ARTIKKELI (20.8.2015)

Mercedes-AMG C63 Coupé tähdittää Frankfurtin automessuja

Jaa sivu

Teksti: Topi Ranta
Kuvat:
Daimler AG

Frankfurtin automessuilla debytoiva Mercedes-AMG C63 Coupé on auto, jonka kehtaa jättää golfklubin parkkipaikalle. Nelipaikkainen coupémalli on Mercedeksen omien sanojen mukaan urheilullisin C-sarjalainen, eikä sitä tarvinne epäillä.

4,0-litraisesta V8-moottorista on liiskattu tehoa 476 tai 510 hevosvoimaa mallista riippuen, kuten AMG GT S-mallissakin. Moottorit ovat odotetusti hyvin läheistä sukua toisilleen. Vääntöä S-mallissa on 700 newtonmetriä painoa noin 1 800 kilogrammaa.

Myös kiihdytysaika nollasta sataan on puristettu alle neljän sekunnin. Nopeus on rajoitettu elektronisesti 250 kilometriin tunnissa, joskin rajoitus on AMG Driver’s Package –lisäpaketilla nostettavissa 290 kilometriin tunnissa. Rahalla saa ja Driver's Packagella pääsee.

Sisältä C63 jatkaa AMG-Mersuista tuttua laadukasta tyyliään. Käsintehtyä nahkasisustaa tähdittävät lukuisat AMG-yksityiskohdat.

Ulkonäkö mallissa on korostetun maskuliininen, ja poikkeaa lukuisilta yksityiskohdiltaan tavallisesta C-sarjalaisesta. Keulaa ja jopa lokasuojia on hienosäädetty sporttisemmaksi. Korostetusta keulasta huolimatta kokonaisuus on tasapainoinen ja kaunis.

 Katso myös AMG GT S -fiilistelymme heinäkuulta:

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!