Sähköautoileva motoristi

Sähköautoileva motoristi

Jaa sivu Sähköautoileva motoristi

Tesla on ylivoimaisesti Suomen yleisin sähköauto

keskiviikko 19.10.2016 Avainsanat: BEVRekisteröintitilastosähköauto

Lähde:

Dataa sisältävät kuvat ovat Timo Rautiaisen tekemästä koosteesta, joiden lähteenä onTrafi avoin data.
Kuvat on julkaistu Tesla Club Finland -Facebook ryhmässä 19.10.2016

Esipuhe

Teen itse säännöllisesti uusien sähköautojen ensirekisteröintien tilastoa, esimerkiksi 

syyskuun ensirekisteröinnit löytyvät oheisen linkin takaa.

Tämä tilastoni ei kuitenkaan kerro kuinka paljon sähköautojen kanta kehittyy Suomessa.
Onneksi Timo teki jälleen taulukoita tuosta Trafin "big datasta". 
 
Kirjoitan tähän omaa analyysiäni  rekisterissä olevien ajoneuvojen tilastoon liittyen.

 

Sähköajoneuvoja oli 30.9.2016 Suomessa rekisterissä yhteensä 2061 kpl

 
Rekisterissä olevista 2061 sähköajoneuvosta sähkökäyttöisiä henkilöautoja oli 774 kpl, jossa kehitystä 35% edelliseen vuoteen. Tämä on hyvä kehitys, kun huomioidaan Suomesta tänä vuonna lähes täysin puuttunut tuki sähköisen liikenteen kehittymiseen sekä markkinoiden hiljeneminen uusien tulossa olevien mallien odotuksesta.
 
Sähköisen liikenteen kehittämiseksi Suomessa olisi ehdottoman tärkeää ollut panostaa pikalatausverkoston tukemiseen, jotta siitä olisi saatu edes päätieverkoston kattava. Nyt Keski-Suomessa, itä-Suomessa ja Kainuussa on suuret alueet, joihin ei käytännössä nykyisestä sähköautotarjoomasta pääse kuin Teslalla.
 
Pikalatausverkoston tuen tarve vain tiivistyy. Nyt pitäisi kiireesti tuetusti rakentaa suunnnitelmallinen pikalatausverkosto noin 50 - 75 km välein kattamaan ensin etelä - pohjois - suunnassa päätieverkosto. Tähän riittäisi noin 20 pikalatausasemaa, joten tuen määrä olisi erittäin pieni. 
 

Tesla on saavuttanut Suomessa ansaitusti suuren suosion

Model S -sähköautoja oli 30.9.2016 Suomen liikenteessä 326 kappaletta. Mallikohtaisesti tarkasteltuna Teslan Model S on siis yleisin sähköauto Suomessa.
Muutamassa kuukaudessa Suomeen saapumisen jälkeen Model X -autoja oli jo 16 kappaletta. Tämä on enemmän, kuin Mercedes Benz -sähköautoja on vuosien aikana päätynyt Suomen teille yhteensä.
 
Suosituin väri on valkoinen ja malleista yleisin on yhdellä sähkömoottorilla varustettu takavetoinen Model S85. Heti perässä seuraa Model S P85D, eli nelivetoinen kaksimoottorinen performance-malli. 
 
Teslan suosio osoittaa hyvin sen, millä sähköautoja myydään. Erinomainen, suorastaan ylivoimainen voima on aina helposti käytettävissä. Virtaviivainen ja jopa sporttinen muotoilu sekä hyvät tilat viidelle tai jopa seitsemälle henkilölle. Auton ohjelmiston jatkuva päivittyminen on plussaa. Eikä pidä unohtaa SuperCharger latausverkoston arvoa, vaikka Teslan toimintamatka lähes kenelle tahansa onkin jo riittävän pitkä.
 
Nämä ovat aitoja kilpailuetuja. Kukaan muu ei pysty samaan! Siksi Tesla myy Suomalaisittain kovasta hinnastaan huolimatta erinomaisesti. Kaupanpäällisenä omistajat ja kuljettajat saavat aina vähintään paikallisesti päästöttömän ajoneuvon mukanaan tuoman hyvän mielen.
 
Hyvin ilahduttavaa on nähdä rekisterissä kaksi autoharvinaisuutta, eli Tesla Roadsteria.
Lue myös kiejoittamani Tesla Roadster Sport koeajoraportti
 
 

Nissan Leaf on toiseksi yleisin sähköauto Suomessa

Nissan Leaf on ollut markkinoilla tuntuvasti Teslaa pidempään. Silti se on jäänyt kakkoseksi.
Leaf teki tullessaan sähköautojen revoluutiota tarjoamalla edullisempaan hintaan perheautokokoisen sähköauton, jossa oli siihen aikaan pisin toimintamatka tarjolla olevista autoista.
 
Leafin yleistymistä on kuitenkin viime aikoina hidastanut kilpailijoista jälkeen jäävä uudistuminen. Tai siltä se alkoi näyttää jo silloin kun 30 kWh malli tuli viimein Suomen markkinoille. Tosiasiassa kuitenkin Leaf on tarjonnut edullisemmassa hintaluokassa edelleen kaupasta nyt jo ostettavia kilpailijoitaan parempaa toimintamatkaa sekä muita sähköauton hyviä ominisuuksia.
 
