POLOinen

POLOinen

Jaa sivu POLOinen
Suodatettu avainsanalla tuunaus

Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka

maanantai 04.08.2014 Avainsanat: Polo , Polo Junior , Tuunaus , Volkswagen

Ei ole pelkästään Eerik saanut tänä kesänä huomiota. Pientä hemmottelua tarjosin Pololle, kun vaihdoin siihen uudet vanteiden keskiökupit. Meinasin hankkia Volkswagen-logolla varustetut keskiökupit eBaysta jo pari vuotta sitten, mutta homma jäi silloin suunnitteluasteelle.

Viime syksynä yksi Polon AEZ Intenso -vanteiden keskiökupeista lähti viime syksynä omille teilleen, mikä ei tehnyt hyvää Polon ulkonäölle. Ei siis auttanut omistajan muu kuin sukeltaa uudelleen eBayn syvyyksiin. Keskiökuppeja ja -tarroja siellä on pilvin pimein, mutta mikä olisi vanteisiini sopiva malli?
 
Irrotin Polosta yhden keskikupin lisää ja mittasin sen. (Olisi muuten ajastaan tippunut sekin, niin halkeilleet kiinnitysklipsit olivat.) Polon vanteisiin sopivia 60 mm keskiöitä löytyi eBaysta runsaasti. Haasteelliseksi oikean tuotteen valinnan teki se, ettei ilmoituksissa yleensä kerrottu, miten syviä kupit olivat. Piti siis yrittää arvailla. Piti myös kuvien perusteella koittaa nähdä, mitkä olivat hyvän laatuiset ja tietty missä oli luotettavan oloinen myyjä ja edullisetkin mielellään saisivat olla. Riittävän kauan arvottuani päädyin unkarilaisen myyjän mustareunaisiin kuppeihin, joille tuli hintaa posteineen noin 17 e.

Uudet ja vanhat keskiökupit.

Keskikupit tulivat postissa parissa viikossa, mutta kotona ne odottelivat useamman viikon ennen kuin muistin laittaa ne paikoilleen. Kun lopulta sain kupit paikalleen, niin kylläpä ne näyttivätkin hyvältä! Miksen hankkinut niitä jo 2 vuotta sitten?? (Ihan täydellisesti ne eivät istuneet vanteisiin, sillä ne liikkuvat syvyyssuunnassa muutaman millin, mutta kuka sellaista nyt huomaa.)
 

Polo katsastuksessa rullilla uusien keskiöiden kanssa.

Volkswagenin esiintuominen ei muuten jäänyt pelkkiin vanteisiin. Ostin kevään moottoripyöränäyttelystä VW Parking Only -pysäköintipaikkakyltin, mutta unohdin sen olemassaolon kokonaan muuton tiimellyksessä. Eräs päivä kyltti tuli vastaan tavaroita järjestellessä ja nyt se komistaa Polon pysäköintiruutua. :)

 

Poloinen nimikkoruudussaan. :)

Paras häälahja ikinä!

perjantai 09.12.2011 Avainsanat: Polo , Polo Junior , Tuunaus

Menimme rakkaan mieheni kanssa reilu kuukausi sitten naimisiin (111111!) ja pidimme ihan pikkuiset juhlat, joihin oli kutsuttu vain läheisimmät sukulaiset ja kaverit. Hyvä ystäväni niobe oli keksinyt meille niin hienon lahjan, että se peittosi muiden lahjukset sata-nolla!

Mitä paketista sitten paljastuikaan? Ei enempää eikä vähempää kuin krominen pakoputkenpää Poloon! Todellinen yllätyslahja, enkä voinut kuin nauraa kun avasin paketin! Ei ehkä ihan kenelle tahansa sopiva, mutta meille se tasan tarkkaan osui ja upposi. :DD

Saamastamme paketista paljastui krominen pakoputken koristepää Poloon.


Hauskaa lahjassa oli myös se, miten niobe oli sen hankkinut. Hän oli soittanut Autotarvikkeelle ja kysynyt, muistaisiko joku sieltä taannoin mustan Polon ostanutta innostunutta pariskuntaa. Sattumoisin puhelimeen vastannut myyjä oli sama joka myi meille Polon, joten tärppäsi ensimmäisellä yrityksellä. Niobe oli sitten kysynyt myyjältä, että olisiko hänellä jotain ideaa, mitä Poloon liittyvää hän voisi ostaa meille häälahjaksi.

Sattumoisin olin juuri edellisellä viikolla käynyt tilaamassa samaisen pakoputkenpään Poloon, mistä oli ollut myyjän kanssa jo pidempään puhetta. Hetken emmittyään myyjä oli ehdottanut, että niobe voisi ostaa sen puolestani. Ja niinpä itse tilaamani pakoputkenpää päätyi meille kauniiseen kukkapaperiin käärittynä.

