POLOinen

POLOinen

Jaa sivu POLOinen
Suodatettu avainsanalla autoslalom

Ecorun ja autoslalom kilpaileminen

keskiviikko 23.03.2016 Avainsanat: AL-Sport , Autoslalom , Ecorun , Jenni , Tapahtuma , Video

Käväisin viime sunnuntaina Lahdessa Autoliiton AL-Sport-päivillä kertomassa kokemuksiani ecorun ja autoslalom kilpailemisesta. Ohjelmaslotin alkuperäinen esiintyjä oli joutunut perumaan ja lyhyellä varoitusajalla siihen oli pitänyt keksiä joku uusi esiintyjä. Ecorunin lajipäällikön soittaessa minulle olin eka silleen, että "Mitä, minäkö esiintymään!?" mutta mietittyäni puoli minuuttia totesin, että miksipä ei! Kyllähän minä mielelläni kerron ecorunista kaikille, joita vähänkin saattaisi kiinnostaa.

Mulla oli tosi hauskaa esitelmää pitäessä ja yleisökin tuntui viihtyvän. :) Kerroin miten minusta ylipäätään tuli autoharrastaja ja miten autoharrastajasta muovautui autourheilija. Uppasin videon esityksestä YouTubeen, joten jos et ollut paikalla, niin voit katsoa sen tästä. Esityksen kalvot (vai mitä ne nykyisin on; slaideja?) löytyvät puolestaan Google Slidesista.

Esitykseni oli päivän viimeinen, minkä jälkeen oli vielä tapahtuman yhteenveto ja lounas. Oli mm. puhetta AL-Sportin autourheilustipendistä, jonka myöntämisperusteet oli laitettu tälle vuodelle uusiksi. Päästäkseen stipendin piiriin on osallistuttava vähintään kolmeen kilpailuun ja lisäksi edustettava vähintään kahdessa muussa tapahtumassa. Ihan järkeenkäypä uudistus, koska muuten hakijoita voi olla ihan simona ja siitä voi olla vaikea arpoa saajat. Nyt stipendin eteen pitää oikeasti nähdä vähän vaivaa.

Mietin ääneen, että mistähän keksisin edustustapahtumia eli jaksaako nähdä vaivaa ja liimailla AL-Sportin tarrojakaan enää autoon. Mutta niin, tämä esitelmä oli nyt yksi tapahtuma. Saman tien sain myös kutsun syyskuussa pidettävään Auton Päivän tapahtumaan Mikkeliin. AL Jyväskylä ei ole tietääkseni parina viime vuonna järjestänyt auton päivänä mitään, mutta Mikkelin osaston järkkäämässä tapahtumassa on kuulemma välillä niin paljon halukkaita näytteilleasettajia, että kaikki eivät aina meinaa edes mahtua mukaan. Sinne siis. :)

Meinasin tikahtua nauruun kun pysäytin videon satunnaiseen kohtaan ja ilmeeni oli tämä. xD

Autoslalom kilpailu Leonilla

maanantai 07.12.2015 Avainsanat: Autoslalom , Leonidas , Seat , Seat Leon

Elokuisen Onnellisten ajokoulun autoslalom-päivän jälkeen jäi sellainen kutina, että sitä olisi kiva kokeilla joskus uudestaan. Kun sitten sain kuulla, että syyskuussa järjestetään autoslalom kotikaupungissani Jyväskylässä, mietin, että miksipä ei! Renkaiden kuluminen ja auton naarmuuntuminen kyllä hieman huolestuttivat, mutta kaverini vakuutti, että kyllä ne kestävät. Ja että kyllä Jyväskylästä saa uusia renkaita ja maalia... xD

Autoslalomin ideana on ajaa rata läpi mahdollisimman nopeasti ja kiertää matkan varrelle osuvat esteet. Osumista tulee 2 sekuntia aikasakkoa ja esteen kiertämisestä väärältä puolelta 10 sekuntia.

Kuten monet muutkin autourheilulajit, myös autoslalom on kärsinyt viime vuosina osallistujakadosta. Tämä on harmi, sillä autoslalom on oivallinen tapa harjoitella auton käsittelyä ääritilanteissa. Lajin aloittamiskynnys on hyvin matala, sillä kilpailut ajetaan tieliikenteeseen katsastetuilla autoilla - oma käyttöauto käy siis hyvin. Turvavarusteeksi vaaditaan vain kypärä, mutta senkin voi tarvittaessa lainata joltain ja moottoripyöräkypärä käy hyvin.

