!
toukokuu (3)
Leonin 30 tkm huolto - öljynvaihto, vajavainen akku ja rasittavat natinat
Takatalvi yllätti - 270 km kesärenkailla loskakelissä
POLOinen PINGailemassa eli autobloggaaja sisällöntuottajafestareilla
huhtikuu (2)
Auton kuntotarkastus
Autourheilijat Pohojanmaalla
maaliskuu (3)
Pysähdyin moottoritiellä ja muita viikonlopun autoilukuulumisia
Kiveniskemän korjaus Leonin tuulilasista
Kauhea naarmu auton maalipinnassa!
helmikuu (2)
Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?
Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?
tammikuu (2)
Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?
Autojen sijaintitiedot vuotivat nettiin jo nyt
2016 (30)
joulukuu (1)
Auto 2016 -messujen hauskin koeajo: pikkuruinen sähköauto Renault Twizy
marraskuu (3)
Auto 2016 - lisää koeajoja, vuoristorata ja Opel OnStar
Auto 2016 -messut - autojen Mega Pop-Up myymälä ja paljon muuta
Muuttaako urheiluauto käyttäytymistä? Testissä Lotus Evora 400
lokakuu (4)
Onko yksisuuntainen Puistokatu oikeasti turvallinen pyöräilijöille?
Rengashotelli ja puuttuvat pultit
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 2/2)
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 1/2)
syyskuu (1)
Ford Driving Skills for Life
elokuu (3)
Koeajossa huikea urheiluauto Lotus Evora 400
Seat Leon äänieristys
Seat Leon resonoi ja natisee
heinäkuu (1)
Harjoittelu kannattaa! 1000 Lakes EcoRun 2.7.2016
kesäkuu (2)
Taloudellisen ajon vinkit hiekkatiellä ajamiseen
Leonin ensimmäinen öljynvaihto ja säästövinkki
toukokuu (4)
Kirottu kilpailu? Neste Myllylampi Ecorun 21.5.2016
Koeajossa faceliftin saanut superpihi Toyota Auris Hybrid
Yksi vai 50 hevosvoimaa?
Että sellainen moottoripyöräilykauden aloitus!
huhtikuu (3)
Rekisterikilpibongaus
Milloin U-käännös on kielletty?
Leonin takuukorjauksia
maaliskuu (2)
Ecorun ja autoslalom kilpaileminen
Onnistuuko taloudellinen ajaminen talvella? Savon Pihistys Kuopion Autokauppa Ecorun 27.2.2016
helmikuu (3)
Kokemuksia Leonin kitkarenkaista
Teslan lataaminen
Koeajossa vertaisvuokrattu unelma-auto Tesla Model S P85D
tammikuu (3)
Pysäköinti Jyväskylän satamassa
Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?
Nissan Juke Nismo RS - terrierimäinen möhköfantti koeajossa
2015 (40)
joulukuu (2)
Hauskaa joulua!
Autoslalom kilpailu Leonilla
marraskuu (3)
Around View Monitor ja muita lisäapuja kuljettajalle a'la Nissan
Päästöskandaaliauton(?) kulutusennätys
Koeajossa superhauska Mazda MX-5
lokakuu (4)
Volkswagenin vieraana Jyväskylän MM-rallissa
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin
Volkswagen Demo Tour 2015
Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!
syyskuu (4)
Jyväskylän Autotarvikkeen naistenilta
Ratti.fi - ajokortin opetuslupien välityspalvelu
Hipoen ohi ja kolmion takaa känny korvalla - suomalainen liikenne takapenkkiläisen silmin
Tehotytöt vauhdissa: Vesijärven Auto Ecorun
elokuu (3)
Yritys päihittää vakionopeussäädin ja hieman Ecorun-pohdintaa
Onnellista autoslalomia
Moottoripyörän talvisäilytys sekä huolto- ja myyntipohdintaa
heinäkuu (2)
Kurkku Kalajoella
Leonin CQuartz Finest -pintakäsittely
kesäkuu (2)
1000 Lakes EcoRun - taloudellisen ajon soratieralli?
Poloinen pysyy Poloisena, mutta Leon on nyt Leonidas
toukokuu (6)
Polon viimeiset pihistelyt: LänsiAuto Ecorun 18.4.2015
Leonin renkaiden vaihto uusiin ja pyörien suuntaus
Uudet vanteet ja renkaat Leoniin
Kilometrien kerryttämistä ja autovouhottajien tapaamista
Leonin luovutus
Leonin luovutushuolto
huhtikuu (4)
Leonin maahantulotarkastus
Moottorijarrutus vai vapaalla rullaaminen?
