ARTIKKELI (2.3.2015)

Superauto Audi R8 saa rinnalleen sähköversion

Jaa sivu

Avainsanat: tiedoteekouutuussuperautoaudi

Teksti: Teemu Granström
Kuva: Audi


Se on niin nopea, että maisemakin alkaa näyttää 90-luvun autopeliltä!

Tulevassa Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä esiteltävä toisen sukupolven Audi R8 tulee tarjolle myös sähköautoversiona, joka kulkee R8 e-tron -nimellä. Tehoa ja vääntöä R8 e-tronista löytyy 340 kilowatin ja huikean 920 newtonmetrin verran. Kiihtyvyydeksi Audi ilmoittaa 3,9 sekuntia nollasta sataan, ja toimintamatkaksi luvataan yli 450 kilometriä.

R8 e-tron joutuu kuitenkin nöyrtymään ominaisuuksiltaan polttomottorilla varustetulle uudelle R8:lle, joka tulee olemaan Audin kaikkien aikojen tehokkain ja nopein sarjatuotantomalli. R8 V10 Plus -version malli tuottaa tehoa 449 kilowattia (610hv), jolloin nelivetoinen auto kiihtyy nollasta sataan 3,2 sekunnissa ja nollasta kahteensataan vain 9,9 sekunnissa.

Ilmeeltään uusi Audi R8 on matala, leveä ja entistä maskuliinisempi. Vakiovarusteisiin kuuluu led-ajovalot, joiden kaveriksi voi valita lisävarusteena laser-kaukovalot ja dynaamiset etuvilkut. Myös uusi virtuaalinen mittaristo Audi Virtual Cockpit kuuluu auton vakiovarusteisiin.

Vapaasti hengittävä 5,2-litrainen moottori sijoitetaan runkoon, jossa on käytetty kevyttä alumiinia ja hiilikuitumuovia. Ratkaisun avulla auton painoa on pystytty tiputtamaan noin 50 kilogrammaa edelliseen R8:aan verrattuna. Uusi Audi R8 painaa 1454 kg.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!