Sähköautoileva motoristi

Sähköautoileva motoristi

Jaa sivu Sähköautoileva motoristi

Seat Mii Electric -nyt on sähköautosta ennennäkemätön hinta tarjolla!

perjantai 01.11.2019 Avainsanat: sähköauto

CO2-päästöt ovat paha asia ilmastonmuutoksen kannalta ja muut myrkylliset pakokaasut haitallisia vähintään kaupunkiliikenteessä. Liikenteen halutaan perustellusti puhdistuvan nopeasti ja sähköautot ovat siihen yksi hyvä keino muutamien muiden ohella. Sähköautoissa on ollut haasteena suppea ajoneuvojen valikoima, joka on aiemmin jakautunut kalliisiin ja tosi kalliisiin sähköautoihin. Viimeaikoina tähän on tullut jo hieman muutosta.

Nyt Seat löi kuitenkin ennennäkemättömän valttikortin liikenteen päästöjen puhdistamisen pelipöytään!

Uusi Seat Mii -täyssähköauto lähtee asiakkaalle alkaen 15 989 euron hinnalla

Epäilen vahvasti, ettei kovin montaa muuta autoa ilman kytkintä ja käsivaihteistoa vastaavilla varusteilla ole samaan hintaan tarjolla saati vielä halvemmalla. Löysin Autotalli.com -sivustolta yhden uuden automaattivaihteisen bensakäyttäisen Seat Miin, jonka hinta oli 14860 euroa, eli vain tuhat euroa sähkösisartaan halvempi. Tuossa Seatin sähkö-Miille ilmoittamassa hinnat -alkaen hinnassa on jo huomioitu 2000 euron sähköautojen hankintatuki sekä 2000 euron arvoinen Seatin oma tarjouskampanja, joka on osuvasti nimetty Seat tueksi.

Mii Electric on halpa myös kun verrataan kaikkiin muihin tarjolla oleviin lataus- ja kaasuautoihin. Sisarmerkin Skoda Citigo maksaa kaasukäyttöisenä viisiovisena noin satasen vähemmän, mutta on sitten varustettu 50 kW:n tehoisella manuaalivaihteisella voimansiirrolla. Toki Citigosta on viel edullisempi kolmiovinenkin versio noin 500 euroa sähkö-Miitä halvemmalla. Ei ympäristöarvoja kunnioittavan auton ostaminen välttämättä ole siis kohtuuttoman kallista.

Suuren suuresta autostahan ei ole kyse. Pituutta on 3,557 metriä ja leveyttä 1,645 metriä ja korkeutta 1,488 metriä akselivälin ollessa 2,420 metriä. Näihin mittoihin on saatu 250 litran tavaratila sekä matkustamoon riittävät tilat varmasti neljällekin aikuiselle, kunhan nämä eivät kaikki ole kovin isokokoisia. Painoa Miillä on sähköautoksi vähän, eli 1160 kiloa.  Jos  kattotaakasta esittämääni kysymykseen saamani vastaus pitää paikkaansa, niin tässä on erittäin varteenotettava vaihtoehto seuraavaksi omaksi autokseni. Nimittäin jos autolle on sallittu 50 kg kattotaakka, niin saisin meidän DH-pyörät kulkemaan sähkö-Seatin katolla, kuten ne nyt matkustelevat toistuvasti rinteisiin Leafini katolla.

Sähköauto, jota ajamalla voi säästää jopa kuukausilyhäriä enemmän!

Erityisen mielenkiintoisen sähkö-Seatista tekee Mii Electricin hinnoittelu suhteessa sähköautolla ajamisen edullisuuteen. Teen pienen laskelman:

Jos ajaa noin 50 000 kilometriä vuosittain, kuten minä niin omalla Leafillani ja ympärivuotisen kulutuksen seurannan toteutuma on noin 17 kWh/100km, niin sähköä kuluu vuodessa noin 8500 kWh. Jos tuon sähkön lataisin kotonani, niin ajaminen maksaisi noin 1275 euroa vuodessa.

Jos vertailukohdaksi otetaan joku vastaava bensa-automaatti, niin pidän uskottavana ympärivuotisena kulutuksena vähintään 5,5 l/100km, jolloin 1,5 euroa/litra hinnalla kuluisi polttonesteisiin 4 125 euroa vuodessa.

Sähköautolla siis säästäisi 2850 euroa vuodessa, eli 237 euroa kuukaudessa liikenne-energiassa. Pidän hyvin uskottavana, että tuon auton saa liikkeestä ulos helpostikin alle 200 euroa/kuukausi osamaksusopimuksella.

Vaikka ajoa ei tulisi kuin puolet minun ajomääristäni, niin säästöä pelkästään liikenne-energiassa kertyy helposti yli sata euroa kuukaudessa. Ja silloinkin käsiinsä saa uuden auton uuden auton takuulla käytännössä modernin älypuhelimen kuukausilyhärillä :-)

Eihän tämä Seattikaan kaikille sopiva vastaus ole oman talouden liikennepäästöjen pienentämiseen ja nyt jo joku lukija nauraa, että ajapas sitten tuollaisella kippulalla 50 000 kilometriä vuodessa. Voin kyllä hyvinkin uskoa ajavani. Onhan autossa kuitenkin kaikkeen normaaliin ajoon riittävä 61 kW:n tehoinen ja 212 Nm vääntävä sähkömoottori sekä aivan riittävät varusteetkin.

