ARTIKKELI (2.6.2015)

Lamborghinilta uusi katumaasturi

Jaa sivu

Avainsanat: tiedoteinformaatiosuperautoLamborghinikatumaasturisuv

Teksti: Topi RantaLamborghini tekee satojen miljoonien investoinnin uuden automallin tuotantoon.

Italialainen superautojen valmistaja Lamborghini tekee niin sanotusti porsche cayennet. Lamborghini  tekee melkoisen muutoksen mallistoonsa ja alkaa valmistaa katumaasturimallia, amerikkalaisemmin sanottuna SUV:tä. Ensimmäinen konseptiauto mallista nähtiin vuonna 2012 Pekingin autonäyttelyssä, mutta valmistuksen alkamisesta tiedotettiin perjantaina.

Uudella mallilla Lamborghini pyrkii suurille katumaasturimarkkinoille ja ennen kaikkea laajentamaan merkin tarjontaa nykyisille asiakkaille, joilla on usein Lamborghinin auton lisäksi muidenkin automerkkien malleja. Luksus-SUV:lla valmistaja tavoitteleekin tilannetta, jossa asiakkaat voisivat tulevaisuudessa pitäytyä yhä enemmän vain Lamborghineissa.

Lamborgihinin nykyisessä tuotannossa malli on kolmas Huracánin ja Aventadorin lisäksi ja se kootaan Italiassa Sant’Agata Bolognesen tehtaalla. Tuotanto vaatii satojen miljoonien investoinnit ja satoja uusia työntekijöitä. Tehdaspinta-alakin lähes tuplaantuu. Vaikka Lamborghini onkin saksalaisen Audin ja sitä kautta Volkswagen-konsernin omistuksessa, halutaan uuden katumaasturin valmistuksessa painottaa auton italialaisen valmistuksen arvoa.

Lamborghinin uuden katumaasturin odotetaan olevan markkinoilla vuonna 2018.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!