Kiitos niobe ja muut lahjaan osallistuneet! <3

Asensin pakoputkenpään Poloon häiden jälkeen olleella viimeisellä autonhuoltokurssikerralla. Putken kiinnitysruuvit oli piirretty asennusohjeeseen laitettavaksi putken yläpuolelle, mutta en saanut sitä millään tungettua paikalleen niin päin, kun ei se vain mahtunut menemään takapuskurin helman alle. Ähräsin siinä sitten aikani kunnes keksin painaa helmaa pikkuisen putken kohdalta ja niin sain sen ängettyä paikalleen kiinnitysruuveineen. Siitä jäi varmaan takapuskurin alaosaan pieni jälki, mutta sitä ei kukaan näe ellei auton alle mene, joten ei haittaa.

Saatuani pakoputken koristepään paikoilleen oli aika kiristää se pakoputken ympärille. Sain mutterin kiristystä varten käyttöön L:n muotoisen räikällä varustetun avaimen (viisaammat tietänevät sen nimen), mutta se ei mahtunut putkenpään ja helman väliin lainkaan. Onneksi löytyi lenkkiavain räikällä, sillä normaalilla lenkkiavaimella pyörittäisin mutteria varmaan vieläkin, sillä sen verran vähän avain mahtui kerralla kääntymään ahtaassa tilassa. Ohjeessa luki että mutteri pitäisi kiristää 25 Nm:iin, mutta minulla ei ole aavistusta mille kireydelle se meni. Tiukalta tuntui ja myös opettajalta tuli hyväksyntä. Vielä ei ainakaan ole tipahtanut putki matkalle, toivotaan ettei tipukaan.

Polon pakoputki ennen kromikoristeen asennusta.

 

Polon pakoputki kromipään asennuksen jälkeen. Raidat eivät ole naarmuja, vaan kuivuneeseen kuraan jääneitä sormenjälkiä.


Nyt kelpaa Polon takapuolta esitellä, sillä komealta näyttää! Ja kulkee ainakin tuhatta! Minun puolestani krominen pakoputkenpää voisi olla Polossa vaikka vakiovaruste ainakin Highline-mallissa, sillä sen verran luontevasti se siinä istuu.

Krominen pakoputkenpää näyttää siltä kuin sen olisi aina kuulunutkin Poloon.

Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2

torstai 28.07.2011 Avainsanat: Polo , Polo Senior , Tuunaus

Ostin vähän vajaa kolme vuotta sitten Poloon Bilteman kromiset koristekapselit. Niillä sai kivasti ilmettä tavallisen harmaaseen (okei, hopeiseen) autoon eikä vähän vajaan kahden kympin hintakaan rokottanut liiemmin kukkaroa.

Polon kromikapselit uutena.


En odottanut pölykapseleilta mitään valtavaa laatua, vaan ajattelin, että kestävät sen minkä kestävät. Ja niinhän siinä kävi, että talvikelit iskivät kapseleihin kyntensä yllättävänkin tehokkaasti. Alla oleva kuva on napattu pesun jälkeen helmikuussa 2008 ja siitä näkee jo selvästi, kuinka krominen pinta on paikoitellen ikään kuin syöpynyt pois jättäen jälkeensä harmaan muovin.

Polon kromikapselit parin talvikuukauden jälkeen.


Kesäkuussa kapselien pinta oli jo tasaisen pilkullinen ja paikoitellen todella kulunut. Vaikka lähikuvat ovat pahan näköisiä, näyttivät kapselit kuitenkin kauempaa edelleen ihan hyviltä.

Yhden talven jälkeen pölykapselit olivat muuttuneet pilkullisiksi.


Kromisten pölykapselien vaihtaminen talveksi Polon omiin olisi varmasti pidentänyt niiden ikää, mutta en tullut tehneeksi sitä vaikka olisi luullut, että eka talvi olisi opettanut. Ajattelin kai, että eivät ne hirveästi enää voi kulua. Toisen talven jälkeen eli viime kesänä ne olivatkin sitten jo varsin kuluneet. Kolmannen talven jälkeen peli oli jo täysin menetetty ja tänä keväänä päätin hankkia lahonneiden kapselien tilalle uudet.