Hinnat alkaen mallin varusteiksi listataan Seatin sivuilla mm:

 • Climatronic-automaatti-ilmastointi
 • Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä
 • Lane Assist -kaistanpitoavustin
 • 5” värinäytöllinen radiojärjestelmä, Bluetooth, USB ja SD-muistikorttipaikka
 • Älypuhelinliitäntä puhelinpidikkeellä ja SEAT DriveMii -sovelluksella
 • Hill Hold -mäkilähtöavustin
 • Rengaspaineen tarkkailujärjestelmä
 • Sähkötoimiset etusivuikkunat
 • ESC-ajonhallintajärjestelmä
 • Lämmitettävä tuulilasi

Akku on 36,8 kWh:n kokoinen ja siitä on käytettävissä 32,3 kWh ja sille on ilmoitettu 260 km WLTP toimintamatka. Akkua voi ladata 7,2 kW:n tehoisella sisäisellä AC-laturilla tai CCS-liittimen kautta DC-pikalatureista, joten matkan jatkaminen yli yhden akunkantamankin käy normaalin matkailun tauon aikana. Minun on helppo uskoa, että tämä Mii menee käytännössä matka-ajossakin jopa pidemmälle kuin nykyinen 40 kWh Leafini. Nimittäin e-Golf on suurempi ja painavampi auto ja se kuluttaa vähemmän kuin Leafini. LIsäksi 40 kWh Leafin akusta on uutenakin käytettävissä vain noin 36 kWh.

Pidän todennäköisenä, että tällä hintaa Mii Electric -sähköautosta tulee houkutteleva vaihtoehto useille perheille kakkosautoksi ja jopa ainoaksi autoksi. Uskon että täällä on paljon muitakin kaltaisiani, jolle auto ei ole statussymboli, eikä sen silloin tarvitse olla suuri kokoinen tai kallis.

Toivottavasti saan Seat Mii Electiricin pian vähän pidempään koeajoon, niin pääsen selvittämään millaiseen käyttöön se todellisuudessa soveltuu. 

Autoa on lupailtu Suomen toimituksiin keväälle 2020 ja toivon kovasti, että saatavuutta riittää halukkaille. Onnelliset Seat-sähköautoilijat tulevat nauttimaan pitkästä viiden vuoden ja 100 000 kilometrin ajonveuvotakuusta sekä kahdeksan vuoden ja 160 000 kilometrin akkutakuusta.

kuvat Seat Press -kitistä https://www.seat-mediacenter.com/modelspage/Mii-electric.html

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Keskustelu

 • Järkiauto - 1.11.2019 klo 21:21

  Tilaukseen menee aivan varmasti mikäli tavaraa tuolla hinnalla riittää. Harmi, että Seatin sivut ovat ko. auton kohdalla vielä hiukan kesken. Koeajoa ei voi varata, konfiguraattori ei toimi...

 • Hankala valinta - 5.11.2019 klo 3:38

  Tuo kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta. Itsellä on sähköauton hankinta ajankohtainen juuri nyt, joten Mii tulee tarjolle valitettavasti itselle liian myöhään. Niinpä katse onkin suuntautunut 35,8 kwh e-Golfiin joita saa Saksasta jo 22 t€. Näissäkin varmaan tinkivaraa, koska VW pudotti sielläkin hetki sitten hintaa alaspäin ja uusia saa jo 25 t€:lla.

 • Marko - 9.11.2019 klo 11:37

  On aivan mahtavaa, että nyt tulee saataville autoja kaikkiin koko- ja hintaluokkiin. Olen kuitenkin pessimistinen optimisti ja toivottavasti emme näe 2020 kommenttia ja sillä tarkoitan sitä, ettei kansaan uppoa tämäkään, koska kokonaisuuden hallinta on niin monelta hukassa.

 • Jarkko - 10.11.2019 klo 21:24

  Suomeen luvattu kiintiö on jo myyty täyteen. Maahantuoja mankuu parhaillaan tehtaalta lisää autoja. Kuten arvata saattaa, tästä tuli kova suksee, onhan tuo ensimmäinen sähköauto, joka maksaa sen verran kuin samanlainen muulla voimanlähteellä toimiva, eikä sähköisestä voimalinjasta tarvitse maksaa järjetöntä preemiota.
  Tästä se lähtee, muut valmistajat joutuvat vastaamaan haasteeseen. Eiköhän tässä itsekin pääse ostoksille 2-3 vuoden sisään, jos tämä linja jatkuu.

 • Jani Ikävalko - 11.11.2019 klo 15:13

  Ilman tukia tämä on melkein 20 000€ auto, Skoda Citigo maksaa halvimmillaan 11 900€, eli melkein tuplahintanen tämä sähköautonne.

  Seat- tuki loppuu Joulukuuhun, joten tämä linjahan tyystin loppu ennen kuin pääsi edes alkamaan.

 • Sähköautoileva motor - 11.11.2019 klo 17:51

  Moro Jani jälleen,
  hienoa että Mii Electric kiinnostaa sinuakin.
  Skoda Citigo vastaavin varustein maksaisi kylläkin lähemmäs 20 000 euroa, mutta sellaista ei vain ole saatavilla ja kun tuo Mii Electric nyt vain kuitenkin oikeasti maksaa vain tuon noin 16 000 euroa, niin ei se siitä muuksi muutu vaikka haluaisitkin.

 • Jape - 14.11.2019 klo 7:39

  Onko näitä tulossa maahantuojalle lisää samaan hintaan? Voisin harkita myydä bemarini pois tämän edessä.

 • Sähköautoileva motor - 14.11.2019 klo 9:16

  Moi Jape,
  vaikea sanoa. Joku kirjoitteli, että nyt myydään jo 2021-toimituksia.
  Toivottavasti saavat tai sitten jos tulisi Skodalta vastine. Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea muutakin on tulossa.

 • Pekka - 25.11.2019 klo 12:41

  Kovasti se Volkswagen konserni nyt hehkuttaa sähköautoja joita sillä ei kuitenkaan ole myydä. Tästä kyseisestä mallista esitän epäilyn että mahtaako sähköversion talvivarustelu olla riittävä, luulen että ei ilmalämpöpumppua eikä akkupaketin lämmitystä, jos näin niin ei sovellu Suomeen.

