ARTIKKELI (16.6.2016)

Yllättävä autoremontti – millä rahoitan?

Jaa sivu

Avainsanat: rahoitus


Autoremontti saattaa iskeä yllättäen, jolloin remontti saattaa vaatia myös ulkopuolista rahoitusta. Mitä vaihtoehtoja on tarjolla?

Autot kohtaavat elinkaarensa aikana monenlaisia remontti- ja huoltotarpeita. Uusissakin autoissa tyyppiviat tai sähköongelmat voivat vaatia ammattilaisen apua, ja toisaalta vanhemmissa autoissa ajetut kilometrit vaativat usein veronsa. Säännöllinen huollatus ylläpitää auton arvoa, ja vikojen remontointi toisaalta nostaa sitä. Kuitenkin erityisen vanhoissa autoissa suurremontit voivat helposti tulla auton arvoa kalliimmiksi, jolloin remontointi ei enää kannata.

Silloin kun remontti kuitenkin kannattaa suorittaa, on sen rahoitukseen mahdollista hakea erilaisia lainoja. Isompiin remontteihin voi hakea vakuudellista lainaa. Vakuutena voi toimia esimerkiksi remontoitava auto.

Mikäli remontti ei ole erityisen suuri tai mikäli lainan hakijalla ei ole antaa vakuutta, voi remonttiin hakea myös kulutusluottoa. Kulutusluoton saa yleensä todella nopeasti, jopa päivässä, jolloin remontin rahoittaminen käy nopeasti.

Rahoituspalveluiden hintoja vertaileva VertaaEnsin laski 4 000 euron kulutusluoton kustannukset neljälle eri edullisimmalle palveluntarjoajalle. Sivusto käytti vertailussaan 24 kuukauden takaisinmaksuaikaa. Tulokset käyvät ilmi oheisesta taulukosta.

Sivusto kuitenkin huomauttaa, että vaikka Bank Norwegian tarjosi edullisnta kulutusluottoa, vaikutti hakijan luottoluokitus tarjottuihin korkoihin. Huonommalla luottoluokituksella järjestys muuttui niin, että Nordax ja Collector tulivat hinnaltaan edullisemmiksi.

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!