ARTIKKELI (19.6.2015)

Jaguar päivittää XJ:n nykyaikaan

Jaa sivu

Avainsanat: uutuusjaguarxj

Teksti: Topi Ranta
Kuva: Jaguar


Uuteen XJ:hin on tulossa kattava lista päivän tekniiikkaa

Jaguar tiedotti kuluvalla viikolla valmistajan lippulaivan XJ:n päivityksistä vuoden 2016 malliin. Vaatimattomilla 340-, 470- ja 550-hevosvoimaisilla V6- ja V8-moottorivaihtoehdoilla tuleva malli on odotetusti täynnä myös mitä mukavinta varustelua.

Auton varusteiden ja laitteiden käyttö on keskitetty keskikonsolin kapasitiiviseen kosketusnäyttöön. Näytöllä on kokoa kahdeksan tuumaa ja Jaguarin mukaan sen käyttö on hyvin samantapaista älypuhelinten kanssa. Luonnollisesti auton järjestelmään on kytkettävissä iPhone- sekä Android-laitteet ja takapenkin monitoreihin voi syöttää kuvaa ja ääntä myös HDMI:n kautta. Auto tarjoaa myös mahdollisuuden luoda langattoman verkon kahdeksalle päätelaitteelle 3G-yhteyden kautta.

Jaguarin InControl Remote –applikaation kautta auton voi vaikkapa käynnistää etänä ja auton sisälämpötilan voi säätää etukäteen itselle sopivaksi. Myös lukituksen voi avata tai laittaa päälle puhelimellaan ja mahdollistaapa applikaatio myös auton paikantamisen ja etsimisen.

Ajoa avustavien varusteiden puolelta löytyy muun muassa jo varsin yleinen ja tuttu parkkiavustaja. GPS-navigoinnin tietoja täydentää puolestaan auton etukameroiden kautta toimiva liikennemerkkien automaattinen tunnistus. Mukautuva vakionopeudensäädin toimii aina täyteen pysähdykseen saakka, joten ruuhkassa jonottaessaankaan ei tarvitse välttämättä vaivautua polkimia käyttämään. Myös liukkailta pinnoilta lähtemiseen tarkoitettu lähtöavustin All-Surface Progress Control ottaa kaasun ja jarrun käytön kokonaan auton hoitoon.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!