 • Sähköautoileva motor - 25.11.2019 klo 16:39

  Moro Pekka,
  kiitos kommentista. Itse en vetäisi yhäläisyysmerkkiä ilmalämpöpumpun puuttumisen ja Suomeen sopimattomuuden välille. Hyvin nuo Teslat ja useat muutkin sähköautot toimii ilmankin. En ehkä yllättyisi, vaikka Seat Mii Electricissä olisi akuston lämmänhallinta olemassa ja ilman sitäkin kyllä suurin osa suomalaisista pärjää erinomaisesti. Itselläni on noin kuuden vuoden aikana ehkä kaksi - kolme kertaa näkynyt Leafin akunlämmitystoiminto aktivoituneena ja autoni on aina taivasalla. Tosin autoni seikkaileekin HKI-TRE-JKL-Viitasaaari akselilla ja siitä 90% on TRE-seudulla. Pohjoisemmassa sitten jo onkin isompi tarve.

  Autojen riittävyydestä olen itsekin pahoillani. Tosin nyt on onneksi jo lupailtu lisää e-Up ja Skoda Citogon sähköversioita ja e-Golfinkin hinta on jo alle 30 000 euroa.

 • Yhtäläisyysmerkki - 27.11.2019 klo 2:41

  Youtubessa on video jossa e-Golfin omistaja kertoo talven vaikutuksesta sähköauton toimintasäteeseen seuraavasti
  "aikaisemmin tänä vuonna tammikuussa eräänä viikonloppuna oli -27celciusta, auto oli täyteen ladattu, kun pistin autoon virrat toimintamatkaa oli 130kilometriä, kun väänsin lämmöt päälle toimintamatka tipahti, uskokaa tai älkää 89kilometriin"

 • Sähköautoileva motor - 2.12.2019 klo 17:07

  Moro nimimerkki Yhtäläisysmerkki,
  kuulostaa ihan uskottavalle toimintamatkan pienentymiselle noin reippaassa pakkasessa ja noi toimintamatkat viittaavat 24 kWh:n akulle ihan tyypillisiin toimintamatkoihin vähän vaativammissa olosuhteissa.

  Jos akku olisi esim 24 kWh ja auton infotainmentin laskurissa olisi noin 18 kWh / 100km keskikulutus, niin tuo 130 km käy järkeen. Ja tuollaisen kulutuksen e-Golfille saa helposti moottoritiellä tai sateella ajaessa.

  Kun siinä sitten laittaa esim. 6 kW:n tehoisen lämmityslaitteen -27°C kelissä päälle, laskee se ajotietokone siihen 18 kWh:n päälle tuon lämmityksen täyden kulutuksen mukaan uudelleen. Ajotietokone kuvittelee sadalle kilometrille kuluvan esim. 80 kmh muistissa olevalla keskinopeudella (varsin tyypillinen moottoritiekeskinopeus talvella kun siinä aina mukana ajojen hitaat päät myös), noin 1h15 min. Sitten se laskee kulutuksen olevan 18 kWh ajoon +7,5 kWh / 100km lämmitykseen, eli 25,5 kWh/100 km, jolla sitten 24 kWh akulla se ei enää halua päästä kuin tuon noin 90 km.

  Tosiasiallisesti tuo -27°C on jo sen verran kova pakkanen, että pahoin pelkään e-Golfin lähes tuon verran kuluttavankin tuon matkan aikana lämmittämiseen.

  Eli kyllä on ihan realistista, että Golfin ja Leafin koko luokan sähköauto vie noilla keleille 25-30 kWh/100 km lämmityksineen, jolloin esim. oman 40 kWh Leafin toimintamatka tippuu jopa alle 180 kilometrin tasolle rauhallisessa maalaismaisemassa ajossakin.

  Onhan tuota Norjassa ja Suomen Lapissakin käsittääkseni jotkut korjanneet asentamalla myös sähköautoihin Webastoja/Ebereitä. Itse korjaisin mieluummin asennuttamalla peräkontin alle, jossa Leafissa olisi hyvin tilaa, noin 6 kWh lisä akkuja ja niiden latauksen auton latauksen kautta. Sieltä sitten ottaisin lisävirtaa lisälämmittimelle tarpeen mukaan. 6 kWh:n lisälämmitysenergialla ajaisi helposti 200 - 300 km ilman auton ajoakun energian kulumista lämmittämiseen juurikaan. Toki tuollaiseen muutokseen itselläni ainakin pitäisi olla sitten auto, jossa takuu olisi jo ummessa.
  http://blogi.autotie.fi/tien-sivusta/sahkoautoileva-motoristi/kulutustesti-nissan-leaf-40-kwh-sahkoautolla-28-kelissa

 • Wello - 3.12.2019 klo 14:19

  Tilasin sähköMiin 11.11, jolloin tilauspapereihin kirjattiin toimitus 31.8.2020. Uskoo ken tahtoo, mutta alan kyllä hankalaksi asiakkaaksi jos se siitä kohtuuttomasti myöhästyy. Otin kaikki varusteet jotka siihen oli tarjolla, hinnaksi tuli muutaman kympin tarkkuudella 18k€.

  Sen verran tietoa on tihkunut että lämmitys on vastuksilla, ei ilmalämpöpumpulla. Akuilla ei myöskään ole omaa lämmitystä. Eli kovissa pakkasissa range varmasti putoaa, mutta asun Etelä-Suomessa ja työmatkani on yhteensä 60km päivässä joten en näkisi että tulee tilanteita joissa en pääsisi lataamatta töihin ja takaisin. Ja perheessä on kuitenkin Prius varalla, Miistä tulee klassinen kakkosauto/kauppakassi/toisen vanhemman työmatka-ajokki.

  Siitä tulee ensimmäinen sähköautoni, samoin ensimmäinen uutena ostamani auto. Kävin paremman puutteessa koeajamassa e-Upin ja tykkäsin kovasti. Kiihtyi reippaasti 70kmh saakka ja oli hyvä ja vakaa ajaa. Edessä tilaakin on enemmän kuin H-Astrassa eikä Priuskaan kovin paljoa tilavampi ole. Takana onkin sitten ahtaampaa, mutta harvoin siellä meillä kukaan aikuinen istuukaan.

  Vähän tuo toimitusaika syö miestä, mutta mihinkäs tässä on kiire, valmiissa maailmassa...

