ARTIKKELI (22.6.2015)

Maasturiluokassa taas uutuuksia - tällä kertaa asialla Renault

Jaa sivu

Avainsanat: uutuusRenaultKadjarCrossover

Teksti: Topi Ranta


Renault iskee markkoinoille crossover-uutuudella, jollaista valmistajan mallistossa ei ole vielä ollut

Geneven automessuilla ensiesittelynsä saanut Renault Kadjar täydentää Renaultin mallivalikoimaa vielä Capturia suurempiin autoihin. Kooltaan C-segmenttiin osuva Kadjar käyttää paljon yhteistä tekniikkaa Nissan Qashqain kanssa. Renaultin ja Nissanin valmistaja-allianssi on aiemmin ilmoittanut muun muassa yhteistyöstä kehittyvillä markkinoilla.

Kadjar tulee saataville ainakin 1,5- ja 1,6-litraisilla dieselmoottoreilla sekä 1,2-litraisella bensiinikoneella. Moottoreita kehutaan vähäkulutuksisiksi sekä sitä kautta myös matalapäästöisiksi. Kattava varustelista ei ole vielä julkistettu, mutta ainakin kaistavahti, peruutuskamera ja pysäköintiavustin autosta löytyvät varmasti.

Luonnollisesti crossoverina myös tilan käyttöön ja muokattavuuteen on suunnittelussa käytetty paljon huomiota. Penkit taittuvat ja kääntyvät useisiin eri vaihtoehtoihin, muun muassa apukuljettajan penkistä on tehtävissä pöytä tai tilaa pidemmille esineille. Takapenkkienkin ollessa paikoillaan tavaratilaa on 472 litraa.

Kadjar-uutuus on hyvin tärkeä askel valmistajalle, jolla on ollut tulevan Kadjarin kohdalla käytännössä vain tyhjää aiemmin. Kadjarilla Renault pyrkii syömään markkinoita kilpailevilta valmistajilta kuten Volkswagenilta ja Toyotalta, mutta luonnollisestikaan sisarauto Qashqain myyntiä Kadjarilla ei ole tarkoitus vähentää.

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!