Harmikseni Biltema oli lopettanut täsmälleen saman mallin valmistamisen, joten katselin sillä silmällä muitakin kuin kromisia kapseleita, mutta ne olivat kaikki pääasiallisesti rumia tai ihan kamalia. Tai maksoivat turhan paljon. Lopulta tyydyin Bilteman kromikapselien uuteen malliin, joka ei valitettavasti ollut ihan yhtä hyvän näköinen kuin edeltäjänsä. Asentaessani uusia kapseleita huomasin, että ne eivät peittäneet peltivannetta yhtä hyvin kuin vanhat. Vanhoissa oli yhtä monta puolaa kuin reikiä peltivanteessa, mutta uusissa puolia oli yksi vähemmän ja siksi ne eivät istuneet niin hyvin. Kuvasta näkyy, että ero vanhan ja uuden pölykapselin välillä on todella hurja. Jospa siis vain jatkossa vaihtaisin kiltisti vakiokapselit talveksi...

Kolme vuotta käytössä olleet kromikapselit vs. juuri paketista otetut.


Vaihdettuani koristekapselit uusiin en voinut muuta kuin katsoa lopputulosta huvittuneena. En enää muistanutkaan, miten silmiinpistävän kirkkaat nuo kromatut kapselit olivat. Suorastaan överit! Mutta nyt silmä on taas tottunut niihin ja tykkään kyllä niiden tuomasta bling-blingistä.

Polon uudet kromikapselit. Ei ehkä uskoisi, mutta tätä kuvaa ei ole käsitelty mitenkään, vaan tuo säihke on ihan aitoa.

Pientä koristelua

maanantai 03.11.2008 Avainsanat: Polo , Polo Senior , Tuunaus , Unelmointi , Volkswagen

Oho, mähän olen unohtanut kokonaan esitellä Poloon alkusyksystä ostamani pölykapselit! Parempi myöhään kuin ei silloinkaan, etenkin kun on ne ovat kuitenkin aika hienot.

Hankkiessani Poloon uusia kesärenkaita haaveilin pikkuisen alumiinivanteista. Tutkailin silloin vähän vanteiden hintoja ja tulin siihen tulokseen että niistä joutuisi köyhtymään alkaen 400 euroa. Näin ollen renkaiden ja vanteiden kokonaissumma olisi kasvanut jo 670 euroon, mikä olisi ollut vähän liikaa budjetilleni. Ainakin sille minkä raskin renkaiden vaihtoon kokonaisuudessaan käyttää.

Koska en raskinut hankkia uusia vanteita ja Polon perus-pölykapselit kyllästyttivät, päätin hankkia siihen uudet koristekapselit. Biltemasta löytyi monet erilaiset, mutta iskettyäni silmät kromiversioihin en voinut enää harkitakaan muita. Kun kerran hankin koristekapselit, niin niiden piti kanssa näyttää hyviltä eikä vain korvata Polon omia. Tämän tarpeen kromikapselit täyttivät loistavasti. (Kaverini P:n kromi-innostus on tarttunut minuunkin hitaasti, mutta varmasti!)

En tiedä muista tarvikekapseleista, mutta ainakin Bilteman pölykapselit oli tosi helppo laittaa paikoilleen. Kapseleihin kiinnitettiin metallirenkaat, joiden avulla ne kiilautuivat jämäkästi kiinni vanteisiin. Polon alkuperäiset pölykapselit kiinnitetään vanteiden reikiin sellaisilla hassuilla nipsuilla, joista osa on jäänyt jo matkan varrelle. Bilteman kiinnitys tuntui ainakin paremmalta kuin VW:n ratkaisu, mutta vielä ei voi tietää, miten ne tulevat kestämään useita irrottamisia.

Olen tykännyt kromikapseleista tosi paljon. Etenkin hintaansa 18,99 e nähden ne olivat todella hyvä hankinta, joka toi Poloon kaipaamaani uutta ilmettä. Niiden myötä miehenikin pystyy bongaamaan minut Kuokkalan sillalta iltapäivisin, sillä auringossa loistavat kapselit saavat Poloisen erottumaan varsin hyvin muista samanlaisista autoista.

Kyllä muuten kiiltää hienosti!

Uudet matot

maanantai 30.06.2008 Avainsanat: Polo Senior , Tuunaus

Olen ihaillut kuluneen kevään aikana useampaan otteeseen jenkkiautojen laittoa harrastavan työkaverini J:n "hautaustoimistoautossa" olevia liekkimattoja. Vähänkö ne ovat hienot: mustat kumimatot, joiden alareunassa on isot punakeltaiset liekit. Olisi Polossakin hienoa olla jotkut erikoisemmat matot. Camaroonsa työkaveri löysi pienillä hopeisilla liekeillä koristetut kankaiset matot ihan Minimanista, missä vaiheessa huomasin tilaisuuteni tulleen ja suuntasin sinne etsimään samanlaisia. Mutta en löytänyt, kai ne olivat loppu.

