ARTIKKELI (18.6.2015)

Hondan uusi pikkumaasturi HR-V myy Jenkeissä ennätysnopeasti

Jaa sivu

Avainsanat: uutuuskatumaasturisuvHondaHR-V

Teksti: Topi Ranta
Kuva: Honda


Uusi HR-V täydentää Hondan SUV-valikoimaa. Valmistajan mukaan pienempi HR-V ei kilpaile kalliimman isoveljensä CR-V:n kanssa

Jenkeissä toukokuun lopulla alkanut uuden Honda HR-V:n myynti alkoi vauhdikkaasti. Parin viikon aikana malli myi yli 6 000 kappaletta, mikä on mini-SUV –luokassaan ennätysmäärä. Eikä tämän aikana HR-V:tä edes vielä keritty mainostamaan.

Alle 20 000 dollarin hinnoilla alkava malli asettuu pienemmän Honda Jazzin ja suuremman CR-V:n väliin. Pienenä katumaasturina HR-V muistuttaakin muototilultaan hieman coupe-malleja, mihin valmistaja on pyrkinytkin. Malli tulee kolmella eri varustelutasolla: LX, EX sekä EX-L Navi.

HR-V:n kulutukseksi luvataan maantieajossa alle 7 litraa sataa kilometriä kohden, mikä etenkin Yhdysvaltain markkinoilla on varsin vähän. 4-sylinterisestä ja 1,8-litraisesta koneessa koneesta saadaan irti 141 hevosvoimaa.

Edullisemman HR-V:n on spekuloitu vähentävän CR-V:n myyntiä, mutta valmistajan mukaan uusi malli ei ole näkynyt CR-V:n myynnissä ollenkaan, vaan CR-V: myyntiluvut ovat linjassa viime vuoden kevään ja alkukesän myyntien kanssa. Hondan Suomen sivuilta ei vielä selviä, milloin HR-V on saatavilla Suomeen, mutta odottaville luvataan lisätietoa lähiaikoina.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!