Onnellisten ajokoulu vm. 2015
Lisensoitu autourheilija!
maaliskuu (5)
Kitkarenkaat liukkaan kelin radalla
Koeajossa Toyota Auris Hybrid - ekotietoisen taviksen valinta
Automerkkien kevään kovimmat #some #kampanjat
Autourheilu todella kiinnostaa naisia!
Autoja, moottoriurheilua ja naisia
helmikuu (4)
Oho, tilattiin auto
Volkswagen Winter Drivingschool
Seat Leon jälleen testissä - onko Polo saamassa seuraajan?
Poloisen ensikosketus kitkarenkaisiin
tammikuu (1)
Mitä kaikkea POLOiselle tapahtui vuonna 2014?
2014 (41)
joulukuu (3)
Joulukuun lopun löpinät
Nissan Pulsar - ei mikään tähdenjäänne
Leidi liikenteessä
marraskuu (3)
Karvalakki-Leon vuokralla
Glosspoint - palvelua vailla vertaa
Testissä Ford Ranger Wildtrak -pick-up
lokakuu (3)
Renkaiden vaihto hintavertailu
Törttöilijöitä liikenteessä - blogaus vanhan ajan malliin
Auton vanteet netistä
syyskuu (4)
Rullahiihto liikenteessä
Sumussa ajaminen ja sumuvalojen käyttö
Polon toinen taloudellisen ajon kilpailu: maantiekulutuksen haamuraja rikki kirkkaasti!
EcoRun taloudellisuusajokilpailu Pololla
elokuu (2)
Kohta pihistellään taas!
Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka
heinäkuu (3)
Moottoripyörän parantelua
Jyväskylä - Kuopio - Jyväskylä
Polon 3-vuotishuolto
kesäkuu (3)
Uusi Mazda3 - taviksesta katseenvangitsijaksi
Polon ensimmäinen katsastus
Testissä kuljettajan pikku-apurit: mukautuva vakionopeussäädin ja kaistanpitoavustin
toukokuu (2)
Ihana uusi Polo <3
Taloudellisen ajon kilpailu Ecorun
huhtikuu (3)
Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto
Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014
Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo
maaliskuu (5)
Ja sitten kuolo korjasi Polon akun
Polkupyörien huoltoa
Seuraa Poloista!
Poloinen goes off-road
Volkswagen hyötyautojen talviajokoulu kevätkelissä
helmikuu (4)
Tänä talvena liukasta on vain radalla
Onnellisten ajokoulun opit käytännön kokeessa
Kohti onnellisempaa ajokulttuuria
Onnellista liukastelua
tammikuu (6)
Pohdiskellen Pohjanmaalle
Lyhyitä ajoja + kireät pakkaset = tyhjä akku
Onnellisten ihmisten ajokoulun startti ja läheltä piti
Koeajossa Seat Leon FR
Parhautta!
Hakkapedia-blogaajaksi
2013 (31)
joulukuu (2)
Tonttu-Polo
Taloudellinen ajotapa - kokemuksia Drivecon käytöstä
marraskuu (4)
Demo Tour 2013 ja kestohymy
Uudet nastarenkaat polkupyörään
Toyota Auris Hybrid
Kesäinen koeajorupeama
lokakuu (3)
Taloudellisen ajon harjoittelua Toyotan tapaan
Renkaiden vaihto Poloisen tapaan
Ongelmalliset vaihteet
syyskuu (5)
Uusi leiska!!
Jyväskylä - Toivakka - Kangasniemi - Hankasalmi - Lievestuore - Jyväskylä
Vähän erilainen ratapäivä
Puhdas auto - pahempi mieli?
