ARTIKKELI (20.1.2016)

Autovakuutukset alkavat huomioida myös autojen vertaisvuokrausta

Jaa sivu

Teksti: Topi Ranta

Oman auton vuokraaminen muiden käyttöön on yleistymässä, ja myös vakuutukset ovat tulossa vertaisvuokraukseen. Vakuutusyhtiö If ilmoitti uusista vertaisvuokrauksen vakuutuksista keskiviikkoaamuna

Vakuutusyhtiö If tekee yhteistyötä autojen vertaisvuokrauspalvelu Shareit Blox Carin kanssa. Ifin autovakuutukset ovat voimassa palvelussa, jossa tavalliset autonomistajat voivat välittää autoaan vuokrattavaksi muille silloin, kun eivät autoaan itse tarvitse. Lisäksi If tarjoaa nyt autoaan palvelun kautta vuokraavalle suppean ja laajan lisäturvan, joista ensimmäinen on bonusturva liikennevakuutukselle ja jälkimmäinen kattaa sen lisäksi kaskon bonus- ja omavastuuturvan, petosturvan sekä väärinkäytösturvan.

Vakuutusyhtiö teetätti vertausvuokrauksesta kyselytutkimuksen, jonka se julkaisi tammikuun alussa. Kyselyssä suurin osa vastaajista suhtautui myönteisesti ajatukseen vertausvuokrauksesta, joskin vakuutusten kattavuus mietitytti vastaajia.

Taustalla jakamistalousajatus

Auton vertaisvuokraus ei ole ainoa eikä ensimmäinen palvelu, joka välittää tavallisten ihmisten osaamista tai omaisuutta väliaikaisesti muiden käyttöön. Esimerkiksi kotimainen Ratti.fi välittää opetusluvalla opettavia ajo-opettajia sekä kansainvälisestikin paljon uutisoitu Uber amatöörikuljettajien kyytejä. Myös ihmisten asuntoja muiden lomakäyttöön välittävä Airbnb on noussut tunnetuksi esimerkiksi jakamistaloudesta.

Autoilussakaan jakamistalouden idea ei välttämättä ole mikään tuulesta temmattu pikkutrendi. Autot ovat ostajilleen kalliita investointeja, mutta keskimäärin ne seisovat tunnetusti suurimman osan elinajastaan parkkipaikoilla. Vertaisvuokrauksella omistaja voi kuitenkin rahallisesti hyötyä autosta silloin, kun ei sillä itse aja.

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!