ARTIKKELI (31.7.2015)

Tesla päivittää autojaan jälleen kuin puhelimia

Jaa sivu

Avainsanat: Teslatekniikkakuljettajaton auto

Teksti ja kuva: Topi Ranta

Kirjoitimme taannoin Tesla Model S –koeajomme yhteydessä, kuinka Tesloja päivitellään samalla tavalla kuin puhelimia, eli päivitykset latautuvat autoon esimerkiksi yön aikana. Teslan aikaa nollasta sataan on tiputettu jo ohjelmistopäivityksin, ja aina välillä onkin vitsailtu, että joku aamu auto saattaa sisältää automaattiajon.

Nyt tämä vitsailu ei ole ollenkaan kaukana todellisuudesta, sillä Teslan toimitusjohtaja Elon Musk twiittasi tänään, että automaattinen ohjaus moottoriteillä on jo tulossa yhdessä taskuparkkiavustimen kanssa. Päivitystä varten tehdään enää hienosäätöä kaistamerkintöjen tunnistuksessa tietyissä tiepinnoissa ja sääolosuhteissa. Tarkemmin sanottuna kuluneet merkinnät harmaalla betonilla auringonlaskua kohti ajettaessa.

Suorastaan romanttista.

Vaikka Teslan päivitykset ovatkin kaikin puolin todella nykyaikaista ja erittäin siistiä verrattuna tavallisiin autoihin, jotka eivät käytön aikana päivity, on täysin automaattinen auto vielä visusti kehitysvaiheessa. Sitä odotellessa kuljettajalta kuitenkin tiputellaan hiljalleen vastuuta automatiikan hoidettavaksi.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!