 • Te85ro - 31.12.2019 klo 9:51

  Ensinnäkin kiitokset kirjoituksista täältä Hämeenkyröstä, sivusto on pysynyt puhelimen selaimessa auki yli vuoden verran.
  Tuolloin reilu vuosi sitten tuli hankittua 2013 vuoden Leaf ja hankintapäätöstä miettiessä löysin blogisi.

  Tähän aiheeseen. Tuli eilen tilattua Käyttöautolta musta Mii täydellä varustuksella, sain lopuksi varmistuksen tuon kattokuorman 50kg paikkansa pitävyyteen. Lisäksi selvisi että auton laturi käyttää kahta vaihetta. Myyjänkin ensimmäinen tieto oli että olisi yksivaiheinen, mutta varmisti maahantuojalta.

  Auton toimitusaika tällä tietoa 1,5 vuotta, jännityksellä odotan mihin nyt 87tkm ajetun Leafini hinta kehittyy tuona aikana.

 • Sähköautoileva motoristi - 31.12.2019 klo 10:55

  Moi Te85ro,
  kiitos palautteesta. Aina se lämmittää yhtä hyvin mieltä. :-)

  Onnea uudelle jo toiselle sähköautolle!

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Tietoa blogista

Kirjoittelen tähän blogiin ihan tavallisen sähköautoilijan kokemuksia, uusien sähköautojen koeajoja sekä muuta yleistä sähköisestä liikenteestä.

