ARTIKKELI (10.5.2016)

Fiat-Chryslerin ja Googlen yhteistyö varmistui

Jaa sivu

Avainsanat: teknologiagooglefiat-chryslerautonomia

Fiat-Chrysler Automobiles

Yhteistyö alkaa sadalla vuoden 2017 Chrysler Pacifica minivanilla


Googlen ja Fiat-Chrysler Automobilesin huhuttu yhteistyö varmistui, kun yhtiöt ilmoittivat 100 auton yhteistyöerästä.

Google ja Fiat-Chrysler Automobiles vahvistivat huhutun yhteistyön eilen tiistaina. Yhtiöt aloittavat yhteistyönsä Chrysler Pacifica –tila-autolla, johon on tarkoitus tuoda Googlen autonomisen ajamisen mahdollistavaa ohjelmistoa sekä sensoreita. Yhteensä projektiin on tarkoitus ottaa alkuun 100 hybridi-Pacificaa, jotka on erityisesti rakennettu Google-integraatiota varten.

FCA:n ja Googlen yhteistyö on molemmille varsin hyvä osuma, sillä Googlella ei ole omaa autotuotantoa eikä välttämättä halua lähteä valmistamaan itse kulkuneuvoja alusta alkaen. Vastaavasti FCA:lla ei ole ollut omaa autonomiakokeiluja, joten ainakin paperilla yhteistyö näyttää hyödyttävän molempia osapuolia.

Google on aiemmin käyttänyt autonomiakokeiluissaan muun muassa alihankittuja pikkuautoja, jotka on valmistettu Michiganissa

Googlelle kyseessä on ensimmäinen suora yhteistyö perinteisen autonvalmistajan kanssa. Googlen aiemmat kokeilut autojen itseajavuudessa ovat perustuneet yhtiön itse tekemiin muutoksiin valmiissa autoissa tai yhtiön alihankkimiin omiin pieniin autoihin. Sadan Pacifican käyttöönotto yli kaksinkertaistaa Googlen itsenäisesti ajavien autojen määrän.

Ensimmäisten uusien Google-modattujen Pacificojen on tarkoitus tulla Yhdysvaltain teille kokeiluun vuoden loppupuolella.

TOPI RANTA

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!