ARTIKKELI (2.9.2015)

Land Roverin uusi keksintö: läpinäkyvä perävaunu

Jaa sivu

Avainsanat: teknologiatekniikkaPerävaunu

Teksti ja kuva: Topi Ranta

Noni, pakki päälle, käännä oikeelle, noin, eiku sittenkin vasemmalle. Joo, nyt suoraan, eiku äh, ota eteen, aloitetaan alusta.

Peruutuskamera on tuttua tavaraa nykyautoissa, mutta Land Rover on esitellyt prototyyppitekniikkaa, jossa kameroita hyödynnetään peräkärryn kanssa liikkuessa.

Perävaunuja kuljettavat ovat tottuneet siihen, että taustapeiln näkyvyys saattaa olla olematon. Nyt Land Roverin esittelemän prototyyppitekniikan yksi näppärimmistä ominaisuuksista on kameroiden avulla taustapeiliin luotu kuva, jossa perävaunu on häivytetty läpikuultavaksi.

Tätä kuvaa varten auto käyttää sekä autossa itsessään olevia, mutta myös perävaunuun erikseen kiinnitettäviä kameroita. Ominaisuuden toimivuus on riippumaton perävaunun koosta tai muodosta, ja Land Rover osaa kytkeä ominaisuuden päälle, kun perävaunu kytketään kiinni.

Vaunun läpinäkyvyyden lisäksi tekniikka mahdollistaa tietysti myös peruutuskameran käytön perävaunun kanssa. Valmistaja on kuitenkin keskittynyt ulkokuvan lisäksi myös kuljetettavaan lastiin, sillä myös vaunun sisältä on saatavissa kuvaa ja tietoa.

Vaunun sisälle on nimittäin laitettavissa painematto sekä yksi kamera lisää. Painematto avustaa sekä turvallisessa lastaamisessa että lastin tarkkailussa matkan aikana. Tieto epätavallisista liikkeistä tavoittaa kuljettajan nopeasti. Erityisesti hevoset ja muut eläimet ovat saaneet suunnittelussa erityishuomion. Niiden tilaa ja hyvinvointia voi seurata myös muulloin kuin ajaessa kännykän kautta, ja prototyypin suunnittelussa on ollut eläintenhoidon ammattilaisia mukana.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!