ARTIKKELI (16.3.2015)

Tällainen on hurjin koskaan nähty Mini

Jaa sivu

Avainsanat: tiedoteuutuussuperautomini

Teksti: Teemu Granström


Näyttää siltä, että se on sivuluisussa jopa ollessaan parkissa.

Mini julkistaa maaliskuussa historiansa ärhäkimmän mallin, Clubman Vision Gran Turismon. Autolle luvataan hurjat ominaisuudet, moottorin teho on 395 hevosvoimaa, mikä tuo 3,5 sekunnin kiihtyvyyden 0 – 100 km/h. Vaihteisto on kuusiportainen sekventiaalivaihde, joka ohjaa moottorin tehon kiinteään nelivetoon.

Vaihtaminen on myös nopeaa, kun käyttää ohjauspyörässä olevia valitsimia. Täysin säädettävät etu- ja takaiskunvaimentimet takaavat parhaan mahdollisen otteen tiehen. Auton huippunopeus on jopa 290 km/h.

Mini Clubman Vision Gran Turismon muotoilussa on edetty urheilullisuuden ehdoilla, ilman kompromisseja. Tämän kaltaista Miniä ei ole koskaan nähty, sanovat myös muotoilijat. Kuitenkin se on todellinen Mini, koska se sisältä kaikki Minin piirteet, mutta urheilullisimmassa ja jännittävimmässä muodossaan.

Auton etuosaa hallitsevat valtavat ilmanottoaukot sekä ilmanohjaimet, jotka huolehtivat siitä, että tehokas moottori ja jarrut saavat tarvitsemansa jäähdytyksen. Yksi auton teknisistä hienouksista on alusta, joka on valmistettu hiilikuidusta. Se ei pelkästään vähennä ilmanvastusta, vaan keventää auton kokonaispainoa.

 

Harmi vain, että autoa ei todennäköisesti tulla koskaan näkemään todellisuudessa, sillä Clubman Vision Gran Turismo on suuniteltu nimensä mukaisesti ainoastaan uutta PlayStationille ilmestyvää Gran Turismo 6 -peliä varten. 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!