Uusi polkupyöräni - Nishiki Hybrid Comp SLD
elokuu (2)
Harjaton pesu
Ja korvat lepää!
heinäkuu (2)
Nissan Juke Nismo
Polon kaksivuotishuolto
kesäkuu (2)
MP-kauden avaus
Polkupyörän renkaanvaihtopulmia
toukokuu (2)
Facebookista voi oikeasti voittaa jotain!
Kops!
huhtikuu (2)
Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä
Talven suruja
maaliskuu (3)
Uusi Golf ja Polo GT
Vihreä unelma
Rata 2013
helmikuu (2)
Nastarenkaat kaksipyöräiseenkiin - lopulta
Uuden vuoden kilpailun voittaja on...
tammikuu (2)
Yhteenveto ajokaudesta 2012
Uuden vuoden kilpailu
2012 (30)
joulukuu (2)
Herkkua on siinä monenlaista.
Ylimääräinen öljynvaihto ja takuukorjauksia
marraskuu (2)
Ei niin yllättävät ensilumet
Uusi Golf ja Robo-up!
lokakuu (2)
Moottoripyörä talvisäilöön
Lisää näkyvyyttä
syyskuu (2)
Se oli hyvä vanne
Uusi Audi A3
elokuu (4)
Kaahaavat motoristit vs. ohiteltava motoristi
Eerik pesussa
Yhden pysäköintiruudun ongelma
Polo 1 v!
heinäkuu (2)
Polo ja rätisevä Media-In
Auton kulutuksen seuranta
kesäkuu (3)
Jennin ja Eerikin ensimmäiset seikkailut
Varusteostoksilla
Moottoripyörän hankinta
toukokuu (4)
Sateiset pikakuulumiset
Sumuvalopelle ilman sumuvaloja
Vielä niistä jäljistä ovenkahvassa...
Kevätpesu - ja mitä kuran alta löytyikään
huhtikuu (1)
Päivävalot ja pimeiden perien ongelma
maaliskuu (4)
Ei Golfkärryä meille
Up!
RSS ja muuta yleistä
Näin poliisin, mokasinkohan?
helmikuu (3)
Liukastelua Lievestuoreella
Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline
Poloa ulkoiluttamassa
tammikuu (1)
Analyysi pienestä punaisesta paholaisesta
2011 (37)
joulukuu (3)
Hauskaa joulua!
Paras häälahja ikinä!
Polon suojauskäsittely
marraskuu (2)
Polo Simoissa
Kuulumisia autonhuoltokurssilta
lokakuu (4)
Jyväskylä - Ylivieska - Jyväskylä
Tunnustus
Volkswagen Demo Tour 2011
Inssi läpi ... vaivoin
syyskuu (6)
Moottoripyörän teoriakoe läpi!
Olenko hidas oppimaan vai muuten vain hidas?
Rohkeasti liikenteen sekaan
Onko tämä nyt niin hämmentävää?
Pelottava moottoripyörätunti
Eka ajotunti moottoripyörällä
elokuu (8)
Ensimmäinen ja viimeinen kerta (MP 1/2)
Autonhuoltokurssi tulee taas!
Lelun ohjaksissa ja museoesineen kyydissä
Motoristin henkivakuutukset: jarruttaminen ja kääntäminen (MP 5/6)
Lisää kirjaimia ajokorttiin (MP 3/4)
Oho, ostettiin auto
Polo Junior ja Polo Senior
Terveisiä Pololta
heinäkuu (2)
Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2
Helsingin keskusta taas vähän tutummaksi
kesäkuu (1)
Katsastus vm. 2011
toukokuu (2)
Pyöräilyneuvontaa
Econen
huhtikuu (2)
Matelua pääsiäisen paluuliikenteessä
Oikealle kääntyvä väistää ... jos väistää
maaliskuu (2)
Vuosihuollon paikka
Ratapäivä 2011
helmikuu (2)
Uudet talvirenkaat
Nissan JUKE
tammikuu (3)
Polkupyörä vuorostaan huoltoon
Uusi leiska
Mitä sanoo Polo 95 E10 bensasta?