Arkistot
2020 (12)
helmikuu (7)
Mini Cooper SE on urbaanilla tavalla tyylikäs sähköauto
#evwintertour2020 yhteenveto viidellä sähköautolla tehdystä talvisesta Lapinmatkasta
#evwintertour 2020 päivä 6, Pyhältä Jaguar I-Pacella Tampereelle
#evwintertour 2020 päivä 5, sähköistä elämää Pyhän kauniissa maisemassa
#evwintertour 2020 päivä 4, Kona 64:llä Jokkmokkista Pyhälle
#evwintertour 2020 päivä 3, rataharjoittelupäivä
#evwintertour 2020 päivä 2, MB EQC400:lla Oulusta Jokkmokkiin
tammikuu (5)
#evwintertour 2020, päivä 1, MB:n EQC400 matka-ajoa
#evwintertour 2020, päivä 1, MB:n EQC400 matka-ajoa
Sähköautoilijan avoin toive VR:lle
Tulossa: Sähköautojen talvinen Grand Tour Tampereelta Ruotsin Lappiin!
Sähköautoilun vuosi 2019 Suomessa
2019 (58)
joulukuu (8)
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:llakin onnistuu Tampere - Helsinki -välin säännöllinen työmatkailu
Leaf 40 kWh sähköautoni akun kuntoisuus näyttää laskevan keskimääräistä nopeammin
Sähköauto Nissan Leaf 90000 kilometrin huollossa
Sähköautojen kulutuksissa on eroja ja sillä on merkitystä käyttäjälle
Sähköauton tulipalon sammuttaminen keskusteluttaa -ei suurta dramatiikkaa
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien ajoneuvojen osuus jatkoi vääjäämätöntä kasvuaan myös marraskuussa 2019
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien ajoneuvojen osuus jatkoi vääjäämätöntä kasvuaan myös marraskuussa 2019
Lataushybridit jatkoivat nousukiitoaan marraskuun 2019 ensirekisteröinneissä
marraskuu (2)
Sähköautoissa tyyntä rekisteröintimyrskyn edellä 10/2019 -plugarit jyrää nyt!
Seat Mii Electric -nyt on sähköautosta ennennäkemätön hinta tarjolla!
lokakuu (4)
Pääseekö sähköautolla mökille pyörä katolla?
Kokeneen sähköautoilijan vinkkejä käytettyjen autojen ammattituojille syksyllä 2019
Sähköautojen osuus ajoneuvokannasta kasvaa nopeasti - silti ne ovat edelleen Q3/2019 marginaalissa
Uutena ensirekisteröitävät henkilöautot puhdistuvat ennätystahtia
syyskuu (2)
Pienillä päästöillä Rukalle talvella: sähköautolla vai biokaasulla?
Sähköautot jatkoivat elokuussa 2019 markkinavaltaustaan
elokuu (9)
Sähköauto Nissan Leaf 62kWh:lla Rukalle laskemaan -suunnittelua
Sähköpyörä sopii hienosti sähköautoilijan harrastevälineeksi -esittelyssä Haibike Sduro Fullseven 5.0 2018
Nissan Leaf + kattotelineet lisäävät käytettävyyttä harrastavilla omistajilla
564 km mökkimatka Nissan Leaf 62 kWh sähköautolla -eikä yhtään latausta tien päällä ollessa
Suloisen sähkökirpun uudistuminen on tervetullut sähköautojen markkinoille
Kun sähköautoilijan matka hinurin avulla jatkui
Sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat valtaisalla kehityksellä heinäkuussa 2019
Kia e-Niro koeajo
Tesla Model3 koeajo
heinäkuu (9)
Onko latausautojen määrän nopea kasvu aiheuttamassa ruuhkaa latauspaikoille?
Latausautoja jo yli 20 000 kappaletta liikenteessä
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol4
Nissan Leaf 40 kWh akun kuntoisuuden kehitys 15 kuukauden ja 65000 kilometrin aikana
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol3
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019 Vol2
Uudet sähköautot rynnivät teillemme ennätystahdilla jälleen kesäkuussa 2019
Ekologista auton ostamisen suunnittelua vuonna 2019
Edes hidastelu ei pelasta Leaf 40 kWh:ta #rapdigate-ongelmalta moottoritieajossa
kesäkuu (3)
Nissan Leaf 40 kWh ei sovellu #rapidgaten takia Tampere-Helsinki -välin ajamiseen päiväreissuina
BMS-päivitys helpotti #rapdigate haittaa, mutta ei poistanut ongelmaa 40 kWh Leafissa
Menikö lataushybridien aika jo ohi Suomessa - uusien sähköautojen ensirekisteröintien määrät vahvassa kasvussa
toukokuu (5)
ABB FIA Formula E ja Berliinin E-Prix esittelyssä
ABB FIA Formula E Berliinin osakilpailua seuraamassa 24. ja 25.5.2019
Volkswagenin edullisen ID3 First Edition -sähköauton varauskirja on nyt auki
Tätä sähköautoihin on odotettu -vetokoukku edullisempaan hintaluokkaan
Sähköautojen ensirekisteröinnit räjähdysmäisellä kehityksellä huhtikuussa 2019 -muiden autojen määrät laskussa
huhtikuu (6)
Sähköautojen yleistymisen todelliset hidastajat
Onko Leaf 40 kWh:n akun kuntoisuuden jatkuvasta laskemisesta haittaa käyttäjälle?
Sähköautojen kanta kehittyi 78 % edellisestä vuodesta Q1/2019
Yksi pieni esimerkki sähköautoilijan arjesta
Maaliskuussa jälleen kaikkien aikojen ennätysmäärä sähköautojen ensirekisteröintejä
Vuosi Nissan Leaf 40 kWh sähköautolla
maaliskuu (6)
Ensimmäinen sähköautojen talvitesti TM-lehdessä
S 3 X Y -automallisto on valmis, kun Tesla esitteli uuden Model Y:n
Vaihtoehtoisia energiamuotoja käyttävien henkilöautojen rekisteröintimäärät nousevat
Helmikuussa 2019 ennätysmäärä sähköautojen ensirekisteröintejä
Sähköauto Nissan Leaf hääautona
Millainen on Nissan Leaf 40 kWh talviautona?
helmikuu (2)
Hiihtolomailemaan mökille 330 km päähän Viitasaarelle 40 kWh Leafilla
Sähköautojen ensirekisteröinnit vahvalla kehityksellä tammikuussa 2019
tammikuu (2)
Kulutustesti Nissan Leaf 40 kWh -sähköautolla -28°C kelissä
Sähköautoilun vuosi 2018 Suomessa
2018 (67)
joulukuu (9)
Käytettyä 30 kWh Leafia suunnitteleva -ole tarkkana akun kunnon kanssa
Miten sujuisivat arjen ajoni Hyundai Kona sähköautolla?
Sähköauto Konalla työkeikka Kangasala-Helsinki-Kangasala 340 km -ilman yhtään latausta
Marraskuussa 2018 sähköautoja ensirekisteröitiin yli kaksinkertainen määrä viime vuoteen nähden
