ARTIKKELI (30.8.2016)

Autotie keräilysarja: 2000-luku

Jaa sivu

Avainsanat: keräilysarja

Tervetuloa seuraamaan Autotien keräilysarjaa! Esittelemme uuden keräilyauton Facebook-sivuillamme neljästä viiteen kertaan viikossa. Autojen vuosikymmenet vaihtuvat viikoittain ja vuosikymmenet alkavat 1960-luvulta. Huomaathan, että esiteltävät autot ovat Autotiellä myynnissä olevia autoja, joten poistelemme linkkejä ilmoituksiin sitä mukaa kuin ilmoituksien autot on myyty. Tekstit jäävät kuitenkin tänne arkistoon.

#17 2002 Mercedes-Benz G

Syksyn lähestyessä myös metsästys- ja sienestysreissut ovat yhä ajankohtaisempia. Molemmissa on jo itse asiassa kausi päällä.

Muun muassa näihin välinelajeihin on tarkoitettu Autotien keräilysarjan kohde #17, vuoden 2002 G-Mercedes. Tällä hoituu vähän vaativampikin metsäreissu.

G, joka tulee saksan sanasta Geländewagen (suom. maastoajoneuvo), on äärimmäisen hyvä ratkaisu silloin, kun tarvitsee ammattisienestäjän maasto-ominaisuudet, mutta haluaa myös kulkea mersumaisen mukavasti. Silloin, kun kuskattavana on kymmeniä litroja kantarelleja ja kilotolkulla kaadettua riistaa.

Vaikka tarkoitus onkin hehkuttaa tällä viikolla 2000-luvun fiiliksiä, on G-Mersussa se kiva puoli, että sen muotokieli on pysynyt vuosien saatossa hyvin samanlaisena. Voit siis aivan hyvin väittää naapurille, että pihassa on uusinta vuosimallia. Ei se kuitenkaan eroa huomaa, jos ei ole harrastaja. (Suosittelemme kuitenkin ajamaan tällä 2000-luvun ajokilla ylpeydellä.)

Muun muassa Puolustusvoimat tilasi noin vuosi sitten muutamalla miljoonalla G-Mersun sotilasversioita ulkomaankeikkoja varten. Jos rauhanturvaajat luottavat tähän malliin, myös sinä voit luottaa sen kykyyn kuljettaa suppilovahveroita.

#18 2003 Hummer H2

BLING BLING. Kappale kauneinta Amerikkaa. Ajalta, jolloin millään ei ollut mitään väliä, vaan hommat paahdettiin päätyyn saakka. Maksoi mitä maksoi.

Hummer on auto, joka rakennettiin, koska miksi ei. Alun perin sotilasajoneuvo Humveestä johdettu siviiliversio on ehkä törkein, röyhkein ja ylimielisin auto mitä kaduille on koskaan rakennettu. Hummer on 2000-luvun Yhdysvallat renkailla.

Hummer, ja tämä H2-yksilö sen mukana, on osa autoiluhistoriaa, joka työnnettiin vähin äänin unholaan ympäristöystävällisyyden ja talouskriisin kääntäessä syyttävät katseensa tuhlaileviin ylellisyyksiin. Autotien keräilysarja ei kertoisi 2000-luvusta mitään, jos se ei mainitsisi Hummeria.

Autotien keräilysarjan kohde #18 sijaitsee Raumalla. Tämä auto on tarina, jota kerrotaan vielä sukupolvien ajan.

#19 2008 Audi RS 6

Saksassa Baden-Württembergin osavaltiossa valmistetaan autoja, jotka nousivat johtajatason kulkupeleiksi 90-luvulla. On hieman omituista, ettei Audeja ole vielä nostettu Autotien keräilysarjaan, joten nyt sille onkin todella korkea aika.

Audeista valikoitui nostoksi 6-sarjalainen, koska no, se nyt vaan on aika päällikköauto.

6-sarjalainen lukeutuu aiemmin nostetun Rolls-Roycen kanssa sellaisiin autoihin, joita omistaja ei lähtökohtaisesti aja itse. Tämä yksilö tekee siinä kuitenkin melko virkeän poikkeuksen, sillä tämä on RS-malli. Ainakin tylsän ruuhka-ajan ulkopuolella henkilökohtaiselle kuljettajalle voi antaa vapaa-aikaa ja kenkiä autoa itse.

Jos tuntuu siltä, että viikonloppu käy tylsäksi, kannattaa käydä hakemassa Kuopiosta tämä RS 6. Loppuu se tylsyys nimittäin sitten siihen.

<<90-luku

 

Tilaa Autotien uutiset sähköpostiisi!

Katso uusimmat vaihtoautomme


Keskustelu

Kirjoita kommentti

Tämä on tietoturvatarkistus. Mikä seuraavista on lemmikkieläin?

Katso suosituimmat vaihtoautomme juuri nyt!