Harrastesarjan osallistumismaksu oli tässä kisassa 15 e ja lisäksi tulee olla lisenssi. Tutustumislisenssi maksaa 25 e, mutta minulla oli jo Ecorunia varten hankittua AL-Sportin lisenssi, joten kisa ei käynyt edes kukkaron päälle.

En ottanut menestymisestä mitään paineita, vaan tavoitteenani oli vain lähteä kokeilemaan Leonin käsittelyä ja pitämään hauskaa.

Kilpailun kulku

Kilpailupäivä alkoi ilmoittautumisella ja katsastuksella, jossa lähinnä tsekattiin rekisteriote ja kypärän olemassaolo. Sitten kartta kouraan ja jalkamiehenä tutustumaan Grafilan pihaan rakennettuun rataan. Ohjaajakokouksen jälkeen rata kierrettiin vielä autoilla. Muutama aika tiukka mutka sinä oli, mutta muuten rata oli ihan selkeä. Pelkäsin etukäteen, että kiertäisin vahingossa keiloja väärältä puolelta, mutta se huoli oli turha. Rata oli melkein pelkkiä portteja ja varsinaista pujottelua oli vain parin keilan verran. Kolmesta kierroksesta koostuvalla 1400 metrin pituisella radalla oli yhteensä 49 estettä.

Autoslalom-radan kartta.

Ajan Leonilla arkiajot ja Eco-moodilla, mutta autoslalomissa ajotila oli tietenkin Sport, jota käyttämällä auto reagoi kaasuun herkemmin ja käyttää pienempiä vaihteita. Seat Leon 1.4 TSI DSG ACT FR on ihan mahtava auto, kun se on taloudellinen, mutta tarvittaessa tehoa ja vääntöäkin löytyy. Autoslalomissa ei jäänyt epäselväksi tämä sporttisempi puoli, sillä sen verran halukkaasti auto kulki. Tuntui kuin auto olisi tajunnut, että tänään ohjelmassa on repiviä kiihdytyksiä ja jarrutuksia, mutta oikeasti kyse taisi vain olla Sport-ajotilan vasteesta. 

Autoslalomissa pienet autot ovat enemmistönä, koska ne ovat ketterämpiä. Olisinkin mieluummin lähtenyt kisaan Leonia pienemmällä Pololla. Joku konkarikisaaja sanoi minulle, että Leon käyttäytyi hyvin nätisti radalla. Olipa mukava kuulla! Sporttisempi alustahan tässä FR:ssä on kuin normaalissa Leonissa, joten se varmasti vaikutti asiaan.

Kaverin kaveri otti kuvia ajamisestani. Leon ei kyllä turhan paljon painunut kasaan tiukoissakaan kurveissa. :)

Kisan komeimmat niiaukset teki kyllä iso vanha Volvo, joka oli mielestäni päivän hämmästyttävin ajoneuvovalinta. Mutta kuten todettua, mukaan voi lähteä millaisella autolla tahansa. Kilpasarjoissa porukalla oli sitten varta vasten autoja, jotka tuotiin paikalle trailerilla tai vähintään erillinen rengassarja rata-ajoa varten.

Tässä oli ehkä autojen ääripäät. Laivan kokoinen vanha Volvo 240 ja söpö pieni Morris Mini 1000.

Volvo niiasi komeasti käännöksissä, mutta ulkonäön ei pidä antaa pettää. Se ajoi 10 sekuntia paremman ajan kuin minä. :)

Into Isännäinen voitti tehopainosuhde 16kg/kW ja yli -luokan Morris Mini 1000:llaan. Hän aloitti autoslalom-uransa 30 vuotta sitten tällä samalla autolla!

1. startti

Kilpailussa ajettiin kaksi lähtöä ja rata kierrettiin kolmesti per lähtö. Ensimmäinen lähtöni meni lievästi penkin alle, sillä olin unohtanut ottaa start-stopin pois päältä ja painaessani kaasua valojen sammuessa Leon vasta heräsi uniltaan. Reaktioaika: 1,37 sekuntia. xD Ajo meni mielestäni muuten hyvin, mutta ekalla kierroksella ajoin suoraan yhden törpön yli, kun se vaan yhtäkkiä ilmestyi eteeni!

Ekan lähdön aika 2:03,85 (2:01,85 + 0:02) oikeutti neljänneksi viimeiseen sijaan, mikä oli mielestäni ihan superhyvä tulos!

