• Etusivu >
  • Tien sivusta >
  • Volvon turvaominaisuus on vähentänyt onnettomuuksia jopa neljänneksellä
ARTIKKELI (22.3.2016)

Volvon turvaominaisuus on vähentänyt onnettomuuksia jopa neljänneksellä

Jaa sivu

Avainsanat: teknologiavolvoturvallisuus

VOLVO

Volvon City Safety on yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan vähentänyt merkittävästi peräänajoja ja vakuutuskorvaushakemuksia

Yhdysvaltalainen Highway Loss Data Institute HLDI on todennut tutkimuksissaan, että Volvon kaupunkinopeuksissa toimiva automaattinen hätäpysäytysominaisuus on vähentänyt peräänajoja ja Volvo-kuljettajien tekemiä korvaushakemuksia vakuutusyhtiöille. HLDI vertaili XC60-mallisten Volvojen vakuutustilastoja muihin saman hintaluokan katumaastureihin sekä Volvoihin. City Safety on ollut vakiovaruste XC60-malleissa vuodesta 2010 lähtien.

XC60-kuljettajien aiheuttamista onnettomuuksista johtuvat muille osapuolille aiheutuvat vahingot olivat 27% harvinaisempia muihin katumaastureihin ja 19% muihin Volvohin verrattuna. Henkilövahingot olivat 51% ja 49% harvinaisempia. Koska pienistä nopeuksissa tapahtuneet pienemmät kolarit harvinaistuivat XC60-malleilla, näiden keskimääräinen korvaushakemussumma nousi useilla sadoilla dollareilla verrokkiryhmiin nähden.

VOLVO

Kaupunkinopeuksien turvamies

Kolmen ja kolmenkymmenen kilometrin tuntinopeuksen välillä toimiva City Safety perustuu tuulilasissa olevaan infrapunatutkaan, joka tarkkailee auton edessä tapahtuvia muutoksia. Järjestelmä jarruttaa automaattisesti varoittamatta kuljettajaa ensin. City Safety ei kaikissa tilanteissa pysty HLDI:n mukaan estämään onnettomuutta, mutta aikainen hätäjarrutus pienentää onnettomuuden seurauksia.

HLDI:n tutkimus otti huomioon otannassaan paikkakunnat, joihin autot oli Yhdysvalloissa rekisteröity, ajoympäristöjen vilkkauden ja erilaiset ihmisryhmät. HLDI:n mukaan tulokset ovat merkittävä osoitus siitä, että autojen turvatekniikalla voidaan parantaa tieliikenteen turvallisuutta.

Katso Volvo XC60 -vaihtoautot!

Lähde:  Insurance Institute for Highway Safety (englanniksi)

TOPI RANTA

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!