Viime viikolla kävin taas tauon jälkeen Minimanissa ja tällä kertaa löysinkin matot. Mittailin niitä, mutta en uskaltanut ostaa, koska ne olivat pidemmät kuin Polon omat matot. Torstaina J oli taas liikenteessä Camarolla, joten sain tilaisuudet sovittaa mattoja Poloon. Ihan kivasti ne sopivat, joten töiden jälkeen poikkesin Minimaniin hakemaan omat. Eivät olleet edes pahan hintaiset, sillä köyhdyin niistä vain 18 euroa.

Perjantaina vaihdoin Polon standardit kumimatot liekkimattoihin ja olin ihan tohkeissani, kun näyttivät niin hienoilta. Vauhdikkaiden liekkien ansiosta huippunopeus varmasti tuplaantui ja heppoja tuli sata lisää! Tai jotain.


Lauantaina kyyditsin pariakin kaveria ja molemmat kommentoivat heti että onpas hienot matot. ^___^ En siis ihan turhaan ollut tohkeissani niistä!

Tietoa blogista

POLOinen on liikenne- ja autoblogi, jonka perustin kesällä 2008. Aiemmin autot eivät kiinnostaneet yhtään, mutta hankittuani auton olosuhteiden pakosta innostuinkin autoilusta oikein kunnolla. Liikenne on minulle peliä, jossa pyrin menestymään aina vain paremmin!

Kirjoittelen blogiin kaikenlaisista autoiluun liittyvistä asioista moottoripyöräilyä unohtamatta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat Volkswagen, liikenneturvallisuus ja taloudellinen ajaminen.