Ensimmäinen lähtö tuulilasikameran kuvaamana. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

2. startti

Toisessa lähdössä startti onnistui paremmin, kun auto oli jo valmiiksi käynnissä. :D Muuten ajaminen taisi mennä hieman yliyrittämiseksi, mikä kostautui turhina jarrutuksina vauhdin kivuttua liian suureksi. Ajoin tällä kierroksella lisäksi kahta törppöä päin, joista eka oli vieläpä sama kuin viimeksi. Epäilen että kyseisellä törpöllä oli jalat allaan, kun se väkisin oli taas kulkureitilläni. Tällä kertaa osuma oli enää oikeaan etunurkkaan, mutta samapa tuo, pari miinuspistettä joka tapauksessa ropisi.

Neljän lisäsekunnin seurauksena kakkoslähdön aika 2:05,32 (2:01,38 + 0:04) oli huonompi kuin ykkösen.

Toinen lähtö tuulilasikameran kuvaamana. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kilpailun jälkeen

Autoslalomissa paremman lähdön aika huomioidaan. Kun kaikki muut paransivat toisella lähdöllä tuloksiaan, tipuin koko kilpailun tuloksissa toiseksi viimeiselle sijalle. Tämä oli hyvin menneen ekan kierroksen jälkeen lievä pettymys, vaikka olevinaan en lähtenyt kisaan kuin kokeilemaan autoa. Mutta jostain se kilpailuvietti taas löytyi. Pettynyt tulokseen ei silti pidä olla, sillä en ollut viimeinen, vaikka ennakkoon pidin sitä todennäköisenä sijoituksena. Kisan paras aika oli 1:40,61.

Kisan jälkeen oli aika tarkastaa tuhot. Kolme osumaa oli jättänyt Leonin puskuriin väriä siinä määrin, että näytti kuin joku olisi leikkinyt huulipunalla... Ja minulla kun oli tavoitteena nolla osumaa, ettei autoon vain jäisi jälkiä! Mutta virheitä nyt vain tuli enkä lähtenyt radalle ajamaan varman päälle. Hankalaa yhdistää autourheilu ja tarkka suhtautuminen auton pintoihin.

Porukka lohdutti mua, että auton puskuriin tarttunut puna lähtee autosta savella. Kynnellä raaputtamallakin se vähän irtosi. En jaksanut säätää asian kanssa, vaan suuntasin Glosspointille kysymään, että mitäs tehdään. En ollut uskoa silmiäni, kun Leo vähän pyyhkäisi puskuria tinnerillä kostutetulla rätillä ja jäljet olivat tiessään. Leonin CQuartz Finest pinnoite on niin kova, että väri oli vain siinä päällä eikä kovempia keinoja tarvittu. Tinneri toki on tiukkaa tavaraa, mutta CQuartz kestää senkin.

Onko se huulipunaa? 

Vaikka matka ei ollut pitkä, ehtivät Leonin eturenkaat silti jo hieman kulua.

Yhteenveto

Autoslalom-kilpailuun oli hauska osallistua ja saatanpa lähteä toistekin. Eniten jäi harmittamaan se, miten vähän kilpailussa ajetaan. Olisi ollut niin kivaa testata rataa uudestaan ja uudestaan! Ennen seuraavaa osallistumista minun on keskusteltava itseni kanssa siitä, onko auto käyttöesine vai koriste. Joko täytyy ottaa vähän rennommin tai jättää tämä laji tähän - tai olla yksinkertaisesti osumatta törppöihin. :D

Tietoa blogista

POLOinen on liikenne- ja autoblogi, jonka perustin kesällä 2008. Aiemmin autot eivät kiinnostaneet yhtään, mutta hankittuani auton olosuhteiden pakosta innostuinkin autoilusta oikein kunnolla. Liikenne on minulle peliä, jossa pyrin menestymään aina vain paremmin!

Kirjoittelen blogiin kaikenlaisista autoiluun liittyvistä asioista moottoripyöräilyä unohtamatta. Erityisesti sydäntäni lähellä ovat Volkswagen, liikenneturvallisuus ja taloudellinen ajaminen.