Nyt alkaa kuitenkin olla Leafilla edessä uudistuminen isompaan akkuun ja mahdollisesti ulkoinen päivittyminen, tai myynnin loppuminen.
Nissan E-NV200 sähköautoja on rekisteröity yhteensä 106 kpl, joista 95 on rekisteröity pakettiautoksi. Myös Leafeja on pakettiautoksi rekisteröityinä 15 kappaletta.
 

BMW i3:a odotettiin pitkään Suomeen. Kestikö odotus liian kauan?

BMW i3:n virallisen maahantuonnin autot tulivat toimituksiin ja rekisteröintiin vasta elokuussa 2016. Ja silloin oli jo tiedossa uusi yli 30 kWh akulla oleva versio myös tästä sähköautosta. Elo- ja syyskuussa Suomeen ensirekisteröitiin vain 9 kappaletta uusia i3:sia ja näistäkin osa on REX-malleja, eli eivät täyssähköautoja. Niinpä täyssähköisiä BMW i3 -autoja on 30.9.2016 Suomessa rekisteröitynä vain 10 kpl.
 
Uskon, että näitä on loppuvuonna tulossa tilastoihin vielä jonkin verran lisää, kun isommalla akulla varustetut mallit saapuvat toimituksiin. Autona i3 nimittäin on koeajokokemukseni mukaan erinomainen vaihtoehto, jonka etevyys korostuu esimerkiksi pääkaupunkiseudun ruuhkaisimmilla teillä. Auton suorituskyky on selkeästi ripeämpi, kuin Leafin. Lisäksi autossa on sopivasti modernimpaa olemusta ja hiilikuiturungon keveyden kyllä aistii ajaessaan. Joillekin meistä harmillisesti i3 on vain neljän henkilön auto.
Lue täältä BMW i3 koeajoraportti
 

Volkswagenin täyssähköautoja on rekisterissä vain 28 kappaletta pitkästä historiasta huolimatta

Volkkarin eGolfia ja eUpia on ollut myös jo jonkin aikaa Suomessa tarjolla. Suurta suosiota ne eivät ole saavuttaneet. Oma arvioni on, että tämä johtuu parista keskeisestä seikasta. Ensinnäkin: vaikka nämä ovat hyviä ja laadukkaita Saksalaisia autoja, niin ne ovat liian vähän sähköautoja. Enemmänkin hiukan kesken eräisiä konversioita Leafiin verrattuna. Toisekseen, epäilen kysymyksen olevan myös maahantuojan ja jälleenmyyjien myynti-innokkuudesta. Olen sitä mieltä, että Leafin markkinointi ja myyntipyrkimys on kuitenkin ollut havaittavissa, vaikkei kovin yltiöpäistä ole ollutkaan. Volkkarin sähköauton olemassa olosta on potentiaalisen asiakkaan pitänyt itse saada jostain tieto ja sen jälkeen on ollut oltava päämäärätietoisen asiakas, jos tuollaisen sähkö-Volkkarin on halunnut oikeasti ostaakin.
 

Mercedes-Benz ja Ford ovat jääneet marginaalisiksi tuotteiksi Suomen sähköautogenressä

Tosin näistä sähkö-Mersuja on rekisterissä sentään 14 kappaletta. Fordeja vain 4 kappaletta. Molempien menestystä on vaivannut mielestäni pitkälti samat ongelmat, kuin VW:nkin sähköautoja. Lisäksi MB oli listahinnallaan kallis sekä siitä puuttuu pikalatausmahdollisuus kokonaan. Ford on mielestäni ollut sähköautoissa väliinputoaja hinta-laatusuhteen perusteella.
 

Edellisen sukupolven sähköautoja on yhteenlaskien vielä ilahduttavan paljon rekisterissä

Citroën C-Zero ja Peugeot iOn sekä Mitsubishi iMiev ovat käsittääkseni pitkälti samaa autoa. Ne ovat Leafia, eGolfia ja Teslaa vanhempaa sähköautosukupolvea.  Näitä on rekisterissä yhteensä henkilöautoista 33 kappaletta ja muutama pakettiautona. Nämä ovat varmasti edelleen erinomaisia ja käytettyinä edullisia vaihtoehtoja etenkin lyhyempiä matkoja säännöllisesti ajavalle sähköautoa haluavalle.
 

Vielä varhaisempaa sähköautojen sukupolvea on myös runsaasti rekisterissä

Tähän ryhmittelen mm Citroën Saxon ja Peugeot 106 Electricin, Citroën Berlingo Electrikin ja Peugeot Partner Electricin,  Subaru-Elcatin ja Think Cityn. Näitä on rekisterissä yhteensä peräti 63 kappaletta. Näistä etenkin Elcat edustaa eräänlaista Suomalaisen sähköautotekniikan pioneerityötä.
 

Huomattavaa on myös muiden sähköautojen määrä

Itse arvostan suuresti ihmisiä, joilla on taitoa, energiaa sekä varaa rakentaa sähköauto konversio. Näitä on ollut jonkin verran, koska muut sähköautot määrä on 19 kappaletta. Näistä varmasti isoin osa on erilaisia sähköautokonversioita.
 

Merkkikohtaisesti tarkasteltuna Nissan on edelleen yleisin sähköautomerkki

Nissan on edelleen merkkikohtaisesti tarkasteltuna 402 rekisterissä olevalla sähköautollaan yleisin sähköautomerkki. Nissanilla määrää nostavat tuntuvasti Leafin lisäksi E-NV200 sähköautot ja pakettiautot.