Ota yhteyttä: poloinenblogi(a)gmail.com

Arkistot
2020 (1)
tammikuu (1)
Autolla eurooppaan - mistä löytää maakohtaiset liikennesäännöt ja muut tiedot?
2019 (17)
joulukuu (1)
Poloisen vuosi 2019 - Leonidas lepäsi kun Jenni ajeli sähköautoilla
marraskuu (1)
Mikä sähköauto on taloudellisin? Espoo EV Challenge 12.10.2019
lokakuu (2)
Kylmää kyytiä sähköautoilla - Vesijärven Auto EcoRun 5.10.2019
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Molemmat!
syyskuu (1)
Paljon muutakin kuin sähköauto! Koeajossa hiljainen jättiläinen Audi e-tron 55 quattro
elokuu (1)
Miten pieni kulutus sähköauto Audi e-tron:illa on mahdollista saavuttaa? Suurajot EcoRun 11.8.2019
heinäkuu (1)
Secto Road Trip - sähköautoilla halki euroopan + mitä lataus maksaa?
kesäkuu (1)
Autoliiton AL 100 juhlaliittopäivät
toukokuu (2)
Kilpailijana Gladiaattoreissa - valmistautuminen, hakeminen ja kilpaileminen
Sähköautojen pienin kulutus! AL-Helsinki Ecorun 27.4.2019
huhtikuu (2)
Taloudellisuusajoa sähköautolla - Kuopion Autokauppa EcoRun 6.4.2019
Sähköauto ilman kotilatausmahdollisuutta ja 10 muuta tarinaa sähköauton lataamisesta
maaliskuu (2)
Testissä kuljettajan pikku apuri: automaattiset kaukovalot
Kun jarrupolkimesta tuli turha - koeajossa sähköauto Nissan Leaf
helmikuu (1)
Koeajossa aito ja alkuperäinen Volkswagen Polo Junior
tammikuu (2)
Koeajot Auto 2018 -messuilla - mitä erikoisempi, sen parempi
Auto 2018 messujen 5 kiinnostavinta juttua
2018 (20)
joulukuu (1)
Skoda Scala - ensifiilikset uutuudesta!
marraskuu (1)
Vain 3,6 millilitran päässä voitosta - Toyota EcoRun 6.10.2018
lokakuu (1)
Kolmas kerta toden sanoo? - Skoda Economy Run 2018
syyskuu (2)
Banaaninkuorilla baanalle! (bio)kaasuautojen päästöt, verotus ja tankkaus
Kaasuautolla taloudellisuusajokilpailussa - Suurajot EcoRun 12.8.2018
elokuu (1)
Tampere - jännittävimmät, hienoimmat ja vaarallisimmat liikennekohteet
heinäkuu (2)
Auton vuokraaminen ulkomailla - ensikertalaisen kokemuksia
Leonin ensimmäinen katsastus ja päivä filmitähtenä
kesäkuu (1)
Leonin 3-vuotishuolto - katolle pissiminen vaihtui karkkikaupan tuoksuun
toukokuu (3)
Seat Leon - murtumat takavalojen umpioissa
Seat Leon - DSG-vaihteiston kytkimen vaihto
Kaaharizombie pihtaamassa - Neste Pusula EcoRun 15.4.2018
huhtikuu (3)
Leonin pienin kulutus ikinä! AL Helsinki EcoRun 14.4.2018
Kulutustestailuja ennen kauden ensimmäisiä Ecorun taloudellisuusajokilpailuja
AL-Sport päivät Hyvinkään Sveitsissä
maaliskuu (1)
Kauden 2018 ecorun taloudellisuusajokilpailut - millä autolla ja kenen kanssa?
helmikuu (2)
Koeajossa upea coupé Lexus RC 300h
Pitääkö vilkkua käyttää aina risteyksessä kääntyessä?
tammikuu (2)
POLOinen 10 vuotta!
Auton lattian, takaluukun ja konepellin vaimennus
2017 (30)
joulukuu (3)
Kiire ja liikenne - testatusti huono yhdistelmä!
Leonidaksen kuusenhakureissu
Polkupyörän valot - miten niitä käytetään oikein?
marraskuu (2)
Startti - oppikirja opetuslupaopetukseen
Autoliiton opetuslupainfo - kaikki mitä halusit tietää ajokortin hankkimisesta opetusluvalla
lokakuu (3)
Toyota Ecorun - uudenlainen taloudellisuusajokilpailu
Lotus Elise ja täydellisen rypsipellon metsästys
Pihistelyä ja mahtavia maisemia - Skoda Economy Run 2017
syyskuu (1)
HJC R-PHA 70 - ei enää ikinä aurinkolaseja moottoripyöräillessä!
elokuu (3)
Vuoroin vieraissa - tsekkiläiset taloudellisuusajajat tuhansien järvien maan ecorunissa
Liikaa hifistelyä, liian vähän pihistelyä - Suurajot NEZ EcoRun 13.8.2017
Pikaisessa koeajossa Volkswagen Arteon ja ennakoiva adaptiivinen vakionopeussäädin
heinäkuu (3)
Tampereen liikennejärjestelyt yllättivät turistin
Skootteri ei ole lälläripyörä, ainakaan kaupungissa
Illalla olin voittaja, aamulla enää toinen - AKU EcoRun 9.7.2017
kesäkuu (3)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 2.)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 1.)
Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!
toukokuu (3)