Ota yhteyttä: poloinenblogi(a)gmail.com

Arkistot
2020 (5)
helmikuu (3)
Kuusi vuotta ecorunia - tänä vuonna en aja taloudellisesti
Autolla Espanjassa - Jennin kootut seikkailut
Autolla Espanjassa - nopeusrajoitukset, liikenneympyrät ja havaintoja liikennekulttuurista
tammikuu (2)
Autolla Espanjassa - auton vuokraaminen
Autolla eurooppaan - mistä löytää maakohtaiset liikennesäännöt ja muut tiedot?
2019 (17)
joulukuu (1)
Poloisen vuosi 2019 - Leonidas lepäsi kun Jenni ajeli sähköautoilla
marraskuu (1)
Mikä sähköauto on taloudellisin? Espoo EV Challenge 12.10.2019
lokakuu (2)
Kylmää kyytiä sähköautoilla - Vesijärven Auto EcoRun 5.10.2019
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Molemmat!
syyskuu (1)
Paljon muutakin kuin sähköauto! Koeajossa hiljainen jättiläinen Audi e-tron 55 quattro
elokuu (1)
Miten pieni kulutus sähköauto Audi e-tron:illa on mahdollista saavuttaa? Suurajot EcoRun 11.8.2019
heinäkuu (1)
Secto Road Trip - sähköautoilla halki euroopan + mitä lataus maksaa?
kesäkuu (1)
Autoliiton AL 100 juhlaliittopäivät
toukokuu (2)
Kilpailijana Gladiaattoreissa - valmistautuminen, hakeminen ja kilpaileminen
Sähköautojen pienin kulutus! AL-Helsinki Ecorun 27.4.2019
huhtikuu (2)
Taloudellisuusajoa sähköautolla - Kuopion Autokauppa EcoRun 6.4.2019
Sähköauto ilman kotilatausmahdollisuutta ja 10 muuta tarinaa sähköauton lataamisesta
maaliskuu (2)
Testissä kuljettajan pikku apuri: automaattiset kaukovalot
Kun jarrupolkimesta tuli turha - koeajossa sähköauto Nissan Leaf
helmikuu (1)
Koeajossa aito ja alkuperäinen Volkswagen Polo Junior
tammikuu (2)
Koeajot Auto 2018 -messuilla - mitä erikoisempi, sen parempi
Auto 2018 messujen 5 kiinnostavinta juttua
2018 (20)
joulukuu (1)
Skoda Scala - ensifiilikset uutuudesta!
marraskuu (1)
Vain 3,6 millilitran päässä voitosta - Toyota EcoRun 6.10.2018
lokakuu (1)
Kolmas kerta toden sanoo? - Skoda Economy Run 2018
syyskuu (2)
Banaaninkuorilla baanalle! (bio)kaasuautojen päästöt, verotus ja tankkaus
Kaasuautolla taloudellisuusajokilpailussa - Suurajot EcoRun 12.8.2018
elokuu (1)
Tampere - jännittävimmät, hienoimmat ja vaarallisimmat liikennekohteet
heinäkuu (2)
Auton vuokraaminen ulkomailla - ensikertalaisen kokemuksia
Leonin ensimmäinen katsastus ja päivä filmitähtenä
kesäkuu (1)
Leonin 3-vuotishuolto - katolle pissiminen vaihtui karkkikaupan tuoksuun
toukokuu (3)
Seat Leon - murtumat takavalojen umpioissa
Seat Leon - DSG-vaihteiston kytkimen vaihto
Kaaharizombie pihtaamassa - Neste Pusula EcoRun 15.4.2018
huhtikuu (3)
Leonin pienin kulutus ikinä! AL Helsinki EcoRun 14.4.2018
Kulutustestailuja ennen kauden ensimmäisiä Ecorun taloudellisuusajokilpailuja
AL-Sport päivät Hyvinkään Sveitsissä
maaliskuu (1)
Kauden 2018 ecorun taloudellisuusajokilpailut - millä autolla ja kenen kanssa?
helmikuu (2)
Koeajossa upea coupé Lexus RC 300h
Pitääkö vilkkua käyttää aina risteyksessä kääntyessä?
tammikuu (2)
POLOinen 10 vuotta!
Auton lattian, takaluukun ja konepellin vaimennus
2017 (30)
joulukuu (3)
Kiire ja liikenne - testatusti huono yhdistelmä!
Leonidaksen kuusenhakureissu
Polkupyörän valot - miten niitä käytetään oikein?
marraskuu (2)
Startti - oppikirja opetuslupaopetukseen