Euroopan Unionin alueella on eri järjestys myyntitilastoissa

Minulla ei ole Euroopan Unionin alueen rekisterissä olevien sähköautojen määriä tiedossani, mutta uusien sähköautojen ensirekisteröintimäärien jakautuma merkkien ja malien kesken poikkeaa Suomesta. Renault Zoe on ollut suosituin sähköauto 10425 kappaleella ja kehitystä peräti 51% edelliseen vuoteen. Nissan Leaf on ollut toisena 8209 kappaleellaan ja silläkin kehitystä hienot 20% edelliseen vuoteen. Tesla Model S tulee kolmantena 4798 kappaleella ja silläkin 18% kehitys. (lähde Plugin -lehti 4/2016, Plugin Magazine, Slovenia)


Näiden taulukoiden ulkopuolelta huomion arvoinen on hyvin lähelle sähköautoa pääsevän Opel Amperan määrä

Opel Amperan määrä Suomen rekisterissä on käytettyinä tuotujen veropäätöksiä katsoessa ollut yksittäin tuotujen autojen kautta voimakkaassa nousussa. Opel Ampera onkin 194 kappaleellaan jo merkittävä auto Suomen teillä. Lisäksi rekisterissä on rinnakkaismallia, Chevrolet Volttia 13 kappaletta. Opel Amperan haluan nostaa tähän sähköautojen raportin lopuksi, koska se edustaa hybridien parhautta. Olen lukenut Amperoista, joiden polttoaineen kulutus on erittäin pitkällä aikavälillä jopa alle 1l/100 km. Vasta tällä tasolla hybridi ansaitsee minun ajatuksissani paikkansa. Melko lähelle tosin voi päästä myös VW GTE-mallit myös.

Tulevia rekisteröintimäärien ennakointia

Uskon, että loppuvuonna vielä rekisteriin tulee jonkin verran Teslan Model X:iä. Myös facelift Model S:iä on varmasti tulossa rekisteriin jokunen kappale. Uskon, että Tesla jatkaa loppuvuonna etumatkaansa lisäten.
 
BMW i3:sia epäilen olevan tulossa rekisteriin, kunhan isomman akun omaavan mallin toimitukset saapuvat. Saattaa toki olla, että niistä siirtyy ensi vuoden puolelle.
 
Muilta osin voi olla aika hiljaista loppuvuonna. Ensi vuonna sitten on kiihtyvää tahtia luvassa, kun Renault Zoe 41 kWh toimitukset alkavat. Myös Huyndai Ioniq tulee varmasti löytämään ostajia. Uskoisin myös Volkkarilla tapahtuvan väliaikaista piristystä, kun isompi akkuinen eGolf tulee toimituksiin. Toivottavasti Nissan julkaisee pian tai viimeistään tammikuun 2017 CES:sä uutta myytävää sähköautoihin sekä pystyy laskemaan 30 kWh Leafin hintaa kilpailemaan Renault Zoen kanssa tasaväkisemmin.
 
Uskon siis, että vuonna 2017 tulee tätä vuotta voimakkaampaa sähköautokannan kasvua tarjooman kehittymisen ja monipuolistamisen kautta.
 
 
 
 
 
Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Tietoa blogista

Kirjoittelen tähän blogiin ihan tavallisen sähköautoilijan kokemuksia, uusien sähköautojen koeajoja sekä muuta yleistä sähköisestä liikenteestä.