Leonin 30 tkm huolto - öljynvaihto, vajavainen akku ja rasittavat natinat
Takatalvi yllätti - 270 km kesärenkailla loskakelissä
POLOinen PINGailemassa eli autobloggaaja sisällöntuottajafestareilla
huhtikuu (2)
Auton kuntotarkastus
Autourheilijat Pohojanmaalla
maaliskuu (3)
Pysähdyin moottoritiellä ja muita viikonlopun autoilukuulumisia
Kiveniskemän korjaus Leonin tuulilasista
Kauhea naarmu auton maalipinnassa!
helmikuu (2)
Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?
Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?
tammikuu (2)
Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?
Autojen sijaintitiedot vuotivat nettiin jo nyt
2016 (30)
joulukuu (1)
Auto 2016 -messujen hauskin koeajo: pikkuruinen sähköauto Renault Twizy
marraskuu (3)
Auto 2016 - lisää koeajoja, vuoristorata ja Opel OnStar
Auto 2016 -messut - autojen Mega Pop-Up myymälä ja paljon muuta
Muuttaako urheiluauto käyttäytymistä? Testissä Lotus Evora 400
lokakuu (4)
Onko yksisuuntainen Puistokatu oikeasti turvallinen pyöräilijöille?
Rengashotelli ja puuttuvat pultit
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 2/2)
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 1/2)
syyskuu (1)
Ford Driving Skills for Life
elokuu (3)
Koeajossa huikea urheiluauto Lotus Evora 400
Seat Leon äänieristys
Seat Leon resonoi ja natisee
heinäkuu (1)
Harjoittelu kannattaa! 1000 Lakes EcoRun 2.7.2016
kesäkuu (2)
Taloudellisen ajon vinkit hiekkatiellä ajamiseen
Leonin ensimmäinen öljynvaihto ja säästövinkki
toukokuu (4)
Kirottu kilpailu? Neste Myllylampi Ecorun 21.5.2016
Koeajossa faceliftin saanut superpihi Toyota Auris Hybrid
Yksi vai 50 hevosvoimaa?
Että sellainen moottoripyöräilykauden aloitus!
huhtikuu (3)
Rekisterikilpibongaus
Milloin U-käännös on kielletty?
Leonin takuukorjauksia
maaliskuu (2)
Ecorun ja autoslalom kilpaileminen
Onnistuuko taloudellinen ajaminen talvella? Savon Pihistys Kuopion Autokauppa Ecorun 27.2.2016
helmikuu (3)
Kokemuksia Leonin kitkarenkaista
Teslan lataaminen
Koeajossa vertaisvuokrattu unelma-auto Tesla Model S P85D
tammikuu (3)
Pysäköinti Jyväskylän satamassa
Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?
Nissan Juke Nismo RS - terrierimäinen möhköfantti koeajossa
2015 (40)
joulukuu (2)
Hauskaa joulua!
Autoslalom kilpailu Leonilla
marraskuu (3)
Around View Monitor ja muita lisäapuja kuljettajalle a'la Nissan
Päästöskandaaliauton(?) kulutusennätys
Koeajossa superhauska Mazda MX-5
lokakuu (4)
Volkswagenin vieraana Jyväskylän MM-rallissa
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin
Volkswagen Demo Tour 2015
Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!
syyskuu (4)
Jyväskylän Autotarvikkeen naistenilta
Ratti.fi - ajokortin opetuslupien välityspalvelu
Hipoen ohi ja kolmion takaa känny korvalla - suomalainen liikenne takapenkkiläisen silmin
Tehotytöt vauhdissa: Vesijärven Auto Ecorun
elokuu (3)
Yritys päihittää vakionopeussäädin ja hieman Ecorun-pohdintaa
Onnellista autoslalomia
Moottoripyörän talvisäilytys sekä huolto- ja myyntipohdintaa
heinäkuu (2)
Kurkku Kalajoella
Leonin CQuartz Finest -pintakäsittely
kesäkuu (2)
1000 Lakes EcoRun - taloudellisen ajon soratieralli?
Poloinen pysyy Poloisena, mutta Leon on nyt Leonidas
toukokuu (6)
Polon viimeiset pihistelyt: LänsiAuto Ecorun 18.4.2015
Leonin renkaiden vaihto uusiin ja pyörien suuntaus
Uudet vanteet ja renkaat Leoniin
Kilometrien kerryttämistä ja autovouhottajien tapaamista
Leonin luovutus
Leonin luovutushuolto
huhtikuu (4)
Leonin maahantulotarkastus
Moottorijarrutus vai vapaalla rullaaminen?
Onnellisten ajokoulu vm. 2015
Lisensoitu autourheilija!
maaliskuu (5)
Kitkarenkaat liukkaan kelin radalla
Koeajossa Toyota Auris Hybrid - ekotietoisen taviksen valinta
Automerkkien kevään kovimmat #some #kampanjat
Autourheilu todella kiinnostaa naisia!
Autoja, moottoriurheilua ja naisia
helmikuu (4)
Oho, tilattiin auto
Volkswagen Winter Drivingschool
