• Etusivu >
  • Tien sivusta >
  • Mazda ja Kia lupailevat uusia crossover-malleja, Kialta myös urheilu-uutuus 2020
ARTIKKELI (7.8.2015)

Mazda ja Kia lupailevat uusia crossover-malleja, Kialta myös urheilu-uutuus 2020

Jaa sivu

Avainsanat: uutuusCrossoverkiamazdaurheiluauto

Teksti: Topi Ranta

Kian Provo-konseptiauto

Crossover-markkinoilla nähdään lähiaikoina taas uutuuksia. Nissan Juke ja Qashai keräävät yhä enemmän haastajia.

Edullisista autoistaan tunnettu korealainen Kia esitteli vuonna 2013 ensimmäisen kerran omaa crossover-konseptia. Tuolloin Provo-nimellä kulkenut konsepti on tuottanut ilmeisesti tulosta, sillä uusi malli on odotettavissa parin vuoden sisään.

Kia lupaa nyt myös täysin uutta urheiluautoa vuodelle 2020. GT ja GT-Stinger –konseptimalleistaan innostunut valmistaja pyrkii nyt hyödyntämään saatuja kokemuksia, ja pakkaa osaamisen uuteen pakettiin.

Merkille tyypillisesti mallista on odotettavissa luokassaan edullista. Koreassa haetaan kunnianhimoisia tuotantolukuja ja liikevaihtoa, sillä malli suunnitellaan myytäväksi kaikilla markkinoilla.

Myös Mazda on crossover-segmentissä liikkeellä

Kian lisäksi japanilainen Mazda ilmoitti tänään, että se tuo uuden Koeru-crossoverin ensiesittelyyn Frankfurt Motor Show –messuille syyskuussa. Kuten Kian tapauksessa, myös Mazdalla yksityiskohdat ovat vielä kehujen sekä ylistyssanojen peitossa. Autosta on kuitenkin odotettavissa viisiovista ja siinä uskotaan olevan paikat seitsemälle henkilölle.

Kian ja Mazdan uutuudet tulevat markkinoille, joilla riittää vipinää. Myös Renault ja Honda ovat viime aikoina tuoneet uutuuksia segmenttiin, jossa Nissan on jo pitkään ollut vahvoilla Juke- ja Qashqai-malleillaan.

 

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!