Arkistot
2020 (12)
helmikuu (7)
Mini Cooper SE on urbaanilla tavalla tyylikäs sähköauto
#evwintertour2020 yhteenveto viidellä sähköautolla tehdystä talvisesta Lapinmatkasta
#evwintertour 2020 päivä 6, Pyhältä Jaguar I-Pacella Tampereelle
#evwintertour 2020 päivä 5, sähköistä elämää Pyhän kauniissa maisemassa
#evwintertour 2020 päivä 4, Kona 64:llä Jokkmokkista Pyhälle
#evwintertour 2020 päivä 3, rataharjoittelupäivä
#evwintertour 2020 päivä 2, MB EQC400:lla Oulusta Jokkmokkiin
tammikuu (5)
#evwintertour 2020, päivä 1, MB:n EQC400 matka-ajoa
#evwintertour 2020, päivä 1, MB:n EQC400 matka-ajoa
Sähköautoilijan avoin toive VR:lle
Tulossa: Sähköautojen talvinen Grand Tour Tampereelta Ruotsin Lappiin!
Sähköautoilun vuosi 2019 Suomessa
2019 (58)
joulukuu (8)
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:llakin onnistuu Tampere - Helsinki -välin säännöllinen työmatkailu
Leaf 40 kWh sähköautoni akun kuntoisuus näyttää laskevan keskimääräistä nopeammin
Sähköauto Nissan Leaf 90000 kilometrin huollossa
Sähköautojen kulutuksissa on eroja ja sillä on merkitystä käyttäjälle
Sähköauton tulipalon sammuttaminen keskusteluttaa -ei suurta dramatiikkaa
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien ajoneuvojen osuus jatkoi vääjäämätöntä kasvuaan myös marraskuussa 2019
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien ajoneuvojen osuus jatkoi vääjäämätöntä kasvuaan myös marraskuussa 2019
Lataushybridit jatkoivat nousukiitoaan marraskuun 2019 ensirekisteröinneissä
marraskuu (2)
Sähköautoissa tyyntä rekisteröintimyrskyn edellä 10/2019 -plugarit jyrää nyt!
Seat Mii Electric -nyt on sähköautosta ennennäkemätön hinta tarjolla!
lokakuu (4)
Pääseekö sähköautolla mökille pyörä katolla?
Kokeneen sähköautoilijan vinkkejä käytettyjen autojen ammattituojille syksyllä 2019
Sähköautojen osuus ajoneuvokannasta kasvaa nopeasti - silti ne ovat edelleen Q3/2019 marginaalissa
Uutena ensirekisteröitävät henkilöautot puhdistuvat ennätystahtia
syyskuu (2)
Pienillä päästöillä Rukalle talvella: sähköautolla vai biokaasulla?
Sähköautot jatkoivat elokuussa 2019 markkinavaltaustaan
elokuu (9)
Sähköauto Nissan Leaf 62kWh:lla Rukalle laskemaan -suunnittelua
Sähköpyörä sopii hienosti sähköautoilijan harrastevälineeksi -esittelyssä Haibike Sduro Fullseven 5.0 2018
Nissan Leaf + kattotelineet lisäävät käytettävyyttä harrastavilla omistajilla
564 km mökkimatka Nissan Leaf 62 kWh sähköautolla -eikä yhtään latausta tien päällä ollessa
Suloisen sähkökirpun uudistuminen on tervetullut sähköautojen markkinoille
Kun sähköautoilijan matka hinurin avulla jatkui
Sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat valtaisalla kehityksellä heinäkuussa 2019
Kia e-Niro koeajo
Tesla Model3 koeajo
heinäkuu (9)
Onko latausautojen määrän nopea kasvu aiheuttamassa ruuhkaa latauspaikoille?
Latausautoja jo yli 20 000 kappaletta liikenteessä
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol4
Nissan Leaf 40 kWh akun kuntoisuuden kehitys 15 kuukauden ja 65000 kilometrin aikana
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol3
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol2
Uudet sähköautot rynnivät teillemme ennätystahdilla jälleen kesäkuussa 2019
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019
Edes hidastelu ei pelasta Leaf 40 kWh:ta #rapdigate-ongelmalta moottoritieajossa
kesäkuu (3)
Nissan Leaf 40 kWh ei sovellu #rapidgaten takia Tampere-Helsinki -välin ajamiseen päiväreissuina
BMS-päivitys helpotti #rapdigate haittaa, mutta ei poistanut ongelmaa 40 kWh Leafissa
Menikö lataushybridien aika jo ohi Suomessa - uusien sähköautojen ensirekisteröintien määrät vahvassa kasvussa
toukokuu (5)
ABB FIA Formula E ja Berliinin E-Prix esittelyssä
ABB FIA Formula E Berliinin osakilpailua seuraamassa 24. ja 25.5.2019
Volkswagenin edullisen ID3 First Edition -sähköauton varauskirja on nyt auki
Tätä sähköautoihin on odotettu -vetokoukku edullisempaan hintaluokkaan
Sähköautojen ensirekisteröinnit räjähdysmäisellä kehityksellä huhtikuussa 2019 -muiden autojen määrät laskussa
huhtikuu (6)
Sähköautojen yleistymisen todelliset hidastajat
Onko Leaf 40 kWh:n akun kuntoisuuden jatkuvasta laskemisesta haittaa käyttäjälle?
Sähköautojen kanta kehittyi 78 % edellisestä vuodesta Q1/2019
Yksi pieni esimerkki sähköautoilijan arjesta
