ARTIKKELI (31.12.2015)

Uusi vuosi tuo uudet Alfat, uudistuksia luvassa myös 2017

Jaa sivu

Avainsanat: uutuusAlfa RomeoGiuliagiulietta

Teksti: Topi Ranta
Kuva: Fiat Chrysler Automobiles

Alfa-fanien lähivuosista on tulossa melkoista herkkua uusien mallien ja muutoksien myötä

Kesällä julkistettu Alfa Romeo Giulia –sedan on yhä lähempänä. Italialaismerkin todellista paluuta automarkkinoille onkin odotettu jo pitkään, ja lisäksi Giuliasta nähdään ensi vuonna vielä oma katumaasturiversiokin. Eikä ihme, sillä niille markkinoille on moni muukin ryntäämässä.

Alfan pitkä kehitystyö Giulian parissa näkyy myös Giulian sisaren Giuliettan kehityksessä. Fiat Chryslerin henkilöautojen suunnittelusta vastaavan Alberto Dillilon mukaan vuonna 2017 uudistuva Giulietta-hatchback nimittäin saa allensa uuden Giulian alustasta lyhennetyn version. Kuten moni muu valmistaja, myös Alfa pyrkii yhdellä alustatyypillä luomaan useampia malleja ja säästämään siten suunnittelu- ja valmistuskustannuksissa.

Alustatyypin jakaminen myös Giuliettaan herättää tietysti kysymyksen siitä, tehdäänkö myös hachbackistä nyt taka- tai nelivetoinen. Alfa Romeon edustajan mukaan se on teknisesti mahdollista, joskaan sellaista ei ainakaan toistaiseksi ole ääneen luvattu.

Kysyntää vetävälle taka-akselille kuitenkin löytyy, ja olisi jopa odottamatonta, jos Alfa ei lähtisi haastamaan kilpailijoitaan Audia ja BMW:tä muuttamalla Giuliettan vetotapaa sporttisemmaksi takavedoksi tai AWD-nelivedoksi. Kylminä Alfa-fanien ei kuitenkaan tarvitse seuraavia vuosia vietellä, sillä melkoisia herkkuja on joka tapauksessa odotettavissa.

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!