Autoliiton opetuslupainfo - kaikki mitä halusit tietää ajokortin hankkimisesta opetusluvalla
lokakuu (3)
Toyota Ecorun - uudenlainen taloudellisuusajokilpailu
Lotus Elise ja täydellisen rypsipellon metsästys
Pihistelyä ja mahtavia maisemia - Skoda Economy Run 2017
syyskuu (1)
HJC R-PHA 70 - ei enää ikinä aurinkolaseja moottoripyöräillessä!
elokuu (3)
Vuoroin vieraissa - tsekkiläiset taloudellisuusajajat tuhansien järvien maan ecorunissa
Liikaa hifistelyä, liian vähän pihistelyä - Suurajot NEZ EcoRun 13.8.2017
Pikaisessa koeajossa Volkswagen Arteon ja ennakoiva adaptiivinen vakionopeussäädin
heinäkuu (3)
Tampereen liikennejärjestelyt yllättivät turistin
Skootteri ei ole lälläripyörä, ainakaan kaupungissa
Illalla olin voittaja, aamulla enää toinen - AKU EcoRun 9.7.2017
kesäkuu (3)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 2.)
Motoristi Survival Tour - mahtava moottoripyöräkoulutus! (osa 1.)
Auto jäi pikapesun ulkopuolelle - asiakaspalvelu keräsi pisteet kotiin + Voita ilmainen autopesu!
toukokuu (3)
Leonin 30 tkm huolto - öljynvaihto, vajavainen akku ja rasittavat natinat
Takatalvi yllätti - 270 km kesärenkailla loskakelissä
POLOinen PINGailemassa eli autobloggaaja sisällöntuottajafestareilla
huhtikuu (2)
Auton kuntotarkastus
Autourheilijat Pohojanmaalla
maaliskuu (3)
Pysähdyin moottoritiellä ja muita viikonlopun autoilukuulumisia
Kiveniskemän korjaus Leonin tuulilasista
Kauhea naarmu auton maalipinnassa!
helmikuu (2)
Koeajossa Lexus IS 300h - se parempi Toyota?
Audi Quattro Tour 2017 - miten Audit selvisivät laskettelurinteestä?
tammikuu (2)
Minkä näistä koeajaisin? Uusi Seat Leon, Toyota C-HR vai Lexus IS 300h?
Autojen sijaintitiedot vuotivat nettiin jo nyt
2016 (30)
joulukuu (1)
Auto 2016 -messujen hauskin koeajo: pikkuruinen sähköauto Renault Twizy
marraskuu (3)
Auto 2016 - lisää koeajoja, vuoristorata ja Opel OnStar
Auto 2016 -messut - autojen Mega Pop-Up myymälä ja paljon muuta
Muuttaako urheiluauto käyttäytymistä? Testissä Lotus Evora 400
lokakuu (4)
Onko yksisuuntainen Puistokatu oikeasti turvallinen pyöräilijöille?
Rengashotelli ja puuttuvat pultit
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 2/2)
Skoda Economy Run 2016 - taloudellisen ajon kilpailu Tsekissä (osa 1/2)
syyskuu (1)
Ford Driving Skills for Life
elokuu (3)
Koeajossa huikea urheiluauto Lotus Evora 400
Seat Leon äänieristys
Seat Leon resonoi ja natisee
heinäkuu (1)
Harjoittelu kannattaa! 1000 Lakes EcoRun 2.7.2016
kesäkuu (2)
Taloudellisen ajon vinkit hiekkatiellä ajamiseen
Leonin ensimmäinen öljynvaihto ja säästövinkki
toukokuu (4)
Kirottu kilpailu? Neste Myllylampi Ecorun 21.5.2016
Koeajossa faceliftin saanut superpihi Toyota Auris Hybrid
Yksi vai 50 hevosvoimaa?
Että sellainen moottoripyöräilykauden aloitus!
huhtikuu (3)
Rekisterikilpibongaus
Milloin U-käännös on kielletty?
Leonin takuukorjauksia
maaliskuu (2)
Ecorun ja autoslalom kilpaileminen
Onnistuuko taloudellinen ajaminen talvella? Savon Pihistys Kuopion Autokauppa Ecorun 27.2.2016
helmikuu (3)
Kokemuksia Leonin kitkarenkaista
Teslan lataaminen
Koeajossa vertaisvuokrattu unelma-auto Tesla Model S P85D
tammikuu (3)
Pysäköinti Jyväskylän satamassa