Maaliskuussa jälleen kaikkien aikojen ennätysmäärä sähköautojen ensirekisteröintejä
Vuosi Nissan Leaf 40 kWh sähköautolla
maaliskuu (6)
Ensimmäinen sähköautojen talvitesti TM-lehdessä
S 3 X Y -automallisto on valmis, kun Tesla esitteli uuden Model Y:n
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien henkilöautojen rekisteröintimäärät nousevat
Helmikuussa 2019 ennätysmäärä sähköautojen ensirekisteröintejä
Sähköauto Nissan Leaf hääautona
Millainen on Nissan Leaf 40 kWh talviautona?
helmikuu (2)
Hiihtolomailemaan mökille 330 km päähän Viitasaarelle 40 kWh Leafilla
Sähköautojen ensirekisteröinnit vahvalla kehityksellä tammikuussa 2019
tammikuu (2)
Kulutustesti Nissan Leaf 40 kWh -sähköautolla -28°C kelissä
Sähköautoilun vuosi 2018 Suomessa
2018 (67)
joulukuu (9)
Käytettyä 30 kWh Leafia suunnitteleva -ole tarkkana akun kunnon kanssa
Miten sujuisivat arjen ajoni Hyundai Kona sähköautolla?
Sähköauto Konalla työkeikka Kangasala-Helsinki-Kangasala 340 km -ilman yhtään latausta
Marraskuussa 2018 sähköautoja ensirekisteröitiin yli kaksinkertainen määrä viime vuoteen nähden
Hyundai Kona Electricillä oli lataushaasteita tuiskussa ajon jälkeen
Sähköauto Kona Electricillä 285 kilometriä mökiltä kotiin tuiskussa ja sohjossa
Hyundai Kona Electric 64kWh:lla 408 km mökkimatka Vantaalta Viitasaarelle
Päivän työkeikka Helsingissä -sähköautolla liityntäparkkiin
Audi e-tron GT -sähköauton konsepti
marraskuu (8)
Sähköauton työpaikkalataamiselle on määritelty verotusarvo 30 euroa kuukaudessa 1.1.2019 alkaen
Tesla Model 3 kylmätyypit Vetokujalla
Sähköautoiluni CO2-päästöt syys- ja lokakuussa 2018 olivat alle 18g/km
Auto 2018 oli sähköautojen läpimurtoa
Auto 2018 -Audi e-tron sekä Elaine -sähköautot
Auto 2018 -Hyundai Kona Electric
Sähköautojen ensirekisteröinnit yli kaksinkertaistuivat lokakuussa 2018
Sähköautoiluun liittyviä blogeja ja internetsivustoja
lokakuu (4)
Omalta katolta aurinkoenergiaa sähköautolleni
Suomen yleisin sähköauto on Tesla
Sähköauto Nissan Leafilla Alastaron moottoriradalla
Todellinen sähköautojen Kona on saapunut Suomeen!
syyskuu (8)
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunnit 4-10
Sähköautoiluni CO2-päästöt nousivat hieman heinä- ja elokuussa 2018
Sähköautoilu perustuu parhaimmillaan sujuvaan kotilataamiseen
Suurempi akku sähköautossa -pienempi latausteho kotona riittää!
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunnit 2 ja 3
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunti 1
Ajo-opetusta sähköautolla
Elokuussa sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat vahvaa kehitystään
elokuu (7)
Testi: näin paljon sähköauton kulutus kasvaa kattotaakan takia
Sähköautoiluni CO2-päästöt kesäkuussa 2018 olivat alle 12g/km
Sähköautojen ensirekisteröinnit pienellä kehityksellä heinäkuussa 2018
LeafSpy on Leafistin paras ystävä
Nissan Leaf matka-ajon 24/7 ajotesti 1423 km Lofooteilta Jyväskylään
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh on erinomainen Lofooteilla seikkailemiseen
Sähköauto Nissan Leafilla Norjan Lofooteille menomatkan matkatarina
heinäkuu (4)
Sähköauto Nissan Leafilla Hossan kansallispuistoon sähköttömälle leirille
Kia Soul EV koeajoraportti
Sähköautojen ensirekisteröinnit 31% kehityksellä alkuvuonna 2018
Jaguar I-PACE -sähköauton koeajoraportti
kesäkuu (7)
Kun sähköautoilija kaasuautoa tankkasi
Avoin asiakastoive sähköautoilijalta Nokian renkaille
CO2-päästöt sähköautollani olivat huhtikuussa alle 16,5g/km
Miten minusta tuli sähköautoilija ja bloggaaja?
Mistä sähköautoa saa ladata? Entä mistä ei pidä ladata?
Toukokuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit alamaissa
Sähköautoilija tutustuu kaasu-Seattiin
toukokuu (4)
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:lla 10000 km käyttäjäkokemus
Huhtikuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit edelleen hyvällä kehityksellä
Nissan Leaf 40 kWh on erinomainen kesäisten harrastusvälineiden kuljettamiseen
Nissan Leaf 40 kWh 2018 -koeajoraportti
huhtikuu (5)
Sähköauto Nissan Leaf 40kWh mukana EcoRun-kilpailussa
Esittelyssä Ratio Electric 16A(11kW) 3-vaihe -matkalatausjohto
Testattua: Nissan Leaf 40kWh:n akusta on todellisuudessa käytettävissä 37,6 kWh
Sähköautojen ensirekisteröinnit vahvalla kehityksellä Q1 2018
Uusin Nissan Leaf 40kWh on toimiva sähköauto jo yllättävän monelle taloudelle
maaliskuu (4)
