• Etusivu >
  • Tien sivusta >
  • Länsimetro sössii jälleen - Autotie suosittelee autoa espoolaisille
ARTIKKELI (13.6.2016)

Länsimetro sössii jälleen - Autotie suosittelee autoa espoolaisille

Jaa sivu

Avainsanat: autokauppajoukkoliikenneespoolänsimetro


Ei Espooseen. Länsimetro on virallisesti siirretty "ihan just valmis" -listalle yhdessä Olkiluodon kolmosreaktorin sekä Berliinin uuden lentokentän kanssa.

Espoolaisia odottaa hyvin todennäköisesti liikennekaaos ensi elokuussa, kun bussiyhteyksiä karsitaan ja heikennetään metron vuoksi. Metron liikennöinnin aloituspäivä on kuitenkin mysteeri, joten katastrofiksi paisuva liikennemuutos kannattaa hylätä ajoissa ja suunnata autokaupoille.

Länsimetron aloituspäivä siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Metroa rakentavan Länsimetro Oy:n hallitus tiedotti asiasta perjantai-iltapäivänä sunnilleen silloin, kun ketään ei olisi voinut alkavan viikonlopun vuoksi juuri vähempää kiinnostaa.

Äkkiseltään uutinen voi tuntua positiiviselta, koska aloittaessaan metro heikentää ja hidastaa espoolaisten matka-aikoja, sillä metron yhteydessä suorat bussiyhteydet Helsinkiin lakkaavat. Mutta koska liikennöintisopimukset syksylle on sorvattu ja tehty, bussiyhteydet heikkenevät elokuussa, vaikka metro ei aloitakaan.

Autotien liikenteen palvelutasoa tutkinut asiantuntijaryhmä, tai ainakin melkein-asiantuntijaryhmä, on tullut maanantai-iltana siihen tulokseen, että se suosittelee espoolaisille autoon siirtymistä. Perusteensa työryhmä kiteytti seuraavaan kolmeen pointtiin:

Metro lisää matkustamisen hintaa. Projektijohtamisen kauhuesimerkki Länsimetro on tähän mennessä paitsi pettänyt kaikki aikataulunsa, myös syönyt rahaa kaksi kertaa enemmän kuin rakennuspäätöstä tehtäessä luvattiin. Kaksinkertaistumisessa on otettu huomioon rakennuskustannusten yleinen nousu. Metroliikennettä pyörittävä HSL-kuntayhtymä vastaa osasta infrastruktuurikustannuksia, jotka se joutuu nyt kierrättämään lippujen hintoihin.

Metro heikentää palvelua. Vaikka metro joskus avautuisikin, hidastaa ja huonontaa se ihmisten matkustamista, sillä suorat bussiyhteydet katoavat. Ihmiset, jotka eivät asu metroaseman vieressä, joutuvat matkustamaan bussilla metroasemalle, jossa he saavat käyttää minuuttitolkulla aikaa seikkaillessaan kauppakeskuksissa ja etsiessään tietä maan alle metroasemalle.

Moottoritielle tulee lisää tilaa. Koska suoria busseja ei enää metron aloittamisen jälkeen ajeta Helsinkiin, vapautuu Länsiväylältä lisää tilaa autoille. Tämä myönnettiin jo epäsuorasti metron ympäristövaikutuksia arvioidessa vuonna 2005 kun todettiin, että metron myötä autoliikenne lisääntyy.

Kannattaa siis olla ajoissa ja välttää elokuussa häämöttävä liikennekatastrofi. Olipa kyseessä sitten perheen ensimmäinen, toinen tai kolmas auto tai vaikkapa mopoauto nuorisolle, kannattaa se olla valmiina syksyä varten.

Katso Espoon vaihtoautot!

TOPI RANTA 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!