Auton lainaaminen naapurille - uhka vai mahdollisuus?
Nissan Juke Nismo RS - terrierimäinen möhköfantti koeajossa
2015 (40)
joulukuu (2)
Hauskaa joulua!
Autoslalom kilpailu Leonilla
marraskuu (3)
Around View Monitor ja muita lisäapuja kuljettajalle a'la Nissan
Päästöskandaaliauton(?) kulutusennätys
Koeajossa superhauska Mazda MX-5
lokakuu (4)
Volkswagenin vieraana Jyväskylän MM-rallissa
Nastarenkaat vai kitkarenkaat? Talvirenkaiden valinta Leoniin
Volkswagen Demo Tour 2015
Leonilla yli 1000 km yhdellä tankillisella!
syyskuu (4)
Jyväskylän Autotarvikkeen naistenilta
Ratti.fi - ajokortin opetuslupien välityspalvelu
Hipoen ohi ja kolmion takaa känny korvalla - suomalainen liikenne takapenkkiläisen silmin
Tehotytöt vauhdissa: Vesijärven Auto Ecorun
elokuu (3)
Yritys päihittää vakionopeussäädin ja hieman Ecorun-pohdintaa
Onnellista autoslalomia
Moottoripyörän talvisäilytys sekä huolto- ja myyntipohdintaa
heinäkuu (2)
Kurkku Kalajoella
Leonin CQuartz Finest -pintakäsittely
kesäkuu (2)
1000 Lakes EcoRun - taloudellisen ajon soratieralli?
Poloinen pysyy Poloisena, mutta Leon on nyt Leonidas
toukokuu (6)
Polon viimeiset pihistelyt: LänsiAuto Ecorun 18.4.2015
Leonin renkaiden vaihto uusiin ja pyörien suuntaus
Uudet vanteet ja renkaat Leoniin
Kilometrien kerryttämistä ja autovouhottajien tapaamista
Leonin luovutus
Leonin luovutushuolto
huhtikuu (4)
Leonin maahantulotarkastus
Moottorijarrutus vai vapaalla rullaaminen?
Onnellisten ajokoulu vm. 2015
Lisensoitu autourheilija!
maaliskuu (5)
Kitkarenkaat liukkaan kelin radalla
Koeajossa Toyota Auris Hybrid - ekotietoisen taviksen valinta
Automerkkien kevään kovimmat #some #kampanjat
Autourheilu todella kiinnostaa naisia!
Autoja, moottoriurheilua ja naisia
helmikuu (4)
Oho, tilattiin auto
Volkswagen Winter Drivingschool
Seat Leon jälleen testissä - onko Polo saamassa seuraajan?
Poloisen ensikosketus kitkarenkaisiin
tammikuu (1)
Mitä kaikkea POLOiselle tapahtui vuonna 2014?
2014 (41)
joulukuu (3)
Joulukuun lopun löpinät
Nissan Pulsar - ei mikään tähdenjäänne
Leidi liikenteessä
marraskuu (3)
Karvalakki-Leon vuokralla
Glosspoint - palvelua vailla vertaa
Testissä Ford Ranger Wildtrak -pick-up
lokakuu (3)
Renkaiden vaihto hintavertailu
Törttöilijöitä liikenteessä - blogaus vanhan ajan malliin
Auton vanteet netistä
syyskuu (4)
Rullahiihto liikenteessä
Sumussa ajaminen ja sumuvalojen käyttö
Polon toinen taloudellisen ajon kilpailu: maantiekulutuksen haamuraja rikki kirkkaasti!
EcoRun taloudellisuusajokilpailu Pololla
elokuu (2)
Kohta pihistellään taas!
Uudet keskikupit vanteisiin ja virallinen pysäköintipaikka
heinäkuu (3)
Moottoripyörän parantelua
Jyväskylä - Kuopio - Jyväskylä
Polon 3-vuotishuolto
kesäkuu (3)
Uusi Mazda3 - taviksesta katseenvangitsijaksi
Polon ensimmäinen katsastus
Testissä kuljettajan pikku-apurit: mukautuva vakionopeussäädin ja kaistanpitoavustin
toukokuu (2)
Ihana uusi Polo <3
Taloudellisen ajon kilpailu Ecorun
huhtikuu (3)
Kevään renkaanvaihtokuviot ja DSG:n öljynvaihto
Keski-Suomen Moottoripyöränäyttely vm. 2014
Ensiesittelyssä uusi Volkswagen Polo
maaliskuu (5)
Ja sitten kuolo korjasi Polon akun
Polkupyörien huoltoa
Seuraa Poloista!