Talvella mökkeilemään sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:lla 280 km päähän
Nissan Leaf 40 kWh tarjoaa sähköautoilun iloa myös talviurheilun harrastajille
Ensikokemuksia uudesta Nissan Leaf 40 kWh sähköautosta
Helmikuussa 2018 edelleen niukkuutta sähköautojen ensirekisteröinneissä
helmikuu (4)
24 kWh Leafilla talvilomalla mökkeilemään Viitasaarelle vuonna 2018
Moto GP:n rinnalle tulevaan Moto-e -luokkaan Energican sähkömoottoripyörät
Tammikuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit vain pienellä laskulla edellisvuodesta
Nissan Leafin akku latautuu kylmänä nopeammin AC-laturista
tammikuu (3)
Liikennekäytössä olevien sähköautojen kanta kasvoi vuodessa 72%
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä yli kaksinkertaistui vuonna 2017
Sähköautoilun vuosi 2017 historiankirjoihin
2017 (63)
joulukuu (1)
Sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat marraskuussa vahvaa nousua
marraskuu (5)
Toiveena autokauppa-alustoille hakukriteerien ajankohtaistamista
Uusi Tesla Roadster lyö maailmanennätys lukemat sähköautoille
Tesla Semi on mullistava kokonaisuus
Sähköautotie Tampereelta Jyväskylään on vihdoin avattu!
Lokakuussa 2017 uusien sähköautojen ensirekisteröinneissä niukkuutta
lokakuu (9)
100000 km ajetun sähköauto Nissan Leafin akku uuden veroinen
Tesla on yleisin sähköauto
Uusi Nissan Leaf 40kWh ennakoi sähköautoille kiihtyvää yleistymistä
Tesla ylivoimaisesti suosituin sähköauto Suomessa Q1-3/2017
Frankfurt IAA2017 Sähköautoilevan motoristin silmin (yhteenveto)
Boom e-Cruiser esillä Frankfurtin IAA2017 messuilla
Citroen esitteli IAA2017 automessuilla E-Meharia
Kiinalaiset automerkit esittelivät Frankfurtin IAA2017 messuilla Eurooppaan pian tulossa olevia sähköautoja
Renault esitteli jo tuttuja sähköautoja Frankfurtin IAA2017 messuilla
syyskuu (12)
Jaguar I-PACE oli esillä Frankfurtin IAA2017 messuilla
Opel Ampera-e oli esillä Frankfurtin autonäyttelyssä
Aspark OWL sähköinen urheiluauto Frankfurtin autonäyttelyssä 2017
Honda Urban EV concept esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 2017
Audi mukaan Formula E -sarjaan e-tron autollaan
Hyundai Motor Groupin Kialla ja Hyundailla Frankfurtissa 2017 esillä vanhat sähköautomallit
Borgward tekee sähköautoillaan paluuta markkinoille Frankfurtin automessuilla 2017
BMW:llä oli Frankfurtissa 2017 kaksi sähköauton prototyyppiä näytillä
Volkswagen Group esitteli useita kiinnostavia sähköautoja Frankfurtissa 2017
Daimler esitteli Frankfurtissa 2017 useita sähköautoja
Sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit jatkoivat elokuussa vahvaa kehitystä
Parkkisähkö Oy tuo hyvää pöhinää sähköautojen lataamiseen
elokuu (6)
Vihdoin sähköautovertailu suomalaisessa lehdessä
Käytettyinä tuodaan edelleen vähän sähköautoja maahan
Electric GT -rata-autoilun sähköisempi aikakausi on tulossa pian
Sähköautomatkailua Itä-Suomessa sähköauto Nissan Leafilla
Heinäkuussa 2017 sähköautojen ensirekisteröinnit jatkavat hyvällä kehityksellä
Nissan Leaf 90000 km kokemuksia
heinäkuu (3)
Sähköautoja (BEV) on rekisteröity puolessa vuodessa jo tuntuvasti enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä!
Tesla Model 3 tuotanto alkaa tällä viikolla
Opel Ampera-e tilauskirjat avattu myös Saksassa
kesäkuu (4)
Kuka sähköistäisi vilkkaan pääväylän Tampereen ja Jyväskylän välillä?
Sähköautot ovat olleet lähes kahden kauppaa Suomessa
Sähköautojen (BEV) rekisteröinnit 1-5/2017 reilusti yli kaksinkertaistuneet!
Sähköauton kulutus korreloi lämpötiloja
toukokuu (2)
VW e-Golf 35,8 kWh koeajoraportti
Huhtikuun 2017 sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit yli 100% kehityksellä
huhtikuu (3)
Sähköautoille tarvitaan taloyhtiöihin myös vieraslatauspaikkoja
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä räjähdysmäisessä kasvussa Q1/2017
Renault Zoe 40 z.e Intens -suloisen sähkökirpun koeajoraportti
maaliskuu (5)
Talvella mökkeilemään sähköauto Hyundai Ioniqilla, 280 km matkatarina
Hyundai Ioniq Electric -koeajoraportti
Suomesta löytyy huipputason sähköauto-osaamista sekä koulutusta -sähköautoileva motoristi menossa tutustumaan
Sähköautojen ensirekisteröinnit hyvällä kehityksellä edelleen tammi-helmikuussa 2017
Nissan Leaf -sähköauton kulutus helmikuussa 2017
tammikuu (7)
Opas käytetyn Nissan Leaf -sähköauton ostamiseen
Energica Eva ja Ego -sähkömoottoripyörät: TAHDON