Hyundai Kona Electricillä oli lataushaasteita tuiskussa ajon jälkeen
Sähköauto Kona Electricillä 285 kilometriä mökiltä kotiin tuiskussa ja sohjossa
Hyundai Kona Electric 64kWh:lla 408 km mökkimatka Vantaalta Viitasaarelle
Päivän työkeikka Helsingissä -sähköautolla liityntäparkkiin
Audi e-tron GT -sähköauton konsepti
marraskuu (8)
Sähköauton työpaikkalataamiselle on määritelty verotusarvo 30 euroa kuukaudessa 1.1.2019 alkaen
Tesla Model 3 kylmätyypit Vetokujalla
Sähköautoiluni CO2-päästöt syys- ja lokakuussa 2018 olivat alle 18g/km
Auto 2018 oli sähköautojen läpimurtoa
Auto 2018 -Audi e-tron sekä Elaine -sähköautot
Auto 2018 -Hyundai Kona Electric
Sähköautojen ensirekisteröinnit yli kaksinkertaistuivat lokakuussa 2018
Sähköautoiluun liittyviä blogeja ja internetsivustoja
lokakuu (4)
Omalta katolta aurinkoenergiaa sähköautolleni
Suomen yleisin sähköauto on Tesla
Sähköauto Nissan Leafilla Alastaron moottoriradalla
Todellinen sähköautojen Kona on saapunut Suomeen!
syyskuu (8)
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunnit 4-10
Sähköautoiluni CO2-päästöt nousivat hieman heinä- ja elokuussa 2018
Sähköautoilu perustuu parhaimmillaan sujuvaan kotilataamiseen
Suurempi akku sähköautossa -pienempi latausteho kotona riittää!
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunnit 2 ja 3
Ajo-opetusta sähköautolla: oppitunti 1
Ajo-opetusta sähköautolla
Elokuussa sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat vahvaa kehitystään
elokuu (7)
Testi: näin paljon sähköauton kulutus kasvaa kattotaakan takia
Sähköautoiluni CO2-päästöt kesäkuussa 2018 olivat alle 12g/km
Sähköautojen ensirekisteröinnit pienellä kehityksellä heinäkuussa 2018
LeafSpy on Leafistin paras ystävä
Nissan Leaf matka-ajon 24/7 ajotesti 1423 km Lofooteilta Jyväskylään
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh on erinomainen Lofooteilla seikkailemiseen
Sähköauto Nissan Leafilla Norjan Lofooteille menomatkan matkatarina
heinäkuu (4)
Sähköauto Nissan Leafilla Hossan kansallispuistoon sähköttömälle leirille
Kia Soul EV koeajoraportti
Sähköautojen ensirekisteröinnit 31% kehityksellä alkuvuonna 2018
Jaguar I-PACE -sähköauton koeajoraportti
kesäkuu (7)
Kun sähköautoilija kaasuautoa tankkasi
Avoin asiakastoive sähköautoilijalta Nokian renkaille
CO2-päästöt sähköautollani olivat huhtikuussa alle 16,5g/km
Miten minusta tuli sähköautoilija ja bloggaaja?
Mistä sähköautoa saa ladata? Entä mistä ei pidä ladata?
Toukokuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit alamaissa
Sähköautoilija tutustuu kaasu-Seattiin
toukokuu (4)
Sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:lla 10000 km käyttäjäkokemus
Huhtikuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit edelleen hyvällä kehityksellä
Nissan Leaf 40 kWh on erinomainen kesäisten harrastusvälineiden kuljettamiseen
Nissan Leaf 40 kWh 2018 -koeajoraportti
huhtikuu (5)
Sähköauto Nissan Leaf 40kWh mukana EcoRun-kilpailussa
Esittelyssä Ratio Electric 16A(11kW) 3-vaihe -matkalatausjohto
Testattua: Nissan Leaf 40kWh:n akusta on todellisuudessa käytettävissä 37,6 kWh
Sähköautojen ensirekisteröinnit vahvalla kehityksellä Q1 2018
Uusin Nissan Leaf 40kWh on toimiva sähköauto jo yllättävän monelle taloudelle
maaliskuu (4)
Talvella mökkeilemään sähköauto Nissan Leaf 40 kWh:lla 280 km päähän
Nissan Leaf 40 kWh tarjoaa sähköautoilun iloa myös talviurheilun harrastajille
Ensikokemuksia uudesta Nissan Leaf 40 kWh sähköautosta
Helmikuussa 2018 edelleen niukkuutta sähköautojen ensirekisteröinneissä
helmikuu (4)
24 kWh Leafilla talvilomalla mökkeilemään Viitasaarelle vuonna 2018
Moto GP:n rinnalle tulevaan Moto-e -luokkaan Energican sähkömoottoripyörät
Tammikuussa 2018 sähköautojen ensirekisteröinnit vain pienellä laskulla edellisvuodesta
Nissan Leafin akku latautuu kylmänä nopeammin AC-laturista
tammikuu (3)
Liikennekäytössä olevien sähköautojen kanta kasvoi vuodessa 72%
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä yli kaksinkertaistui vuonna 2017
Sähköautoilun vuosi 2017 historiankirjoihin
2017 (63)
joulukuu (1)
Sähköautojen ensirekisteröinnit jatkoivat marraskuussa vahvaa nousua
marraskuu (5)
Toiveena autokauppa-alustoille hakukriteerien ajankohtaistamista
Uusi Tesla Roadster lyö maailmanennätys lukemat sähköautoille
Tesla Semi on mullistava kokonaisuus
Sähköautotie Tampereelta Jyväskylään on vihdoin avattu!
Lokakuussa 2017 uusien sähköautojen ensirekisteröinneissä niukkuutta
lokakuu (9)
100000 km ajetun sähköauto Nissan Leafin akku uuden veroinen
Tesla on yleisin sähköauto
Uusi Nissan Leaf 40kWh ennakoi sähköautoille kiihtyvää yleistymistä
Tesla ylivoimaisesti suosituin sähköauto Suomessa Q1-3/2017
Frankfurt IAA2017 Sähköautoilevan motoristin silmin (yhteenveto)
Boom e-Cruiser esillä Frankfurtin IAA2017 messuilla
Citroen esitteli IAA2017 automessuilla E-Meharia
Kiinalaiset automerkit esittelivät Frankfurtin IAA2017 messuilla Eurooppaan pian tulossa olevia sähköautoja
Renault esitteli jo tuttuja sähköautoja Frankfurtin IAA2017 messuilla
syyskuu (12)
Jaguar I-PACE oli esillä Frankfurtin IAA2017 messuilla
Opel Ampera-e oli esillä Frankfurtin autonäyttelyssä
Aspark OWL sähköinen urheiluauto Frankfurtin autonäyttelyssä 2017
Honda Urban EV concept esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 2017
Audi mukaan Formula E -sarjaan e-tron autollaan
Hyundai Motor Groupin Kialla ja Hyundailla Frankfurtissa 2017 esillä vanhat sähköautomallit
