ARTIKKELI (29.3.2016)

Briteissä uusissa autoissa jo yli puolessa on törmäysvaroitin

Jaa sivu

Avainsanat: teknologiaturvallisuus


Kerroimme viime viikolla, että muun muassa Volvon turvaominaisuudet vähentävät onnettomuuksia ja haettavia vakuutuskorvauksia. Nyt isobritannialainen Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT uutisoi tiedotteessaan, että ominaisuudet ovat myös lisääntyneet huomattavasti Isossa-Britanniassa myydyissä uusissa autoissa.

SMMT:n mukaan viime vuonna saarivaltiossa myydyistä autoista lähes kuusikymmentä prosenttia oli varustettu törmäysvaroittimin, ja automaattinen hätäjarrutus oli sekin lähes neljässäkymmenessä prosentissa myydyistä autoista. Adaptiivinen vakionopeudensäädin sekä kuolleen kulman tutkat löytyivät puolestaan 32 ja 36 prosentista uusista autoista. Luvut ovat huimia, sillä viisi vuotta aiemmin vastaavat luvut olivat alle kymmenessä prosentissa.

Vaikka täydelliseen automaatioon on autoilussa vielä pitkä matka – eikä sellaisen toteutuminen ole lainkaan varmaa – autoa osittain automatisoivien toimintojen uskotaan nousevan kymmenien miljardien puntien bisnekseksi yksistään Isossa-Britanniassa. Ihmis- ja omaisuusvahinkojen vähenemisen lisäksi teknologian uskotaan säästävän muun muassa kuljettajien hermoja ja mahdollistaa esimerkiksi työasioiden hoitamista matkan aikana.

TOPI RANTA

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!