ARTIKKELI (1.11.2015)

Lexuksen uusi lippulaiva LF-FC kulkee vedyllä

Jaa sivu

Avainsanat: uutuusvetyautoilulexuslf-fc

Teksti: Topi Ranta
Kuva: Toyota Motor Corporation

Toyotan luksusmerkki esitteli uuden sukupolven LS-seuraajaa Tokiossa

Tokion automessuilla on odotetusti ollut vilskettä ja uutta nähtävää, ja etenkin japanilaisvalmistajat ovat pistäneet paljon uutuuksia näytille. Näistä yksi on Lexuksen uusi lippulaivakonsepti LF-FC, joka on siis tehtävässään nykyisen LS-mallin jatkaja.

LF-FC:n jälkimmäinen osa viittaa englannin kielen sanaan fuel cell, eli polttokenno. LF-FC:tä nimittäin vauhdittaa perässä oleva vetykennosto, josta siirtyy voimaa myös eturenkaille, joten malli on luonnollisesti nelivetoinen. Etuakselilla on oma moottorinsa, ja automatiikka huolehtii voimanvälityksen oikeasta suhteesta akselien välillä.

Se on iso

Kuten arvata saattaa, kokoa ei LF-FC:stä puutu. Lippulaivamalli todella on melkoinen laiva, sillä auto on jopa 5,3 metriä pitkä ja 2,0 metriä leveä. Paikkoja autossa on neljä, joten tilaa matkustajille riittää niin leveydessä kuin jalkatilassakin.

Kuljettajalle luvassa on muun muassa 7-Bemarista tuttua laitteiden eleohjausta sekä tähän yhdistettyä hologrammiohjausta. Ohjaamo on lähes kokonaan nahkaverhoiltu.

Panostuksia vetyautoiluun

Vetyautoilu näyttää kehittyvän sähköautoilun ohella varsin hyvää vauhtia. Toyota kehittelee yhteistyössä BMW:n kanssa universaaleja standardeja vetyinfrastruktuuriin, joka tarvitseekin huomattavia panostuksia, jotta vetyautoilu voi tulevaisuudessa kasvaa vaihtoehdoksi polttomoottori- tai sähköautoille. Myös toinen japanilainen valmistaja Honda julkisti uuden vetyautokonseptinsa Clarityn Tokiossa.

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!