ARTIKKELI (9.8.2015)

Lisää tehoa luksukseen

Jaa sivu

Avainsanat: uutuusaudis8s8 plus

Teksti: Topi Ranta

Viime viikolla automaailmaan on tipahdellut uutisia Audin S8:n päivityksestä. Audi S8 Plus lupailee tehoa 85 hevosvoimaa lisää tavalliseen S8:aan verrattuna. Audin luksuslaivan päivitys onkin ollut odotettavissa, sillä naapuritehdas BMW päivittelee oman 7-sarjansa syksyllä.

S8 Plussan kori on lähes kokonaan alumiinista tehty, ja korirakenteen paino onkin saatu tiputettua melko vaatimattomaan 231 kilogrammaan. Valmistajan mukaan kyseessä onkin luokan kevein kori, mikä ei lainkaan kuulosta mahdottomalta ajatukselta.

Jos painoa on tiputettu korin rakenteella, on tehoja moottorissa kuitenkin reilusti. Tuplaturbolla varustettu 4-litrainen V8 tuottaa 605 hevosvoimaa, millä auton saa nollasta sataan 3,8 sekunnissa. Auton huippunopeus on ”rajoitettu” 250 kilometriin tunnissa, mutta rajoituksen saa tarvittaessa ohitettua, jolloin parhaimmillaan S8 Plussalla pääsee ajelemaan kunnioitettavat 305 kilometriä tunnissa.

Kallista hupia

Vaikka S8 Plussan hinta ei ole vielä tiedossa, on melko varmaa, että halvaksi se ei tule. Oletettavasti kalliin hinnan lisäksi Suomessa valtio pitää huolen siitä, että kustannuksia tulee lisää. Oston yhteydessä maksettavan kertaveron lisäksi S8 Plussan 216-225 g/km –päästöarvoilla pekästään ajoneuvoveron perusosa maksaa omistajalle reilusti yli 300 euroa vuodessa. V8 pääsee kuitenkin varsin kunnioitettaviin kulutuslukemiin, sillä yhdistetty kulutus pyörii Audin mukaan noin 9,5 litrassa sataa kilometriä kohden. Ei paha moiselta tehomyllyltä.

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!