ARTIKKELI (23.12.2015)

Volkswagen julkistaa uutuutensa vuoden alussa

Jaa sivu

Avainsanat: uutuusvolkswagen

Teksti: Topi Ranta

Päästöskandaalissa loppuvuodesta ryvettynyt Volkswagen aikoo kertoa yhtiön tulevasta suunnasta Las Vegasin CES-kuluttajaelektroniikkamessuilla tammikuussa. Yhtiö aikoo esitellä tilaisuudessa muun muassa täysin uutta konseptiaan. Konseptista ei ole vielä tarkempaa tietoa, vaan tiedot muun muassa moottorivalinnasta julkistetaan vastaa iltaa ennen mallin esittelyä.

Odotettavissa on kuitenkin mitä luultavimmin täyssähkömalli, sillä Volkkari on tiedotteensa mukaan kääntämässä kurssia kohti edullista pitkän matkan sähköautoilua. Mielenkiintoista onkin nähdä, mitä valmistajalla on tarjottavana nopeasti kasvaville sähköautomarkkinoille, joissa juuri matkan pituus ja sähköautoilun hinta ovat vielä voimakkaan kehityksen tarpeessa.

Volkswagenilta on jo jonkin aikaa odotettu sähkömoottorillista jatkoa firman legendaariselle Kleinbus-mallille, ja vielä tämän vuoden huhtikuussa yhtiö sellaista lupaili. Sähkömoottorien käyttö mahdollistaisi esimerkiksi esikuvalleen tyypillisen lättänokan, kun keulassa ei tarvitsisi pitää moottoria. Alkuperäisessä mallissahan moottori sijaitsi auton takana ja sähköversiossa moottorit olisivat puolestaan jokaiselle renkaalle erikseen.

Puheet ennennäkemättömästä ja täysin uudesta mallista vihjaavat kuitenkin jotain muuta tammikuulle. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan Volkswagenin uutta suuntaa tulevaisuudelle. Loppuvuodesta paljastuneista virheistä lienee konsernissa opittu paljon.

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!