ARTIKKELI (4.6.2015)

Helppoa autoilua satunnaiskuljettajille

Jaa sivu

Avainsanat: tiedotevuokrausautonjakocar-sharing

Teksti: Topi Ranta
Kuva: FordAutonjakopalveluiden uskotaan lisääntyvän merkittävästi maailmalla.

Ford on avaamassa GoDrive-nimistä autonjakopalvelua lontoolaisille. Helppoa ja joustavaa autoilua tarjoava palvelu on yksi autoyhtiön tekemistä lukuisista kokeiluista ja on ottamassa tulta alleen tulemalla yleisön käyttöön. GoDrive vastaa Fordin mukaan yhä enemmän ruuhkautuvien kaupunkien erilaistuviin liikkumistarpeisiin.

GoDrive on ensimmäinen vastaava palvelu maailmassa, joka tarjoaa käyttäjilleen parkkipaikkatakuun. Palvelu on tarkoitettu yksittäisiin matkoihin ja täydentämään jo olemassa olevia liikkumismahdollisuuksia. Palvelun käyttäjät varaavat ja saavat autot käyttöönsä mobiiliapplikaation kautta.

Ford pyrkii tarjoamaan palvelulla mahdollisimman suurta joustavuutta. Yhtiön mukaan monien autoklubien ongelma autojen jakamisessa on ollut varaamisen ja autojen palauttamisen hankaluus sekä joustamattomuus. Muun muassa yksisuuntaisten matkojen mahdollisuus on GoDriven yksi tärkeimmistä valteista. GoDrive käyttää Fordin täyssähköisiä Ford Focus Electricejä sekä vähäpäästöisiä, litran EcoBoost-koneella varustettuja Fiestoja.

Liiketoiminta-alana autonjakopalveluiden uskotaan lisääntyvän lähes neljänneksellä Isossa-Britanniassa vuoteen 2025 mennessä vuoden 2013 tasoon nähden. Maailmanlaajuisesti alasta on tulossa yli viiden miljardin euron bisnes vuonna 2020.

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!