2010 (30)
joulukuu (1)
Turvallista uutta vuotta!
marraskuu (3)
Käsittämätöntä toistoa
Polo GTI ja jokasyksyinen Scirocco-koeajo
Epätaloudellista taloudellista ajoa
lokakuu (4)
Saija ratissa
No nyt se sitten levisi
"Eivät renkaat kesää tee"
Simuloitu rengasrikko
syyskuu (6)
"Jarrut - vauhdin surma"
Voidellaan ettei leikkaa kiinni
Kuinka moottori toimii?
Auton perusrakenne tutuksi
Audi A1
Autonhuoltokurssi
elokuu (1)
Kaikkien aikojen ilotulitus ja kaikkien aikojen ruuhka
heinäkuu (1)
Pysäköinti Ainolanrannassa
kesäkuu (1)
Myöhäinen katsastus
toukokuu (2)
Outo ohituskaista
Kilpisenkatu - pyöräilijän inhokki
huhtikuu (1)
Kesärenkaiden vaihtoaika x 2
maaliskuu (2)
Pikavisiitti Helsinkiin
Hämärä ABS-ongelma
helmikuu (5)
Ratapäivä
Hieno Audi ja nuiva Audimies
Enää viikko!
Polo palasi elävien kirjoihin
Koskaan ei ole Polo jättänyt tielle ...
tammikuu (3)
Käsijarrun tärkeydestä
Ei tullut BC:tä, tuli pelkkä B
Paras synttärikortti
2009 (36)
joulukuu (1)
Pimeällä ajamisen kurssi - perinteisesti vai simulaattorilla?
marraskuu (1)
Ajelemassa
lokakuu (4)
Vahaa pintaan ja talvirenkaat alle
Jos edes joku ottaisi opikseen...
"Kiesi-kohu ei kolhinut Audi-kauppaa"
Sciroccoooo <3
syyskuu (2)
Uutta Poloa ihailemassa
Kootut seikkailut Helsingissä
elokuu (2)
Kutsu
Ylinopeusvalvonta: kootut selitykset
heinäkuu (1)
Jyväskylä-Lahti-Jyväskylä
kesäkuu (4)
Läheltä piti juhannuksena
POLOinen 1 v.
Peruuttelua
Polo kesäkuntoon
toukokuu (3)
Taas ratin takana!
Kyytiläisenä
Kun jarrua ei voikaan painaa
huhtikuu (3)
Taas Tampereella
Talvi väistyy
Pablo Picassoa testaamassa
maaliskuu (6)
Huolto ja katsastus - uusi yritys
Katsastus
Vuosihuolto
Vaajakosken liikenneympyrässä ajaminen
Pesua kaivattaisiin
Ilmaista liukastelua
helmikuu (5)
Volkswagen Polo vm. 2008 vs. 2004
Automaattia testaamassa
Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä
Kunnossa!
Palautetaan korjaamolle
tammikuu (4)
Oma Polo kullan kallis
Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle
Kolareita kerrakseen
Polo kolarissa
2008 (24)
joulukuu (1)
Valoton risteys sekoittaa päät ja aiheuttaa vaaratilanteita
marraskuu (3)
Pysäköintipaikasta sakkopaikaksi
Talvea odotellessa
Pientä koristelua
lokakuu (4)
Uudet autot tuoksuvat hyvälle
Ei ole pakko mennä jos ei mahdu
Kirkkaita kilometrejä!
Paluu liukkaalle
syyskuu (5)
Unelma-autoni
Autoton päivä
Inssimuistoja
Jopas oli ohitus
Jyväskylä-Hämeenlinna-Jyväskylä
elokuu (6)
Kuukauden viimeinen päivä
Ollaanpa sitä nyt niin kiireisiä
Törttöilijöitä liikenteessä
Jenni testaa
Kesäkumit vaihtoon
Hetken loisto
heinäkuu (2)
Liukastelua 2-vaiheessa
Arvioiva ajo
kesäkuu (3)
Uudet matot
Tyhmiä ohituksia rauhallisessa juhannusliikenteessä
Taustaa

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!