Tulevaa ennakoidessa ei aina voi osua oikeaan -sähköautojen rekisteröintimäärä ei kehittynytkään vuonna 2016
Sähkö-Nysseä koematkustamassa
Tampereen keskusta on saanut vihdoin sähköautojen pikalaturin
Joulukuussa 2016 uusien täyssähköisten henkilöautojen ensirekisteröintien määrä jopa nelinkertaistui!
Nissan Leaf sähköauton kulutus ja toimintamatka kuukausittain vuonna 2016
helmikuu (6)
Onko nyt liikennemyymälän muutoksen aika?
Sähköautoilun kannalta mielenkiintoinen vuosi 2017 alkanut jo
Käytetyn Tesla Model S -sähköauton ostajan opas
MP 17 -sähkö tekee tuloaan prätkiinkin
Sähköautojen suosio tammikuussa 2017 suorastaan räjähti viime vuodesta
Lämmin tammikuu laski sähköauton keskikulutusta tuntuvasti
2015 (58)
kesäkuu (6)
Kodin energiavarastot: miksi ei myös siis range-extender
Leafilla mökille Viitasaarelle 272 km
Juhannuksen viettoon Viitasaaren mökille Leafilla
Sähköautoilija kaipaa helposti käytettäviä yksinkertaisia latauspaikkoja palveluiden yhteyteen
Kiitos ABC-ketjulle sähköisen liikenteen kehittymisen eturintamassa olemisesta
Toukokuussa aiheutin 449 kg vähemmän CO2-päästöjä käyttämällä sähköautoa
elokuu (5)
Tieto- ja liikennemuseossa 2035
Energiatehokkuustilastoja Carwingsista
CHAdeMo Suomen Moottoripyörämuseossa
Kenelle en halua suositella sähköautoa 2015-vuonna
Viitasaaren Seutu 6.8.2015: mökkimatka onnistuu sähköllä
syyskuu (4)
Pikalatausverkoston tarve sähköauton matka-ajossa
Sanomalehti Keskisuomalainen: Täältäkin saa jo sähköä
Jyväskylään asti Suomen suosituimmalla sähköautolla
Kiitos Neste JämsänPortti, sähköautoilijan toivetta on kuultu!
joulukuu (5)
Sähköautoilijakin maksaa ajostaan veroja, mutta vähemmän
Mitä sähköautoilu on opettanut vuonna 2015
Uusien sähköautojen ensirekisteröintimäärän skenaarointia 2017-2020 Suomessa
Uusien sähköautojen ensirekisteröintimäärän ennakointia 2016-vuodelle Suomessa
Sähköautoilla on imua!
heinäkuu (4)
Perheen rantalomalle, lentoasemalle Hki-Vantaalle meno ja paluu Leafilla
10000 km Nissan Leaf sähköautolla, mitä se on opettanut?
Kangasalan Sanomat 28.7.2015: Prisma Kangasala sähköauton latauspiste avattu
Kiitos sähköautoilevan kaupan asiakkaan toiveen kuuntelemisesta!
marraskuu (6)
Sähköautojen läpimurto on lähellä
Leafin kulutus kasvaa sateella enemmän kuin kuivalla pikkupakkasella
Vihreällä kaistalla blogivierailu
Kun sähköautoilijalta loppui sähkö
Sähköauto kulkee ja murtaa uskomuksia: Kangasalan Sanomat 6.11.2015
Sähköisen liikenteen kehittymiseen liittyvät mahtivoimat
lokakuu (1)
Leaf sähköauto toimii hyvin pikkupakkasella -5c
toukokuu (8)
Sähköauton latausta Prisma Kangasalan asiakkaille tulossa
Matka-ajoa Kangasala - Helsinki - Kangasala 365 km päivässä
Kiitos Suomen valtion huonon tuen: menetetyt CO2-säästöt
Matka-ajoa Vierumäki - Sahalahti 185km 2:lla pikalatauksella
Matka ABC Lahdesjärveltä Vierumäelle
FAQ Sähköautoilijalle toistuvasti tehdyt kysymykset
Ympäristövaikutuksia
Lukuisia iPhone Appseja Nissan Leafin käyttäjälle
huhtikuu (19)
Olen hyvin hämmentynyt, positiivisesti
Energian kulutus työmatkalla, reitti 2: nopein
Matka Kangasala - Jyväskylä Kangasala 135km Nissan Leafilla
Energian kulutus työmatkalla, reitti 1: lyhyin
Rengaspaineilla toimintasädettä lisää?
Leaf Link App iPhonessa
Matka-ajoa Kangasala - Jämsän Himos
Nissan Carwings - ajoneuvon multimedialaitteen opettelua
Akun max latausasteen nostaminen 80% oletuksesta 100%
P-hämppi tarjoaa ilmaista latausta
Kotilatauspisteellä lataaminen
Ensimmäiset pikalataukset ABC Kivimaa ja ABC Tiiriö olivat hämmentävän nopeita!
Ensimmäinen maantieajo Kouvola - Lahti - Hämeenlinna - Kangasala
Muutoksen aika on nyt. Uusi päästötön autoiluni alkaa tänään!
Leafin lataaminen ABC:ltä ihmetyttää tulevaa sähköautoilijaa
Sähköauton lataus liityntäpysäköintipaikkoilla?
Omnikanavaista autoilua
Juhlava julistus työpaikan sähköpostissa
Pikalatausverkoston kummastelua
2016 (80)
helmikuu (7)
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä nousi tammikuussa 2016
Kuinka pitkälle Espoosta pohjoiseen päin pääsee Nissan Leaf 30kWh -sähköautolla talvella?
Nissan Leaf -sähköautolla Kangasalta hiihtoloman viettoonViitasaarelle:matkatarina
Sähköautosanastoa
Sähköauton latauslaitteen valinta
Sähköautoa ei voi unohtaa laittaa lataukseen -vai voiko sittenkin?
Ullan Pakari, Riihimäki: sähköautoilija kiittää latauspisteestä