Borgward tekee sähköautoillaan paluuta markkinoille Frankfurtin automessuilla 2017
BMW:llä oli Frankfurtissa 2017 kaksi sähköauton prototyyppiä näytillä
Volkswagen Group esitteli useita kiinnostavia sähköautoja Frankfurtissa 2017
Daimler esitteli Frankfurtissa 2017 useita sähköautoja
Sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit jatkoivat elokuussa vahvaa kehitystä
Parkkisähkö Oy tuo hyvää pöhinää sähköautojen lataamiseen
elokuu (6)
Vihdoin sähköautovertailu suomalaisessa lehdessä
Käytettyinä tuodaan edelleen vähän sähköautoja maahan
Electric GT -rata-autoilun sähköisempi aikakausi on tulossa pian
Sähköautomatkailua Itä-Suomessa sähköauto Nissan Leafilla
Heinäkuussa 2017 sähköautojen ensirekisteröinnit jatkavat hyvällä kehityksellä
Nissan Leaf 90000 km kokemuksia
heinäkuu (3)
Sähköautoja (BEV) on rekisteröity puolessa vuodessa jo tuntuvasti enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä!
Tesla Model 3 tuotanto alkaa tällä viikolla
Opel Ampera-e tilauskirjat avattu myös Saksassa
kesäkuu (4)
Kuka sähköistäisi vilkkaan pääväylän Tampereen ja Jyväskylän välillä?
Sähköautot ovat olleet lähes kahden kauppaa Suomessa
Sähköautojen (BEV) rekisteröinnit 1-5/2017 reilusti yli kaksinkertaistuneet!
Sähköauton kulutus korreloi lämpötiloja
toukokuu (2)
VW e-Golf 35,8 kWh koeajoraportti
Huhtikuun 2017 sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit yli 100% kehityksellä
huhtikuu (3)
Sähköautoille tarvitaan taloyhtiöihin myös vieraslatauspaikkoja
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä räjähdysmäisessä kasvussa Q1/2017
Renault Zoe 40 z.e Intens -suloisen sähkökirpun koeajoraportti
maaliskuu (5)
Talvella mökkeilemään sähköauto Hyundai Ioniqilla, 280 km matkatarina
Hyundai Ioniq Electric -koeajoraportti
Suomesta löytyy huipputason sähköauto-osaamista sekä koulutusta -sähköautoileva motoristi menossa tutustumaan
Sähköautojen ensirekisteröinnit hyvällä kehityksellä edelleen tammi-helmikuussa 2017
Nissan Leaf -sähköauton kulutus helmikuussa 2017
tammikuu (7)
Opas käytetyn Nissan Leaf -sähköauton ostamiseen
Energica Eva ja Ego -sähkömoottoripyörät: TAHDON
Tulevaa ennakoidessa ei aina voi osua oikeaan -sähköautojen rekisteröintimäärä ei kehittynytkään vuonna 2016
Sähkö-Nysseä koematkustamassa
Tampereen keskusta on saanut vihdoin sähköautojen pikalaturin
Joulukuussa 2016 uusien täyssähköisten henkilöautojen ensirekisteröintien määrä jopa nelinkertaistui!
Nissan Leaf sähköauton kulutus ja toimintamatka kuukausittain vuonna 2016
helmikuu (6)
Onko nyt liikennemyymälän muutoksen aika?
Sähköautoilun kannalta mielenkiintoinen vuosi 2017 alkanut jo
Käytetyn Tesla Model S -sähköauton ostajan opas
MP 17 -sähkö tekee tuloaan prätkiinkin
Sähköautojen suosio tammikuussa 2017 suorastaan räjähti viime vuodesta
Lämmin tammikuu laski sähköauton keskikulutusta tuntuvasti
2015 (58)
kesäkuu (6)
Kodin energiavarastot: miksi ei myös siis range-extender
Leafilla mökille Viitasaarelle 272 km
Juhannuksen viettoon Viitasaaren mökille Leafilla
Sähköautoilija kaipaa helposti käytettäviä yksinkertaisia latauspaikkoja palveluiden yhteyteen
Kiitos ABC-ketjulle sähköisen liikenteen kehittymisen eturintamassa olemisesta
Toukokuussa aiheutin 449 kg vähemmän CO2-päästöjä käyttämällä sähköautoa
elokuu (5)
Tieto- ja liikennemuseossa 2035
Energiatehokkuustilastoja Carwingsista
CHAdeMo Suomen Moottoripyörämuseossa
Kenelle en halua suositella sähköautoa 2015-vuonna
Viitasaaren Seutu 6.8.2015: mökkimatka onnistuu sähköllä
syyskuu (4)
Pikalatausverkoston tarve sähköauton matka-ajossa
Sanomalehti Keskisuomalainen: Täältäkin saa jo sähköä
Jyväskylään asti Suomen suosituimmalla sähköautolla
Kiitos Neste JämsänPortti, sähköautoilijan toivetta on kuultu!
joulukuu (5)
Sähköautoilijakin maksaa ajostaan veroja, mutta vähemmän
Mitä sähköautoilu on opettanut vuonna 2015
Uusien sähköautojen ensirekisteröintimäärän skenaarointia 2017-2020 Suomessa
Uusien sähköautojen ensirekisteröintimäärän ennakointia 2016-vuodelle Suomessa
Sähköautoilla on imua!
heinäkuu (4)
Perheen rantalomalle, lentoasemalle Hki-Vantaalle meno ja paluu Leafilla
10000 km Nissan Leaf sähköautolla, mitä se on opettanut?
Kangasalan Sanomat 28.7.2015: Prisma Kangasala sähköauton latauspiste avattu
Kiitos sähköautoilevan kaupan asiakkaan toiveen kuuntelemisesta!
marraskuu (6)
Sähköautojen läpimurto on lähellä
Leafin kulutus kasvaa sateella enemmän kuin kuivalla pikkupakkasella
Vihreällä kaistalla blogivierailu
Kun sähköautoilijalta loppui sähkö
Sähköauto kulkee ja murtaa uskomuksia: Kangasalan Sanomat 6.11.2015
Sähköisen liikenteen kehittymiseen liittyvät mahtivoimat
lokakuu (1)
Leaf sähköauto toimii hyvin pikkupakkasella -5c
toukokuu (8)
Sähköauton latausta Prisma Kangasalan asiakkaille tulossa
Matka-ajoa Kangasala - Helsinki - Kangasala 365 km päivässä
Kiitos Suomen valtion huonon tuen: menetetyt CO2-säästöt
Matka-ajoa Vierumäki - Sahalahti 185km 2:lla pikalatauksella
Matka ABC Lahdesjärveltä Vierumäelle
FAQ Sähköautoilijalle toistuvasti tehdyt kysymykset
Ympäristövaikutuksia
Lukuisia iPhone Appseja Nissan Leafin käyttäjälle
huhtikuu (19)
Olen hyvin hämmentynyt, positiivisesti
Energian kulutus työmatkalla, reitti 2: nopein
Matka Kangasala - Jyväskylä Kangasala 135km Nissan Leafilla
Energian kulutus työmatkalla, reitti 1: lyhyin
Rengaspaineilla toimintasädettä lisää?
Leaf Link App iPhonessa
