ARTIKKELI (13.2.2016)

Näin lukijat kertovat Toyota Corollasta

Jaa sivu

Avainsanat: ensiautotoyotacorolla

Kuva: James Bleeker

Lukijat lähettivät tarinoitaan ensimmäisesta Corollastaan. Näin he kertoivat:

"Toyota 'Teini' Corolla -73. Sain kortin -87. Söi öljyä lähes yhtä paljon kuin bensaa. Hienoa oli silti."

"Ensimmäinen tieliikenneauto oli vuoden -88 sedan-Corolla 1.3 12v, kaasaripeli. Kaikilla piti olla siihen aikaan Corolla. Ihan pappavarusteet jne. Sitä hupia ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun yksi kiertokangista tuli lohkosta läpi sekä kytkinlevystä oli jäljellä pelkkä booriosa. Auto oli yhden illan lainassa, ja tuommosena hain kylänraitilta kotiin. Opiskelijan budjetilla sen Corollan taival oli siinä."

"Ensiautoni oli vuoden -91 Toyota Corolla Liftback 1.6 sxi. Ostin auton vuotta ennen ajokorttia, joten kerkesin korjata ruosteviat ja tietenkin asentaa kunnon poppivehkeet. Seuraavaksi sattui kohdalle purku-gti, josta tuli sisusta, spoilerit, ja ovet sähkölaseineen. Tämän jälkeen auto oli siis puoliksi harmaa ja puoliksi valkoinen, jolloin päätettiin maalata loppuautokin valkoiseksi. Loppupeleissä auto meni myyntiin ainoan vikansa, etuvetoisuuden, takia."

"Ensimmäinen autoni oli vuosimallin 1969 Toyota Corolla 1100. Kermanvalkoinen. Takavetoinen tietenkin. Isä haki auton Kokkolasta veljeni kanssa kun itse olin armeijassa. Vuosi oli 1973, ja autolla oli ajettuna noin 60 tkm. Hyvä ja kestävä auto. Talvella sillä ei vaan meinannut päästä eteenpäin. Oli niin kevytperäinen. Oppipa ajamaan takavetoista autoa."

"Juu, -71 Corollahan se oli. Todella kevytperäinen ja kulki siksi aika kivasti ’kahva edellä’. Talvella ei ollut koskaan nastarenkaita ja kotipihalle taas piti kääntyä kapealta kujalta 90 astetta, mäessä. Monta kertaa pihalta pois ajaessa piti peruuttaa tielle, ja kun kokonaan ei mahtunut kääntymään, piti vaan laittaa ykkönen päälle ja tyhjäkäynnille jauhamaan tyhjää. Sitten vaan työntämään perästä auto tien suuntaiseksi. Eihän se mihinkään karannut jäisellä tiellä..."

"Corolla vuosimallia -92. Luotettava kuin mikä. Oli kovassa käytössä, eikä koskaan temppuillut oikeastaan mitenkään. Sen jälkeen hairahduin euromerkkiin, ja se oli kallista leikkiä. Nykyään ajan taas Toyotalla, ja hyvin tuntuu kestävän uudetkin Toyotat. Kaiholla kuitenkin muistelen ensimmäistä Corollaa, harmi kun menin luopumaan."

"Neljä kappaletta vuosien 80-82 Toyota dx-Corollaa, ja kolme e90-Corollaa. Tälläkin hetkellä e100 94 & 97 -vuosimallien Corollat pihassa. Kyllä se on ainut oikea merkki."

"Ensiautomme oli Toyota Corolla -69. Olihan hurjaa päästä omalla ajoneuvolla kylille, kun iskä kuoli neljä vuotta aikaisemmin ja hänellä oli perheen ainoa ajokortti, sekin kyllä vain traktorille. Ei tarvinnut istua nostovarsien päälle asetetulla lavalla kylmissään. Matkaa kylille 8 km. Äiskä oli vierellä ihan innoissaan, kun ei tarvinnut enää muita vaivata."

"Ensimmäinen autoni oli Toyota corolla DX vm 1987. Paras auto, joka on ikinä ollut."

"Ensimmäinen autoni oli isäni minulle ostama Toyota Corolla dx 1,3, vuosimallia 1981. Aivan mieletön auto, motti kesti vaikka mitä, vaikka öljyä paloi. Varaosat olivat lähes ilmaisia, ja peltiä uusittiin korroosion takia. Siltikin aivan loistava auto, lämmin ja käyttövarma. Muistan vieläkin Wunderbaumin tuoksun ja Alpinen kasettimankan."

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!