Poloinen goes off-road
Volkswagen hyötyautojen talviajokoulu kevätkelissä
helmikuu (4)
Tänä talvena liukasta on vain radalla
Onnellisten ajokoulun opit käytännön kokeessa
Kohti onnellisempaa ajokulttuuria
Onnellista liukastelua
tammikuu (6)
Pohdiskellen Pohjanmaalle
Lyhyitä ajoja + kireät pakkaset = tyhjä akku
Onnellisten ihmisten ajokoulun startti ja läheltä piti
Koeajossa Seat Leon FR
Parhautta!
Hakkapedia-blogaajaksi
2013 (31)
joulukuu (2)
Tonttu-Polo
Taloudellinen ajotapa - kokemuksia Drivecon käytöstä
marraskuu (4)
Demo Tour 2013 ja kestohymy
Uudet nastarenkaat polkupyörään
Toyota Auris Hybrid
Kesäinen koeajorupeama
lokakuu (3)
Taloudellisen ajon harjoittelua Toyotan tapaan
Renkaiden vaihto Poloisen tapaan
Ongelmalliset vaihteet
syyskuu (5)
Uusi leiska!!
Jyväskylä - Toivakka - Kangasniemi - Hankasalmi - Lievestuore - Jyväskylä
Vähän erilainen ratapäivä
Puhdas auto - pahempi mieli?
Uusi polkupyöräni - Nishiki Hybrid Comp SLD
elokuu (2)
Harjaton pesu
Ja korvat lepää!
heinäkuu (2)
Nissan Juke Nismo
Polon kaksivuotishuolto
kesäkuu (2)
MP-kauden avaus
Polkupyörän renkaanvaihtopulmia
toukokuu (2)
Facebookista voi oikeasti voittaa jotain!
Kops!
huhtikuu (2)
Kuinka tyhjentää lompakko moottoripyöränäyttelyssä
Talven suruja
maaliskuu (3)
Uusi Golf ja Polo GT
Vihreä unelma
Rata 2013
helmikuu (2)
Nastarenkaat kaksipyöräiseenkiin - lopulta
Uuden vuoden kilpailun voittaja on...
tammikuu (2)
Yhteenveto ajokaudesta 2012
Uuden vuoden kilpailu
2012 (30)
joulukuu (2)
Herkkua on siinä monenlaista.
Ylimääräinen öljynvaihto ja takuukorjauksia
marraskuu (2)
Ei niin yllättävät ensilumet
Uusi Golf ja Robo-up!
lokakuu (2)
Moottoripyörä talvisäilöön
Lisää näkyvyyttä
syyskuu (2)
Se oli hyvä vanne
Uusi Audi A3
elokuu (4)
Kaahaavat motoristit vs. ohiteltava motoristi
Eerik pesussa
Yhden pysäköintiruudun ongelma
Polo 1 v!
heinäkuu (2)
Polo ja rätisevä Media-In
Auton kulutuksen seuranta
kesäkuu (3)
Jennin ja Eerikin ensimmäiset seikkailut
Varusteostoksilla
Moottoripyörän hankinta
toukokuu (4)
Sateiset pikakuulumiset
Sumuvalopelle ilman sumuvaloja
Vielä niistä jäljistä ovenkahvassa...
Kevätpesu - ja mitä kuran alta löytyikään
huhtikuu (1)
Päivävalot ja pimeiden perien ongelma
maaliskuu (4)
Ei Golfkärryä meille
Up!
RSS ja muuta yleistä
Näin poliisin, mokasinkohan?
helmikuu (3)
Liukastelua Lievestuoreella
Polo 6R 1.2 TSI DSG Highline
Poloa ulkoiluttamassa
tammikuu (1)
Analyysi pienestä punaisesta paholaisesta
2011 (37)
joulukuu (3)
Hauskaa joulua!
Paras häälahja ikinä!
Polon suojauskäsittely
marraskuu (2)
Polo Simoissa
Kuulumisia autonhuoltokurssilta
lokakuu (4)
Jyväskylä - Ylivieska - Jyväskylä
Tunnustus
Volkswagen Demo Tour 2011
Inssi läpi ... vaivoin
syyskuu (6)
Moottoripyörän teoriakoe läpi!
Olenko hidas oppimaan vai muuten vain hidas?
Rohkeasti liikenteen sekaan
Onko tämä nyt niin hämmentävää?
Pelottava moottoripyörätunti
Eka ajotunti moottoripyörällä
elokuu (8)
Ensimmäinen ja viimeinen kerta (MP 1/2)
Autonhuoltokurssi tulee taas!
Lelun ohjaksissa ja museoesineen kyydissä
Motoristin henkivakuutukset: jarruttaminen ja kääntäminen (MP 5/6)
Lisää kirjaimia ajokorttiin (MP 3/4)
Oho, ostettiin auto
Polo Junior ja Polo Senior
