ARTIKKELI (27.8.2016)

Autotie keräilysarja: 90-luku

Jaa sivu

Avainsanat: keräilysarja

Tervetuloa seuraamaan Autotien keräilysarjaa! Esittelemme uuden keräilyauton Facebook-sivuillamme neljästä viiteen kertaan viikossa. Autojen vuosikymmenet vaihtuvat viikoittain ja vuosikymmenet alkavat 1960-luvulta. Huomaathan, että esiteltävät autot ovat Autotiellä myynnissä olevia autoja, joten poistelemme linkkejä ilmoituksiin sitä mukaa kuin ilmoituksien autot on myyty. Tekstit jäävät kuitenkin tänne arkistoon.

#13 1990 Porsche 911 Carrera

Autotien keräilysarja siirtyy ysärille, ja täräytetään tähän väliin taas vaihteeksi massipäällikkömalli. Kohde #13 on 911-Porsche aivan vuosikymmenen alusta, vuodelta 1990. Kovat tekijät tuntee myös numerolla 964.

964 on Porschen viimeisiä ilmajäähdytteisiä malleja, ja kun sanoimme sen olevan massipäällikköauto, niin se todella on sitä. Tämän kun ostaa, niin henkilökohtainen tase paisuu auton arvon kasvaessa tulevaisuudessa (ei virallinen sijoitusneuvo, emme takaa arvonnousua).

Väri on pähee harmaa (ei virallinen nimi värisävylle). Kierroslukumittari on käännetty lukemisen helpoittamiseksi.

Mitä vielä odotat? Hae Porsche. Se o Suame Turus.

#14 1992 Volkswagen Golf

Aika monen Autotien keräilysarjassa esiintyneen automallin valmistus on loppunut jo hyvän aikaa sitten. Osan on tuotannossa korvannut seuraajamalli, osan ei.

Mutta tätä autoa on valmistettu 1970-luvulta asti ja valmistetaan edelleen. On aika esitellä klassikkojen klassikko, Volkswagen Golf.

Ja koska viikon teemana on 1990-luku, on tämä luonollisesti Mk3 vuodelta 1992. Tätä parempaa kuvausta ysäristä tuskin on - pyöristetyt kulmat ikkunoissa, lampuissa ja keulassa.

Tämä Mk3 tulee tehokkaimmalla VR6-koneella, päheillä vanteilla ja kattoluukulla. Sijainti Jyväskylä, nopein voittaa!

#15 1995 Dodge Ram

Jos tarvitsee voimaa, litroja tai VÄÄNTÖÄ, pitää katseet jälleen suunnata länteen Atlantin taakse. Ja sieltä, Yhdysvalloista, on aikanaan saapunut maahamme Autotien keräilysarjan kohde #15: Dodge Ram vuosimallia 1995.

Ram on jenkki-pickupeista varmasti ikonisin laite. Sitä on valmistettu vuodesta 1981 alkaen. Nostamamme malli on toista sukupolvea, joten sen kulmat ovat jo hioutuneet ajalleen tyyppillisesti varsin pyöreiksi.

Se ei tee tästä kuitenkaan mitenkään kilttiä vekotinta, päinvastoin. Mielettömän kokoinen järkäle on ihan äärimmäisen häijyn näköinen.

Näytä naapurillesi kaapin paikka ja osta autokokoelmaasi Dodge Ram. 5,9-litrainen kone ja takaveto. Mitä muita myyntiargumentteja muka tarvitset?

#1999 Volvo C30

Volvo ei ole ihan ensimmäinen auto, joka tulee mieleen, kun miettii avoautoja. Siksi C70-avomalli ansaitsee maininnan Autotien keräilysarjassa. Ja hei, optimistikaan ei aina pety – vielä on mahdollisuus avoautokeleihin!

C70-malleja valmistettiin Ruotsin Uddevallassa kaksi sukupolvea: ensimmäinen vuosina 1996–2004 ja parin vuoden tauon jälkeen toinen setti vuodesta 2006 vuoteen 2013. Vuoden 1999 mallina tämä on siis valmistettu ensimmäisessä erässä.

Ja vaikka tämä C70 avoauto onkin, niin se näyttää kyllä täysin Volvolta perää ja keulaa myöten. Auto on tehty ennen ekotrendiä, joten moottorissa jyllää hevosvoimia 239 kappaletta. Lisäksi aikakauden leimallisuutena nostettakoon turkoosi väri, jossa välkkyvät alkavan vuosituhannen unelmat ja toiveet.

Huomenna sarja siirtyy 2000-luvulle, mutta sitä ennen nopein käy poimimassa tämän talteen!

<<80-luku | 2000-luku>>

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!