ARTIKKELI (25.8.2015)

Mercedes-AMG innostaa veneentekijöitäkin

Jaa sivu

Avainsanat: gt smercedes-amgveneet

Teksti: Topi Ranta
Kuva: Cigarette Racing Team

Olemme hehkutelleet Mercedeksen, ja tarkemmin Mercedes-AMG:n, herkkuja sekä uutuuksia viime aikoina useamminkin, mutta minkäs teet. Stuttgartissa ymmärretään makeiden asioiden päälle, ja tällä kertaa näyttävää yhteystyötä on tehty jenkkien kanssa. Yhdysvaltalainen Cigarette Racing Team on tehnyt aiemmin muun muassa Mercedes-AMG:n inspiroimana täysin elektronisen veneen, mutta nyt valmistaja on tehnyt vesiversion AMG GT S:stä.

Varsinainen moottorihullua kiinnostava pommi jutussa on tietysti veneen moottorit, joissa ei ole paljoa säästelty. Laitteen kaksi moottoria tuottavat yhteensä yli 3 000 hevosvoimaa, mikä on noin kuusi kertaa enemmän kuin esikuva-auton V8 tuplaturbossa. Huippunopeudeksi on arvioitu yli 153 mailia tunnissa, mikä tarkoittaa vähintään 217 kilometriä tunnissa. Kyyti voi olla pienessä aallokossa melko kovaa.

Ulkonäöltään ja teemaltaan AMG:n huippumallia laineille jatkava vene on pituudeltaan 50 jalkaa. Meille, jotka emme veneitä tarkemmin tunne, tarkoittaa tuo mitta suomeksi reilua 15 metriä.

Urheilun ja kilpailun lisäksi pikaveneet ovat Yhdysvalloissa keränneet paljon mainetta salakuljetuksessa, sillä niitä käytettiin jo paikallisen kieltolain aikana viinan salakuljettamiseksi rannikkovartioston ohi maihin. Nykyään matalat ja nopeat veneet ovat edelleen salakuljettajien suosiossa vaikean havaittavuuden ja nopean pakomahdollisuutensa vuoksi.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!