Terveisiä Pololta
heinäkuu (2)
Bilteman kromiset pölykapselit, osa 2
Helsingin keskusta taas vähän tutummaksi
kesäkuu (1)
Katsastus vm. 2011
toukokuu (2)
Pyöräilyneuvontaa
Econen
huhtikuu (2)
Matelua pääsiäisen paluuliikenteessä
Oikealle kääntyvä väistää ... jos väistää
maaliskuu (2)
Vuosihuollon paikka
Ratapäivä 2011
helmikuu (2)
Uudet talvirenkaat
Nissan JUKE
tammikuu (3)
Polkupyörä vuorostaan huoltoon
Uusi leiska
Mitä sanoo Polo 95 E10 bensasta?
2010 (30)
joulukuu (1)
Turvallista uutta vuotta!
marraskuu (3)
Käsittämätöntä toistoa
Polo GTI ja jokasyksyinen Scirocco-koeajo
Epätaloudellista taloudellista ajoa
lokakuu (4)
Saija ratissa
No nyt se sitten levisi
"Eivät renkaat kesää tee"
Simuloitu rengasrikko
syyskuu (6)
"Jarrut - vauhdin surma"
Voidellaan ettei leikkaa kiinni
Kuinka moottori toimii?
Auton perusrakenne tutuksi
Audi A1
Autonhuoltokurssi
elokuu (1)
Kaikkien aikojen ilotulitus ja kaikkien aikojen ruuhka
heinäkuu (1)
Pysäköinti Ainolanrannassa
kesäkuu (1)
Myöhäinen katsastus
toukokuu (2)
Outo ohituskaista
Kilpisenkatu - pyöräilijän inhokki
huhtikuu (1)
Kesärenkaiden vaihtoaika x 2
maaliskuu (2)
Pikavisiitti Helsinkiin
Hämärä ABS-ongelma
helmikuu (5)
Ratapäivä
Hieno Audi ja nuiva Audimies
Enää viikko!
Polo palasi elävien kirjoihin
Koskaan ei ole Polo jättänyt tielle ...
tammikuu (3)
Käsijarrun tärkeydestä
Ei tullut BC:tä, tuli pelkkä B
Paras synttärikortti
2009 (36)
joulukuu (1)
Pimeällä ajamisen kurssi - perinteisesti vai simulaattorilla?
marraskuu (1)
Ajelemassa
lokakuu (4)
Vahaa pintaan ja talvirenkaat alle
Jos edes joku ottaisi opikseen...
"Kiesi-kohu ei kolhinut Audi-kauppaa"
Sciroccoooo <3
syyskuu (2)
Uutta Poloa ihailemassa
Kootut seikkailut Helsingissä
elokuu (2)
Kutsu
Ylinopeusvalvonta: kootut selitykset
heinäkuu (1)
Jyväskylä-Lahti-Jyväskylä
kesäkuu (4)
Läheltä piti juhannuksena
POLOinen 1 v.
Peruuttelua
Polo kesäkuntoon
toukokuu (3)
Taas ratin takana!
Kyytiläisenä
Kun jarrua ei voikaan painaa
huhtikuu (3)
Taas Tampereella
Talvi väistyy
Pablo Picassoa testaamassa
maaliskuu (6)
Huolto ja katsastus - uusi yritys
Katsastus
Vuosihuolto
Vaajakosken liikenneympyrässä ajaminen
Pesua kaivattaisiin
Ilmaista liukastelua
helmikuu (5)
Volkswagen Polo vm. 2008 vs. 2004
Automaattia testaamassa
Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä
Kunnossa!
Palautetaan korjaamolle
tammikuu (4)
Oma Polo kullan kallis
Yksi Polo korjaamolle, toinen Polo vuokralle
Kolareita kerrakseen
Polo kolarissa
2008 (24)
joulukuu (1)
Valoton risteys sekoittaa päät ja aiheuttaa vaaratilanteita
marraskuu (3)
Pysäköintipaikasta sakkopaikaksi
Talvea odotellessa
Pientä koristelua
lokakuu (4)
Uudet autot tuoksuvat hyvälle
Ei ole pakko mennä jos ei mahdu
Kirkkaita kilometrejä!
Paluu liukkaalle
syyskuu (5)
Unelma-autoni
Autoton päivä
Inssimuistoja
Jopas oli ohitus
Jyväskylä-Hämeenlinna-Jyväskylä
elokuu (6)
Kuukauden viimeinen päivä
Ollaanpa sitä nyt niin kiireisiä
Törttöilijöitä liikenteessä
Jenni testaa
Kesäkumit vaihtoon
Hetken loisto
heinäkuu (2)
Liukastelua 2-vaiheessa
Arvioiva ajo
kesäkuu (3)
Uudet matot
Tyhmiä ohituksia rauhallisessa juhannusliikenteessä
Taustaa

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!