maaliskuu (4)
Käänteentekevän Tesla Model 3 -auton varaukset alkavat 31.3.2016: Tekisinkö varauksen?
Minkälainen vaikutus olisi 40 kWh akulla sähköauton käytettävyyteen?
Nissan Leaf 30 kWh 2016 -koeajoraportti
Sähköautojen myynti yli tuplaantui helmikuussa 2016!
huhtikuu (5)
Uusien sähköautojen ensirekisteröinnit Q1/2016 hyvällä kehityksellä!
Nissan Leaf on toimiva talviauto muutamalla varauksella
Sähköauto hyödyntää moottorijarrutuksen energiaa ylivertaisen moottorin hyötysuhteen lisäksi
Karmeimmat sähköautokonseptit ja tuotantoonkin päässeitä
Teslalla nyt vaan on automallisarja, joka on S=X
toukokuu (4)
Sähköautojen ensirekisteröinnit 1-4/2016 hyvällä 13% kehityksellä
Nissan Leaf sähköauton kulutus kesällä vs talvella
Vuosi sähköauto Nissan Leafilla: kokemuksia
Zero S 9,8 kWh -sähkömoottoripyörän koeajoraportti
kesäkuu (12)
Uusien sähköautojen myynti sakkasi toukokuussa
2016 Juhannuksen viettoon Viitasaarelle sähköauto Nissan Leafilla
Sähkömoottoripyörien koeajoraportteja
Nissan Leaf aiheisia videoita
Blogikirjoitus blogin kirjoittamisesta
Sähköauton hintakehitys e/kWh ennakoi yleistymistä
Sähköautoilijat ry ja sen puheenjohtaja Teollisuusneuvos Kari Kallonen
Tesla Model S 85+ koeajo
Sähköautoilevan motoristin superperjantai 10.6.2016
Brammo Empulse R -sähkömoottoripyörän koeajo
Nissan Leaf kulutus moottoritiellä 120 km/h nopeudessa kesäkelissä
Savuton alue, miete Lontoon matkalta
heinäkuu (9)
Uusien sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit edelleen alamaissa kesäkuussa 2016
Nissan Leafin akku kestää käyttöä
Leaf-kuljettajan vierailu Tesla Club Finlandin kokoontumisessa
Nissan Leafiin uudet kesärenkaat alle
Sähköautoilun historiaa
BMW i3 koeajoraportti
Koska koittaa Kreikan saarten vihreämpi aika?
Suomessa myytävien sähköautojen hinta/toimintamatka km (EPA)
Jonossa tulossa houkuttelevia sähköautouutuuksia
elokuu (9)
Nissan Leaf kulutukset kuukausittain: lämpötila ja keskinopeus vaikuttavat toimintamatkaan
Heinäkuussa 2016 uusien sähköautojen ensirekisteröinnit lähes täysin pysähdyksissä
Nissan Leaf 30 kWh ja BMW i3 33 kWh ovat erinomaisia valintoja useille autoilijoille
Sähköautojen koeajoraportteja
Tulossa olevia sähkömoottoripyöriä
Sähköisen liikenteen tietopankki
Tesla Roadster Sport -koeajoraportti
Tesla Showroom Oxford Street, London -ensimmäinen vierailuni Teslan showroomissa
Sähköautolla ajaminen on halpaa, paitsi pieni akkuisella Nissan Leafilla matkailu julkisia latauspisteitä käyttäen
syyskuu (8)
Sähköautolla Espoosta lappiin ja samantien monin verroin pidemmästikin!
Renault Zoe 41 kWh tulee olemaan erittäin houkutteleva sähköauto!
Pariisin autonäyttelystä 2016 on tulossa sähköautoilulle uutuuksien juhlaa
Sähköautoilija kiittää Ikeaa latauspisteistä
Nissan Leaf 60000 km kokemuksia
Järkevää sähköautotarjonnan monipuolistamista: SOLO Electra Meccanica
Täyssähköautojen ensirekisteröinnit edelleen 2016 elokuussa alhaisella tasolla
Nissan Leaf ajot kuukausittain elokuun 2016 loppuun asti
tammikuu (8)
Nissan Leaf pakkastesti -12..-15 asteessa
30000 km Nissan Leaf sähköautolla
Sähköauton valintaopas
Tulossa olevia sähköautoja
Sähköinen liikenne myötätuulessa Tampereella!
Sähköauton pikalataus Jyväskylässä, kiitos Jyväskylän Energia ja Virtapiste
LeafSpy on Leaf-kuljettajan hyvä ystävä
Leafilla pelastamaan polttomoottoriautoa -22 asteen kelissä
joulukuu (3)
Sähköauton latauslaitteet toimivat hyvin
Uusien sähköautojen ensirekisteröinnit marraskuussa 2016 odotetusti vähissä
40 kWh akku olisi riittänyt marraskuussa erittäin hyvin kaikkien päivien ajoon
marraskuu (5)
Onko sähköauton paino ongelma?
Auto 2016 -tapahtuma sähköautoilijan kokemana
Lokakuussa 2016 hiljaista uusien sähköautojen rekisteröinneissä, silti enemmän kuin viime vuonna
Leafin kulutus kuukausittain 18 kk ajalta
Perspektiiviä saasteongelmaan: 300 miljoonaa lasta elää alueilla, joissa on erityisen saastunut ilma
lokakuu (6)
Sähköajoneuvot rynnivät pian myös autourheilun kuninkuusluokkien reviireille
Talvi ei yllättänyt taaskaan sähköautoilijaa
Tesla on ylivoimaisesti Suomen yleisin sähköauto
Akkutesti Nissan Leafille 100% latauksesta tyhjäksi asti
Syyskuussa 2016 uusien sähköautojen ensirekisteröintitilastolle uusi kuningas: Tesla Model X
41 kWh Zoe on jo useille erinomainen sähköauto

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!