ARTIKKELI (3.12.2015)

Bentleytä naamakertoimella

Jaa sivu

Avainsanat: mobiiliBentley

Teksti: Topi Ranta
Kuvat: Kuvakaappauksia Bentley Inspirator -applikaatiosta

Aina silloin tällöin tulee mietittyä, millaisen Bentleyn juuri nyt ostaisi. Uutta autoa hankittaessa kun pitää valita niin monesta: väri, lisävarusteet, vanteet, sisusta... Mistä ihmeestä voi tietää, millainen on täydellinen kokonaisuus, harva kun tässä nyt on mikään varsinainen designer?

Bentley on ratkaissut tämän ilmeisen yleisen ongelman mobiiliapplikaatiolla, joka näyttää katsojalle erilaisia lifestyle-kuvia ja mittaa näiden aikana katselijan kasvoja ja ilmeitä. Ensimmäinen kuva on sama, mutta sen jälkeen tulevat kuvat riippuvat katselijan reaktioista. Tuloksena on henkilökohtainen unelma-Bentley. Tai oikeastaan unelma-Bentayga, sillä applikaatiossa on tällä hetkellä vain yksi katumaasturimalli. Muita malleja on luvassa myöhemmin.

Entä toimiiko applikaatio? Kokeiltaessa tulee heti ensimmäinen ongelma vastaan; se on nimittäin saatavilla vain Applen iOS-käyttöjärjestelmille. Kirjoittajalta ei löydy yhtään sellaista laitetta, joten testi vieritettiin toimitusjohtajallemme, jonka taskusta löytyy iPhone.

Kun applikaatio on ladattu, se käyttää puhelimen etukameraa silmien liikkeen mittaamiseen. Tämä on melko tarkkaa touhua, sillä puhelimen tai tabletin sekä silmien välinen etäisyys ja asettelu pitää pysyä varsin tiukasti samana. Ohjelma huomauttaa herkästi, mikäli pää liikkuu tai pyörii liikaa.

Tämän jälkeen alkaa itse testi. Miesjuontajan rauhallinen ääni saattelee katselijaa viiden eri vaiheen läpi. Mukana on sekä tavallisia kuvia että videota. Pomon mukaan tunnelma on tehty varsin miellyttäväksi: "Jutut ovat hyvin korkealentoisia: haluatko tuntea vapauden, laadun, riippumattomuuden tunteen. Maailma on kaunis ja mahdollisuuksia täynnä. Tiedät mitä haluat. Maailmankaikkeus on yhtä kanssasi. Paljon näytetään sappanjapulloa." Kun silmien liike on lopulta analysoitu, on tulosten vuoro.

Esimerkiksi toimarille applikaatio ehdotti Bentaygan Finest Vintage -variaatiota. Tumman purppuraksi ulkoa maalattu auto on verhoiltu sisältä pehmeän punaiseksi. Renkaat ovat 20-tuumaiset ja vanteissa on kymmenen puolaa. Tarkkaa hommaa!

Mutta millainen tunne jäi toimitusjohtajalle itselleen? "Kyllä tuli lopulta halu omistaa Bentley! Eli softa toimii! Mutta hiukan liian hankalaa ainakin iPhonella, ehkä pädillä parempi."

Vielä ei ole tiedossa, onko toimitusjohtajan työsuhdeauto vaihtumassa.

Bentley Inspirator iTunesissa

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!