• Etusivu >
  • Tien sivusta >
  • Peugeotin Fractal-konsepti kulkee sähköllä ja tulostuu osittain 3D-printterillä
ARTIKKELI (5.9.2015)

Peugeotin Fractal-konsepti kulkee sähköllä ja tulostuu osittain 3D-printterillä

Jaa sivu

Avainsanat: peugeotfractalkonseptiautot

Teksti: Topi Ranta

Jos Volvo XC90:n äänimaailma on jokseenkin huippuunsa viritetty, menee Peugeot Fractal-konseptissaan vielä pidemmälle. Fractalissa äänimaailma on nimittäin osa autoa ja sen i-Cockpit –ohjaamoa. 9.1 –kaiutinjärjestelmää on autossa jatkettu jokaisen istuimen selkänojaan upotetuin bassokaiuttimin.

Täyssähköinen Fractal on kaupunkiin suunniteltu pikkuauto, joka kuvien perusteella on ranskalaisen rohkeasti suunniteltu hyvin modernin näköiseksi. Tehoja luvataan varsin mukavat 204 hevosvoimaa ja kantamaa 450 kilometriä, mikä on noin 50 kilometriä alle Teslan nykyisen ja Mersun suunnitellun sähköauton kantomatkan. Fractalissa on myös maavaransäätö, jotta moottoritiellä ajaessa autoa voi madaltaa lähemmäs tienpintaa vähentäen näin ilmanvastustusta ja kulutusta.

Suunnittelu menee auton sisällä vielä hieman hullummaksi. Auton sisustan pinnoista 80% on 3D-tulostettua tavaraa. Mittaristo on kolmiulotteisuuden tunnetta luova hologrammimittaristo, jonka pitäisi taipua valmistajan mukaan kuljettakohtaisesti erilaisiin vaatimuksiin.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!