Seat Leon jälleen testissä - onko Polo saamassa seuraajan?
Poloisen ensikosketus kitkarenkaisiin
tammikuu (1)
Mitä kaikkea POLOiselle tapahtui vuonna 2014?
2014 (41)
joulukuu (3)
Joulukuun lopun löpinät
Nissan Pulsar - ei mikään tähdenjäänne
Leidi liikenteessä
marraskuu (3)
Karvalakki-Leon vuokralla
Glosspoint - palvelua vailla vertaa
Testissä Ford Ranger Wildtrak -pick-up
lokakuu (3)
Renkaiden vaihto hintavertailu
Törttöilijöitä liikenteessä - blogaus vanhan ajan malliin
Auton vanteet netistä
syyskuu (4)
Rullahiihto liikenteessä
Sumussa ajaminen ja sumuvalojen käyttö
Polon toinen taloudellisen ajon kilpailu: maantiekulutuksen haamuraja rikki kirkkaasti!
EcoRun taloudellisuusajokilpailu Pololla
elokuu (2)
Kohta pihistellään taas!
Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka
heinäkuu (3)
Moottoripyörän parantelua
Jyväskylä - Kuopio - Jyväskylä
Polon 3-vuotishuolto
kesäkuu (3)
Uusi Mazda3 - taviksesta katseenvangitsijaksi
Polon ensimmäinen katsastus
Testissä kuljettajan pikku-apurit: mukautuva vakionopeussäädin ja kaistanpitoavustin
toukokuu (2)
Ihana uusi Polo <3
Taloudellisen ajon kilpailu Ecorun
huhtikuu (3)
Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto
Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014
Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo
maaliskuu (5)
Ja sitten kuolo korjasi Polon akun
Polkupyörien huoltoa
Seuraa Poloista!
Poloinen goes off-road
Volkswagen hyötyautojen talviajokoulu kevätkelissä
helmikuu (4)
Tänä talvena liukasta on vain radalla
Onnellisten ajokoulun opit käytännön kokeessa
Kohti onnellisempaa ajokulttuuria
Onnellista liukastelua
tammikuu (6)
Pohdiskellen Pohjanmaalle
Lyhyitä ajoja + kireät pakkaset = tyhjä akku
Onnellisten ihmisten ajokoulun startti ja läheltä piti
Koeajossa Seat Leon FR
Parhautta!
Hakkapedia-blogaajaksi
2013 (31)
joulukuu (2)
Tonttu-Polo
Taloudellinen ajotapa - kokemuksia Drivecon käytöstä
marraskuu (4)
Demo Tour 2013 ja kestohymy
Uudet nastarenkaat polkupyörään
Toyota Auris Hybrid
Kesäinen koeajorupeama
lokakuu (3)
Taloudellisen ajon harjoittelua Toyotan tapaan
Renkaiden vaihto Poloisen tapaan
Ongelmalliset vaihteet
syyskuu (5)
Uusi leiska!!
Jyväskylä - Toivakka - Kangasniemi - Hankasalmi - Lievestuore - Jyväskylä
Vähän erilainen ratapäivä
Puhdas auto - pahempi mieli?
Uusi polkupyöräni - Nishiki Hybrid Comp SLD
elokuu (2)
Harjaton pesu
Ja korvat lepää!
heinäkuu (2)
Nissan Juke Nismo
Polon kaksivuotishuolto
kesäkuu (2)
MP-kauden avaus
Polkupyörän renkaanvaihtopulmia
toukokuu (2)
Facebookista voi oikeasti voittaa jotain!
Kops!
huhtikuu (2)
Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä
Talven suruja
maaliskuu (3)
Uusi Golf ja Polo GT
Vihreä unelma
Rata 2013
helmikuu (2)
Nastarenkaat kaksipyöräiseenkiin - lopulta
Uuden vuoden kilpailun voittaja on...
tammikuu (2)
Yhteenveto ajokaudesta 2012
Uuden vuoden kilpailu
2012 (30)
joulukuu (2)
Herkkua on siinä monenlaista.
Ylimääräinen öljynvaihto ja takuukorjauksia
marraskuu (2)
Ei niin yllättävät ensilumet
Uusi Golf ja Robo-up!
lokakuu (2)
Moottoripyörä talvisäilöön
Lisää näkyvyyttä
syyskuu (2)
Se oli hyvä vanne
Uusi Audi A3
elokuu (4)
Kaahaavat motoristit vs. ohiteltava motoristi
Eerik pesussa
Yhden pysäköintiruudun ongelma
Polo 1 v!
heinäkuu (2)
Polo ja rätisevä Media-In
Auton kulutuksen seuranta
kesäkuu (3)
Jennin ja Eerikin ensimmäiset seikkailut
Varusteostoksilla
Moottoripyörän hankinta
toukokuu (4)
Sateiset pikakuulumiset
Sumuvalopelle ilman sumuvaloja
Vielä niistä jäljistä ovenkahvassa...
Kevätpesu - ja mitä kuran alta löytyikään
huhtikuu (1)
Päivävalot ja pimeiden perien ongelma
maaliskuu (4)
Ei Golfkärryä meille
Up!
RSS ja muuta yleistä
Näin poliisin, mokasinkohan?
helmikuu (3)
Liukastelua Lievestuoreella
Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline
Poloa ulkoiluttamassa
tammikuu (1)
Analyysi pienestä punaisesta paholaisesta
2011 (37)
joulukuu (3)
Hauskaa joulua!
