ARTIKKELI (19.5.2015)

Mercedes liittää Apple Watchin autoihinsa syksyllä

Jaa sivu

Avainsanat: tiedoteteknologiamercedes-benzapplemobiili

Teksti: Topi Ranta
Kuva: Apple Inc.

Älykkään mobiiliteknologian integraatio autoiluun jatkuu. Perjantaina 15.5 Daimler tiedotti, että COMAND Online –ominaisuudella varustellut C- ja S-sarjalaiset on mahdollista liittää toimimaan omistajan Apple Watchin kanssa ensi syksystä alkaen.

Apple Watchin ja sopivan auton kombinaatiolla kuljettaja voi esimerkiksi asettaa navigaation määränpään Apple Watchiin jo ennen autoon nousemista, jolloin navigaatio alkaa ja jatkuu myös auton ulkopuolella ohjeistaen kuljettajan parkkipaikalta perille saakka. Eksymisestä tulee siis yhä vaikeampaa nykymaailman alati kasvavilla parkkipaikoilla.

Mercedeksen MB Companion App –sovellus tallentaa navigaation määränpään pilvipalveluun, josta auto hakee tiedon käynnistettäessä, ja navigaatio-ohjeistus siirtyy auton järjestelmiin. Applikaatio toimii myös iPhonella. Lisäksi MB Companion App tarjoaa aikanaan käyttäjälleen mahdollisuuden tarkastella mobiililaitteesta ajettuja kilometrejä, polttoainemittaria tai vikakoodeja, jolloin niitä ei tarvitse lähteä kesken työpäivän parkkipaikalle tarkistelemaan.

Daimler ei säästele kehuja kertoessaan älyteknologiansa kehittämisestä. Applikaation ovelta ovelle –navigointi on kehitetty yhteistyössä Kalifornian Piilaaksossa sijaitsevan innovaatiokeskuksen kanssa ”yhteistyön, verkostoitumisen, innovaation ja luovuuden kulttuurissa”. Daimlerin mukaan Mercedes-Benzin tiimi on tehnyt ennätyksen Piilaakso-teknologian liittämisessä autoihin.

Mercedes-Benz on kolmas autonvalmistaja BMW:n ja Volkswagenin jälkeen, joka tuo tuotteisiinsa Apple Watch –integraation. Bemarilla ja Volkswagenilla kelloa on tosin käytetty enemmän sähkömallien, kuten E-Golfin tai BWM i3 ja i8:n, kanssa esimerkiksi akun varaustason ilmaisemiseen. Joka tapauksessa älypuhelimet ja –kellot alkavat olla yhä tärkeämpiä osia uusien autojen järjestelmissä.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!