Matka-ajoa Kangasala - Jämsän Himos
Nissan Carwings - ajoneuvon multimedialaitteen opettelua
Akun max latausasteen nostaminen 80% oletuksesta 100%
P-hämppi tarjoaa ilmaista latausta
Kotilatauspisteellä lataaminen
Ensimmäiset pikalataukset ABC Kivimaa ja ABC Tiiriö olivat hämmentävän nopeita!
Ensimmäinen maantieajo Kouvola - Lahti - Hämeenlinna - Kangasala
Muutoksen aika on nyt. Uusi päästötön autoiluni alkaa tänään!
Leafin lataaminen ABC:ltä ihmetyttää tulevaa sähköautoilijaa
Sähköauton lataus liityntäpysäköintipaikkoilla?
Omnikanavaista autoilua
Juhlava julistus työpaikan sähköpostissa
Pikalatausverkoston kummastelua
2016 (80)
helmikuu (7)
Sähköautojen ensirekisteröintien määrä nousi tammikuussa 2016
Kuinka pitkälle Espoosta pohjoiseen päin pääsee Nissan Leaf 30kWh -sähköautolla talvella?
Nissan Leaf -sähköautolla Kangasalta hiihtoloman viettoonViitasaarelle:matkatarina
Sähköautosanastoa
Sähköauton latauslaitteen valinta
Sähköautoa ei voi unohtaa laittaa lataukseen -vai voiko sittenkin?
Ullan Pakari, Riihimäki: sähköautoilija kiittää latauspisteestä
maaliskuu (4)
Käänteentekevän Tesla Model 3 -auton varaukset alkavat 31.3.2016: Tekisinkö varauksen?
Minkälainen vaikutus olisi 40 kWh akulla sähköauton käytettävyyteen?
Nissan Leaf 30 kWh 2016 -koeajoraportti
Sähköautojen myynti yli tuplaantui helmikuussa 2016!
huhtikuu (5)
Uusien sähköautojen ensirekisteröinnit Q1/2016 hyvällä kehityksellä!
Nissan Leaf on toimiva talviauto muutamalla varauksella
Sähköauto hyödyntää moottorijarrutuksen energiaa ylivertaisen moottorin hyötysuhteen lisäksi
Karmeimmat sähköautokonseptit ja tuotantoonkin päässeitä
Teslalla nyt vaan on automallisarja, joka on S=X
toukokuu (4)
Sähköautojen ensirekisteröinnit 1-4/2016 hyvällä 13% kehityksellä
Nissan Leaf sähköauton kulutus kesällä vs talvella
Vuosi sähköauto Nissan Leafilla: kokemuksia
Zero S 9,8 kWh -sähkömoottoripyörän koeajoraportti
kesäkuu (12)
Uusien sähköautojen myynti sakkasi toukokuussa
2016 Juhannuksen viettoon Viitasaarelle sähköauto Nissan Leafilla
Sähkömoottoripyörien koeajoraportteja
Nissan Leaf aiheisia videoita
Blogikirjoitus blogin kirjoittamisesta
Sähköauton hintakehitys e/kWh ennakoi yleistymistä
Sähköautoilijat ry ja sen puheenjohtaja Teollisuusneuvos Kari Kallonen
Tesla Model S 85+ koeajo
Sähköautoilevan motoristin superperjantai 10.6.2016
Brammo Empulse R -sähkömoottoripyörän koeajo
Nissan Leaf kulutus moottoritiellä 120 km/h nopeudessa kesäkelissä
Savuton alue, miete Lontoon matkalta
heinäkuu (9)
Uusien sähköautojen (BEV) ensirekisteröinnit edelleen alamaissa kesäkuussa 2016
Nissan Leafin akku kestää käyttöä
Leaf-kuljettajan vierailu Tesla Club Finlandin kokoontumisessa
Nissan Leafiin uudet kesärenkaat alle
Sähköautoilun historiaa
BMW i3 koeajoraportti
Koska koittaa Kreikan saarten vihreämpi aika?
Suomessa myytävien sähköautojen hinta/toimintamatka km (EPA)
Jonossa tulossa houkuttelevia sähköautouutuuksia
elokuu (9)
Nissan Leaf kulutukset kuukausittain: lämpötila ja keskinopeus vaikuttavat toimintamatkaan
Heinäkuussa 2016 uusien sähköautojen ensirekisteröinnit lähes täysin pysähdyksissä
Nissan Leaf 30 kWh ja BMW i3 33 kWh ovat erinomaisia valintoja useille autoilijoille
Sähköautojen koeajoraportteja
Tulossa olevia sähkömoottoripyöriä
Sähköisen liikenteen tietopankki
Tesla Roadster Sport -koeajoraportti
Tesla Showroom Oxford Street, London -ensimmäinen vierailuni Teslan showroomissa
Sähköautolla ajaminen on halpaa, paitsi pieni akkuisella Nissan Leafilla matkailu julkisia latauspisteitä käyttäen
syyskuu (8)
Sähköautolla Espoosta lappiin ja samantien monin verroin pidemmästikin!
Renault Zoe 41 kWh tulee olemaan erittäin houkutteleva sähköauto!
Pariisin autonäyttelystä 2016 on tulossa sähköautoilulle uutuuksien juhlaa
Sähköautoilija kiittää Ikeaa latauspisteistä
Nissan Leaf 60000 km kokemuksia
Järkevää sähköautotarjonnan monipuolistamista: SOLO Electra Meccanica
Täyssähköautojen ensirekisteröinnit edelleen 2016 elokuussa alhaisella tasolla
Nissan Leaf ajot kuukausittain elokuun 2016 loppuun asti
tammikuu (8)
Nissan Leaf pakkastesti -12..-15 asteessa
30000 km Nissan Leaf sähköautolla
Sähköauton valintaopas
Tulossa olevia sähköautoja
Sähköinen liikenne myötätuulessa Tampereella!
Sähköauton pikalataus Jyväskylässä, kiitos Jyväskylän Energia ja Virtapiste
LeafSpy on Leaf-kuljettajan hyvä ystävä
Leafilla pelastamaan polttomoottoriautoa -22 asteen kelissä
joulukuu (3)
Sähköauton latauslaitteet toimivat hyvin
Uusien sähköautojen ensirekisteröinnit marraskuussa 2016 odotetusti vähissä
40 kWh akku olisi riittänyt marraskuussa erittäin hyvin kaikkien päivien ajoon
marraskuu (5)
Onko sähköauton paino ongelma?
Auto 2016 -tapahtuma sähköautoilijan kokemana
Lokakuussa 2016 hiljaista uusien sähköautojen rekisteröinneissä, silti enemmän kuin viime vuonna
Leafin kulutus kuukausittain 18 kk ajalta
Perspektiiviä saasteongelmaan: 300 miljoonaa lasta elää alueilla, joissa on erityisen saastunut ilma
lokakuu (6)
Sähköajoneuvot rynnivät pian myös autourheilun kuninkuusluokkien reviireille
Talvi ei yllättänyt taaskaan sähköautoilijaa
Tesla on ylivoimaisesti Suomen yleisin sähköauto
Akkutesti Nissan Leafille 100% latauksesta tyhjäksi asti
Syyskuussa 2016 uusien sähköautojen ensirekisteröintitilastolle uusi kuningas: Tesla Model X
41 kWh Zoe on jo useille erinomainen sähköauto

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!