Paras häälahja ikinä!
Polon suojauskäsittely
marraskuu (2)
Polo Simoissa
Kuulumisia autonhuoltokurssilta
lokakuu (4)
Jyväskylä - Ylivieska - Jyväskylä
Tunnustus
Volkswagen Demo Tour 2011
Inssi läpi ... vaivoin
syyskuu (6)
Moottoripyörän teoriakoe läpi!
Olenko hidas oppimaan vai muuten vain hidas?
Rohkeasti liikenteen sekaan
Onko tämä nyt niin hämmentävää?
Pelottava moottoripyörätunti
Eka ajotunti moottoripyörällä
elokuu (8)
Ensimmäinen ja viimeinen kerta (MP 1/2)
Autonhuoltokurssi tulee taas!
Lelun ohjaksissa ja museoesineen kyydissä
Motoristin henkivakuutukset: jarruttaminen ja kääntäminen (MP 5/6)
Lisää kirjaimia ajokorttiin (MP 3/4)
Oho, ostettiin auto
Polo Junior ja Polo Senior
Terveisiä Pololta
heinäkuu (2)
Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2
Helsingin keskusta taas vähän tutummaksi
kesäkuu (1)
Katsastus vm. 2011
toukokuu (2)
Pyöräilyneuvontaa
Econen
huhtikuu (2)
Matelua pääsiäisen paluuliikenteessä
Oikealle kääntyvä väistää ... jos väistää
maaliskuu (2)
Vuosihuollon paikka
Ratapäivä 2011
helmikuu (2)
Uudet talvirenkaat
Nissan JUKE
tammikuu (3)
Polkupyörä vuorostaan huoltoon
Uusi leiska
Mitä sanoo Polo 95 E10 bensasta?
2010 (30)
joulukuu (1)
Turvallista uutta vuotta!
marraskuu (3)
Käsittämätöntä toistoa
Polo GTI ja jokasyksyinen Scirocco-koeajo
Epätaloudellista taloudellista ajoa
lokakuu (4)
Saija ratissa
No nyt se sitten levisi
"Eivät renkaat kesää tee"
Simuloitu rengasrikko
syyskuu (6)
"Jarrut - vauhdin surma"
Voidellaan ettei leikkaa kiinni
Kuinka moottori toimii?
Auton perusrakenne tutuksi
Audi A1
Autonhuoltokurssi
elokuu (1)
Kaikkien aikojen ilotulitus ja kaikkien aikojen ruuhka
heinäkuu (1)
Pysäköinti Ainolanrannassa
kesäkuu (1)
Myöhäinen katsastus
toukokuu (2)
Outo ohituskaista
Kilpisenkatu - pyöräilijän inhokki
huhtikuu (1)
Kesärenkaiden vaihtoaika x 2
maaliskuu (2)
Pikavisiitti Helsinkiin
Hämärä ABS-ongelma
helmikuu (5)
Ratapäivä
Hieno Audi ja nuiva Audimies
Enää viikko!
Polo palasi elävien kirjoihin
Koskaan ei ole Polo jättänyt tielle ...
tammikuu (3)
Käsijarrun tärkeydestä
Ei tullut BC:tä, tuli pelkkä B
Paras synttärikortti
2009 (36)
joulukuu (1)
Pimeällä ajamisen kurssi - perinteisesti vai simulaattorilla?
marraskuu (1)
Ajelemassa
lokakuu (4)
Vahaa pintaan ja talvirenkaat alle
Jos edes joku ottaisi opikseen...
"Kiesi-kohu ei kolhinut Audi-kauppaa"
Sciroccoooo <3
syyskuu (2)
Uutta Poloa ihailemassa
Kootut seikkailut Helsingissä
elokuu (2)
Kutsu
Ylinopeusvalvonta: kootut selitykset
heinäkuu (1)
Jyväskylä-Lahti-Jyväskylä
kesäkuu (4)
Läheltä piti juhannuksena
POLOinen 1 v.
Peruuttelua
Polo kesäkuntoon
toukokuu (3)
Taas ratin takana!
Kyytiläisenä
Kun jarrua ei voikaan painaa
huhtikuu (3)
Taas Tampereella
Talvi väistyy
Pablo Picassoa testaamassa
maaliskuu (6)
Huolto ja katsastus - uusi yritys
Katsastus
Vuosihuolto
Vaajakosken liikenneympyrässä ajaminen
Pesua kaivattaisiin
Ilmaista liukastelua
helmikuu (5)
Volkswagen Polo vm. 2008 vs. 2004
Automaattia testaamassa
Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä
Kunnossa!
Palautetaan korjaamolle
tammikuu (4)
Oma Polo kullan kallis
Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle
Kolareita kerrakseen
Polo kolarissa
2008 (24)
joulukuu (1)
Valoton risteys sekoittaa päät ja aiheuttaa vaaratilanteita
marraskuu (3)
Pysäköintipaikasta sakkopaikaksi
Talvea odotellessa
Pientä koristelua
lokakuu (4)
Uudet autot tuoksuvat hyvälle
Ei ole pakko mennä jos ei mahdu
Kirkkaita kilometrejä!
Paluu liukkaalle
syyskuu (5)
Unelma-autoni
Autoton päivä
Inssimuistoja
Jopas oli ohitus
Jyväskylä-Hämeenlinna-Jyväskylä
elokuu (6)
Kuukauden viimeinen päivä
Ollaanpa sitä nyt niin kiireisiä
Törttöilijöitä liikenteessä
Jenni testaa
Kesäkumit vaihtoon
Hetken loisto
heinäkuu (2)
Liukastelua 2-vaiheessa
Arvioiva ajo
kesäkuu (3)
Uudet matot
Tyhmiä ohituksia rauhallisessa juhannusliikenteessä
Taustaa

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!